Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τροπολογία για το ωράριο των υπευθύνων τομέων Ε.Κ.

Δημοσίευση: 01/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο "σκούπα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΔΙΟ, ΑΡΘΡΟ 70, παρ 5) και την παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα το esos:

Α. Προβλέπεται η δυνατότητα στους  υπεύθυνους τομέων Ε.Κ. να συμπληρώνουν έως το 25% του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου στη διδασκαλία της θεωρίας των μικτών μαθημάτων στο ΕΠΑ.Λ. υπό τις προϋποθέσεις ότι το Ε.Κ. και το ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, δεν υπάρχουν ελλείψεις στο Ε.Κ. και η διδασκαλία του μαθήματος πραγματοποιείται εντός του ωραρίου που έχει ο υπεύθυνος τομέα στο Ε.Κ..

Β. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας,  διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων και η αρτιότερη διδασκαλία της ύλης του εργαστηριακού μέρους των μικτών μαθημάτων.

Σχόλια (12)

 
dimitea
01 Ιουλ 2017 17:49

Πολυ σωστο μετρο. Ισχυει και για τους υπευθυνους εργαστηριου;

 
Αντώνης
01 Ιουλ 2017 18:07

Μα δεν απαγορευόταν... τώρα το περιορίζει!

 
Κουδουμας Γιωργος
01 Ιουλ 2017 20:45

Βεβαιως και απαγορευονταν οι τομεαρχες σαν ολικης διαθεσης στα ΕΚ πρεπει να εξαντλουν το ωραριο τους δτα ΕΚ .
Επειδη αναγκαζονταν να κανουν μαθημα σε δυο και τρια Επαλ στο ιδιο ΕΚ τους δινει τη δυνατοτητα για να γινει γενικοτερο μπαχαλο και να βολευτουν παλι οι γνωστοι αγνωστοι.
Δοξα το θεο το εχουμε δει το εργο πολλες φορες.

 
Δημήτρης
01 Ιουλ 2017 21:10

Σαφώς και απαγορευόταν αρθρ.4 παρ.1 " Ο υπεύθυνος Τομέα Εργαστηρίων του Ε.Κ. προσφέρει τις υπηρεσίες του αποκλειστικά στο Ε.Κ. " (Υ.Α.96004/Δ4/17-6-2015 - Φ.Ε.Κ. 1318/1-7-2015)
Μάλιστα κάλυπτε το ωράριο του ΜΟΝΟ με εργαστηριακά μαθήματα αρθ.4 παρ.1 περ. ι της παραπάνω Υ.Α.

 
εκπ/κός
01 Ιουλ 2017 21:48

@Αντώνης

μέχρι τώρα οι τομεάρχες έπαιρναν μόνο εργαστηριακά μαθήματα, καθόλου θεωρωτικά. υπήρχε απαγόρευση ως προς τις θεωρίες. με την αλλαγή που λέει θα μπορούν να πάρουν μέχρι το 25% των ωρών τους θεωρητικό μάθημα από τα μαθήματα που είναι Θ+Ε

 
Δημήτρης Ανδρούτσος
02 Ιουλ 2017 12:18

Πολύ σωστό, το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, θα διορθωθεί έστω και με μικρή καθυστέρηση. Πρέπει η απόφαση να συμπεριλάβει και τους υποδιευθυντές για τον ίδιο λόγο. Επίσης και για τους υπευθύνους εργαστηρίων κατεύθυνσης πρέπει να υπάρξει κάποια αντίστοιχη πρόβλεψη.

 
Υποδιευθυντής
02 Ιουλ 2017 19:25

Την ώρα που θα κάνουν το Θεωρητικό μάθημα ποιον θα έχουν Προϊστάμενο? Τον Διευθυντή του ΕΚ στο οποίο ανήκει ο Τομεάρχης ή τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ στο οποίο ανήκουν οι Θεωρητικές ώρες ?
Αν κάτι συμβεί την ώρα του Θεωρητικού μαθήματος που διδάσκει ο Τομεάρχης, ποιος θα είναι υπεύθυνος να αντιμετωπίσει του θέμα ? Το ΕΚ ή το ΕΠΑΛ?

Γιατί να μην μπορούν να πάρουν και οι Yποδιευθυντές των ΕΠΑΛ ώρες στα Εργαστήρια ?

Δεν θα ήταν περισσότερο εύρυθμη ή λειτουργία των εργαστηρίων και αρτιότερη διδασκαλία της ύλης του εργαστηριακού μέρους των μικτών μαθημάτων αν οι Υποδιευθυντές των ΕΠΑΛ έκαναν και αυτοί εργαστηριακά μαθήματα ?

Μπορεί κάποιος να απαντήσει στο ερωτήματα για την αναγκαιότητα των Τομεαρχών και των Ε.Κ γενικότερα, όταν αυτά εξυπηρετούν ΕΠΑΛ με ίδιο ωράριο και διαφορετικές Ειδικότητες και Τομείς ?

Μήπως για να μην συνοδεύουν τους μαθητές στους περιπάτους (πάνε κάθε φορά για έρευνα αγοράς), να μην κάνουν επιτηρήσεις (έχουν απογραφή) ?

Μήπως για να κάνουν από 10 ώρες στα ΙΕΚ εκτός σειράς, να έχουν μείωση ωραρίου (γιατί πάνε το απόγευμα) και να αφήνουν νέους επιστήμονες στην ανεργία?

Γιατί δεν ζητάτε να δείτε πόσοι ΤΙΤΛΟΥΧΟΙ (Δντές, Υποδντές, Τομεάρχες, Υπεύθυνοι Εργαστηρίων !!! ) των Ε.Κ. είχαν ώωωρες στα ΙΕΚ και πως αμείβονται ?

ΈΕΕλεοςςς έχουμε και παιδιά !!!!

Μήπως είναι η ώρα τα εργαστηριακά μαθήματα να ανατεθούν στα ΕΠΑΛ?

 
Νίκος
03 Ιουλ 2017 10:57

Προς υποδιευθυντή
"Μήπως είναι η ώρα τα εργαστηριακά μαθήματα να ανατεθούν στα ΕΠΑΛ?" Αν γίνουν πολυκλαδικά ναι, αλλά επειδή δεν πρόκειται να γίνουν αυτό που λες είναι αδύνατο, τα ΣΕΚ δημιουργήθηκαν ακριβώς για να κάνουν οικονομία κλίμακας να φιλοξενούν εργαστήρια που θα δουλεύουν συνεχώς και θα εξυπηρετούν πολλά ΕΠΑΛ
"Γιατί να μην μπορούν να πάρουν και οι Yποδιευθυντές των ΕΠΑΛ ώρες στα Εργαστήρια ?" Για τον ίδιο λόγο για τον οποίο πουθενά στην εκπαίδευση στέλεχος ενός σχολείου δεν μπορεί να διατεθεί σε άλλο σχολείο, αν ήταν έτσι θα πήγαινε ο υποδιευθυντής του ΓΕΛ να συμπληρώνει ωράριο στο γειτονικό γυμνάσιο και να δίνει αναφορά στο γυμνασιάρχη
"Μήπως για ...να μην κάνουν επιτηρήσεις (έχουν απογραφή) ?" Οι τομεάρχες ανήκουν ολικά στο ΕΚ και παίρνουν και επίδομα θέσης, που να κάνουν επιτηρήσεις, στο ΕΠΑΛ;;;; Να πάει τότε και ο διευθυντής του ΓΕΛ να επιτηρεί στο διπλανό σχολείο επειδή ανήκει εκεί οργανικά, τι ερωτήσεις είναι αυτές;

 
εκπ
03 Ιουλ 2017 11:50

Μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα κριτήρια που τοποθετείται κάποιος υπεύθυνος εργαστηρίου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Διευθυντής του Ε.Κ. προτείνει όποιον θέλει ο ίδιος για υπεύθυνο εργαστηρίου. Αν προτείνει εκπαιδευτικό της ειδικότητας που εχει τοποθετηθεί τελευταίος, καλύπτει με εργαστηριακές ώρες πρωτα αυτός ωράριο του και οι υπόλοιποι μπορεί να μείνουν χωρίς ωράριο και να καλύπτουν το ωράριο τους σε δύο ή και περισσότερα σχολεία. Πουθενά δεν αναφέρονται κριτήρια που ο Διευθυντής θα πρέπει να λάβει υπόψη του ώστε να προτείνει εκπαιδευτικό για υπεύθυνο εργαστηρίου και βεβαίως καταλαβαίνεται τι μπορεί να συμβεί!!!! Αυτά δεν πρέπει να αφήνονται στην διακριτική ευχέρεια του καθε Διευθυντή. 'Ανθρωποι είμαστε αδυναμίες έχουμε!!!!!!

 
electr
03 Ιουλ 2017 14:34

Αυτά ισχύουν και για τους υπεύθυνους τομέα/εργαστηρίων σε απλά σχολικά εργαστήρια περιφερειακών ΕΠΑΛ που δεν εξυπηρετούνται από Ε.Κ ;

 
foros1
03 Ιουλ 2017 15:17

προς υποδιευθυντή,
"Μήπως για να κάνουν από 10 ώρες στα ΙΕΚ εκτός σειράς, να έχουν μείωση ωραρίου (γιατί πάνε το απόγευμα) και να αφήνουν νέους επιστήμονες στην ανεργία?"
πράγματι οι υπεύθυνοι τομέα έχουν προνόμια σε σχέση με υποδιευθυντές, ακόμη και διευθυντές.
έχουν το ίδιο διδακτικό ωράριο και το ίδιο επίδομα(!) με τους υποδιευθυντές, πράγμα υπερβολικό. οι υποχρεώσεις των υποδιευθυντών είναι πολύ περισσότερες.
επίσης αν υπάρχει ΙΕΚ που χρησιμοποιεί τα εργαστήρια, παίρνουν άνετα 10 ώρες αμειβόμενης διδασκαλίας, πολλές φορές παράλληλα με την υπηρεσία τους στο ΕΚ(!).
θεωρώ ότι ένα μειωμένο ωράριο (πχ 12 ωρών) χωρίς επίδομα θέσης είναι αρκετό για τους υπευθύνους τομέα και η όποια ενασχόλησή τους με τα ΙΕΚ πρέπει να γίνεται αυστηρά εκτός υπηρεσίας τους στο ΕΚ.

 
Σάκης
03 Ιουλ 2017 23:30

Ποία η αναγκαιότητα των Τομεαρχών και των Ε.Κ γενικότερα, όταν αυτά εξυπηρετούν ΕΠΑΛ με ίδιο ωράριο και διαφορετικές Ειδικότητες και Τομείς;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.