Εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 41 του νόμου 3763/2009 - Άσκηση του σχετικού ευεργετήματος

11/08/2017

Άκουσε το άρθρο

Το προβλεπόμενο στην παρ. 2 του άρθρ. 41 του Ν. 3763/2009 (όπως το άρθρο αυτό συμπληρώθηκε με την παρ. 29 του άρθρ. 39 του Ν. 4186/2013) ευεργέτημα, της εισαγωγής των «υιοθετηθέντων» από την Ελληνική Βουλή, ανηλίκων τέκνων στρατιωτικών ή στελεχών των σωμάτων ασφαλείας πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, σε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της προτιμήσεώς τους, καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, μπορεί να ασκηθεί άπαξ και όχι κατ' επανάληψη.

Τη Γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε, ομόφωνα,το Γ  τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από σχετικό ερώτημα του υπουργείου Παιδείας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ