Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κ. Ζουράρις στο esos: Οι εκδρομές να γίνουν εκπαιδευτικές και όχι του χαβαλέ να τρέχουν οι μαθητές στα σκυλάδικα

Να υπάρξει από το υπουργείο προς τις σχολικές μονάδες ρητή μνεία ότι οι εκδρομές θα είναι εκπαιδευτικές και επομένως χρήζει προετοιμασίας.
Δημοσίευση: 04/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι εκδρομές να γίνουν εκπαιδευτικές και όχι του χαβαλέ που  μετά τις 8 το βράδυ  οι μαθητές τρέχουν σε διάφορα κωλάδικα και σκυλάδικα.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, με δηλώσεις του στο esos και πρότεινε:

  • Να υπάρξει από το υπουργείο προς τις σχολικές μονάδες ρητή μνεία ότι οι εκδρομές θα είναι εκπαιδευτικές και επομένως χρήζει προετοιμασίας.
  • Αυτό θα γίνεται από την αρχή του διδακτικού έτους χρόνος για την προετοιμασία του περιεχομένου της εκπαιδευτικής εκδρομές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (22)

 
Α.Γ.
04 Ιαν 2018 17:32

Ειναι σωστή η θέση του υπουργού. Θα πρέπει έως τις 12 μμ. οι μαθητές να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο.

 
Gf
04 Ιαν 2018 18:07

Να καταργηθουν εντελως μποζουκοπολυήμερες ....καθε τυπου αυστηρα επισκεψεις σε χωρους με εκπαιδευτικη αξια....μετα κατακλιση....οχι πανω απο 3 μερες....μπορεί να δουλεύει η οικονομια αλλα οι γονείς δεν μπορούν πλεον να τα ,"σκάνε"

 
Κώστας
04 Ιαν 2018 19:56

Ο κ. Ζουράρις προφανώς ξέχασε την παλαιά τηλεοπτική του εμφάνιση με την Αικατερίνη Στανίση και τα επαινετικά του σχόλια προς τις φωνητικές της δυνατότητες και τις ενδυματολογικές της επιλογές και τώρα αδικεί τα σκυλάδικα. Διδάσκαλε, εδίδασκες και νόμον δεν εκράτεις, και κωλοτούμπας νυν ποιείς, ουκ ώσπερ ο ...Σωκράτης.

 
Λευτέρης
04 Ιαν 2018 21:12

Είναι γνωστό σε όλους ότι στις εκδρομές συμβαίνουν παρατυπίες και όχι μόνο τα βράδια. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί λαμβάνουν πολύ μεγάλο ρίσκο και αν συμβεί ένα δυσάρεστο γεγονός κανείς δεν τους καλύπτει. Το πρόβλημα είναι πολλαπλά έντονο στις πολυήμερες εσωτερικού. Οι εκδρομές στο εξωτερικό είναι ασφαλέστερες γιατί απλά στις σοβαρές χώρες εφαρμόζεται η νομοθεσία. Πολύ σωστό οι μαθητές να επιστρέφουν το πολύ ως τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο. Οι εμπειρίες μου, ως συνοδός, είναι πολύ κακές και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για ευνόητους λόγους

 
Γιάννης Πλατάρος
04 Ιαν 2018 22:47

Το καλλιπυγικόν υπόστρωμα των αηδουσών εν ταις σκύλεσιν πόρω απέχει της ομωνύμου Αφροδίτης της καλλιπύγου, ήτις ήτο καλλιπυγεστάτη, εν συγκρίσει τοις ημετέροις σουργέλοις, εί το δέλεαρ των περιηγήσεων ανά την Ελλάδα Πυλών Αξιού, Πέγκυς της Ζηνός, του υιού, πούλου Οικονόμου των εξ Οικονόμων, Πανός Κιάμου, προς βρώσιν, πόσιν και όρχησιν....
Ο απηνής διώκτης παντός είδους και οίκου Ευρωλιγούριων, προσκόμματα ποιεί και θέτει, ανακαλύπτων το ανακαλυφθέν, ό, εν τοις εγκυκλίοις αναφέρεται εκ μηνός Ανθεστηριώνος άρτι τελευτήσαντος έτους.
Πάσαι γαρ αι μετακινήσεις μετά προγραμματισμού λεπτομερούς καταστρώνονται τυγχάνουσαι εγκρίσεων Συλλόγων Διδασκόντων τε και Γονέων, άμα. Προς κήρυξις εν τοις Ιστολόγοις Διευθύνσεων, ασφάλησις μαθητών συμφωνητικόν, διαγωγισμός γραπτών προσφορών, παράξις Συυλόγου μετά του προγραμματισμού , γραπταί υπεύθυναι δηλώσεις πάντων και κηδεμονευόντων, υπογεγραμμέναι δια το γνήσιον της υπογραφής υπό ΚΕΠ , τήρησις ποσοστόσεως εισίν ολίγαι και κλάσις ενεργειών δια την μετακίνησιν των μαθητών . η εποπτεύουσα Αρχή των νόμων του Άστεως ελέγχει αδείας, τροχούς και πάν έγγραφον του οχήματος πρω και προ αναχωρήσεως...
Δέον όπως αναγιγνώσκονται αι ημέτεραι εγκύκλιοι προ των δηλώσεων....
(Από πρώην φανατικόν ημέτερον θαυμαστήν από δεκαετίας του ' 70, άχρι προσφάτως.)

 
Ζουράκις
04 Ιαν 2018 22:56

Επιτέλους να τα πει και ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Δεν πιστεύω να υπάρχει Έλληνας που δεν γνωρίζει τα αίσχη που γίνονται στις κατ ευφημισμό εκπαιδευτικές εκδρομές. Σε όλες , αλλά κυρίως στις εκδρομές της Γ' λυκείου που ΤΙΠΟΤΕ εκπαιδευτικό δεν έχουν.
Την άλλη μέρα το "πρόγραμμα" ξεκινά στις 12 για φαγητό...στις 3 και μετά ελεύθερος χρόνος για καφέ, μέχρι να έλθει πάλι η ώρα του κλαμπ. Συνένοχοι οι συνοδοί καθηγητές, που τους πάνε εκδρομή τα παιδιά....Αυτό είναι το σκάνδαλο των εκδρομών που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τολμάει να θίξει.

 
ΓΣ
05 Ιαν 2018 11:30

Αυτός ο άνθρωπος τώρα είναι υφυπουργός.... Προς κάθε καλόπιστο συνομιλητή: βρείτε ΜΙΑ χώρα του κόσμου όπου υφυπουργός θα είχε αυτό το ύφος και θα χρησιμοποιούσε τέτοιες εκφράσεις. Είναι πραγματική έκπτωση αυτό το πράγμα. Επι της ουσίας πάντως, εντάξει, να καταργηθούν οι εκδρομες στο εξωτερικό γιατί "κάποια" παιδιά δε μπορούν να πληρώσουν. ΚΑΙ στο εξωτερικό λέω εγώ γιατί κι εκεί κάποια παιδιά δε μπορούν να πληρώσουν. Και να οδηγούμε όλοι ποδήλατα γιατί κάποιοι δε μπορούν να πάρουν Mercedes. Και κινητά των 20ευρώ γιατί ο γείτονας δε μπορει να αγοράσει iPhone. Είναι ντροπή αυτού του σοβιετικού τύπου νοοτροπία της εξίσωσης όλων προς τον χειρότερο.

 
Γιάννης Πλατάρος
05 Ιαν 2018 12:16

@Ζουράκις
Αγαπητέ φίλε, σε κανένα κράτος της Υφηλίου, δεν λένε «μπράβο Υπουργέ» όταν κάνει ΟΡΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ. ...
Του λένε «μπράβο Υπουργέ» ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ......
Αυτό το γνωρίζει και το τελευταίο μειράκιον της πολιτικής ....
Πλην Ελλάδος!
Θέλετε να περιγράψω το ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Το περιγράφω:
Ο προγραμματισμός των πολυήμερων εκδρομών ΤΗΡΕΙΤΑΙ σε ό,τι έχει γραφεί στο πρακτικό: «Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο γεύμα κτλ»
Τηρείται ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ και ένα ΠΑΡΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Μετά την 11η νυκτερινή, επίσκεψη ομαδική στο Fix όπου θα ακούσουμε τον Καρρά, όλοι, γερά........»
Η λύση είναι απλή :
Σας την διατυπώνω:
Έρχεται Υ.Α. η οποία προβλέπει ότι «μετά την 11η νυκτερινή απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα των μαθητών και επιβάλλεται υποχρεωτική κατάκλιση στους ξενώνες φιλοξενίας και ξενοδοχεία.»
Τόσο απλό είναι το θέμα !
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!
Φυσικά ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ!
*** Είτε από τους μαθητές μονομερώς, που θα κρεμάνε σεντόνια από τα μπαλκόνια για απόδραση, με σαφή κίνδυνο θανατηφόρων ατυχημάτων , όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
*** Είτε με συνεργία των συνοδών, προκειμένου να αποφευχθεί ο πρώτο κίνδυνος που προαναφέραμε.
Η μη τήρηση της ΥΑ που πρέπει να αναφέρει την απαγόρευση της νυκτερινής εξόδου, θα πρέπει να απαγορεύει και την μεσημβρινή έξοδο σε ρεμπετάδικα ή ουζάδικα, ρακάδικα, κτλ
Ποίος θα θεσπίσει βαριές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ (ΙΔΙΩΝΥΜΕΣ) ποινές διότι ο φόβος φυλάει τα έρμα; Ποιός θα πάει συνοδός; Μόνο οι έχοντες άγνοια κινδύνου και πολλοί έχουν....
Το ότι «ο Βασιλιάς είναι γυμνός» δεν μπορεί να το αντέξει το πολιτικό σύστημα, εκτός αν πρέπει να χρεωθεί ο κλάδος πολλούς εξευτελισμούς και διασυρμούς ώστε να πάμε ΟΜΑΛΑ στους ΟΤΑ...
Όθεν συνιστώ προσοχή...
Θα τα δούμε προσεχώς....

 
manosfan
05 Ιαν 2018 15:48

Απλά τα πράγματα οι καθηγητές που συνοδεύουν ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΧ....υπολογίζοντας στο γνωστό Ελληνικό διακύβευμα "Δεν θα συμβεί σε μένα η στραβή.....".... ναι αλλά η στραβή μια φορά γίνεται....μια φορά γεννιέσαι....μια φορά πεθαίνεις....!!! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ...

 
Ένας εκπαιδευτικός
05 Ιαν 2018 19:00

@Γιάννης Πλάταρος
Αγαπητέ συνάδελφε, το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, έλεγαν οι αρχαίοι γείτονές σας και καλό θα ήταν να το θυμόμαστε κάπου κάπου! Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχουν αυθεντίες! Γιαυτό και η χρήση του αρχαιοελληνικού λόγου, έστω και χάριν παιδιάς, δεν είναι εύκολη υπόθεση και καλό θα ήταν να την αποφεύγουμε, εφόσον δεν κατέχουμε επαρκώς το πεδίο.

 
Νιοβη
05 Ιαν 2018 21:28

Απόλυτη ακύρωση του χαρακτηρα όλων των εκδρομών! Μήπως τελικά όλοι στρουθοκαμηλιζουμε; Γιατί ισοπεδώνουμε τα παντα; Δηλαδή καμία εκδρομή, και δη πολυήμερη, δεν έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα; Δεν μπορεί να συνδυάσει ψυχαγωγία /διασκέδαση και εκπαιδευτικο χαρακτήρα ;Επειδή ο υφυπουργός θυμήθηκε το 1956 και τις δικές του εμπειρίες, πρέπει να τα αποδεχθούμε όλα, ακόμη και το φοβερό και υβριστικό του λεξιλόγιο; Άλλωστε ας έχουμε στο μυαλό μας ότι άλλες οι εποχές του '60.... που οι μαθητές περίμεναν την εκδρομή για να.... Στην εποχή μας άλλοι "κινδυνοι" ελλοχεύουν! Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό! !!! Απλά να επισημάνω οτι συχνά η εκδρομή στο εξωτερικό κοστίζει πολύ φθηνότερα από ότι στο εσωτερικό (γι'αυτό και στρέφονται πολλοί μαθητές στο εξωτερικό )....

 
Στράτος
05 Ιαν 2018 22:38

Ζουράρις πάσχων:
α) από άγνοια των εκπαιδευτικών νόμων.
β) από αδυναμία διατύπωσης πρακτικών προτάσεων που θα λύνουν τα προβλήματα, στοιχείο απαραίτητο για πρόσωπα που αναλαμβάνουν την άσκηση πολιτικής.

Επί της ουσίας: Οι σχολικές εκδρομές έχουν πλήθος προβληματικών σημείων, μερικά από τα οποία πήγαν για λίγο να διαφανούν αυτές τις μέρες. Γρήγορα όμως το θέμα θα κλείσει, ήδη το Υπουργείο σπεύδει παντοιοτρόπως να καθησυχάσει τους πάντες, γιατί εκτός πολλών άλλων... "είναι πολλά τα λεφτά Άρη".

 
Γιάννης Πλατάρος
05 Ιαν 2018 23:20

@Ένας Εκπαιδευτικός.
Αγαπητέ συνάδελφε το σκέφτηκα αμέσως που είδα τα λάθη μου ! Είπα: «Θα βρεθεί ένας εκπαιδευτικός να τα επισημάνει;»
Και.....βρέθηκε «ένας εκπαιδευτικός»
Ήμουν βέβαιος όμως ότι θα σχολίαζε τα λάθη και θα τα διόρθωνε για να μας βελτιώσει!
Και βεβαίως δεν θα σχολίαζε μόνο τα λάθη (Αηδουσών αντί αηδών, των εκ Οικονόμων αντί του εξ Οικονόμων, προς κήρυξις αντί προκήρυξις, παράξις αντί πράξις, υπό ΚΕΠ, αντί δια ΚΕΠ, κ.ά.) Περιμένω τα «κ.ά» υφ΄υμών εναγωνίως για να γίνω καλύτερος, αφού βελτιώνομαι εξ αυτών.
Περιμένω και ανάλογον τοποθέτησιν επί της ουσίας των εκδρομών που δεν κάνατε. Παρακαλώ, επειδή φέρεσθε και ως επαΐων, θα ήθελα και εκδοχήν επί της Αττικής διαλέκτου και ουχί της κοινής Ελληνικής των επιγόνων του Αλεξάνδρου....

 
TSIFLIKAS
06 Ιαν 2018 13:04

@Ένας εκπαιδευτικός
Εσύ το κατέχεις; Χρησιμοποιεί ένας μαθηματικός παλαιότερες λέξεις της ελληνικής γλώσσας για να ειρωνευτεί το φαιδρό... και αποκαλείς το κείμενό του αρχαιοελληνικό λόγο;

 
απορία
06 Ιαν 2018 14:52

Μα η επιθεώρηση που εγκρίνει την εκδρομή γιατί εγκρίνει τα πάντα χωρίς να θέσει παιδαγωγικά κριτήρια ;
Από την άλλη, οι διασκεδάσεις των μαθητών στα σκυλάδικα συμβαίνουν όπως όλοι γνωρίζουμε στους εγχώριους τουριστικούς προορισμούς. Αναρωτιέμαι τι σχέση έχει αυτό με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις εκδρομές στο εξωτερικό.

 
Kostas
06 Ιαν 2018 20:22

@Στράτος.Θα ήθελα τη γνώμη σου για το αν συμφωνείς που από ότι φαίνεται εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ όλοι εκτός των διευθυντών σχολείων.Δηλαδή οι διευθυντές εκπαίδευσης,οι σχολικοί σύμβουλοι και οι περιφερειακοί θα επιλέγονται με τον πατροπαράδοτο και γνωστό σε όλους μας κλασσικό τρόπο;Επίσης για ποιο λόγο αξιολογούνται σε λίγο τα στελέχη της εκπαίδευσης αφού η θητεία των διευθυντών εκπαίδευσης λήγει τον Ιούλιο και των σχολικών συμβούλων έχει λήξει προ αμνημονεύτων χρόνων;Ποιο το νόημα αυτής της αξιολόγησης εκτός αν είναι το διαβατήριο για τις επόμενες επιλογές;Και όσοι δεν είναι στελέχη που δεν αξιολογούνται αν επιθυμούν να πάρουν μέρος στις επιλογές με τι αφετηρία θα ξεκινήσουν;Επειδή γράφεις για νέα πρόσωπα πως σου φαίνεται το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διευθυντές εκπαίδευσης και σχολικοί σύμβουλοι που κοντεύουν στα 38 χρόνια υπηρεσίας λόγω της εθελούσιας παραμονής στην υπηρεσία πλέον των 35 ετών μέχρι τα 40;Αν ήταν σε τάξη θα κάθονταν;Αυτή θεωρείται ανανέωση;Ξέρεις ποιος είπε στους...θεσμούς την διαφορά μεταξύ έως και στις για το 30ωρο;Γιατί από μόνοι τους αποκλείεται να το ήξεραν.

 
Ένας εκπαιδευτικός
07 Ιαν 2018 02:23

@Γιάννης Πλατάρος / TSIFLIKAS
Αγαπητοί μου, προς τι η τόση ευθιξία; Όποιος γράφει δημόσια, ευνόητο είναι ότι κρίνεται, είτε καλόπιστα είτε ακόμη και κακόπιστα. Η παρατήρησή μου, συντομότατη άλλωστε, είχε να κάνει με μια αίσθηση ότι ο καλός και έμπειρος συνάδελφος Γιάννης Πλατάρος κάποιες φορές εκτρέπεται σε μια αυτάρεσκη παντογνωσία, όπως εν προκειμένω μπορώ να εικάσω από την προσφυγή του σε αρχαΐζοντα λόγο υποκρινόμενος προφανώς το λόγο του Ζουράρι, τον οποίο επιχείρησε να χλευάσει. Ούτε που με νοιάζει ο χλευασμός .
Κι επειδή ο ίδιος ο κ. Πλατάρος το ζήτησε, θα μπορούσα εύκολα (ως κλασικός φιλόλογος) να παραθέσω σολοικισμούς και βαρβαρισμούς που εντοπίζονται στο κείμενό του, αν και το θεωρώ περιττό. Ιδού ωστόσο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα (πέρα από αυτά που ο ίδιος ήδη εντόπισε): "σκύλεσιν" (από πού παράγεται αυτή η δοτική;), "ήτο" (απλή καθαρεύουσα;), "καταστρώνονται" (δημοτική;), "ιστολόγοις" (εκ του "ιστολόγος";), "ασφάλησις" (μήπως "ασφάλισις";), "υπεύθυναι δηλώσεις" (μήπως "υπεύθυνοι";), "εισιν ολίγαι" (ακατανόητο), "πρω και προ αναχωρήσεως" (εκείνο το "πρω" σημαίνει "πρωί"; Κι αν ναι, τι νόημα έχει; Οι εκδρομές δεν ξεκινούν υποχρεωτικά το πρωί!). Φτάνουν αυτά;

 
Κώστας Χαλκίδα
07 Ιαν 2018 06:57

Μόνο μια υπουργική απόφαση και αποφασιστική στάση της Διεύθυνσης του σχολείου απο κοινού με το 15μελες μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα! Είναι κυρίως ζήτημα αποφασιστικοτητας και επαγγελματικης ευσυνειδησιας...

 
TSIFLIKAS
07 Ιαν 2018 13:20

@Ένας εκπαιδευτικός
Τον Γιάννη Πλατάρο δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Δε γνωρίζω επίσης αν είναι καλός και έμπειρος. Τα όρια εκτροπής είναι ένα θέμα. Ας το επιλύσει ο ίδιος πρώτα, ορίζοντας μία συνάρτηση εκτροπής! Εγώ διαβάζω έναν λόγο αιχμηρό και καυστικό μερικές φορές. Εσύ λες ότι υποκρίθηκε το λόγο του Ζουράρι. Εγώ λέω ότι μιμήθηκε τον λόγο του Ζουράρι. Επιτυχώς; Όχι. Τόσα λάθη του βρήκες! Εσύ βλέπεις χλευασμό. Εγώ βλέπω ειρωνεία χωρίς πρόθεση προσβολής.Εσύ βλέπεις ευθιξία. Εγώ βλέπω τώρα έναν κλασικό φιλόλογο που δε θέλει να δει την πρόθεση του συγγραφέα και ασχολείται με το ''μέσο''. Αν ο συγγραφέας κατείχε επαρκώς το πεδίο, θα άλλαζε ο στόχος του;

 
Ένας εκπαιδευτικός
08 Ιαν 2018 01:17

@TSIFLIKAS
Αγαπητέ φίλε. απλώς είδαμε με διαφορετικό μάτι την πρόθεση του καλού συναδέλφου. Επειδή όμως δίκη προθέσεων δε δικαιούμαστε να κάνουμε, δέχομαι τις επισημάνσεις σου και δεν επιθυμώ να συνεχίσουμε αυτή τη μικρή αντιπαράθεση...

 
Γιάννης Πλατάρος
10 Ιαν 2018 21:22

Πάνω στη σύγχυση που λέει και ο ΚΥΡ, λάθος στο λάθος «αηδών» αντί «αοιδών»
Επειδή τα γραπτά μένουν...

 
TSIFLIKAS
11 Ιαν 2018 01:59

@Γιάννης Πλατάρος
Μετά την ενισχυτική διδασκαλία, έχεις βελτιωθεί πολύ. Νομίζω ότι τώρα είσαι έτοιμος για την ''αττικήν εκδοχή''. Κι ας μην πήρες τη βοήθεια που περίμενες. Εγώ κατέχω την κρητική διάλεκτο και θα επιχειρήσω μία μεταφορά. Είναι δύσκολο αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρω. Ποιος όμως θα μας αξιολογήσει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ