ΜΑΘΗΤΕΣ

Τι θα ισχύσει φέτος για τη λήξη μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια

Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν όπως και πέρσι τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούνη
Δημοσίευση: 16/01/2018
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούνη, όπως δηλαδή και πέρσι, θα ξεκινήσουν και φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Παιδείας δήλωσε στο esos ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε σε σχέση με πέρσι και τοποθέτησε την ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου (σ.σ. πέρσι οι Πανελλαδικές ξεκίνησαν για τα ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου).

Οσον αφορά το διδακτικό έτος  για τα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Λύκεια ΕΑΕ, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, λήγει στις 30 Ιουνίου  .

Γυμνάσια
 
Τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα λήξουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο και στο Επαγγελματικό Λύκειο χωρίζεται σε δύο (2) περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Το Α΄ τετράμηνο διαρκεί από την 11η Σεπτεμβρίου έως την 20η Ιανουαρίου. Το Β΄ τετράμηνο διαρκεί από την 21η Ιανουαρίου έως τη λήξη των μαθημάτων.  

Οι γραπτές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες, θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ Τετραμήνου, στις εξεταστικές περιόδους Μαΐου – Ιουνίου.

Μέχρι στις 30 Απριλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με όλο το χρομοδιάγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων,

β) περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και

γ) περικοπή περιπάτων και εκδρομών.

Αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, το διδακτικό έτος μπορεί να παραταθεί για αντίστοιχο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με απόφαση του/της Περιφερειακού/ής Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Σχόλια (1)

 
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
28 Απρ 2018 23:19

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ Ο ...ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ...ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΩΝ...Α+Β ΛΥΚΕΙΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΥΛΗ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ 5? ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΠΙΑΣΑΝΤΩΝ! ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΥΜΕΝΗ? ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ? ΤΗ ΔΙΚΑΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ? ΑΣ ΠΑΡΟΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΕΘΑ! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.