Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Υπουργός: Πριν τη νέα σχολ. χρονιά θα γίνει γνωστό το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

"Ο μαθητής που θα πάει στην Α’ Λυκείου έχει πολύ μεγάλη σημασία να πειστεί ότι έχει Γ’ λυκείου το σχολείο του και όχι στα χαρτιά"
Δημοσίευση: 04/07/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι και   μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα πριν τη νέα σχολική  χρονιά θα γίνει γνωστό, το νέο σύστημα πρόσβασης των αποφοίτων Λυκείων στα ΑΕΙ.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη σημερινή Συνένευξη Τύπου, και υπογράμμισε τα εξής:

  • Το σύστημα εισαγωγής είναι ένα θέμα εξαιρετικά περίπλοκο και δύσκολο.
  • Είμαστε από πέρσι σε πολύ εντατικές συζητήσεις με πάρα πολλούς φορείς.
  • Εμείς ζητήσαμε να το κρατήσουμε όσο γίνεται πιο χαμηλά γιατί είναι ένα πράγμα που η όχι ιδιαίτερα καλά προετοιμασμένη επεξεργασία του μπορεί να οδηγήσει και σε παρεξηγήσεις.
  • Είμαστε σχεδόν έτοιμοι και είμαστε επίσης μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα πριν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα γίνει γνωστό.
  • Επιμένω για νιοστή φορά ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς θα ξαναφτιάουμε το σχολείο, πώς η Γ’ λυκείου θα λειτουργεί ως σχολείο. Πώς θα αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική παιδαγωγική διαδικασία μέσα στο σχολείο και από εκεί θα προκύψουν όλα τα υπόλοιπα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο  μαθητής που θα πάει φέτος στην Α’ λυκείου θα γνωρίζει πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τι θα εξεταστεί το ’21;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατ’ αρχήν θα τα πούμε αναλυτικά, όπως είπαμε. Το δεύτερο είναι ο μαθητής που θα πάει στην Α’ Λυκείου έχει πολύ μεγάλη σημασία να πειστεί ότι έχει Γ’ λυκείου το σχολείο του και όχι στα χαρτιά. Η ένταση δεν είναι προς τα εσάς.

Και να πειστούν οι γονείς του. Και να πειστεί η κοινωνία ολόκληρη. Αλλά δεν έχει σχέση. Αυτοί που θα δώσουν τον Ιούνιο του 2020 θα είναι με ένα διαφοροποιημένο σύστημα. Αλλά η ερώτησή σας είναι για το πρώτο, γιατί έχει κάθε δικαίωμα και το παιδί που πάει στην Α’ λυκείου να ξέρει τι θα κάνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το εξής: κάποιος μαθητής της Α’ Λυκείου πρέπει να γνωρίζει όταν ξεκινάει την Α’ Λυκείου με ποιο εξεταστικό σύστημα θα δώσει. Μέχρι τώρα είχαμε το παράδοξο ο μαθητής της Α’ λυκείου που ολοκλήρωσε την Α’ Λυκείου δεν γνώριζε. Δεν είναι ένα ζήτημα αυτό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν έχει ξανασυμβεί.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πολλά δεν έχουν ξανασυμβεί και μέλος της παθογένειάς μας είναι ότι πολλά πράγματα έπρεπε να είχαν συμβεί. Εμείς λέμε σε όλα αυτά τα παιδιά ότι πρέπει να επικεντρωθείτε στο σχολείο. Να δεχτούμε ότι αυτό είναι το κυρίαρχο; Αλλά επιμένω αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα αποκλειστικά να το συζητήσουμε σε όση διάρκεια θέλετε.

Η έμφαση πρέπει να είναι στο σχολείο. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα λύκειο με τις τρεις τάξεις συμπληρωματικές η μία με την άλλη και τις τρεις τάξεις παιδαγωγικά έγκυρες.

 

Σχόλια (4)

 
Όμηρος
04 Ιουλ 2018 23:28

Τα παιδιά που θα πάνε β' Λυκείου φέτος με τι σύστημα τελικά θα δώσουν; Θα το ανακοινώσει ως το επόμενο καλοκαίρι ο κ. Υπουργός;

 
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
05 Ιουλ 2018 09:37

ΣΟΒΑΡΟΜΠΟΥΡΔΕΣ

 
Καθηγητής ΔΕ
05 Ιουλ 2018 09:52

Το 'στις αρχές του έτους έγινε 'μετά το Πάσχα' κατόπιν έγινε 'αμέσως μετά τις πανελλήνιες για να μην ενοχληθούν τα παιδιά που δίνουν (λες και τα ενδιέφερε)' και τώρα 'πιθανότατα πριν ξεκινήσει η σχολικη χρόνια' ...
Απορώ υπάρχει καμία σοβαρότητα; Γιατί δεν τον ρωτούν ευθέως: Αφού το νέο σύστημα έχει μεγάλες αλλαγές και στη Β Λυκείου, δεν είναι απαράδεκτο η φετινή Β Λυκείου και οι καθηγητές που θα διδάξουν στη Β Λυκείου να μη ξέρουν ήδη τι μαθήματα θα διδαχθουν και θα διδάξουν τον Σεπτέμβριο; Είναι δυνατόν;
Τα παιδιά που θα πάνε Β Λυκείου ήδη επέλεξαν προσανατολισμό με το ισχύον πρόγραμμα σπουδών, όπως και εγινε προϋπολογισμός βιβλιων με αυτο το σύστημα.
Ποτέ θα αλλάξουν αυτα; Βιβλία; Ωρες καθηγητων; Ή δουλευομαστε ή θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε...

 
Καθηγήτρια ΔΕ
05 Ιουλ 2018 15:57

Συμφωνώ συνάδελφε. Ως πότε θα ανέχονται τα ελληνόπουλα την κοροϊδία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.