ΟΣΕΠ-ΤΕΙ: Καταβολή διαφοράς αποδοχών για τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ βάσει της απόφασης 4741/2014 του ΣτΕ

25/10/2018

Άκουσε το άρθρο

Με έκπληξή της το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ το κείμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που πρόκειται να ψηφιστεί την 1η Νοεμβρίου. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Ιατρούς του ΕΣΥ, Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς, Ειδικευόμενους Ιατρούς, μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, Δικαστικούς Λειτουργούς, μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Μοναδική εξαίρεση από το νομοσχέδιο είναι ότι δεν περιλαμβάνονται  και τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ.

Αναλυτικότερα, παρά το γεγονός ότι τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, βάσει της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, 4741 29-12-2014, και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια τον Μάρτιο του 2018, (αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 479, 480 και 481 του 2018), δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Οικονομικών Καθ. Ευκλείδη Τσακαλώτου να εξαιρέσει επιλεκτικά μόνο τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ, αποτελεί ουσιαστικά μεγάλο πλήγμα για τον  Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας δημιουργώντας πατρίκιους και πληβείους.

Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ θεωρεί ότι η παράλειψη από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών της καταβολής της διαφοράς αποδοχών των μελών ΕΠ των ΤΕΙ,  έχει γίνει εκ παραδρομής και δεν έχει γίνει εκ προθέσεως.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Καθ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιλύσει αυτή την άνιση και άδικη  μεταχείριση  προς τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ και θα τους συμπεριλάβει τελικά στο εν λόγω νομοσχέδιο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Ε.Ι. (Ο.Σ.Ε.Π. - Τ.Ε.Ι.) 

Ο Πρόεδρος

Κοκκόσης Απόστολος

Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Παραλίκα
   

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (8)

Χρήστος
|

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ ΤΕΙ είναι πλέον καθηγητής στο ΠΑ.ΔΑ ποιους εκπροσωπεί;

Καθηγητής ΤΕΙ
|

<<Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ θεωρεί ότι η παράλειψη από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών της καταβολής της διαφοράς αποδοχών των μελών ΕΠ των ΤΕΙ, έχει γίνει εκ παραδρομής και δεν έχει γίνει εκ προθέσεως.>>. Να ενημερώσουμε την ΟΣΕΠ ΤΕΙ ότι έχουμε γίνει πλέον μέλη ΔΕΠ ΤΕΙ και δεν είμαστε πλέον μέλη ΕΠ ΤΕΙ.

ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
|

Στους υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών δόθηκε προσωπική διαφορά για νεοδιόριστους. Πήραν δηλαδή τα χρήματα που έπαιρναν υπηρετούντες συνάδελφοί τους νεοδιόριστοι υπάλληλοι. Η πράξη αυτή δεν έχει λογική δηλαδή υπάλληλοι ενός υπουργείου με τα ίδια προσόντα πληρώνονται περισσότερο από υπαλλήλους άλλου υπουργείου. Το γεγονός αυτό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.
Δηλαδή αν μετατάχθηκε Τ.Ε. από το Δήμο ΧΧΧΧΧ με το απλό πτυχίο που λάμβανε 1000 € στο υπουργείο οικονομικών θα λαμβάνει 1600€ (όσα παίρνει αναπληρωτής καθηγητής) ενώ εμείς που μεταταχθήκαμε από τη Β/μια (και είχαμε τουλάχιστον Διδακτορικό) και παίρναμε 1300 € θα πρέπει να πάρουμε 1000 € τι λογική είναι αυτή ?
Αλλά τι ψάχνω ..............

ioannis
|

Αυτό είναι το "μεγαλύτερο" πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει στα ΤΕΙ......η αποδοχές των μελών ΕΠ............πφφφφ

Χωρίς PhD
|

Από που και ως που είναι ειδικό μισθολόγιο οι καθηγητές χωρίς διδακτορικό των ΤΕΙ;;;
Οι έχοντες διδακτορικό φυσικά και ανήκουν στο ειδικό μισθολόγιο, οι υπόλοιποι όμως γιατί;;;

ΕΔΙΠ ΤΕΙ
|

Κάτι έχει αυτή η λέξη "ΤΕΙ" και μας ξεχνάνε απο νομοσχέδια και απο θετικές ρυθμίσεις.. Εμας δε τους ΕΔΙΠ ΤΕΙ όχι μόνο μας ξεχνάνε γύρω στα -20% πίσω στον μισθό αλλά και όποτε πάει να γίνει η ρύθμιση ένα "αόρατο χέρι" την αφαιρεί από το τελικό νομοσχέδιο..

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια..

Δρ. ΕΔΙΠ
|

ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΆΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ;;; ΌΤΑΝ ΤΑ ΕΔΙΠ ΤΕΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΉΡΙΞΗ!!!
ΕΛΠΙΖΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΔΙΠ ΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙ ΠΡΏΤΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΑΘΟΣ!!!

Τι να πεις
|

Τι να σχολιάσεις σε αυτή την είδηση.. Μετά να κάνετε συγκρίσεις μεταξύ ΔΕΠ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων κύριοι..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ