Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τα “βρόντηξαν” δύο μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ

“Η θέσπιση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων για τους Μηχανικούς Τ.Ε. με όρους ισότητας και ακαδημαϊκών προσόντων χρησιμοποιεί «παλαιά υλικά» και είναι κάτι που δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να αναχθούμε και να δώσουμε νομιμοποίηση κοινωνικής συναίνεσης”.
Δημοσίευση: 12/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι συντεχνίες που επέβαλλαν την άποψη τους στις προηγούμενες Κυβερνήσεις συνεχίζουν να πράττουν το ίδιο και στην σημερινή Κυβέρνηση, δημιουργώντας την αίσθηση ότι είμαστε μέλη Επιτροπών Προδιαγεγραμμένων Αποφάσεων.

Την καταγγελία αυτή κάνουν στην από 24 Οκτωβρίου επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Παιδείας, δύο μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ (Γιώργος Μελέτης Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Msc τακτικό μέλος Παρασκευή (Εβίνα) Λιοσάτου Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε Msc αναπληρωματικό μέλος) και υπογραμμίζουν:

Χησιμοποιούνται «παλαιά υλικά»

Δυστυχώς η θέσπιση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων για τους Μηχανικούς Τ.Ε. με όρους ισότητας και ακαδημαϊκών προσόντων σε μια ευνομούμενη κοινωνία χρησιμοποιεί «παλαιά υλικά» και είναι κάτι που δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να αναχθούμε και να δώσουμε νομιμοποίηση κοινωνικής συναίνεσης.

Η συμμετοχή μας στην Επιτροπή

Η συμμετοχή μας στην Επιτροπή αποφασίστηκε, μετά τις δηλώσεις σας ότι υπάρχει διάθεση και πολιτική βούληση να επιλυθεί με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Πανεπιστημιακής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, που εκκρεμεί τουλάχιστον τα τελευταία 35 χρόνια.

Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να συμβάλουμε

Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να συμβάλουμε, στην επίλυση του θέματος με γνώμονα τις μικρές δικές μας δυνάμεις και τις γνώσεις που αποκτήσαμε από τις σπουδές και την ενασχόληση μας με το επάγγελμα και κυρίως διότι θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα χωρίς αγκυλώσεις.

Δεν περιμέναμε…

Παρόλο που γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα θα είχε πολλές δυσκολίες, δυστυχώς δεν περιμέναμε, ότι μετά την καταγραφή του γνωστικού αντικειμένου όλων των σχολών και την πλήρως αποδεδειγμένη αιτιολόγηση των προσόντων που αποκτούν οι απόφοιτοι μηχανικοί Τ.Ε., αυτό δε θα ήταν ικανό να οδηγήσει σε επαγγελματικές δραστηριότητες.

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Παράλληλα διάφορες πρωτοβουλίες από μεριάς του Υπουργείου όπως, η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τους αποφοίτους των σχολών μηχανικών να μην έχουν δυνατότητα αυτόνομης άσκησης του επαγγέλματος και συγχρόνως την αναδρομική αναγνώριση του Μάστερ σε όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς θολώνουν το τοπίο ακόμη περισσότερο για την κοινότητα των μηχανικών ΤΕ, των φοιτούντων, αλλά και των οικογενειών που χρόνια τώρα βαδίζουν στο άγνωστο για το μέλλον των παιδιών τους και των επιλογών τους. Το επιστημονικό Δυναμικό των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε θα μείνει στα αζήτητα Τη σημερινή εποχή που προσπαθούμε ως χώρα και ως κοινωνία να ορθοποδήσουμε μετά από 8 χρόνια μνημονίων και να εφαρμόσουμε ένα νέο Υπόδειγμα Ανάπτυξης για την πατρίδα μας φοβούμαστε ότι το επιστημονικό Δυναμικό των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε θα μείνει στα αζήτητα.

Ευχαριστίες

Αφού σας ευχαριστήσουμε κ. Υπουργέ που μας εμπιστευτήκατε  για τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή, για τους λόγους που εκθέσαμε αναλυτικά παραπάνω υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από μέλη της Επιτροπής ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι. του άρθρου 46 του Ν. 4485 /17 παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

Σχόλια (10)

 
apofoitos!!@
22 Νοε 2018 14:59

μαλλον κοροιιδευει και τους φοιτητες εκτος απο τους αποφοιτους

 
Πτυχιούχος ΤΕΙ
22 Νοε 2018 15:53

Νομίζω κύριε Γαβρόγλου πως ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε! Παίζετε σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων των ΤΕΙ!

 
Αποφοιτος
22 Νοε 2018 23:32

Αφού καθάρισε με τους αποφοίτους των ΤΕΙ ετοιμάζεται να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την εκκλησία. Μέγας Διαπραγματευτης. Μην ανησυχείτε. Κοντά ειν τα Σαββατα...

 
Απόφοιτος
23 Νοε 2018 08:24

Οι κύριοι και οι κυρίες που τα βρόντηξαν έχουν σοβαρότατες ευθύνες αλλά τουλαχιστον παραιτήθηκαν.Οι υπόλοιποι γιατί παραμένουν;Για να επικαιροποιήσουν αυτό το εξάμβλωμα του Γαβρόγλου ;

 
ΖΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ Α
23 Νοε 2018 09:05

Προς τους αξιότιμους καθηγητές Κυριαζόπουλο και Κόκκινο και τους αγαπητούς συναδέλφους Ρόζη και Χριστόπουλο:
Τι περιμένετε για να παραιτηθείτε

 
αλκα
23 Νοε 2018 10:29

ΕΝΑ μεγάλο μπράβο στα μέλη που είχαν το σθένος και παραιτήθηκαν, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και τα άλλα μέλη ώστε η αδικία που συντελείται έναντι των Μηχανικών ΤΕ να σταματήσει εδώ, έστω και μετά από 50 χρόνια!!

 
μηχανικός δομικών έργων Τ.Ε.
23 Νοε 2018 11:49

Γίνεται σαφής υπαινιγμός για προκαταλήψεις ή και πιέσεις για την σύνταξη του Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα: "Παρόλο που γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα θα είχε πολλές δυσκολίες, δυστυχώς δεν περιμέναμε, ότι μετά την καταγραφή του γνωστικού αντικειμένου όλων των σχολών και την πλήρως αποδεδειγμένη αιτιολόγηση των προσόντων που αποκτούν οι απόφοιτοι μηχανικοί Τ.Ε., αυτό δε θα ήταν ικανό να οδηγήσει σε επαγγελματικές δραστηριότητες." Το λιγότερο που μπορεί να καταλάβει κάποιος από την καταγγελία είναι ότι η επιτροπή δεν κάνει σωστά την δουλειά της..

Το ψάξατε κ. Γαβρόβλου; Εσείς θέλατε μια αντικειμενική και δίκαια λύση..

 
Κωνσταντίνος Δ.
12 Δεκ 2018 20:39

Στην Ελλάδα υπάρχει το εξής παράδοξο ,ένας πτυχιούχος μηχανικός με master από ελληνικό ή από ξένο πανεπιστήμιο ή ακόμη και διδακτορικό να μην έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός μηχανικού ΠΕ . Αλλά σ΄αυτή τη χώρα είναι το μοναδικό παράδοξο;
Ένα δεύτερο παράδοξο είναι ότι αν ένας πτυχιούχος μηχανικός χωρίς κανένα master πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο και εγγραφεί στα εκεί μητρώα μηχανικών και επιστρέψει στην Ελλάδα το ΤΕΕ τον εγγράφει κανονικότατα .
Τελικά αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο .

 
St
13 Δεκ 2018 14:59

"Κωνσταντίνος Δ.12 Δεκ 2018 20:39
Στην Ελλάδα υπάρχει το εξής παράδοξο ,ένας πτυχιούχος μηχανικός με master από ελληνικό ή από ξένο πανεπιστήμιο ή ακόμη και διδακτορικό να μην έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός μηχανικού ΠΕ . Αλλά σ΄αυτή τη χώρα είναι το μοναδικό παράδοξο;
Ένα δεύτερο παράδοξο είναι ότι αν ένας πτυχιούχος μηχανικός χωρίς κανένα master πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο και εγγραφεί στα εκεί μητρώα μηχανικών και επιστρέψει στην Ελλάδα το ΤΕΕ τον εγγράφει κανονικότατα .
Τελικά αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο ."

Νομίζω το Ηνωμένο βασίλειο θα φιλοξενήσει για κάποια χρόνια ένα ρεύμα μηχανικών μεταναστών...

 
nickmm
02 Φεβ 2019 20:31

Περιμένω 35 χρόνια , βαρέθηκα, δεν ασχολούμαι άλλο
Πιστεύω ότι τα δικαιώματα δεν θα βγούν ποτέ καί στο τέλος
δεν θα έχουμε ούτε το διόροφο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ