ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Με 11-0 αποφασίστηκε ο διορισμός της Μπ. Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Εξελέγη σε θέση Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Επίπεδο ελέγχου-Πρωτόκολλα Πρόσβασης και Αρχιτεκτονικές σε Οπτικά Δίκτυα".
Δημοσίευση: 13/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με ομόφωνη απόφαση, δηλαδή με ψήφους 11 -0 , το 11μελές εκλεκτορικό σώμα αποφάσισε πριν λίγο την εκλογή της Μπ. Μπαζιάνα, συντρόφου (συζύγου) του Αλέξη Τσίπρα στην προκηρυσσόμενη  θέση Επίκουρου Καθηγητή  του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών , στη Λαμία, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης που καταλαμβάνει η Μπ. Μπαζιάνα  είναι "Επίπεδο ελέγχου-Πρωτόκολλα Πρόσβασης και Αρχιτεκτονικές σε Οπτικά Δίκτυα".

Η προκήρυξη της θέσης έγινε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 2-8-19.

Τη διεκδίκησαν τέσσερις υποψήφιοι.

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠ. ΜΠΑΖΙΑΝΑ

Ενστάσεις επί της διαδικασίας δεν κατατέθηκαν. Ωστόσο ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν  και δύο μήνες μετά το διορισμό στη θέση αυτή.

Μετά από αυτή την απόφαση το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες τυπικές  διαδικασίες για τον διορισμό της κ. Μπαζιάνα στο  Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών .

Η προκήρυξη πλήρωσης της θέσης

Σχόλια (26)

 
Μικαέλα
16 Δεκ 2019 19:46

Καλή θητεία στην κυρία Μπαζιάνα και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της. Για εμάς τις Ελληνίδες αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση. Λυπάμαι που κάποιοι για λόγους που δεν αφορούν το άμεμπτο και ταιριαστό με τη θέση βιογραφικό της απαιτούν να μείνει άνεργη. Μόνο και μόνο επειδή επέλεξε να είναι σύντροφος ενός πρωθυπουργού. Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με χαμηλή διείσδυση των γυναικών σε εργασιακούς χώρους λόγω της πατριαρχικής λογικής των αποκλεισμών.

 
Thalis
16 Δεκ 2019 14:26

Για να μη λέτε ότι σας έρχεται: Ο νόμος ορίζει ότι τα μέλη ΔΕΠ είναι δημόσιοι λειτουργοί και οι υποχρεώσεις τους είναι 6 ώρες διδακτικό έργο ανά εβδομάδα, και συνολικά 20 ώρες φυσική παρουσία (περιλαμβανομένων των ωρών διδασκαλίας). Οι υποχρεώσεις αυτές δεν επιτρέπεται να καλύπτονται σε λιγότερες από 3 ημέρες την εβδομάδα.
Για να προλάβω αντιδράσεις από άσχετους, ξαναγράφω: Ο νόμος ορίζει ....

 
Μέχρι την Αυστραλία?
15 Δεκ 2019 01:56

@Hristos
Ανθρωποφαγία τα σχόλια στο esos? Για 500.000 που έφυγαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, εσείς έχετε ακούσει τίποτα?

 
Μονοκούκι
15 Δεκ 2019 00:49

"αποτελεί μια άλλη τεχνική χειραγώγησης εκλεκτορικών σωμάτων (στα οποία έχω συμμετάσχει και το έχω διαπιστώσει πολλές φορές)". Αλήθεια? Για πείτε μας κι άλλα! Γίνονται τέτοια πράγματα στα εκλεκτορικά?
Στην Ελλάδα αγαπητέ μου, η γυναίκα ενός Πρωθυπουργού νομίζω ότι μπορεί να πάρει όποια θέση θέλει. Εάν είναι και εν ενεργεία πρωθυπουργού, μέχρι και να διορίζει κι άλλους, μπορούσε πριν κάποια χρόνια.
Κανέναν εδώ μέσα, δεν "τον πονάει". Αυτούς που τους πονάει, είναι οι 1.000δες που έχουν φύγει στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Μακάρι τη διαδικασία να την πραγματοποιούσε το ΑΣΕΠ. Τότε θα βλέπαμε και τα σπαθιά.... και τα γιαταγάνια.
Τέλος τί σημαίνει ο όρος "μονοκούκι"? Μήπως ξέρετε εσείς, που λέτε ότι "η σχέση μου με τα εν λόγω αντικείμενο είναι μεγάλη"?

 
@Συνεχίζονται οι εμμονές
15 Δεκ 2019 00:31

Απαντώντας στον @ George λέτε ότι ...επειδή τα μέλη ΔΕΠ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν και καθημερινό ωράριο.Λάθος στο πρώτο.Όποιος πληρώνεται από το δημόσιο είναι δημόσιος υπάλληλος.Άρα και τα μέλη ΔΕΠ είναι δημόσιοι υπάλληλοι,επειδή μισθοδοτούνται από την φορολογία των πάντων.Όσο για το καθημερινό ωράριο θλίβομαι και που το γράφετε.Δεν μπορεί τα μέλη ΔΕΠ όλων των βαλκανικών πχ δημόσιων ΑΕΙ να έχουν καθημερινό ωράριο παρουσίας 9:00-16:00 ,εκτός αν κάποιες μέρες διδάσκουν σε άλλη πόλη,και εδώ να ισχύει το αντίθετο.Και μιλάμε ΚΑΙ για μέλη των Ακαδημιών Γραμμάτων και Επιστημών με τεράστιο συγγραφικό έργο.Λοιπόν το μέλος ΔΕΠ ,συγγραφέα και δέκα ίσως βιβλίων και πάνω και μέλος της Ακαδημίας τους ,τον βρίσκεις καθημερινά στο γραφείο του 11.00-12:00 (τις υπόλοιπες ώρες από 9:00-11.00 και13:00-16:00 διδάσκει αδιαλείπτως και 12:00-13:00 είναι διάλειμμα για φαγητό συνήθως στην λέσχη καθηγητών). Το θέμα δεν είναι η κα.Μπαζιάνα.Το θέμα είναι αυτά που γράψατε.

 
Συνεχίζονται οι εμμονές....
14 Δεκ 2019 22:07

@14 Δεκ 2019 00:00
Η σχέση μου με τα εν λόγω αντικείμενο είναι μεγάλη, η δική σας; Η προκήρυξη πολύ γενικών και αόριστων αντικειμένων αποτελεί μια άλλη τεχνική χειραγώγησης εκλεκτορικών σωμάτων (στα οποία έχω συμμετάσχει και το έχω διαπιστώσει πολλές φορές).

@Ιάσων
Να ξαναδιαβάσετε τα επίπεδα του μοντέλου αναφοράς ISO/OSI. Πιο συγκεκριμένα να δώσετε έμφαση στο Επίπεδο Σύνδεσης Δεδομένων και στο MAC sub-layer.

@Ζαβός
Ποτέ μια κρίση μέλους ΔΕΠ δεν γίνεται με ένα μόνο κριτήριο αλλά συνεκτιμώντας πολλά ώστε ένα μέλος ΔΕΠ να είναι ολοκληρωμένο (αλλιώς τη διαδικασία θα την πραγματοποιούσε το ΑΣΕΠ...).

@George
Δεν γνωρίζετε ότι ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς κανένα πρόβλημα? (τα μέλη ΔΕΠ δηλώνουν διεύθυνση κατοικίας εντός Νομού)
Γιατί δεν μιλάτε για την ουσία; Και αλήθεια πως θα εξασφαλίσετε ότι το μέλος ΔΕΠ είναι συχνά στο Πανεπιστήμιο;
Τα μέλη ΔΕΠ δεν έχουν καθημερινό ωράριο γιατί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά Ανώτατοι Δημόσιοι Λειτουργοί (έχουν υποχρέωση παρουσίας κάποιων ωρών και αν δεν κάνω λάθος 3 ημερών κάθε εβδομάδα )

Αυτό που σας πονάει πραγματικά είναι ότι η γυναίκα του πρώην Πρωθυπουργού μπορεί να πάρει μια θέση ΔΕΠ με το σπαθί της (σε αντίθεση με αυτά που έχουμε συνηθίσει από άλλους "άριστους"...

 
ΖΑΒΑΛΟΣ
14 Δεκ 2019 22:04

@ΖΑΒΟΣ
Σύμφωνα με το scopus έχει h-index=2 αν αφαιρέσεις (όπως πρέπει) τις αυτοαναφορές. Επίσης (αν αφαιρέσεις τις αυτοαναφορές) έχει 15 ετεροαναφορές για τις 46 εργασίες της.

 
ΖΑΒΟΣ
14 Δεκ 2019 18:43

Τι h-index έχει η κ. Μπαζιάνα; Αυτό μετράει περισσότερο σε έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο.

 
Hristos
14 Δεκ 2019 14:02

Και γιατί πρέπει να είναι είδηση αυτό; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρωποφαγία και η μισαλλοδοξία;;

 
George
14 Δεκ 2019 09:16

Θα μείνω και εγώ σε αυτό που είπε κάποιος πιο πριν
Ο Νόμος λέει οτι πρέπει το μέλος ΔΕΠ να κατοικεί στην περιοχή που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο. Αποκλείεται η Περιστέρα να μείνει στον νομό.
Πάρα πολλά μέλη ΔΕΠ για να μην πω τα περισσότερα των περιφερειακών ιδρυμάτων δεν κατοικούν στην περιοχή που εδρεύει το τμήμα τους.
Θα εφαρμοστεί ποτέ αυτός ο νόμος; Αν όχι ας ζυγίσει η πολιτεία τα καλά και τα κακά αυτής της διάταξης και αν δεί πως δεν γίνεται να εφαρμοστεί ας την καταργήσει.

 
@Bill Gates
14 Δεκ 2019 01:18

Ο νόμος απαιτεί εγκατάσταση και διαμονή. Βέβαια ο νόμος δεν εφαρμόζεται σε κανένα ΑΕΙ με την ανοχή των διοικήσεων τους. Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει παρέμβαση της δικαιοσύνης.

 
Ιάσων
14 Δεκ 2019 00:20

@Εμμονές
Είναι γενικό αντικείμενο όταν μιλάμε για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρωτόκολλα/αρχιτεκτονικές για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ενσύρματη τεχνολογία και σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ επίπεδο που δεν είναι καν στα βασικά επίπεδα του μοντέλου αναφοράς OSI.

 
@Εμμονές
14 Δεκ 2019 00:00

Εσύ τι σχέση έχεις με τα δίκτυα οπτικών ινών για να έχεις και άποψη; Ξέρεις τι είναι τα WDM δίκτυα; Μάλλον δεν έχεις ουδεμία επαφή με το αντικείμενο.

 
Φωτογράφος
13 Δεκ 2019 22:57

"Επίπεδο ελέγχου-Πρωτόκολλα Πρόσβασης και Αρχιτεκτονικές σε Οπτικά Δίκτυα"

"Αρχιτεκτονικές ελέγχου και τεχνικές μετάδοσης για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης οπτικών WDM δικτύων"

Διδακτορικο και τίτλος θέσης σε πλήρη αρμονία. Κατά τα άλλα η ΠΟΣΔΕΠ, η σύνοδος των Πρυτάνεων και διάφοροι καθηγητάδες σκίζουν τα ιμάτιά τους για τις ανοιχτές διαδικασίες.

 
Εμμονές...
13 Δεκ 2019 20:03

@Φαίδων
Μάλλον δεν έχετε καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο και με τις εκλογές μελών ΔΕΠ. Μια χαρά γενικό είναι το αντικείμενο (υπήρχαν 6 υποψήφιοι, δεν είναι αρκετοί;).

@bill
Έχει κάθε δικαίωμα να εξελιχθεί από ΕΔΙΠ σε ΔΕΠ και να μη μείνει στάσιμη επειδή έτυχε να ήταν γυναίκα Πρωθυπουργού.

Χαίρομαι που ασχολούνται κάποιοι μόνο με την εκλογή της συγκεκριμένης κυρίας αλλά ΟΧΙ με τα προβλήματα που άρχισε να δημιουργεί η παρούσα κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια και στην Παιδεία.

 
4 σχολια επι της ουσιας
13 Δεκ 2019 19:07

1. Η θέση μοιάζει πάρα πολύ με τον τίτλο του διδακτορικού της
2. Η θέση προκηρύχθηκε επί πρωθυπουργίας του συζύγου/συντρόφου της
3. Τα βιογραφικά των υπολοίπων δεν τα έχουμε δει για να μπορούμε να συγκρίνουμε. Επίσης δεν έχουμε πρόσβαση στην εισήγηση και στα ονόματα των εισηγητών.

Καληνύχτα.

 
Τheo Stavrianidis
13 Δεκ 2019 18:30

Κάποιος άσχετος, σχολίασε πως έπρεπε τη θέση να λάβει κάποιος νέος. ΗΠεριστέρα δηλαδή δεν είναι νέα ;; Δεν είναι Ελληνίδα; ; Δεν έχει όλα τα προσόντα; ; Ποιός είπε πως οι σύζυγοι πρωθυπουργών απαγορεύεται να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις και μάλιστα μέσ' από αδιάβλητες διαδικασίες, όπως έγινε; ; Και μάλιστα δίχως καμία ένσταση στην επιτροπή ;;

 
Bill Gates
13 Δεκ 2019 17:19

Συγχαρητήρια στην κ. Μπαζιάνα. Βεβαίως ο νόμος αναφέρει ότι θα πρέπει να κατοικεί στο Νομό στον οποίο έχει έδρα το ΑΕΙ. Εάν δεν κατοικήσει εκεί (όπως κάνει μέρος μελών ΔΕΠ) την βλέπω να βγαίνει στα κανάλια.

 
Γ.Π.
13 Δεκ 2019 15:48

Σύζυγος είναι. Γιατί το βάζετε εντός παρενθέσεως και προτάσσετε την ιδιότητα "σύντροφος" ως σημαντικότερο γεγονός;

 
Σπύρος
13 Δεκ 2019 15:46

Ο τίτλος διδακτορικού της κας Μπαζιάνα είναι: "Αρχιτεκτονικές ελέγχου και τεχνικές μετάδοσης για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης οπτικών WDM δικτύων".

Τα γνωστικά αντικείμενα των συναδέλφων της στο τμήμα είναι σύμφωνα με τον ιστότοπο:
Χωροθέτηση Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων
Παράλληλες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών
Συμπίεση Video
και
Νευροψυχολογική Αξιολόγηση Παιδιών και Εφήβων: Χρήση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

 
Με το "σπαθί" της
13 Δεκ 2019 15:24

"Αρχιτεκτονικές ελέγχου και τεχνικές μετάδοσης για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης οπτικών WDM δικτύων" είναι ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής της Περιστέρας.

 
John T
13 Δεκ 2019 15:24

Το αντικείμενο της θέσης δεν πιστεύω να είναι κάνας τίτλος διδακτορικού ή δημοσίευσής της! Γιατί λίγο περιορισμένο εύρος σαν να έχει.

 
Έλεος με τους τίτλους σας
13 Δεκ 2019 13:15

Ποδοσφαιρικό αγώνα καλύπτετε?

 
Συγχαρητήρια
13 Δεκ 2019 13:14

Η θέση είναι Επίκουρου καθηγητή επί 3ετή θητεία.
Ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν ακόμα και 2 μήνες μετά το διορισμό στη θέση αυτή.
Άντε και Πρύτανης!

 
bill
13 Δεκ 2019 13:07

αντί να αφήσουν τη θέση για κανένα νέο παιδί με ανάγκη....και μετά τους ενοχλεί που οι νέοι φεύγουν εξωτερικό

 
Φαίδων
13 Δεκ 2019 13:00

Αυτό δεν είναι γνωστικό αντικείμενο αλλά τίτλος διδακτορικου!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ