Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Κ. Γαβρόγλου: Τα 2 εκ που ήταν για σπουδές στα “Διετή” ο Κ. Μητσοτάκης τα δίνει στη Θεολογική Βοστώνης που έχει δίδακτρα 21.940 δολλάρια

Όλα αυτά σε μία χώρα που υποτίθεται πως οι «οι πολιτες με ελληνική καταγωγή αγαπούν και φροντίζουν την πατρίδα»
Δημοσίευση: 10/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας

Ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση η απόφαση της να χρηματοδοτήσει με 2 εκατομμύρια εύρω κάθε χρόνο την Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Δύο εκατ. ευρώ ακριβώς ήταν το κονδύλιο που είχε συμπεριληφθεί για την λειτουργία των 65 Διετών Προγραμμάτων Σπουδών σε 14 Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Θα υπήρχε ελεύθερη εισαγωγή και θα έπαιρναν τα παιδιά αυτά επαγγελματικά πιστοποητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Σε αυτά θα σπούδαζαν κάθε χρόνο 1500 νέοι, δηλαδή 3000 την διετία. Θα δίδασκαν κατά 30% μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων και οι υπόλοιποι θα ήταν άτομα με εμπειρία στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

Τώρα θα λαμβάνει η Θεολογική Σχολή Βοστώνης τα λεφτά αυτά. Στη Σχολή σπουδάζουν 100 άτομα που σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Σχολής καταβάλλουν 21.940 δολλάρια δίδακτρα ο καθένας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα διαβίωσης. Όλα αυτά σε μία χώρα που υποτίθεται πως οι «οι πολιτες με ελληνική καταγωγή αγαπούν και φροντίζουν την πατρίδα».  

Τα 65 Προγράμματα είχαν εγκριθεί από τις Συγκλήτους των αντίστοιχων Πανεπιστημίων και είχαν προταθεί μετά και από συνεννοήσεις με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Η κυβέρνηση τα ανέστειλε, με την δικαιολογία ότι «δεν είχαν προετοιμαστεί με σωστό τρόπο»! Ανεπίσημα η αναστολή ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από του Μαξίμου για εξοικονόμηση χρημάτων.

Φαίνεται πως τώρα τα χρήματα βρέθηκαν. Για το καλό των άλλων, βέβαια.

Τόσο απλά και τόσο στενάχωρα.

Σχόλια (13)

 
Μόνο 2;
10 Ιαν 2020 18:03

Και τι να κάνουν 2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς καμία υποδομή; Τα τμήματα που φτιάξατε με 0 άτομα πώς θα λειτουργήσουν;

 
Ε όχι και έτσι κ.Γαβρόγλου.Πέρασε η εποχή των ρόδων;
10 Ιαν 2020 18:15

Στα διετή προγράμματα με νόμο σας θα έπαιρναν ειδικό επιμίσθιο οι π.Περιφερειακοί,Διευθυντές Εκπαίδευσης και Συντονιστές Εξωτερικού που θα αποσπώνταν εκεί ως πρώην.Το ανακάλεσε,ευτυχώς,η κ.Κεραμέως.Το θεωρείτε αυτό επιτυχία σας;Και μόνο από αυτό καλά έκανε και τα κατάργησε η κ.Κεραμέως.Ε όχι και να μιλάτε κ.Γαβρόγλου.Περιοριστείτε στους επαίνους σας για αυτήν που ακολουθεί πιστά τους νόμους και τις επιλογές σας Διευθυντών Εκπαίδευσης.

 
takitsan
10 Ιαν 2020 18:20

@Μόνο 2
Φίλε μου 4 είναι τα εκατομμύρια! Είναι και 2 αναδρομικά για πέρυσι! Είμαστε και κουβαρνταδες!!! Και κάθε χρόνο από εδώ και πέρα 2 εκατομμύρια! Είσαι σίγουρος φίλε μου ότι με 4 εκατομμύρια δεν θα λειτουργούσαν;

 
Μανόλης Μ.
10 Ιαν 2020 18:24

Μακάρι το εκπαιδευτικό πρόβλημα της Ελλάδας να λυνόταν με 2 εκατ. €
Άλλωστε, στη σχολή της Βοστώνης σπουδάζουν και Έλληνες φοιτητές όχι μόνο ομογενείς, αλλά που μεταβαίνουν εκεί από την Ελλάδα.
Τόσα χρόνια δεν δίνονταν ούτε οι υποτροφίες που υπήρχαν.
Έλεος πια με αυτήν την μικροπολιτική!
Εύγε στον Πρωθυπουργό!

 
Μόνο 22
10 Ιαν 2020 18:25

@Μόνο 2
Έχετε κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα ή η μόνη έννοια σας είναι ο τέως Γαβρόγλου; Πραγματικά είναι θλιβερό το πως σκέφτονται κάποιοι!!!!

 
takitsan
10 Ιαν 2020 18:27

Επιτίθεστε σε πρόσωπα και την πληρώνει ένας σωστός θεσμός επιτέλους που πήγε να ξεκινήσει! Αντί να διορθωθούν τυχόν ατέλειες και να ξεκινήσει έστω του χρόνου , καταργείται γιατί είναι του Γαβρογλου! Ενώ τώρα τα 4 εκατομμύρια θα πιάσουν τόπο στη σχολή.....ξέρουν αυτοί..... όλοι μαζί τα φάγαμε.....εεεε!

 
takitsan
10 Ιαν 2020 18:56

@Μανόλης Μ.
<<Έλεος πια με αυτήν την μικροπολιτική!
Εύγε στον Πρωθυπουργό!>>
Φαντάζομαι τα λες για πλάκα. Δεν ξέρω φίλε μου αν εσείς έχετε θέρμανση στο σχολείο αλλά εμείς έχουμε ψόφησει στο κρύο. Δεν κατάλαβες καλά κουβαρντα μου, αν μας περίσσευαν να τα δώσουμε κανένα πρόβλημα! Οπότε αφήστε τα αυτά.......

 
Το καρότο και το μαστίγιο.
10 Ιαν 2020 19:09

Από τους επαίνους και τα συγχαρητήρια στην Κεραμέως που συνεχίζει πιστά το έργο του κ.Γαβρόγλου χωρίς αλλαγές ,φτάσαμε στις επικρίσεις.Έτσι είναι οι μεγάλοι έρωτες.Την μια ζέστη την άλλη κρύο.Την μια γλυκόλογα την άλλη εντάσεις.Θα περάσει και θα ξεχαστούν.Το λέει και η γνωστή αοιδός :Όσοι αγαπάνε και δεν το λένε,ψέματα λένε ψέματα λένε.

 
ANASTASIA A.
10 Ιαν 2020 20:15

Η κ.Κεραμεως πολυ ορθα σταματησε ενα δολιο σχεδιο υποβαθμισης του Πανεπιστημιου.
Πιειτε το τσαι σας και αφηστε μας ησυχους..

οι δολιοφθορες σας δεν πιανουν τοπο

 
ΤΚ9
11 Ιαν 2020 20:18

Τι προγράμματα είναι αυτά που μπαίνεις ελεύθερα ,βγαίνεις ελεύθερα και σου δίνουν και επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαικών προδιαγραφών;;;;
Δώσε και μένα μπάρμπα.

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
11 Ιαν 2020 23:57

Φτάνει πια !
έχετε κουράσει πια κ. Γαβρόγλου με τις ιδεοληψίες σας !!!
ασχοληθείτε με κάτι άλλο και αφήστε μας στην ησυχία μας .

 
ΔενΑντεχω
13 Ιαν 2020 09:57

Μα είσαστε με τα καλά σας όλοι; Φαΐ δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη; Εκτός του ότι, όπως είπε το παληκάρι από πάνω, στα σχολεία μας εντός δεν έχουμε καλά καλά καλοριφέρ, αντί να κοιτάξουμε τα εντός, πετάμε λεφτά σε αυτούς που ήδη τα'χουν μασούρια, να κάνω μια ερώτηση, για να μην τρελαθώ δηλαδή. Έχετε καμία ιδέα κανείς σας τι εστί θεολογική σχολή Βοστώνης και ποιοί την λειτουργούν και ποιοί μπαίνουν ή απλά μιλάτε έτσι άντε μπρος; Απλά και μόνο να την πείτε στον Γαβρόγλου γιατί Τσίπρας, κατά τα άλλα τα δικά σας παιδιά δεν πρόκειται να δουν τέτοια μεγαλεία ούτε ζωγραφιστά με τηλεσκόπιο.

 
Σωστός ο μέντορας.
15 Ιαν 2020 11:13

Λέξη για την Κεραμέως που ήταν υπεύθυνη για όσα γράφει.Η κυβέρνηση γενικά και αόριστα χωρίς ονοματεπώνυμα.Αφού όλα αυτά είναι αρμοδιότητα Κεραμέως.Σαν μέντορας της είναι σωστός .Δεν την κατονομάζει.Εξ άλλου στο Παιδείας είναι ωσεί παρόν.Με τους νόμους και τις επιλογές του άθικτα.Ακόμα και η αναβολή του ΣτΕ αυτόν δικαίωσε πάλι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ