Ανωτατοποιείται (4ετής) η Σχολή Πυροσβεστών και ιδρύεται Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων

Κατατέθηκε Σχέδιο Νόμου, προς ψήφιση, στη Βουλή

31/01/2020

Άκουσε το άρθρο

Την ίδρυση  Εθνικής Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων,  που διαρθρώνεται στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας και στο Κέντρο Ειδικών Εκπαιδεύσεων, προβλέπει το άρθρο 39 του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου     Προστασίας του Πολίτη, που κατατέθηκε προς ψήφιση  στη Βουλή.

Παράλληλα  η Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας , που σήμερα είναι είναι ισότιμη με τις μεταδευτεροβάθμιες Σχολές, ανωτατοποιείται.

Επιμηκύνεται ο χρόνος φοίτησης της  Σχολής  από 2,5 σε 4 έτη.

Επίσης με το ίδιο άρθρο του Σχεδίου Νόμου ρυθμίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τα εκπαιδευτικά όργανα , το προσωπικό, ο τρόπος εισαγωγής φοιτητών στις Σχολές από τις οποίες αποτελείται ( Σχολή Αξιωματικών, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης, σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών) και  την  κατάρτιση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Περαιτέρω , μέσω συγκεκριμένης ρύθμισης , η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας , που παρότι προβλέφθηκε στο νόμο 4249/2014 ουδέποτε λειτούργησε, μετασχηματίζεται σε Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα εκπαιδεύονται εθελοντές πολιτικής προστασίας , στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και, υποχρεωτικώς, υπαλληλοι των ΟΤΑ και δημόσιων φορέων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πολίτες.
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 39

Σχόλια (9)

Λογικό..
|

Με τη λογική της νέας Υπουργού πολύ λογικό να θελουμε / δημιουργήσουμε και Δρ πυροσβέστες!
Απλή εφαρμογή / επέκταση του νομοθετήματος περί επαγγελματικων Διδακτορικών!
«Δρ.Επ. Πυροσβέστης» ο νέος ακαδημαϊκός - συγνώμη επαγγελματικός μόνο- τίτλος!
ΥΓ μαλλον καποιος/α το αντέγραψε από το εκπαιδευτικό σύστημα της Αμερικής που σπούδασε φαίνεται

Φοιτητής
|

Μα πώς θα γίνει η σχολή πυροσβεστών 4 χρόνια, από την στιγμή που υπάρχει η σχολή ανθυποπυραγών η οποία είναι 4 χρόνια; Αν γίνει η σχολή πυροσβεστών 4 χρόνια, τότε η σχολή ανθυποπυραγών θα πρέπει να καταργηθεί και θα πρέπει να ιδρυθεί μια ενιαία σχολή πυροσβεστών, μέσα από την οποία θα βγαίνεις με τον κατώτερο βαθμό και θα μπορείς να φτάσεις μέχρι τον ανώτατο βαθμό.

Διαφορετικά, δεν γίνεται να υπάρχει σχολή ανθυποπυραγών, η οποία και βγάζει ήδη αξιωματικούς. Αφού, θα ανωτατοποιηθεί η σχολή πυροσβεστών και θα βγάζει αξιωματικούς, τότε δεν έχει νόημα να υπάρχει η σχολή ανθυποπυραγών.

Ακης
|

Να γίνουν όλες οι σχολές υπαξιωματικών 4ετους φοίτησης οχι μόνο της πυροσβεστικής. Γιατί ότι δεν ορίζει ο νόμος το ορίζει ο Πυρονόμος.

Ενότητα...
|

@Εκπαιδευτικός-κους
Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας σκοτώσει στην ενότητα…
Θυμάμαι τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά, να μας λέει τα γνωστά περί Πρωθυπουργού-Κυβέρνησης όλων των Ελλήνων. Περί ενότητας δηλαδή. Δεν θα σχολιάσω εδώ(στο esos) την ενότητα των Ελλήνων που «πέτυχε» πολύ πρόσφατα πχ ο κ. Αυγενάκης, με ένα θέμα για το ποδόσφαιρο! Θα παραθέσω μόνον τα θέματα ενότητας, που αφορούν τους 6 μήνες του Υπουργείου Παιδείας :
1) Ακαδημαϊκό άσυλο 2) 4η Νομική στην Πάτρα 3) Κατάργηση 37 Πανεπιστημιακών Σχολών και εξαιρέσεις 4) Αιώνιοι φοιτητές ν+??? 5) Επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ και ΑΕΙ 6) Πανεπιστήμια και Κολλέγια 7) ΔΟΑΤΑΠ 8) ΑΣΠΑΙΤΕ 9) Αναγραφή Θρησκεύματος 10) Τριών Ιεραρχών 11) Εξέλιξη ΕΔΙΠ και ΕΕΠ σε ΔΕΠ 12) Integrated Master’s 13) Ξενόγλωσσα Πανεπιστημιακά Τμήματα 14) Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα 15) Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 16) Απουσίες μαθητών 17) Λευκή εβδομάδα 18) Θεματική εβδομάδα 19) Αξιολόγηση 20) Στελέχη εκπαίδευσης 21) ΣΕΕ των ΠΕΚΕΣ και πρώην ΣΣ 22) Ν.4547/2018 και νέος Νόμος 23) Εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία εσωτερικού και εξωτερικού 24) Διορισμοί εκπαιδευτικών, Μονίμων-Αναπληρωτών-Ειδικής Αγωγής 25) Αποσπάσεις εκπαιδευτικών του εξωτερικού.
Άφησα κι ένα για το τέλος, που κατάφερε να ενώσει μέχρι και τη Δύση με την Ανατολή! 26) Συγχαρητήρια και από Τράμπ και από Γαβρόγλου. Δεν ξέρω πόσα ακόμα μπορεί να παρέλειψα αλλά δεν είναι και λίγη η ενότητα σε 6 μόλις μήνες, από ένα και μόνο Υπουργείο ε?

Επιτελικό κράτος
|

Η αστεία ηγεσία του υπουργείου μόλις πριν λίγες ανακοίνωσε με στόμφο ότι ανέστειλε την λειτουργία 37 πανεπιστημιακών τμημάτων καθώς δεν είχαν γίνει σχετικές μελέτες και δεν εμπλακεί η ΑΔΙΠ. Μετά από λίγες μέρες η αστεία ηγεσία ανακοινώνει την ανωτατοποίηση μια σχολής 2,5 ετών χωρίς καμία μελέτη και φυσικά χωρίς γνώση της νέας ΑΔΙΠ. Δε θα μας μείνει άντερο από τα γέλια με το επιτελικό κράτος και τους άριστους!!!!

Εκπαιδευτικός
|

Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας σκοτώσει με το γέλιο

ΜΑΡΙΟΣ
|

Σωστή η ανωτατοποίηση της σχολής πυροσβεστών αλλά αφήνει ένα κενό γιατί ο Πυροσβέστης φτάνει σε ένα συγκεκριμένο βαθμό και μετά δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο στο βαθμό του ανθυποπυραγού αντίθετα με τη σχολή Πυροσβεστών που φτάνει κάποιος μέχρι το υψηλό αξίωμα του Αντιστρατήγου και μπορεί να κάνει και διδακτορικές σπουδές άλλα ένας πυροσβέστης όμως δεν έχει και τόσες ευθύνες διότι είναι χαμηλόβαθμος. Εκτός και αν θεσμοθετηθούν ειδικές εξετάσεις για τους Πυρονόμους για την προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθυποπυραγού......

AXAXAXAXA
|

Ρε δεν έχετε το Θεό σας!!! Γιατί να γίνει ανώτατη η σχολή; Μήπως θα δίνουν και διδακτορικά στην Πυρόσβεση;

ΠΕ04
|

Σωστό μεν, αλλά...
πέρασε από την ΑΔΙΠ ή όπως αλλιώς λέγεται;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ