Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Η άποψη του νέου προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ για τα Κολλέγια

Δημοσίευση: 31/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο ερώτημα Βουλευτών  αν θεωρεί ότι είναι   ισοδύναμα τα πτυχία των Κολλεγίων με τα πτυχία των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων ο νέος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ Ορ. Καλογήρου, έδωσε την εξής απάντηση:

"Θα το πω λίγο χαριτωμένα. Δεν υπάρχει τρόπος να το κρίνουμε, το απαγορεύει το άρθρο 16. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα Κολλέγια, γιατί δεν είναι αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Μας εμποδίζει, είναι εμπόδιο το άρθρο 16, για να τα αξιολογήσουμε και να τα ελέγξουμε".

Σχόλια (11)

 
Πολεοδομία
03 Φεβ 2020 10:11

@Μαρια
Με τον ίδιο τρόπο που αν χτίσεις πανωσήκωμα σε αυθαίρετη οικοδομή, αυθαίρετο είναι και το πανωσήκωμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, έτσι νομίζω ότι λειτουργεί το ΔΟΑΤΑΠ.
Νομίζω επίσης ότι θα έπρεπε να γνωρίζει-ενημερώνεται κανείς, ΠΡΙΝ σπουδάσει, τί αναγνωρίζεται και τί όχι. Αν θέλω πχ να εισάγω ένα αυτοκίνητο που πετάει, δεν θα ρωτήσω ΠΡΙΝ, αν θα έχω το δικαίωμα να το κυκλοφορώ νόμιμα στην Ελλάδα?

 
Μαρια
02 Φεβ 2020 15:40

Πως εξηγείται ότι το ίδιο μεταπτυχιακο αν έχεις τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο αναγνωρίζεται από το δοαταπ ενώ αν το πρώτο πτυχίο σου είναι από κολλέγιο 4ετους φοίτησης ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ??? Η λογική του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο!!

 
Κάντα κορνίζα
01 Φεβ 2020 23:59

Ποιό άρθρο 16???... Θα το δείτε... σε λίγα χρόνια ΔΕΝ θα υπάρχουν πτυχία από Ελληνικά Πανεπιστήμια. Μόνο από ξένα, που θα τα δίνουν μέσω των Κολλεγίων. Εδώ δώσαμε λιμάνια και αεροδρόμια στους ξένους φίλους μας, στα Πανεπιστήμια θα τα χαλάσουμε τώρα? Κι αν θα υπάρχει ακόμα ΔΟΑΤΑΠ, θα είναι για να μην αναγνωρίζει πτυχία από Ινδία και Πακιστάν μόνο. Όσοι έχετε Ελληνικά πτυχία, θα έχουν ιστορική αξία παιδιά. Τώρα κάντε τα κορνίζα.

 
ΔΕΠ
01 Φεβ 2020 18:36

"Λίγο χαριτωμένα"... κ. Καλογήρου, τόσα χρόνια δε μας είχατε συνηθήσει σε τέτοια ευφυϊολογήματα. Πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ αναλάβατε, λογικά είχατε το χρόνο για να σχηματίσετε άποψη και να μην κρύβεστε πίσω από προσχήματα με το αρθρο 16. Προσχήματα, γιατί ήδη αναγνωρίζονται ως ισότιμα τα πτυχία, και κανένας νόμος δεν εμποδίζει το κράτος να αξιολογεί την ποιότητα των σπουδών σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού! Στην ουσία αυτό ακριβώς κάνει το ΔΟΑΤΑΠ ήδη.

 
Δημήτρης
01 Φεβ 2020 18:24

Τα πτυχία κολλεγίων όπως τα αναφέρετε είναι πτυχια ΞΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. Άρα δεν υπάρχει και θεμα με το αρθρο 16.

 
άλλη είναι η ερώτηση
01 Φεβ 2020 18:05

οφείλει ο ΔΟΑΤΑΠ να αναγνωρίσει τα πτυχία από τα κολλέγια, που συνεργάζονται με ξένα ιδρύματα καθότι αποτελούν πτυχία από ξένη χώρα??

για να δούμε αν διατηρείται το χαμόγελο...

 
Γιωργος
01 Φεβ 2020 17:22

Ο πρόεδρος θα πρέπει να διαβάζει προσεκτικά το Σύνταγμα. Τα κολέγια είναι ουσιαστικά παράρτηματα των αλλοδαπών πανεπιστημίων που εκπροσωπούν. Αυτό άλλωστε γράφουν και τα πτυχία που δίνουν. Το πανεπιστήμιο της Αγγλίας κτλ που εκπροσωπούν. Άρα δεν είναι ημεδαπά ιδιωτικά πανεπιστήμια τύπου Κύπρου. Οπότε η αρμοδιότητα του δοαταπ είναι να τα αξιολογεί ως αλλοδαπούς τίτλους σπουδών και τίποτα άλλο. Άρα καμία παράβαση του άρθρου 16 δεν υπάρχει.

 
Δημήτρης
01 Φεβ 2020 14:58

Παμε πάλι και το γράφω με κεφαλαία.... ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Και αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα όχι ακαδημαϊκά. Είστε πτυχιούχοι άνθρωποι και δεν καταλαβαίνετε απλά πραγματα

 
παράνομος...νόμος
01 Φεβ 2020 13:40

Η εξίσωση με τα κολλέγια είναι αντισυνταγματικη όποτε πρέπει να καταργηθει...βεβαια ειναι οι ιδιοι που λένε αντισυνταγματικο το νόμο κατρουγκαλου άλλα τις επιστροφές συντάξεων θα τις δούνε οι ηλικιωμένοι μετά την κηδεία τους...

 
ΠΑΠΑΣ
01 Φεβ 2020 13:09

Αποφασίστε....ή τα κλείνουμε ή τα αναγνωρίζουμε.... άλλη λύση δεν υπάρχει. Τα αναγνωρίζουμε για τον ιδιωτικό τομέα....Είναι απάτη....!!! Αλήθεια ο ιδιωτικός τομέας σε άλλους πολίτες προσφέρει υπηρεσίες......Ένας πολίτης είναι ικανός και ΠΕ για τον ιδιωτικό τομέα και όχι για το δημόσιο στη ίδια χώρα; Είμαστε παράφρονες.....

 
ΠΑΠΑΤΖΗΣ
01 Φεβ 2020 11:15

Αφού λέτε ότι δεν είναι αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, τότε γιατί ισοτιμήθηκαν με νόμο; Το δούλεμα πάει σύννεφο. Φταίει ο γάϊδαρος και χτυπάμε το σαμάρι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ