Πρόσκληση για αποσπάσεις στο εξωτερικό

Το επιμίσθιο είναι 1.334,00 ευρώ, αφορολόγητο

25/02/2020

Άκουσε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας, με συμπληρωματική πρόσκληση που εξέδωσε, καλεί  τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των κλάδων και ειδικοτήτων έτσι όπως προκύπτουν από τον επισυναπτόμενο πίνακα χωρών-ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν από το σχολικό έτος 2019-2020 να υποβάλουν αίτηση απόσπασης.

ΠΑΤΗΤΕ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 25-2-2020 μέχρι 3-3-2020 και ώρα 14.00.

Σχόλια (7)

Γονεας
|

Τερμα για φετος οι αποσπασεις.
Οσοι επιθυμουν αλλα χωρις επιμίσθιο κυριως οι των γαμων μενουν οι υπολοιποι διακόπτεται η απσπαση τους.Αυτα τα νεοτερα νεα.

Τζίνα
|

Να προσθέσω κι εγώ την μόλις 5μηνη εμπειρία μου απόσπασης στην Αμερική.....εφιάλτης......κάθε μέρα είμαι έτοιμη να γυρίσω πίσω....το μόνο που με κρατάει είναι ότι πρέπει να μαζέψω χρήματα για να ξεχρεώσω τα δανεικά με τα οποία ήρθα εδώ. Τα επιμίσθια είναι πολύ κάτω από το κόστος ζωής. Επί πλέον η J1 visa δεν σου επιτρέπει να κάνεις νόμιμα άλλη δουλειά. Τα σχολεία απόσπασης δεν δίνουν κάποιο οικονομικό βοήθημα ή παροχή κατοικίας (που είναι το μεγάλο έξοδο κι εδώ ). Επιμίσθιο πήραμε μετά από 4 μήνες ....μας είχαν πεί ότι θα καθυστερήσουν να μας πληρώσουν αλλά δεν μας εξήγησαν ότι δεν θα μας δώσουν τα χρωστούμενα μαζεμένα. Έτσι πήραμε μόνο τους 2 μήνες μαζεμένους κι από κει και πέρα πληρωνόμαστε έναν -έναν. Αφού τελειώσει η απόσπασή μας δηλ. θα είμαστε ακόμα 2 μήνες πίσω στην πληρωμή. Πληρώνουμε $130 το μήνα για ασφάλεια υγείας (ούτε σ' αυτό δεν βοηθάνε τα εδώ σχολεία. ) Για αυτοκίνητο ούτε λόγος! Χρειαζόμαστε γύρω στα $30 τη μέρα μόνο για τη μετακίνηση προς και από το σχολείο.Το επιμίσθιο θα έπρεπε να είναι διπλάσιο για να υπάρχει κίνητρο να έρθει κανείς εδώ. Ζούμε με το ίδιο και χειρότερο άγχος επιβίωσης που είχαμε και στην Ελλάδα. Πραγματικά αν δεν αλλάξει κάτι , δεν βλέπω μέλλον στον θεσμό των αποσπάσεων. Γνώμη μου είναι ότι τα σχολεία στις χώρες απόσπασεις θα πρέπει να επομισθούν μέρους τους κόστους.....δεν είναι λογικό να πληρώνει η φτωχή Ελλάδα δημόσιους εκπαιδευτικούς για να εξασφαλίζουν τα ιδιωτικά σχολεία ανά την υφήλιο (τουλάχιστον εδώ είναι ιδιωτικά) δωρεάν εκπαιδευτικούς για 3-4-5 χρόνια! Να βάλουν το χέρι στην τσέπη αλλιώς δεν θα έρχεται πια κανείς νομίζω. Το συναίσθημα που έχω είναι ότι είμαι....φαντάρος και περιμένω να τελειώσει η θητεία μου. Τεράστια απογοήτευση....

Μαρία
|

Το επιμίσθιο είναι απελπιστικά λίγο, για μια τέτοια μετακίνηση, νοίκια προκαταβολικά, μεσιτικά, εξοπλισμό σπιτιού . Ήδη από το 2010 που έγινε η περικοπή του επιμισθίου κατά 20% (όπως και των άλλων επιδομάτων) ένα σωρό εκπαιδευτικοί, έφυγαν απ τη Γερμανία γιατί τα έξοδα διαμονής ήταν τεράστια. Έτσι τα σχολεία άδειασαν από εκπαιδευτικούς που περίμεναν να συμπληρωθεί η τριετία τους και να επιστρέψουν με σκυμμένα κεφάλια και άδεια πορτοφόλια στα σπίτια τους.
Το υπουργείο -αν θέλει να κρατήσει τα σχολεία αυτά για τις ψήφους των εκεί Ελλήνων, πρέπει να αναβαθμίσει το επιμίσθιο και το χρόνο παραμονής των εκπαιδευτικών εκεί. Να φτιαχτούν λίστες με διαφάνεια με μόρια, όπως τώρα των αναπληρωτών. Να μην αποφασίζει ο συντονιστής που θα τοποθετηθεί κάποιος . Αν δεν δοθούν κίνητρα οικονομικά, δεν υπάρχει λόγος συμμετοχής, όσες φορές και να βγουν οι προσκλήσεις για απόσπαση.

Γιαννης
|

Και αλλη εγκύκλιος (για αποσπάσεις εξωτερικού) την ίδια χρονική περίοδο με τις προσκλήσεις (3 τον αριθμό) για διορισμούς εκπαιδευτικων κ πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικων. Αλήθεια ποιος θα τις κάνει τις αποσπάσεις κ τις αιτήσεις αυτές;
Φυσικά οι ΔΔΕ και οι ΔΠΕ ως διευθύνσεις εκπαίδευσης. Μα καλά οι αρμόδιοι στο Υπουργείο δεν γνωρίζουν οτι τα τμήματα Γ’ Προσωπικού είναι επιφορτισμενα με όλες αυτές τις εργασίες παράλληλα κ την ίδια χρονική περίοδο; Τι θα πρωτοκανουν τα τμήματα Προσωπικου ;
Συγγνώμη, αλλά οι σύμβουλοι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν τα γνωρίζουν αυτά;;;;

Ελληνική κοινότητα
|

Μας κοροϊδεύουν όλους θα διαμαρτυρηθούμε στο ΣΑΕ ακούς εκεί 1350 ..πρέπει να ντρέπονται

Δημήτρης
|

Για να περιγράψουμε λίγο τη Γερμανία:
1) Κενά ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΟΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ! Ακόμα και τώρα, Μάρτη, κάποιος κάνει αίτηση για ΓΕΡΜΑΝΙΑ, άντε βόρεια ή νότια. Λες και είναι πχ η Καλαμάτα, πόσα σχολεία έχει και τι σημασία έχει; Έχεις συγγενείς Βερολίνο θες να πας Βερολίνο, σε πάνε Κολωνία. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει που πότε γιατί;
2) ΚΑΜΙΑ διαφάνεια στις τοποθετήσεις! Υποτίθεται οι παρατάσεις στις αποσπάσεις βγαίνουν για να καλύψουν κενά. ΛΑΘΟΣ! Πρώτα καβατζώνονται τα κενά για όσους παίρνουν παράταση απόσπασης και έπειτα τοποθετούν τους νεοαποσπασθέντες.
3) Κόντρες μεταξύ νεοαποσπασμένων- και μονίμως αποσπασμένων κατοίκων Γερμανίας με παρατάσεις. Αν έρθουν πολλοί νεοαποσπασθέντες, θα χάσουν θέσεις οι παρατασιούχοι μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας (10-20 χρόνια). Πόλεμος για να ΜΗΝ δοθεί παραπάνω επιμίσθιο, πόλεμος για να ΜΗΝ δοθεί 5ετές επιμίσθιο, πόλεμος για να μην φανούν τα κενά, τα πάντα για να ΜΗΝ γίνει η Γερμανία στόχος πολλών νεοαποσπασμένων από Ελλάδα και κλείσουν οι θέσεις για παρατάσεις. Από τα σχόλια που αναρτώνται εδώ στο Esos και μόνο, γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα.
4) Χαμηλό επιμίσθιο. Γράφετε για 1350 αφορολόγητο επιμίσθιο. Γράψτε και πόσο είναι το ενοίκιο στο Μόναχο. 1300 για 80 τετραγωνικά και να ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ να το πάρεις (Δεν θα το πάρεις, εκτός πχ αν δώσεις 5 μπροστά ενοίκια).
5) 3 ετή απόσπαση! Μέχρι να ξεπληρώσεις τη μετακόμιση και να μπει η οικογένεια σε ένα ρυθμό, φεύγεις, ή μένεις με τον μισθό Ελλάδος ΜΟΝΟ. Σοβαρά τώρα; Χωρίς άλλα εισοδήματα; Και τώρα θα έρθουν οι μόνιμα αποσπασμένοι, συγνώμη, με διαδοχικές ετήσιες παρατάσεις, να μας πουν πόσο ωραία περνάνε Μόναχο πχ με 1200 ευρώ μισθό.
Προτάσεις:
α) Βάλτε επιτέλους διάφανους κανόνες στις τοποθετήσεις. Θέλετε να προηγείται όποιος πρόλαβε; Πείτε το, γράψτε το σε νόμο! Να ξέρουμε!
β) Ανεβάστε το επιμίσθιο! Ειδικά για κάποιες περιοχές Γερμανίας είναι αστεία πράγματα. Αν δεν μπορείτε, ΚΛΕΙΣΤΕ τα σχολεία ή προσλάβετε καλοπαντρεμένους πχ ή εισοδηματίες. Έχει ο άλλος φούρνο ή παίζει το βράδυ μπουζούκι και θέλει κάτι να περνάει την ώρα του το πρωί; Προσλαμβάνεσαι, πάρε 1000 ευρώ και όλα καλά.
γ) Βγάλτε νωρίς τις αποσπάσεις. Είναι δύσκολο να το καταλάβετε ίσως αλλά δεν είμαστε όλοι μόνοι μας. Κάποιοι έχουν οικογένειες και η ιδέα της μετανάστευσης για 3+ έτη είναι μεγάλη απόφαση που θέλει χρόνο για να πραγματοποιηθεί (εύρεση σπιτιού, μετακόμιση, προσαρμογή) Ιούλιο το πολύ να βγαίνουν οι αποσπάσεις, 1 Σεπτέμβρη να είναι όλοι στις θέσεις τους.
γ) Βάλτε ΛΟΓΙΚΟ όριο απόσπασης! 5 έτη είναι μάλλον λογικό άντε 9, όπως στα ευρωπαϊκά σχολεία, εσείς κρίνετε. Πάντα με επιμίσθιο.

Αν δεν τα κάνετε; Θα έρθουν πάλι αθώοι εκπαιδευτικοί νεοαποσπασμένοι στη Γερμανία και σε ένα μήνα θα ζητούν ανάκληση απογοητευμένοι.
Και κάθε μήνα να κάνετε συμπληρωματικές προκηρύξεις, τίποτα δε θα γίνει! Και θα την πληρώνουν κλασικά τα Ελληνόπουλα και οι γονείς τους που θέλουν να κρατάνε επαφή με την πατρίδα.
Κρίμα!

Stefanos
|

Τα ξεφτιλίκια του ισχύοντος νόμου. Πότε επιτέλους θα αλλάξει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ