ΜΑΘΗΤΕΣ

Δωρεάν τελικά οι μάσκες στους μαθητές και εκπαιδευτικούς για όσο διάστημα χρειαστεί

Ειδική έκτακτη επιχορήγηση ύψους 15, 2 εκατομ. ευρώ προς όλους τους Δήμους
Δημοσίευση: 21/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Ειδική έκτακτη  επιχορήγηση  ύψους 15, 2 εκατομ. ευρώ προς όλους τους Δήμους , προκειμλενου να εφοδιαστούν όλοι οι μαθητές και όλοι εκπαιδευτικοί   με μάσκες ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος..

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών  δήλωσε στον ΣΚΑΙ: "Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί".

Ο πρωθυπουργός , είπε ο υπουργός Εσωτερικών , μιλώντας στον ΣΚΑΙ έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν  9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με  την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

 Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Σχόλια (28)

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
22 Αυγ 2020 18:05

Αν δεν σας έδωσαν δωρεαν μάσκες και αντισηπτικα...... τότε ψαξτε το προβλημα στο Δήμο που ανήκει το σχολείο σας και οσο για την επιμορφωση για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση το σχολείο μου και ο διευθυντής μου ανελαβαν την πρωτοβουλία και επιμορφωθηκαμε σε επιπεδο σχολικής μονάδας........ λύσεις υπάρχουν αρκεί να θέλουμε κι εμείς να βοηθησουμε

 
Ας τα πουμε ολα
22 Αυγ 2020 14:22

Θα επαναλάβω γιατί κάποιοι δεν το πιστεύουν :υπαρχουν στην περιφέρεια τάξεις 35+ μαθητών και η υπουργός ειναι σίγουρη οτι τα σχολεία εχουν ταξεις με λιγότερα απο 25 παιδια

 
jim
22 Αυγ 2020 10:55

1. Ένα μεγάλο μπράβο στον πρωθυπουργό.
2. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

 
ΔΜ
22 Αυγ 2020 09:43

@ Σδ22 Αυγ 2020 07:54
και εκεί όλοι μασκούλες θα εχουν. Επίσης τα θρανία τα παρήγγειλαν , δεν τα έχουν ακόμα, και όχι όλες οι περιφέρειες και όχι για όλες τις βαθμίδες. Το μόνο που δεν χρειάζεται τώρα ο χωρίς της Παιδείας είναι φθηνή αντιπολίτευση!

 
Σδ
22 Αυγ 2020 07:54

Στην Ιταλία ανακοίνωσαν την παροχή εκατομμυρίων καινούριων θρανιων στα σχολεία ώστε οι μαθητές να μην κάθονται ανά δύο... εδώ μόνο μασκούλες... ααα ξέχασα αυτό είπαν οι ειδικοι

 
Εκπαιδευτικός
21 Αυγ 2020 21:54

Αν έχουμε 27 μαθητές στο τμήμα δεν μάς προστατεύει ουτε η μάσκα ούτε τα αντισηπτικα. Η εκ περιτροπής διδασκαλία είναι καλύτερη και ασφαλέστερη για όλους μας . Αλλά το Υπουργείο επιμένει στα επικοινωνιακά σόου. Ας αναρωτηθούμε πόσοι μπαίνουν στα εμπορικά και τις τράπεζες. Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε άτρωττοι. Και η πλειοψηφία από μάς έχει και μία ηλικία. Αλλά πότε ρωτήθηκε η γνώμη μας ? Οι"αριστοι " του Υπουργείου Παιδείας θα αποφασίσουν πάλι.

 
@ΚΑΤΕΡΙΝΑ
21 Αυγ 2020 20:40

Δεν ξέρω τι έδωσαν σε εσάς, αλλά στα δικά μας σχολεία δεν μας έδωσαν ούτε μια μάσκα για να έχουμε στο χώρο απομόνωσης που προβλεπόταν. Επίσης από τα προβλεπόμενα στην υπουργική απόφαση αντισηπτικά , ο δημος μας έδωσε το 1/3 και εξαφάνισε τα υπόλοιπα για τις υπηρεσίες του. Δεν μιζεριαζουν όσοι επισημαίνουν την ανακολουθία του υπουργείου και την πλήρη αδράνεια στο να κατευθύνει τα πράγματα σωστά. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και τώρα μιλάμε για επιμόρφωση που ΘΑ μας κάνουν για την εξ αποστάσεως που υποτίθεται ότι κύλησε υπέροχα κατά την πρώτη περίοδο.

 
...
21 Αυγ 2020 16:45

Οι δωρεάν μάσκες είναι το πρόβλημα?Ή ότι θα είναι 25 μαθητές στιβαγμένοι σε 40-50 τμ.Για μπείτε σε μια δημόσια υπηρεσία ή ένα εμπορικό κατάστημα να δείτε σε πόσους επιτρέπεται η είσοδος!Μάλλον οι εκπαιδευτικοί είναι αναλώσιμοι...

 
ΠΑΡΤΕ ΜΑΣΚΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ......Για περάστε!!!
21 Αυγ 2020 15:25

Επιτέλους δωρεάν μάσκες για παιδιά, δάσκαλους και καθηγητές. Από τη μάσκα δεν πέθανε κανένας κυρίες και κύριοι που βγένετε και γκερίζετε ότι θα αρρωστήσουν τα παιδιά σας απο τη χρήση μάσκας. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

 
υπόδειγμα συντονισμού
21 Αυγ 2020 13:16

άμα δεν γνωρίζει η υπουργός και πρέπει να διορθώσουν οι υπόλοιποι, τότε πρέπει να ανησυχούμε...ευτυχώς υπάρχει χρόνος ακόμα για περαιτέρω διορθώσεις....

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
21 Αυγ 2020 13:03

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ Η Κ. ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!!! ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!!! ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΤΟ ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ!!!!!!!

 
αφήστε τις υπηρεσίες
21 Αυγ 2020 12:58

ελεύθερες να αναπτύξουν τηλεεργασία και απογευματινά ή σπαστά ωράρια , θα επωφεληθούν και οι πολίτες

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
21 Αυγ 2020 12:57

ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ..........ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΤΑΙ.....ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ......ΚΑΝΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 
Ειρις
21 Αυγ 2020 12:55

Τα νήπια με μάσκα;που ακούστηκε;θέλουν να μας εξοντώσουν όλους.
.

 
Ταλαίπωρη δασκάλα
21 Αυγ 2020 12:54

Είμαι αρκετά δύσπιστη για την ανακοίνωση
Και τον Ιούνιο μας έλεγαν πως θα έρθουν δυο καθαρίστριες στα σχολεία και πάλι εμείς καθαρίζαμε τις αίθουσες μας για ασφάλεια δική μας και των μαθητών μας.....

 
μαθητής
21 Αυγ 2020 12:53

Έτσι μπράβο. Τι σόι σοσιαλιστικό λαϊκό κράτος είμαστε;

 
Μέτρα
21 Αυγ 2020 12:42

Η μάσκα είναι ένα από τα μέτρα. Το άλλο είναι να κρατάς αποστάσεις και να αποφεύγεις το συνωστισμό. Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός με την λειτουργία με πλήρη σύνθεση; Στην Ιταλία παρεμπιπτόντως παράγγειλαν 3.000.000 ΜΟΝΑ θρανία, βρήκαν χώρους να απλωθούν οι μαθητές και πήραν παραπάνω προσωπικό. Εδώ με τις μάσκες σαν μόνο μέτρο καλυπτόμαστε τάχα μου; Όταν τα παιδιά θα τις βγάζουν στα διαλείμματα και θα πλησιάζουν το ένα το άλλο γιατί παιδιά είναι, πολλά κάνουν παρέα και εκτός σχολείου, η μάσκα την ώρα του μαθήματος τι θα προσφέρει άραγε; Μόνο για να λέμε ότι όλα πάνε ρολόι; Η ουσία μετράει, όχι τα λόγια και τα τάχα μου μέτρα-ημίμετρα.

 
ΗΡΑ
21 Αυγ 2020 12:39

Τώρα λοιπόν που φτάνουμε όλο και πιο κοντά σε λύσεις, ας σκεφτούν τη μείωση των μαθητών στα τμήματα...αν οι μαθητές είναι λίγοι δεν χρειάζονται 7ωρα...με ένα 4ωρο αντί 6ωρου και 5ωρο αντί 7ωρου όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Ας σκεφτούν κυλιόμενα ωράρια 8-12 ή 8-1 και 12.30-4.30 ή 12.30-5.30, όλοι θα βοηθήσουμε για το καλύτερο, ΟΛΟΙ, εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά θα καταλάβουμε ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΑΜΙΣΘΙ ΚΑΙ ΕΜΜΙΣΘΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ (εννοώντας τους έμμισθους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές γονείς)

 
Δεν γελάω - χάμω .... γελάω
21 Αυγ 2020 12:26

Σαν αυτές τις μάσκες που μας έδωσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες έγραφαν ξεκάθαρα και σε ειδικό πλαίσιο οτι ΔΕΝ παρέχουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προστασία εναντίον σωματιδίων και ιών;
Παρεμπιπτόντως, επειδή βλέπω πολλά ενδιαφέροντα να γράφονται εδώ στο esos από κάθε είδους σχετικό/άσχετο που έχει "μορφωθεί" από τους λοιμωξιολόγους αστέρες της τηλεόρασης:
Το μέγεθος του "γυμνού" σωματιδίου του κορωνοϊού ποικίλλει στην περιοχή 0.06 έως 0.14 μm ενώ τα αερολύματα του (κοινώς aerosol), που περιέχουν σωματίδια ιού εμβαπτισμένα σε βιολογικά υγρά, ποικίλλουν σε μέγεθος από 5μm έως και πολύ παρακάτω. Ακόμη και ένα σταγονίδιο (droplet) με ιό, σαφώς μεγαλύτερο του αερολύματος, που εκπνέεται (βήχας, φτάρνισμα, δυνατή - έντονη ομιλία) γρήγορα μετατρέπεται, με εξάτμιση του ύδατος που περιέχει, σε κάποιο αερόλυμα κατα την παραμονή του στον αέρα και συνεχίζει να παραμένει στον αέρα.
Η μόνη μάσκα που μπορεί να προσφέρει σοβαρή προστασία είναι τύπου Ν95, επειδή μπορεί να να συγκρατήσει σωματίδια και αερολύματα μεγέθους μέχρι 0.3μm. Η μάσκα αυτή, όπως και οποιαδήποτε άλλη κατώτερης ασφάλειας μάσκα, πρεπει να φορεθεί σφικτά και χωρίς κενά από οποιοδήποτε μέρος του προσώπου, γιατί ΔΕΝ νοείται σοβαρή προστασία από μάσκα που ΔΕΝ εφαρμόζει τέλεια στο πρόσωπο και αφήνει κενά αφιλτραριστης εισόδου - εξόδου αέρα/σωματιδίων. Αυτό βέβαια προκαλεί και τις αναμενόμενες αναπνευστικές παρενέργειες.
Κατά τα άλλα ας φορέσουμε τις μάσκες που θα μας δώσουν - σωθήκαμε !

 
Ανδρέας
21 Αυγ 2020 11:53

Εδώ και μήνες φωνάζουμε για τον συνωστισμό με τους 25 μαθητές σε κάθε τάξη και το υπουργείο και οι δορυφόροι του σφυρίζουν αδιάφορα.

 
Θοδωρής
21 Αυγ 2020 11:37

Δεν μιλάνε για μάσκες μιας χρήσης. Τρεις υφασμάτινες θα δοθούν στην αρχή της σχολικής χρονιάς σε μαθητές και καθηγητές. Ελπίζω να μην είναι ίδιες με εκείνες που δόθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 
Η ομάδα προσγειώνεται
21 Αυγ 2020 11:27

Για να δούμε πόσες ακόμα παράλογες αποφάσεις θα διορθώσουμε...

 
Μαρία
21 Αυγ 2020 11:26

Μπράβο στο ΥΠΕΣ κ στον Κο Θεοδωρικάκο. Έπραξε το αυτονόητο που ισχυει ήδη σε αρκετές χώρες τις ΕΕ .Όπως αρμόζει σε μια Πολιτεία.

 
Ολγα
21 Αυγ 2020 10:50

Μας δουλεύετε;έπρεπε να φωνάξουμε για να δοθούν δωρεάν οι μασκες;

 
Ροντα
21 Αυγ 2020 10:49

Η μήπως τελικά θα φταίει ο δήμαρχος αν το παιδί σας δεν έχει δωρεάν μάσκα? Πάντως το υπουργείο δεν ευθύνεται για κάτι. Αυτό να το ξέρετε...

 
Μαρια
21 Αυγ 2020 10:46

Για να δουμε τώρα τι άλλο επιχειρημα θα φέρουν για τη μη χρήση της...

 
Εδώ η μάσκα εκεί η μάσκα...που είναι η μάσκα;
21 Αυγ 2020 10:41

Βλέποντας την Ιταλία που χορηγεί δωρεάν μάσκες σε μαθητές και καθηγητές και μετά το κράξιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφασίσατε το αυτονόητο, έστω και αργά.

 
Η ομάδα πετάει
21 Αυγ 2020 10:35

Για να δούμε με τι άλλο θα γκρινιάξουν ορισμένοι !!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ