Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Τα “σενάρια” για την επαναλειτουργία των Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Γυμνασίων και Λυκείων

Η προσέλευση των μαθητών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να γίνεται κλιμακωτά, προκειμένου να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονιών και μαθητών
Δημοσίευση: 28/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την εβδομάδα που έρχεται, θα κρίνει και τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας των Δημοτικών , Νηπιαγωγείων , Γυμνασίων και Λυκείων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σχεδιάζεται:

Α. Η επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στις 7 Δεκεμβρίου (σ.σ.  Πιθανό ενδεχόμενο όχι σε όλες τις περιοχές)

Β. Η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων στις 14 Δεκεμβρίου

Τα “σενάρια”

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις υπάρχουν τα εξής “σενάρια”:

Πρώτον τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου, με το πιθανό μέτρο όχι στις    επιβαρυμένες   περιοχές με Κορωνιό. Με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών: Η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Δεύτερον η προσέλευση των μαθητών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να γίνεται κλιμακωτά, προκειμένου να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονιών και μαθητών.

Για παράδειγμα η προσέλευση των μαθητών  να ξεκινά στις 8 το πρωί , κλιμακωτά η κάθε τάξη ανά 10-15 λεπτά. Η αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών.

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια το “σενάριο” της εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων έχει αποκλειστεί, διότι θεωρείται δεν αποτελεί “λύση”  και μόνο προβλήματα  θα προκαλέσει στην μαθησιακή διαδικασία.

Ετσι θεωρείται βέβαιο ότι επιδημιολογικό  φορτίο είναι αυτό που θα κρίνει την επαναλειτουργία  των σχολείων  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναστολή λειτουργία

Το μέτρο της αναστολής λειτουργίας τάξεων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων , όταν εκδηλώνονται κρούσματα θα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Ο ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ στις επικαιροποιημένες οδηγίες που έστειλε στα Δημοτικά Σχολεία μία ημέρα πριν κλείσουν, επισημαίνει τα εξής:

Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας –που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες– είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία. Η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική για την εκπαιδευτική διαδικασία, την απόκτηση νέων γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επιπλέον, οι δημιουργικές σχέσεις με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες, η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών και των εφήβων, τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Σχόλια (53)

 
Κοσμετάτος Πάυλος
03 Δεκ 2020 12:34

να ανοίξουν όπως δείχνει η εικόνα της δημοσίευσης κι όλων των δημοσιεύσεων των ΜΜΕ !!!!! όχι όπως θέλει να κάνει το υπουργείο και κανένας δεν δείχνει με εικόνα...δηλαδή με 25 μαθητές σε μία τάξη!!!!!!

 
Pavlos Kosmetatos
03 Δεκ 2020 12:31

Να ανοίξουν τα Δημοτικά με λιγότερους μαθητές υπάρχουν αίθουσες τώρα πια...όχι πάλι αυτό το στριμωξίδι θα δημιουργήσει νέο κρούσμα...ουσιαστικά παντού τηρούμε τις αποστάσεις εκτός από τα σχολεία...

 
Ηλεκτρολόγος
02 Δεκ 2020 13:12

@Εκπαιδευτικός
Όλα τα παιδιά παίζουν παιχνίδια στο pc. Όλα παθαίνουν εθισμό?
Το παιχνίδι (έστω και ηλεκτρονικό), δεν είναι άραγε παραγωγικός χρόνος?
Αν δεν ήταν κι αυτό αγαπητέ μου, από τους πολυέλαιους νομίζω ότι θα τα κατεβάζαμε τώρα.

 
Εκπαιδευτικός
02 Δεκ 2020 09:43

Οι μαθητές δεν κολλάνε στους υπολογιστές λόγω τηλεκπαίδευσης, αλλά λόγω του ότι παίζουν hidden object games, ή είναι στο snapchat. Και αυτό είναι ευθύνη της οικογένειας.
Ο παραγωγικός χρόνος δεν δημιουργεί εθισμους.
Ούτε χρειάζεται όλες οι ασκήσεις να γίνονται στον υπολογιστή. Μπορούν να γίνονται με τον κλασικό τρόπο και να στέλνονται. Κινητά και ταμπλετ έχουν εφαρμογές που κάνουν τις φωτό pdf (scan to pdf).
Έλεος.
Αν τα παιδιά είναι στον υπολογιστή λόγω φροντιστηρίων αυτό δεν αφορά στο δημόσιο σχολείο.

 
Εκπαιδευτικος
02 Δεκ 2020 01:47

Με ξεπερνάει,όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που λένε τι καλή η τηλεκπαίδευση!!!Εμείς που λέγαμε στους γονείς μακριά από τους υπολογιστές.Οσο και να υπάρχουν συναδερφοι με πολλές γνώσεις το δια ζώσης είναι αναντικατάστατο.Μην κοροϊδεύουμε τους γονείς και τους εαυτούς μας.Α!τα πανεπιστήμια τα ξεχάσαμε.Ωραιοι επιστήμονες θα βγούνε γιατροί,μηχανικοί...από απόσταση.Οθονη ,πυτζάμα,φαγητό...τρέλα γλέντια!!!!

 
Νίκη
01 Δεκ 2020 22:14

Είστε απόλαυση!
Να ανοίξουν.... να μην ανοίξουν.... Ο καθένας κι αυτό που τον βολεύει κι ας πεθαίνουν κάθε μέρα 100 - 100. Εγώ ξέρω ότι και με την τηλεκπαιδευση μια χαρά μάθημα γίνεται. Φυσικά λείπει η φυσική δραστηριότητα των παιδιών,το διάλειμμα, το παιχνίδι για τα μικρότερα. Αλλά δεν είναι Και Για ΠΑΝΤΑ κι αν θέλεις να βρεις και κάποιες σωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά , μπορείς να τις βρεις. Μην τα περιμένετε όλα από το κτίριο εγκλεισμού που λέγεται σχολείο! Το παρακάνουμε θέμα νομίζω, όταν οι ΜΕΘ είναι γεμάτες.

 
ΓΟΝΕΑΣ
01 Δεκ 2020 20:40

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ...ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΟΝΟΝ Η Γ ΛΥΚΕΙΟΥ,Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΠΙΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΛΙΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ....ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΚΑΙ ..ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΛΟΙ......

 
Ανοιχτά σχολεία
01 Δεκ 2020 17:16

Όπως και σε όλη την Ευρώπη, δεν μπορούμε να υποθηκεύουμε το μέλλον μιας γενιάς και εδώ και 10 μήνες να μη λειτουργούν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Η υγειονομική κρίση θα περάσει το 2021 και πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να μην αφήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα.

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
01 Δεκ 2020 09:53

Να ανοίξει η Γ΄Λυκείου σε μικρά τμήματα, των οκτώ μαθητών. Να αναλάβουν οι καθηγητές από τις μικρότερες τάξεις τα νέα τμήματα που θα προκύψουν. Στις μικρότερες τάξεις να δοθεί ή όποια έμφαση στην κάλυψη της ύλης και τα τμήματα να αναληφθούν από τους καθηγητές που δεν προωθήθηκαν στην Γ (εξαιτίας της διαίρεσης... σε μαθητές των 8). Το ίδιο και στη Γ΄Γυμνασίου. Το ίδιο και στην ΣΤ΄ Δημοτικού αλλά και Α-Β΄Δημοτικού. Οι υπόλοιποι τηλεκπαίδευση....μέχρι ομαλοποιήσεως της κατάστασης. Τρομαγμένοι εκπαιδευτικοί, φοβισμένοι γονείς, ταραγμένοι απ΄όλα αυτά, και όχι μόνον, οι μαθητές, το υποστηρικτικό τρίπτυχο οικογένεια -παιδί-σχολείο, βαδίζει προς ...τα εξ ων συνετέθη. Η αναγκαιότητα διαφύλαξης της πορείας προς τις Πανελλαδικές, προς τα Λύκεια, πρός το Γυμνάσιο, καθώς και το ξεκίνημα στο Δημοτικό (η αρχή το ήμισυ του παντός) για όλα τα παιδιά που φέτος φοιτούν στις παραπάνω τάξεις πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού!! Αλλιώς βαίνουμε σε μια αυτοαναθεωρητική δυναμική, εν πολλοίς ανεξέλεγκτη, που μας ξεπερνά διότι το νέο σχολείο καθώς έρχεται δεν θα έχει κρατήσει και δεν θα μοιάζει σε τίποτα με το παλαιό (και δεν έχω τίποτα με τη λέξη παλαιό)...

 
kodonas68
01 Δεκ 2020 02:08

Επαναφέρετε τον τρόπο ανοίγματος του Ιουνίου!!!Τι δεν καταλαβαίνετε;;;

 
Να ανοίξουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
30 Νοε 2020 11:49

αφού το κλείσιμό τους δεν είχε καμία επίδραση στη μείωση των κρουσμάτων. Επίσης είναι επικίνδυνο να εθιστούν σε αυτή τη μορφή εκπαίδευσης(;) από πολύ μικρή ηλικία !

 
Μαρτζη με Οκτωβρη
30 Νοε 2020 11:14

Τι έγινε βρε παιδιά;Τον Μαρτη είχε ξεσηκωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα για την τηλεκπαίδευση δεν την ήθελε κανένας τώρα ξαφνικά πως ηρέμησαν τα πράγματα και δεν μιλάει κανένας όλοι τη βλέπουν θετικά και ακόμα και το ωράριο δυο με πεντέμισι δεν τους ενοχλεί;μελέτη παριπτωσης

 
ΜΈΧΡΙ ΝΕΩΤΈΡΑΣ
30 Νοε 2020 09:26

Αφού ο καθένας προτείνει και κάτι χωρίς επιχειρήματα και χωρίς δεδομένα, να προτείνω κι εγώ κλειστά σχολεία μέχρι νεωτέρας, μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως ο αόρατος εχθρός. Τηλεκατάρτιση και όλα καλά και έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τόσο είναι δυστυχώς το μήκος της σκέψης μας

 
Μαριαννα
30 Νοε 2020 03:03

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΡΈΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΌΣ ΓΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ...ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Ή ΥΛΗ.ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ.Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ .ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.....

 
Μάνος
29 Νοε 2020 23:39

Τα σχολεία όλα, δημοτικά γυμνάσια λύκεια πρέπει να ανοίξουν στις 7/12. Καλή η τηλεκπαίδευση αλλά οι έφηβοι δεν αντέχουν άλλο μέσα στο σπίτι.

 
Γιώργος
29 Νοε 2020 23:37

Πάντως έχω να πω τα καλύτερα για την πλατφόρμα της webex εξαιρετική με πολλές δυνατότητες . Μας έδωσαν αυτή την έκδοσή δωρεάν; Μπράβο στο υπουργείο μπράβο στην εταιρεία που στήριξε αυτό το έργο.

 
ΝΔ δε θέλατε;
29 Νοε 2020 21:46

@Φιλελεύθερος

Η διάλυση που συμβαίνει σ' εμάς ΔΕΝ συμβαίνει πουθενά εκτός κι αναφέρεσαι σε τριτοκοσμικά κράτη. Γνώριζαν τι έρχεται και ΔΕΝ έκαναν ΤΙΠΟΤΑ. Έχουμε μνήμη και κρίση οπότε μη μας ζαλίζεις με την κυβέρνηση. Έχει δείξει την ανικανότητά της αρκετές φορές και προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει.
Τα σχολεία πρέπει ν' ανοίξουν πριν από όλους τους άλλους τομείς δραστηριότητας, και όσο διαρκεί η πανδημία να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.
Η μάθηση μέσα από «τηλεκπαίδευση» είναι προβληματική. Η καθήλωση δε των παιδιών τόσες ώρες καθημερινά σε μία οθόνη, είναι αμφιβόλου αποτελέσματος.

 
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
29 Νοε 2020 16:40

ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑΤΕ....ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ .... ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ......ΟΙ ΔΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ......ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ....ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ Η ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ...... ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ......ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ....

 
Τ. Χρήστος
29 Νοε 2020 16:13

Θα ήθελα εμπεριστατωμένη απάντηση ιδίως τους από τους κυρίους κυρίους εκπαιδευτικούς. Τελικά βλάπτει τα παιδιά( κ κατά κύριο λόγο αυτά του δημοτικού σχολείου) η πολύωρη ενασχόληση με υπολογιστές και laptop ; δηλαδή μπροστά σε μία οθόνη κολλημένα σχεδόν όλη μέρα. Διότι μέχρι την τηλεκπαίδευση η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών την θεωρούσε καταστροφική, σου έλεγε ο δάσκαλος μην αφήνεις το παιδί όλη μέρα μπροστά σένα laptop, τώρα το επιβραβεύουμε αυτό. Ας μας δώσουν μια επιστημονική απάντηση οι παιδαγωγοί

 
Χρήστος
29 Νοε 2020 11:14

Θα είναι ανοησία να ανοίξουν τώρα τα δημοτικά. Ρωτήστε και κανεναν δάσκαλο να σας πει. Κλειστά παράθυρα συνωστισμός κρούσματα πολλά. Αφήστε λίγο να πέσουν τα κρούσματα. Η τηλεκπαίδευση πάει καλά και οι μαθητές ανταποκρίνονται πολύ καλά. Μην τα ανοίξετε πριν τα Χριστούγεννα. Θα είναι χειρότερα.

 
Αδαής
29 Νοε 2020 10:45

Υπαρχει μια πραγματικη προθεση να επιβληθει ενας πραγματικος ημιολοκληρωτισμος με αφορμη μια πραγματικη απειλη ανεξαρτητως του πραγματικου της μεγεθους. Οσο μεγαλυτερη η απειλη, τοσο μεγαλυτερη και η ατζεντα της μεγαλης επαναφορας. Η τηλεκπαιδευση και η τηλεργασια δουλευουν για αυτο. Σιγα μην ενδιαφερονται για την τηλεκπαιδευση και την πανδημια. Για το μετα ενδιαφερονται. Αρα τηλεκπαιδευση μεχρι τελικης πτωσεως.

 
Γονέας-εκπαιδευτικός
29 Νοε 2020 07:02

το γεγονός ότι τα παιδιά είναι κλεισμένα μέσα στα σπίτια όλη μέρα με τα tablet τα σκέφτηκε κανείς ? Που δεν βλέπουν ήλιο όλη την εβδομάδα; Το πρωί οι γονείς κάνουν τηλεργασία, τα παιδιά διαβάζουν ή παίζουν, μπορεί να χαζέψουν και σε καμιά οθόνη, για να δουλέψουν οι γονείς, τσακωμοί να κάνουν ησυχία, να διαβάσουν μόνα τους, να παίξουν ήσυχα. Εννοείται ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να βγουν έστω για σωματική άσκηση, λόγω της εργασίας των γονιών. Το μεσημέρι τρώνε πάντα βιαστικά, να προλάβουν το webex, μετά νυχτώνει, μπορεί να έχουν καμια δραστηριότητα πάλι on line και πάει λέγοντας.. Μετά από αυτά θα βγουν οικογενειες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, και παιδιά επίσης.

 
φιλελεύθερος
29 Νοε 2020 03:33

@Γονιός
Χρησιμοποιείς την τηλεκπαίδευση και το κοροναϊό για να επιτεθείς στην κυβέρνηση. Αυτό που συμβαίνει σε μας συμβαίνει παντού. Δεν σε ενδιαφέρει αν η τηλεκπαίδευση είναι ή μπορεί να γίνει αποτελεσματική. Στο στόχαστρο είναι η κυβέρνηση που δεν πήρε μέτρα εγκαίρως (απολύτως ψευδές) και έκλεισε τα σχολεία (ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης μετά από εισήγηση των ειδικών).

 
Louk
29 Νοε 2020 01:02

Μέχρι πριν το lockdown αν και τα παιδιά ήταν πολλά σε κάθε τάξη, υπήρχε η μάσκα και ο καλός αερισμός όλες τις ώρες. Και αυτό ήταν ικανή συνθήκη για να πάνε αρκετά καλά τα πράγματα. Αντιλαμβάνεστε πως αν ανοίξουν τα σχολεία, θα ανοίξουν με ανοιχτά παράθυρα και με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες πλέον. Αντιλαμβάνεστε επίσης πόσο γρήγορα θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν λόγω του κρύου και να τρέχουμε να βρούμε αν έχουν covid ή κρύωμα. Ειδικά στο δημοτικό. Και με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις θέρμανσης που έχουν τα σχολεία μας δεν θέλω να σκέφτομαι το τι θα συμβεί...

 
Εκπαιδευτικός
28 Νοε 2020 23:40

Μια χαρά δουλεύονται οι ασκήσεις μέσω webex: μπορείς να δημιουργήσεις ασκήσεις στον ασπροπίνακα, να τις αποθηκεύσεις και να τις λύσεις με τα παιδιά.
Να χρησιμοποιήσεις το chat για feedback .Το annotation δουλεύει κ σε κινητό κ τάμπλετ.
Μια χαρά συμμετέχουν και στα δημοτικά.
Στέλνουν τις ασκήσεις με φωτο ή μήνυμα σε πλατφόρμα.
Οι γονείς δεν τα καταφέρνουν στην πολύωρη συνύπαρξη....

 
Χρήστος
28 Νοε 2020 23:39

Ανοίξτε τα σχολεία έχετε καταστρέψει τα πάντα.

 
ΝΡ
28 Νοε 2020 23:27

Συμφωνώ ότι το μείζον ζήτημα είναι οι αντοχές του συστήματος υγείας.
Συμφωνώ ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση ανηλίκων αλλά είναι η μόνη λύση και μπορεί να γίνει με τη φαντασία μας λίγο καλύτερα....
Συμφωνώ ότι το κράτος δεν δούλεψε σωστά όταν έπρεπε (το καλοκαίρι) και είναι υπεύθυνο για τη δύσκολη θέση όλων μας.
Ως εκπ/κος Λυκείου πιστεύω ότι το εκ περιτροπής με όση ύλη βγάζαμε και λίγα παιδιά θα ήταν η καλύτερη λύση από τον Σεπτέμβριο (θα είχαμε γλυτώσει και τις καταλήψεις) και ότι ποτέ δεν είναι αργά να το εφαρμόσουν επιτέλους, αν τα κρούσματα πέσουν λίγο και το σύστημα υγείας επαρκεί.

 
Θάνος
28 Νοε 2020 22:51

Ανοίξτε τα σχολεία .Η τηλεκπαίδευση δεν προσφέρει τίποτα ειδικά στην πρωτοβάθμια.

 
Γονιός
28 Νοε 2020 21:55

Ο κάθε ένας κοιτάει τον εαυτό του. Αυτό βλέπω εγώ. Ότι και όπως έχει βολευτει ο κάθε ένας λέει μετά και την εξυπνάδα του. Κλείστε τα σχολεία αφού δεν έχουμε κυβέρνηση ικανή να λάβει μέτρα εδώ και 6 μήνες. Κλείστε τα σχολεία αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της. Κλείστε τα σχολεία αφού εδώ και τόσους μήνες όλοι βλέπουμε τι έρχεται .

 
Βασ.
28 Νοε 2020 20:40

Ως μητερα νιωθω πιο ασφαλης οταν ξερω οτι το παιδι ειναι στο σπιτι εστω και με τηλεκπαιδευση. Τωρα που βελτιωθηκε η κατασταση με το webex δε βρισκω το λογο να εκτεθουν για δεκα εργασιμες μερες.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ