Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Οδηγός Εκπαιδευτικού για Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με το Webex Meetings

Με εικόνες – μετάφραση των βασικών όρων και επιλογών στα Ελληνικά
Δημοσίευση: 29/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συγγραφή : Τσακαλογιάννη Γεωργία, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86), – Τεχνική υπεύθυνη στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.
Επιστημονική επιμέλεια: Παπαδάκης Σπυρίδων, Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής (ΠΕ86) Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας

Μετά από αιτήματα εκπαιδευτικών που είχαν δυσκολία με το περιβάλλον της εφαρμογής Cisco Webex Meetings – διεπαφή στην αγγλική γλώσσα, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε τη δημιουργία αυτού του Οδηγού Εκπαιδευτικού  για τη διευκόλυνση-υποστήριξη του διδακτικού έργου τους στις περιπτώσεις που απαιτείται η Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

  •     Είσοδος στην υπηρεσία/εφαρμογή και έναρξη/είσοδος σε τηλεδιάσκεψη (Webex Meetings)
  •     Έλεγχος ήχου και βίντεο του Η/Υ – συσκευών
  •     Παραχώρηση / Αφαίρεση δικαιωμάτων στους συμμετέχοντες
  •     Διαμοιρασμός – προβολή αρχείων, επιφάνειας εργασίας, χρήσης ασπροπίνακα
  •     Αποστολή αρχείων σε συμμετέχοντες
  •     Δωμάτια – (Συν) Εργασίας σε ομάδες
  •     Ψηφοφορίες (Polling) – Κουίζ
  •     Αποθήκευση περιεχομένου συνομιλίας (Chat)
  •     Λίστα Συμμετεχόντων (παρουσιολόγιο) τηλεδιάσκεψης
  •     Προχωρημένα και Ειδικά θέματα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ  ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Σχόλια (16)

 
Εκπαιδευτικός
30 Νοε 2020 16:37

Κλασικό ελληνικό κράτος: Ό,τι καλό προέρχεται, σε συντριπτική πλειοψηφία, από το φιλότιμο των πολιτών. Μπράβο στους συναδέλφους που εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά για το παρόν πόνημα.

 
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ
30 Νοε 2020 13:34

Είναι εξαιρετικά ταπεινωτικό για τον ΄Ελληνα δάσκαλο να τον υποχρεώνουν να χρησιμοποιεί ένα εργαλείο σε μια ξένη γλώσσα ( δεν έχει σημασία ποια είναι και αν είναι απλό το λεξιλόγιο και αν κατέχει άλλες γλώσσες....)) όταν ο πλούτος της γλώσσας μας είναι ανυπέρβλητος.
Είναι εξαιρετικά ταπεινωτικό για τον Έλληνα μαθητή να μην γίνεται καμία επίσημη προσπάθεια στους 6 μήνες από την πολιτεία να προσρμοστεί στο περίφημο WEBEX ελληνική εργαλειοθήκη.
Λυπάμαι........

 
Ιωάννης, Κ.
30 Νοε 2020 12:15

1 μήνα την άνοιξη, 6 μήνες τίποτα και μετά από 3 εβδομάδες σ' αυτόν τον εγκλεισμό λαμβάνουμε αυτό που έπρεπε να είχαμε λάβει την 1η - 2η εβδομάδα το αργότερο "την άνοιξη" το περυσινό ακαδημαϊκό έτος.
Εδώ το 'κάλλιο αργά παρτά ποτέ' δεν πρέπει να αναφέρεται!

 
Χρηστος Φ
30 Νοε 2020 01:56

Για να βοηθήσω και εγώ λίγο, μιας και πολύ συνάδελφοι δεν έχουν καινούργιους υπολογιστές καλό είναι στις ρυθμίσεις μικροφώνου να μην χρησιμοποιούν
τις επιλογές automatically adjust volume και remove background noise γιατί απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τον επεξεργαστή με αποτέλεσμα να "κολάει" όλη η μετάδοση και να ακούγονται στους μαθητές με διακόπες.
Λύση ανάγκης να απενεργοποιήσουν εντελώς την σύνδεση ήχου από τον υπολογιστή και να συνδεθούν μέσω κινητού σαν cohost και να έχουν ήχο και μικρόφωνο μέσω του κινητού.
Η σύνδεση δέυτερης οθόνης βοηθάει όπως λέει και ο οδηγός στον έλεγχο της τάξης όπως και η προανάρτηση εγγράφου επιβαρύνει πολύ λιγότερο τον υπολογιστή από οτι να κάνεις sharing την εφαρμογή και με αυτόν το τρόπο έχεις καλύτερο έλεγχο της τάξης

 
Στέφανος
29 Νοε 2020 19:15

Είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή να παροπονιούνται κάποιοι γιατί πέντε-έξι λέξεις στο Webex είναι στα Αγγλικά! Έλεος! Δεν είναι κείμενα του Σαίξπηρ, απλές αγγλικές λεξούλες είναι! Αν ήταν κανένα Αγγλικό τραγούδι θα περιμένατε από το ΠΕΚΕΣ να σας το μεταφράσει;

 
Βασιλική
29 Νοε 2020 18:12

Αυτές οι οδηγίες έφτασαν στα email μας έγκαιρα και καθόλου καθηστερημένα από τον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας. Οφείλω να πω ότι ήταν πλήρως διαφωτιστικές και πλήρως κατατοπιστικές έτσι ώστε καταλάγιασαν το άγχος μας και μας βοήθησαν να χειριστούμε τη webex.Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους δημιούργησαν αυτόν τον οδηγό κσι τον διέθεσαν δημόσια για να μας ανοίξουν τα μάτια διαφορετικά θα έμεναν ερμητικά κλειστά.

 
ΔΑΥΙΔ
29 Νοε 2020 17:17

Πολύ καλή και χρήσιμη εργασία. Συγχαρητήρια σε όλη την συντακτική ομάδα. Πραγματικά ένας οδηγός που δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα.

 
Λένα
29 Νοε 2020 17:12

Ουσιαστική δουλειά χωρίς πολλές θεωρίες με απλό και κατανοητό τρόπο. Πραγματικά με βόηθησε πολύ στο μάθημα. Θα ήταν χρήσιμο να το στείλετε και σε άλλες διευθύνσεις για να το χρησιμοποιήσουν και άλλοι συνάδερφοι.Επίσης έχει ενδιαφέρουσες πηροφορίες και για τους μαθητές μας. Μπράβο στους συναδέρφους για την εξαιρετική βοήθειά τουσ!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
29 Νοε 2020 17:04

Εξαιρετική πρωτοβουλία ! Πάρα πολύ χρηστικό βοήθημα !

Άπειρα ευχαριστώ στους ανθρώπους του ΠΕΚΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ !!!!

 
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΟΥΤΑΒΕΛΗΣ
29 Νοε 2020 14:29

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας δουλειά!
Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

 
Τόνια
29 Νοε 2020 14:27

Πολύ βοηθητικό! Μπράβο στο ΠΕΚΕΣ.

 
Δον Κιχώτης
29 Νοε 2020 12:48

Πάρα πολύ καλό, αλλά καθυστερημένο. Δεν φταίνε φυσικά οι εξαίρετοι συνά-δελφοι που το δημιούργησαν. Τώρα χρειάζεται να βρούμε τους κατάλληλους πολλαπλασιαστές για να αρχίσει η πρακτική εξάσκηση στο σχολείο.
Ποιος θα τους βρει;...

 
Μπράβο!
29 Νοε 2020 12:31

Συγχαρητήρια παιδια!
Εξαιρετικό!

 
ΠΑΠΑΣ
29 Νοε 2020 11:42

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ.
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ SISCO ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΓΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ.
ΑΦΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ......ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ . ΤΟ ΠΕΚΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ TABLET , ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

 
Ανδρέας Πούλος
29 Νοε 2020 10:40

Εξαιρετικά χρήσιμη εργασία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ