Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Ο Α. Τσίπρας ζητά το “κεφάλι” της Ν. Κεραμέως, εν όψει ανασχηματισμού

"Eξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης".
Δημοσίευση: 30/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Η  απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας για τα Κολλέγια, (σ.σ. που έχει ψηφιστεί κατά πλειοψηφία στη Βουλή),  και η απομάκρυνση της κας Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας αποτελεί μονόδρομο για τον κ. Μητσοτάκη".

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Ο  κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εύλογες» και «δίκαιες» τις  αντιδράσεις των επιστημόνων , χαρακτηρίζοντας  “αντισυνταγματική νυχτερινή” την  τροπολογία  , με την οποία, όπως είπε, εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία – δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε “αυτονόητες τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και των ίδιων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας” και υπογράμμισε “την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την επαίσχυντη τροπολογία”.

Σχόλια (40)

 
Μάρκος Κωνσταντίνου
09 Φεβ 2021 21:49

Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν στην ΕΕ (Αγγλία ας πούμε ή και Αμερική) Να εισάγεται σε ένα κολέγιο ή πολυτεχνική σχολή ή και πανεπιστήμιο και αφού σπουδάσει μόλις τρία (3) χρόνια να παίρνει επαγγελματικό τίτλο π.χ. Mechanical Engineer (Bachelor) και δυνητικά -ή και για λόγους ανταγωνισμού- να σπουδάζει αν θέλει ακόμη 1-2 έτη για Master και στην Ελλάδα να θέλει κατ' ελάχιστον 4 έτη για τίτλο και 5 για Master! Δηλαδή μια συγκριτική ανάλυση (gap -analysis) στοιχειώδης δεν μπορεί να δείξει γιατί αυτή η διαφορά? Γιατί, ή ποιο έξυπνοι είμαστε ή ποιο βλάκες! Τίποτα άλλο δεν υπάρχει νομίζω!

 
Vassilis
06 Ιαν 2021 03:09

Ο Α. Τσίπρας έσωσε την Κεραμέως . Όσο πιο πολλές μεταρρυθμίσεις φέρει τόσο πιό κοντά ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι στο Σύριζα.

 
Κωνσταντίνος
04 Ιαν 2021 10:30

Πάρε το χαμπάρι ότι είμαστε στην Ευρώπη και μην προσπαθείς να μας πετάξεις έξω. Σαν κυβέρνηση δεν τα κατάφερες! Τώρα τι προσπαθείς να αποδείξεις; Είναι απολύτως σαφές πως Ευρωπαϊκή Ένωση a la carte δεν νοείται.

 
Πρόγραμμα
04 Ιαν 2021 01:00

Το θέμα δεν είναι το πρόγραμμα, είναι ο τρόπος που περνιούνται όλα, χωρίς διάλογο, με το "έτσι θέλω", χωρίς συγκάλεση αρμοδίων φορέων, χωρίς να δοθούν συμβάσεις στη δημοσιότητα (π.χ. Cisco), χωρίς συναίνεση της Α.Π.Π.Δ. για live streaming (κάμερες), χωρίς συζήτηση και πέρασμα νομοσχεδίου σε καραντίνα, χωρίς τάμπλετ και υποσχόμενες μάσκες στους μαθητές, χωρίς σεμινάρια για Ε.Ξ.Α.Ε., χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης καταλήψεων, χωρίς συννενόηση και συναίνεση με τους εκπαιδευτικούς για ψηφοφορίες, χωρίς δίκαιες τροπολογίες για αποφοίτους πανεπιστημίων και πολυτεχνείων σε σχέση με τους αποφοίτους κολλεγίων, κλπ..
Είναι πολλά τα χωρίς...

 
Σχόλιο
04 Ιαν 2021 00:22

Οι εκπαιδευτικοί διαχειριστήκανε ΑΡΙΣΤΑ την εξ αποστάσεως, όχι το υπουργείο.
Χωρίς σεμινάρια (αυτά που είχαν πει ότι θα γίνουν και δεν έγιναν), με βοήθεια του ενός με τον άλλον, και χωρίς άλλη βοήθεια.
Πήραν στην πλάτη τους την εξ αποστάσεως χωρίς τη στήριξη από εκεί που έπρεπε..

 
κολέγια - αξιολόγιση
02 Ιαν 2021 19:16

Οι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων -και όχι οι απόφοιτοι κολεγίων - θα πάρουν επαγγελματικά δικαιώματα. Αξιολογήθηκαν από τα εκπαιδευτικά συστήματα των
χωρών τους και από τους οικείους επαγγελματικούς τους συλλόγους / τα επιμελητήρια τους. Μπορεί δε να εργάσθηκαν και στο εξωτερικό άρα να αξιολογήθηκαν και από τον εργοδότη τους.

Η ρύθμιση της κ. Κεραμέως ορίζει να αξιολογούνται από όργανο του υπουργείου παιδείας για να αποφευχθεί το να μπει ο φάκελος τους σε ένα συρτάρι και να μην ξαναβγεί ποτέ.

 
Aporia
02 Ιαν 2021 19:11

Με τους αποφοίτους των ΤΕΙ τι κάνατε;

 
ΕΡΩΤΗΣΗ
02 Ιαν 2021 18:51

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ?

 
ΝΙΚΟΣ
02 Ιαν 2021 18:30

Αλήθεια τι εχει να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξίσωση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ;

 
μελος δεπ
02 Ιαν 2021 16:56

η υπουργος διαχειρίστηκε πετυχημένα τοσες κρίσεις με ευθύτητα διάλογο μετριοπάθεια και κυρίως αποτελεσματικότητα. Αστοχίες κσι δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν.Σκεφτείτε λίγο και τι παρέλαβε...

 
Γιάννης
01 Ιαν 2021 13:58

Ας ζητούσε και το κεφάλι του κο Διγαλάκη, ώστε να μην απομακρύνει κανέναν από τους δυο ο Μητσοτάκης. Είναι βέβαιο με την κα Κεραμέως και τον κο Διγαλάκη στο τιμόνι του υπουργείο παιδείας η νίκη του Σύριζα στις επόμενες εκλογές είναι αναμφισβήτητη

 
φιλελεύθερος
01 Ιαν 2021 12:07

Για τη συνταγματικότητα της τροπολογίας θα αποφασίσουν τα αρμόδια δικαστήρια. Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις του Σύριζα επέμεναν να εφαρμόζουν νόμους που τα αρμόδια δικαστήρια είχαν κρίνει αντισυνταγματικές. Για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας δεν δικαιούται να ομιλεί.

 
Το καψες και αυτό το χαρτί
01 Ιαν 2021 09:31

μια αμυδρή ελπίδα υπήρχε να αλλάξει κάτι, και με την παρέμβαση αυτή εξανεμίστηκε. Επίτηδες έγινε η παρέμβαση ή έπρεπε να ειπωθεί κάτι αντιπολιτευτικά και μας προέκυψε αυτό ?

 
Γιαννης
01 Ιαν 2021 07:44

@Ψωμας Π

Τα ΤΕΙ ,ΑΕΙ ήταν κύριε.Συνέλθετε.

 
Σχέδιο για την Παιδεία 2021
01 Ιαν 2021 03:51

Η κάθε υπουργός Παιδείας δεν αποτελεί πρόβλημα, το θέμα είναι η ανυπαρξία σχεδίου για την εκπαίδευση για την επόμενη πενταετία. Στο εξωτερικό ακόμη και κοινότητες με πληθυσμό 500.000 καταθέτουν σχέδιο για τη λειτουργία των σχολείων, στην Ελλάδα είμαστε ικανοποιημένοι όταν λειτουργούμε στον "αυτόματο πιλότο" και τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Χαρακτηριστική η καθυστέρηση εδώ και πολλά χρόνια στην ανανέωση των σχολικών βιβλίων, οι παλινωδίες στην αναδιάρθρωση του χάρτη των ΑΕΙ, οι ελλείψεις σε σχολεία, ο διορισμός νέων εκπαιδευτικών και νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Αυτά δε λύνονται απλώς με έναν μετασχηματισμό στο υπουργείο Παιδείας. Τα πράγματα δε θα γίνουν καλύτερα αν το υπουργείο και οι ακαδημαϊκοί δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους και δεν προωθήσουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με πρώτιστη τη διεύρυνση της Γενικής Υποχρεωτική Εκπαίδευσης.

 
ΑΚΗΣ
31 Δεκ 2020 21:45

Ας κουνήσουμε το κεφάλι μπας και συνέλθουμε μου φαίνεται καλύτερα. Ξέχασε γρήγορα.

 
ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ
31 Δεκ 2020 21:38

ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ......ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ..... Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ..ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΗΓΕ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ......ΤΑ ΜΠΑΖΑ

 
Ασια
31 Δεκ 2020 21:19

Πρέπει να φύγει αλλά έτσι που έγινε θα μείνει!

 
Η Σαλώμη και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής
31 Δεκ 2020 18:52

Ο κ.Τσίπρας ζητά την κεφαλήν επί πίνακι της κας.Κεραμέως,όπως η Σαλώμη κόρη της Ηρωδιάδας ζήτησε την κεφαλή του Ιωάννη.Μεταφορικά βεβαίως για την κα.Κεραμέως αλλά μήπως και η Σαλώμη ανήκε στον τότε ΣΥΡΙΖΑ της Παλαιστίνης;

 
Τσίπρας ο αβανταδορος της Κεραμεως
31 Δεκ 2020 17:46

Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να της κάνει ζητώντας την απομάκρυνση της.Τωρα και μόνο που το ζήτησε ο Μητσοτάκης δεν θα του κάνει το χατήρι γιατί αν το κάνει ο Τσίπρας θα θριαμβολογεί ότι πέτυχε την απομάκρυνση της.Χώρια που θα του γίνει και συνήθεια και θα ζητάει την απομάκρυνση των πάντων.Εξ άλλου όλα αυτά είναι προσχηματικα αφού συμφωνήθηκε η συνκυβέρνηση πριν καιρό και την θέση αυτήν στην συνκυβέρνηση την θέλει και ο Φίλης.Εικονικο Πρωθυπουργό ψάχνουν και αν προσέχετε τις δηλώσεις ήδη έχει παρουσιαστεί ο πρώτος προθυμος

 
Νικος
31 Δεκ 2020 14:41

Εξαιρετικη υπουργός! Τεράστια η συνεισφορά της στην προσπάθεια αναβάθμισης της εκπαίδευσης στην πατρίδα μας.

 
Τάσεις αυτοκαταστροφής
31 Δεκ 2020 13:31

δεν έχει ο Μητσοτάκης. Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να ακολουθεί τις παραινέσεις προτροπές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Όσοι γνωρίζουν πως δουλεύει το σύστημα καταλαβαίνουν ότι στην ουσία ο Τσίπρας κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην αλλάξει η κ. Κεραμέως. Γιατί αλλιώς δεν θα ζητούσε την παραίτηση. Η κ. Κεραμέως έγραψε ιστορία με την αντιπαράθεσή της με την αριστερο-σκληροπυρινική ΟΛΜΕ και έτρεξε την τηλεκπαίδευση. Η Νομοθετικής της πρωτοβουλία είναι τολμηρή και αναγκαία.Να την διώξει αυτήν και να βάλλει κάποιον που έκανε τι;

 
Μέγα το έλεός Σου
31 Δεκ 2020 13:18

@Δάσκαλος
"Δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο να την στηρίξει" .... ώστε να γκρεμίσει τη δημόσια εκπαίδευση και μετά να παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως Μεσίας.... Μέρες που είναι....

 
Ψωμας Π
31 Δεκ 2020 12:57

Για τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ δεν ήταν υποβάθμιση ; Εκεί γιατί δεν προτείνατε «κεφάλια»; Ε; Μπορούμε να φανταστούμε. Ρητορικό το ερωτημα.

 
Άλεξ
31 Δεκ 2020 12:55

Συμφωνώ ότι η πολιτική Κεραμεως είναι εντελώς καταστροφική. Στα κολλέγια θα είναι το σύστημα, δώσε λεφτά για να πάρεις περισσότερα όταν δουλέψεις, ενώ αυτοί του δημοσίου θα μείνουν άνεργοι
Παρόλα αυτά δώσατε και εσείς πάτημα εξισώνοντας τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ
Από το κακό στο χειριστο πάει η παιδεία
Επίσης η εξ αποστάσεως εκπαίδευση φιλτατοι δεν λειτουργεί όπως οι περισσότεροι πιστεύετε, μόνο και μόνο επειδή σας το παρουσιάζουν έτσι

 
Acis
31 Δεκ 2020 11:47

Για το ότι σε πενταετείς Σχολές Μηχανικών π.χ Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ( Ηράκλειο Κρήτης) που οι βάσεις ήταν: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 7425 και Μηχανολόγων Μηχανικών 8750 μόρια δε σε ακούσαμε, ΜΟΥΓΚΑ; Βέβαια εσύ ξέρεις από τέτοια "Αριστεία". Αμ το άλλο, όταν με το καλό μετά από 5 χρόνια πάρουν το Δίπλωμα τους και κάποιος μετά το Διπλωματούχος Μηχανικός προσθέσει και τα αρχικά Ε.Μ.Π. (και όχι ΕΛΜΕΠΑ ως οφείλει) τα οποία παραπέμπουν στο Εθν. Μετσόβιο Πολυτεχνείο τι θα πεις. Οι φωστήρες του Γιαβρόγλου όταν από ΤΕΙ γινόταν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ δεν πήραν χαμπάρι τίποτα; Ή "ως γνωστόν φυλούσες τα πρόβατα εδώ παραπέρα" όπως έλεγε ο Χάρρυ Κλυν.
Παραμυθατζής μια Ζωή, τώρα σε μάθαμε.

 
Δάσκαλος
31 Δεκ 2020 11:33

Δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο να την στηρίξει.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
31 Δεκ 2020 10:12

Μάλλον ο τέως ΠΘ αγαπά πολύ την κα Υπουργό και προσπαθεί να τη στηρίξει, αφού εκ μέρους του προτάσεις για καρατόμησή της μόνο αντίθετο αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν (κατά το γνωστό "δράση-αντίδραση"), άλλωστε δεν μπορούν να μείνουν στη μέση ούτε το νομοσχέδιο της Αξιολόγησης, ούτε εκείνο των Δομών της Εκπ/σης και της επιλογής των Στελεχών. Υπομονή λοιπόν, την κα Κεραμέως θα την δούμε σε άλλο Υπουργείο μετά τις εκλογές του Φθινοπώρου (;).

 
Νικος
31 Δεκ 2020 09:49

Μήπως το στενό ειδύλλιο Κεραμεως Γαβρογλου επιβεβαιώνεται; Έρχεται ο Τσίπρας με τη δήλωση να την σώσει;

 
glgiannis
31 Δεκ 2020 00:00

ενώ για την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ;
Γιατί δεν πήρε κεφάλια;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ