Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Κυβέρνηση συζητά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και φοιτητών

Αναμένονται αποφάσεις εάν θα υιοθετηθεί ή θα απορριφθεί αυτό το ενδεχόμενο, μαζί με άλλες κατηγορίες εργαζομένων
Δημοσίευση: 14/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των φοιτητών, συζητά η Κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του esos.

 Ηδη η πρόταση της υποχρεωτικότητας και για τους εκπαιδευτικούς και φοιτητές έπεσε στο “κυβερνητικό τραπέζι” μαζί με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Στην Κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για μια τέτοια απόφαση, γι αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει  δημόσια δήλωση από κυβερνητικό μέλος περί "προθέσεως".

Επίσης η Κυβέρνηση συζητά τον προαιρετικό εμβολιασμό των μαθητών κάτω  των 15 ετών.

Οι αποφάσεις   θα ληφθούν σύντομα  εάν τελικά θα υιοθετηθεί ή θα απορριφθεί  το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών , πριν ληφθεί η όποια απόφαση, θα γίνει εκτίμηση πρώτα ως προς τον αριθμό των νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών που ήδη εμβολιάστηκαν και αυτών που έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προ ημερών ανακοίνωσε ότι  το 73% των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί ή προγραμματίζουν  εμβολιασμό κατά 73%. Παράλληλα η υπουργός Παιδείας προέτρεψε  τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς και  φοιτητές να εμβολιαστούν.

Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι το νέο σχολικό έτος και ακδημαϊκό έτος  όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν δια ζώσης.

Σχόλια (71)

 
Κοινή λογική
16 Ιουλ 2021 18:14

Η διαίρεση σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους έχει ήδη αρχίσει σε βάρος όλων μας: ο λαός έχει ήδη αρχίσει να χάνει π.χ. το οχτάωρο, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως αυτά της υγείας μας καταπατούνται: πχ απαιτούμε να γνωρίζουμε αν οι διπλανοί μας έχουν εμβολιαστεί, οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν: η αξιολόγηση ψηφίζεται χωρίς αντίσταση. Ο ρατσισμός ήδη υψώνεται: πχ να μην πληρώνονται αλλά και να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι ακόμα και το νοσοκομείο τους όποτε σειρά έχουν οι καπνιστές, οι υπέρβαροι, οι απρόσεκτοι οδηγοί, οι μη ασκούμενοι κλπ Κάποτε ήμασταν ευαίσθητοι σε τέτοια δικαιώματα αλλά τώρα ο φόβος φαίνεται να έχει κυριαρχήσει σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Πότε θα σταματήσουμε την διαίρεση μεταξύ μας; Αυτοί που μας διαιρούν έχουν νομική ασυλία για αυτές τους τις διχαστικές ενέργειες και λένε ότι θέλουν (πχ η μάσκα δεν/είναι απαραίτητη, τα παιδιά δεν μεταδίδουν/ μεταδίδουν τον ιό κλπ) οπότε γιατί να τους δίνουμε τόση αξία; Πότε θα καταλάβουμε ότι μόνο εθνικές τραγωδίες μας περιμένουν ως λαό όπως έδειξε αρκετές φορές η ιστορία που διδάσκουμε αλλά δε διδασκόμαστε.

 
εκπ
16 Ιουλ 2021 11:40

εμβολιασμόςΤΩΡΑ σε ότι κινείτε σσ και στα αυτοκίνητα γιατί κάνουν διασπορά!!!!!

 
Σοφία
16 Ιουλ 2021 11:32

Όταν τα εμβόλια δεν ήταν επαρκώς διαθέσιμη φώναζαν για προτεραιότητα τώρα αρνούνται κάποιοι να εμβολιαστούν. Άδεια άνευ αποδοχών και ολα καλά . Αντικαταστάτες υπάρχουν.

 
Κωνσταντίνος
15 Ιουλ 2021 21:52

Επικρατεί δυστυχώς ο διχασμός. Το σωστό είναι να εμβολιαστούν όλοι. Επειδή δεν πρόκειται να γίνει, ετοιμαστείτε για εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Συμφέρει πολλούς. Μάλλον αυτός είναι ο σκοπός. Ούτε αντιδράσεις φοιτητών, ούτε καταλήψεις.

 
Μόνο εμβόλια;
15 Ιουλ 2021 21:43

Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό καθηγητών, λόγω ειδικών συνθηκών, και ναι στον εμβολιασμό μαθητών με υποκείμενα νοσήματα. Για τα άλλα παιδιά νομίζω είναι λίγο τραβηγμένο, αφού μπορούν να το περάσουν εύκολα, όπως έγινε και φέτος με όσους μαθητές μας στο σχολείο αρρώστησαν. Θεωρώ λάθος να αποτελεί κέντρο της συζήτησης αποκλειστικά ο εμβολιασμός και αυτό είναι και λάθος (εσκεμμένο;) της Πολιτείας. Δεν είναι λύση-πανάκεια ο εμβολιασμός, χρειαζόμαστε ΚΑΙ άλλα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς. Και τις μάσκες θα φοράμε και θα ήταν πολύ καλό να οργανώναμε τμήματα με λιγότερους μαθητές.
Νομίζω ότι εστιάζοντας αποκλειστικά στο εμβόλιο δίνουμε λάθος μήνυμα.

 
Μητέρα 3 παιδιων
15 Ιουλ 2021 20:02

Μην τολμήσει η υπουργός και ανοίξει σχολεία ή Πανεπιστήμια εαν δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι μαθητές ΚΑΙ φοιτητές . Τα δυο παιδιά μου εμβολιάστηκαν αλλά δεν πρόκειται να μπουν στα αμφιθέατρα μέχρι να υπάρξει το τελείωμα του COVID θα γεμίσουν με πνευμονίες και δεν ξέρω τι άλλο … Το μικρό του δημοτικού ΜΟΝΟ εαν γίνει υποχρεωτικό το ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ αλλιως μια χρόνια υπομονή απο τηλεκπαίδευση .

 
N. 3418/2005, άρθρο 12, παρ. 1
15 Ιουλ 2021 19:45

N. 3418/2005, άρθρο 12, παρ. 1

 
Ας έχετε υπόψη
15 Ιουλ 2021 19:07

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΕΣ . ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ.

 
Μακαρος
15 Ιουλ 2021 16:09

Εμβολιασμους σε ολους με 20 δοσεις εμβολιαστε και τις γατες σκυλους ακομα και δεντρα...

 
@ Εκπαιδευτικός ΠΕ04.02
15 Ιουλ 2021 15:44

Έτσι νομίζεις...

 
Σπυρος
15 Ιουλ 2021 15:42

Σωστό μέτρο αλλά να γίνει όμως αλλιώς Δεν μπορούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια γνωρίζουμε όλοι τι κατάσταση επικρατεί στα πανεπιστήμια ….ειδικά οι τουαλέτες …..Τα αμφιθέατρα είναι τεράστια…. δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να κάνουμε μάθημα τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι ….Εντωμεταξυ Πως θα γίνεται ο έλεγχος για να μπει κάποιος να παρακολουθήσει το μάθημα; Αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα πανεπιστήμια πρέπει να το καταλάβουμε ότι και φέτος το χειμώνα θα υπάρχει ένα τελευταίο εξ αποστάσεως εξάμηνο μετά θα έχει τελειώσει η πανδημία και θα ξεχαστούν όλα τι να κάνουμε τώρα υπομονή.

 
Σταύρος
15 Ιουλ 2021 15:38

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ποτέ ο διχασμός δεν είχε καλά αποτελέσματα για όλους μας. Αριστεροι-δεξιοι εμβολιασμένοι-ανεμβολιαστοι, υπέρ της αξιολόγησης-κατα της αξιολόγησης,μονιμοι-αναπληρωτες κλπ,μας έχουν διασπάσει και ο κλάδος βρίσκεται στα χειρότερα του,όπως κάποιοι επιθυμούν. Μόνο η ενότητα θα μας σώσει.

 
Εκπαιδευτικός ΠΕ04.02
15 Ιουλ 2021 13:26

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για στατιστικούς λόγους οι συνάδελφοι που σχολιάζουν και τάσσονται κατά του εμβολιασμού να αναφέρουν και την ειδικότητά τους. Στοιχηματίζω ότι σε συντριπτική πλειοψηφία δεν ανήκουν στον κλάδο ΠΕ04 ή ΠΕ87.

 
Ρανια
15 Ιουλ 2021 11:47

Συμφωνώ απόλυτα στο να είναι υποχρεωτικό αλλά όταν λέμε σε όλους εννοούμε σε όλους τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να ανοίξουν εάν δεν έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών. Είναι μία υγειονομική βόμβα είναι νεοι άνθρωποι και το ξέρουν πάρα πολύ καλά πρέπει να καταλάβουν ότι κάποια πράγματα Και φέτος το χειμώνα θα υπολειτουργήσουν.Ένας φοιτητής να πεθάνει από COVID-19 εν ώρα λειτουργίας πανεπιστημίων άλλο που δεν θέλουν για να αρχίσουν οι καταλήψεις και τότε να δείτε διασπορά του ιού.

 
Βικτωρία
15 Ιουλ 2021 11:06

@@Βικτωρια

Κατ' αρχήν ακόμη και αν κολλήσετε μια μετάλλαξη όπως λέτε (που κάλλιστα μπορεί να σας την κολλήσει και ένας εμβολιασμένος συνάδελφος) ο εμβολιασμός σας σας προστατεύει από την σοβαρή νόσηση. Τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τους ιούς να προσβάλουν το σώμα, απλά βοηθούν τον οργανισμό να τους πολεμήσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Οπότε το επιχείρημα δεν στέκει επιστημονικά και αν δείτε και τα στατιστικά αυτής της περιόδου θα το διαπιστώσετε (το ποσοστό των εμβολιασμένων που εισάγονται στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά μικρό και αφορά ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα).

@@Τ Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για το πως νοσούν τα παιδιά. Τα βλέπετε εσείς κάπου δημοσιευμένα; Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις χωρίς να έχουν οι πολίτες της χώρας πλήρη και σωστή ενημέρωση;

 
ΓΚ
15 Ιουλ 2021 10:37

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα πανεπιστήμια σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές .Αν καποιος φοιτητής δε θέλει να εμβολιαστεί ας πάρει παράταση σπουδών ....

 
Κλαπ
15 Ιουλ 2021 10:21

@προς αρνητές
Θα μας τρελάνεις άνθρωπε μου?Τόσα χρόνια πληρώνουμε φόρους,επομένως έχουμε το δικαίωμα να νοσηλευτουμε σε νοσοκομείο.Με την ίδια λογική αυτός που θα τρακαρει και θα χρειαστεί νοσηλεία να μην πάει,καθώς ήταν δικιά του ευθύνη που έπεσε πάνω σε ένα δεντρο.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ

 
Αρης
15 Ιουλ 2021 09:53

Εφόσον ο εμβολιασμός δεν μπορέσει να γίνει υποχρεωτικός και να πειστούν όλοι για να εμβολιαστούν δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εκπαιδευτικές δομές το χειμώνα θα υπάρχουνε προβλήματα σοβαρά υγείας σε μικρούς μαθητές και ιδιως σε φοιτητές και η κυβέρνηση θα έχει μεγάλη φθορά και κόστος οπότε θα πρέπει να νοιαστούν πάρα πολύ για την υγεία των νέων ανθρώπων και να ανακοινώσουν ότι αν δεν υπάρχει 80%φοιτητών εμβολιασμένων δεν θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Και μάλλον έτσι θα γίνει γιατί χθες είδατε πόσα άτομα που έχουν γνώμη για όλα διαμαρτυρήθηκαν κατά του εμβολίου;

 
Κωστης
15 Ιουλ 2021 09:46

Έχει γίνει μεγάλη διασπορά του ιού έχει παρθεί απόφαση στους εσωτερικούς χώρους μόνο οι εμβολιασμένοι …εσωτερικοί χώροι ειναι τα πανεπιστήμια και τα σχολεία εάν δεν εμβολιαστουν όλοι ….θα γίνει τηλεκπαίδευση και θα είναι όλοι ήρεμοι και οι αρνητές γιατί εξαιτίας τους γίνεται ότι γίνεται …..θα βγουν ξεκάθαρα και θα το πουν εφόσον έχουμε αρνητές των εμβολίων τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα τολμήσει κανείς να γκρινιάξει .Ήδη στις κατασκηνώσεις έγινε διασπορά του ιού φανταστείτε τι έχει να γίνει το Σεπτέμβριο στα σχολεία στα παιδιά του δημοτικού καλά στα πανεπιστήμια δεν το συζητώ θα γίνεται ο χαμός.

 
Ε!
15 Ιουλ 2021 07:26

Να εφαρμοστεί και για νεοδιοριστους και για αναπληρωτές! Κανένας ανεμβολιαστος, σε καμία θέση!

 
Κοινή λογική
15 Ιουλ 2021 01:23

Και μόνο που μεταθέτεις την ευθύνη σε μένα για το πρόβλημα της διαχείρισης της επιδημίας ενώ εσύ για κάθε λόγο σου ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ έχεις την ασυλία που έχουν οι φρενοβλαβείς, πώς θέλεις να σε υπακούσω; Όποιος θέλει να βοηθήσει την επιστήμη ας γίνει πειραματόζωο, το εκτιμώ αφάνταστα, αλλά πόσοι είναι αυτοί; Οι περισσότεροι εμβολιαζόμαστε από το φόβο. Ϊδιο συναίσθημα έχουν και όσοι δεν εμβολιάζονται και δεν θα εμβολιαστούν φυσικά διότι είναι αντισυνταγματικό. Προσοχή η κοινή λογική στον ψυχολογικό πόλεμο και τη διαίρεση που υφιστάμεθα πάει περίπατο ενώ οι καταστάσεις χειρισμού μας είναι εμφανείς. Όχι άλλη διαίρεση διότι ποτέ δεν ωφέλησε τον λαό ιστορικά, μόνο τους κρατούντες που την καλλιεργούν εντέχνως επικοινωνιακά.

 
Νικόδημος
15 Ιουλ 2021 01:22

Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά... Κοινώς... Δάσκαλοι ανοχυρωτοι... Και σε συνδυασμό με την Αξιολόγηση και τη μάσκα... Ε, το λιγότερο θα είναι ένας μήνας απεργία. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς. Οκ;; ας μας σκεφτεί κάποιος... Και για να σας προλαβω: και εγώ είμαι φορολογούμενος. Και εγώ πληρώνω το ιδιωτικό /επιχειρήσεις κι όχι μόνο αυτό εμένα. Α! Και με την αξιολόγηση πιστεύω ότι δε βελτιώνεται η εκπαίδευση .

 
Τεράστια
15 Ιουλ 2021 01:18

Παίζει και να σε συμπαθήσω, ΚΕΡΑΜΕΩΣ έτσι και τον κάνεις υποχρεωτικο σε όλους το εμβόλιο. Και στα παιδιά!!!!!!! Δεν έχει νόημα να ειναι μόνο ο δάσκαλος εμβολιασμενος.Ειναι σαν να λες μέσα σε ένα λεωφορειο ότι :"όλα καλά, αφού μόνο ο οδηγός είναι εμβολιασμενος..."!!!!!!!! Ενώ φυσικά πρέπει να εμβολιαστούν και οι επιβάτες!!!!!!!! Αλλιώς τι νόημα έχει;;;;;;

 
Iris
15 Ιουλ 2021 01:17

Γιατί βγάζουν από τη συζήτηση τους καθηγητές των Α.Ε.Ι;
Αυτοί δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν;
Αναφέρονται μόνο στους καθηγητές της Α'θμιας και Β'θμιας αν και έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό σχεδόν 80% και αυτό γιατί φοβούνται τους μαθητές που είναι συχνότατα φορείς του ιού.
Αναφέρονται και στους φοιτητές για υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό αλλά ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ για τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ των Α.Ε.Ι.
ΓΙΑΤΊ;

 
15 Ιουλ 2021 01:15

Ποσο κοιτάς μόνο τον εαυτό σου...
Το δικό σου παιδί μπορεί να το περάσει ελαφρά... Το άλλο παιδί όμως όχι... Κανείς δεν προεξοφλεί ότι όλα τα παιδιά θα το περάσουν ελαφρα.

 
Βικτωρια
15 Ιουλ 2021 01:12

Δε συμφωνω σε τίποτα με την πολιτική και ιδεολογία της συγκεκριμένης κυβέρνησης, όμως για το μοναδικό που θα την επικροτησω, θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμος των εκπαιδευτικών... Που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και μήνες. Όποιος δε θέλει να εμβολιαστεί να μείνει σπίτι του. Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να μην εμβολιαστει, απ τη στιγμή που η δική του απόφαση επηρεάζει και τους γύρω του... Είμαστε κοινωνικά όντα, μοιραία θα έρθουμε σε επαφή με άλλους. Δε γίνεται να είναι ανεμβολιαστοι πολλοί. Δε ζούνε μόνοι τους σε σπηλιά.

 
@Βικτωρια
15 Ιουλ 2021 01:08

Καλή μου Βικτωρία πρέπει να εμβολιαστούν και οι μαθητές... Γιατί μπορεί να είναι φορείς των μεταλλάξεων. Και να με κολλήσουν εμένα την εμβολιασμενη κάποια μετάλλαξη που δεν την πιάνει το εμβόλιο!!!!!!!!!! Όλοι πρέπει να μαστε εμβολιασμενοι. Και όχι οι μισοί....!!! Στα λέει μια επίσης Βικτωρία, δασκάλα.

 
Ηλιας
15 Ιουλ 2021 01:02

Να γίνει υποχρεωτικό στους Εκπαιδευτικούς αλλά εάν δεν εμβολιαστούν οι μαθητές τι νόημα έχει; Να γίνει υποχρεωτικό στα πανεπιστήμια θα δεχτούν οι φοιτητές να το κάνουν;Ή θα γεμίσουμε καταλήψεις σε όλα Τα πανεπιστήμια; Βγήκε σήμερα ηυπουργός και είπε θα λειτουργήσουν όλα κανονικά πάλι αποφασίζει μόνη της πάλι βιάζεται ενδεχομένως να έχουμε χιλιάδες κρούσματα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό στον πρωθυπουργό;Έχει σκεφτεί ότι ένας φοιτητής να νόσησει και να πεθάνει ήκάποιος μικρός μαθητής του δημοτικού να πεθάνει ,τι θα γίνει τότε θα έχουμε ένα σωρό διαμαρτυρίες και φασαρίες.

 
@ Legend
15 Ιουλ 2021 00:29

Το μαστίγιο σε κάποιους σαν εσάς που μας κουνάτε και το δάκτυλο.
Για τη γρίπη, κάθε χρόνο δεν κάνουν εκατομμύρια κόσμος το ανάλογο εμβόλιο;
Όποιος δεν θέλει να κολλήσει γρίπη ή να την περάσει ελαφρά, το κάνει.
Ήρθε κανείς να μας υποχρεώσει να το κάνουμε στα παιδιά μας (εκτός από κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις); Και τώρα όποιος θέλει να προστατευτεί ας το κάνει το εμβόλιο κατά του Covid, για τους ανεμβολίαστους γιατί κόπτεται; Ή μήπως νομίζετε ότι θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης, όπως μας λένε; Για να συμβεί αυτό θα πρέπει την ίδια χρονική στιγμή να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της γης, πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί, εφόσον υπάρχει ανομοιόμορφη κατανομή των δόσεων, ανά τον κόσμο. Έτσι δεν πρόκειται να σταματήσει τίποτα και στη χώρα μας εφόσον δεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε άτομα από άλλες χώρες. Οπότε οποιοσδήποτε εξαναγκασμός δεν μπορεί να επιτύχει τίποτα απ΄αυτά που λένε. Προτιμότερο θα ήταν αν πραγματικά νοιαζόταν για την υγεία μας, να μας φανερώσουν το φάρμακο το οποίο βρήκαν και το οποίο δεν άφησαν ποτέ να κυκλοφορήσει, ώστε ο κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα να επιλέγει τι είναι συμφέρον για τον ίδιο.

 
Πλατάρος Γιάννης
15 Ιουλ 2021 00:28

Να σχολιάσω με την πρέπουσα υφέρπουσα ...χαιρεκακία, ότι ΤΩΡΑ που «συμφέρει» κάποιους του Σύνταγμα το θυμήθηκαν! Όταν ψήφιζαν εκ κρυπτώ, αναιτιολόγητα χωρίς την συνταγματική λογοδοσία δεν ξέρατε τίποτα για το Σύνταγμα!
Επειδή δεν έχετε το δικαίωμα να γράφετε κουτοπόνηρα, να σας δώσω μια απάντηση κοινής χρήσεως.
Έχετε δίκιο για την (μη) υποχρεωτικότητα μιας ιατρικής πράξης, για το ότι τα εμβόλια δεν έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα.
Κάπου όμως θα έχετε ακούσει ότι για λόγους υπέρτατου Δημοσίου Συμφέροντος αναστέλλονται κάποια άρθρα. Σε πόλεμο ή πανδημία.
Να μην έχετε, καμία αμφιβολία, ότι ΜΠΟΡΕΙ να γίνει.
Πρέπει όμως να ξέρετε, ότι καμία κυβέρνηση δεν τρελαίνεται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις αναγκαστικών νόμων, για λόγους που όλοι κατανοούν.
Θα πάρει όμως αποφάσεις έμμεσου αποκλεισμού, καθώς θα εξασφαλιστεί η ελευθερία επιλογής με στάθμιση του κέρδους -οφέλους .
*** Αν έχεις σοβαρούς λόγους να μην κάνεις το εμβόλιο (κάποιοι με ανοσοκαταστολή όντως έχουν) κάνε αυτή την δουλειά σε ημι-απομόνωση.
*** Αν δεν έχεις , αυτό διαπιστώνεται εύκολα και παίρνεις υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, δια λόγους Δημοσίου Συμφέροντος .
*** Μπορείς να πάς στα δικαστήρια, αλλά όλοι οι γνωστοί σας θα γελάνε και δεν θα δικαιωθείτε και θα χρεωθείτε για «πολύ παράξενοι» στον περίγυρό σας. Μόνο οι ομοιοπαθείς σας, θα σας καταλάβουν.
*** Η φοβία ορίζεται ως ο «αδικαιολόγητος φόβος» Αυτοί που την έχουν την δικαιολογούν και επιχειρήματα ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! (Αλλά πρόκειται πάντα για φοβία)
Τα δεδομένα λήψης απόφασης είναι τα εξής: (Ομιλούμε για >50 ετών πάντα χωρίς υποκείμενα νοσήματα)
ΣΚΕΛΟΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ Α.
Έχω 1 τοις εκατομμυρίοις κίνδυνο να πεθάνω από το εμβόλιο, και 1.000% να πεθάνω αν νοσήσω αλλά ΤΩΡΑ είμαι υγιής. (Όποιος «φύγει» λόγω εμβολίου, κατά μείζονα λόγο «φεύγει» και αν νοσήσει δεν είναι ανάγκη να είσαι Θεός για να το ξέρεις αυτό.)
ΣΚΕΛΟΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ Β.
Αν νοσήσω έχω 1 τοις χιλίοις να πεθάνω και πάρα πολλές πιθανότητες για μόνιμα κουσούρια «αν την βγάλω καθαρή.»
Την αξία της ανθρώπινης ζωη΄ς βάλτε την όσο θέτε έως και άπειρη. Τα δικαστήρια την κοστολογούν επί μεγάλων ανθρώπων έως 800.000€
Επί πλέον, ο κορωναϊός θα μείνει πολλά χρόνια κι αν φύγει ίσως γίνει τυχαία. Μπορεί και να μείνει σαν την γρίπη.
Γεν γίνεται να μην κολλήσει κάποιος, αφού οι εμβολιασμένοι μπορεί να φέρουν τον ιό και να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Όπως και να το δείτε, συμφέρει να εμβολιαστείτε.
Πάντως αυτό το «εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη μου προσωπικά» είναι έκφραση ολικής άγνοιας για την κοινωνία . Είναι κωμικοτραγική δήλωση. (Εκτός αν και καποιος πάει και ζήσει στη Σαχάρα)

ΥΓ Οι πιθανότητες , παρ΄ότι η μία είναι χίλιες φορές πιο μεγάλη από την άλλη, λένε επίσης ότι ανεξαρτήτως απόφασης είναι δύσκολο να πεθάνεις.!
(Αλλά τα δεδομένα φυσικά μπορούν να αλλάξουν άρδην)

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.