Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπ. Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο έσχατο σημείο κοροϊδίας των νέων μας

Είναι θλιβερό ο κ. Τσίπρας- να εργαλειοποιεί νέους ανθρώπους, να υποβαθμίζει αρχιτεκτονικές σχολές ανά τη χώρα, να ακυρώνει την προσπάθεια των υποψηφίων που πέτυχαν την επίδοσή τους με κόπο και προσπάθεια, να αναστατώνει νέους και οικογένειες"
Δημοσίευση: 24/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά, τάζοντάς τους στην ουσία την κατάργηση κάθε νόμιμης, αξιοκρατικής διαδικασίας εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και μάλιστα αναδρομικά!».

 

Αυτό τονίζει το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοινωθέν, απαντώντας  στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα ότι εάν γίνει Κυβέρνηση θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

 

«Σε ένα απίστευτο κρεσέντο λαϊκισμού, και μακριά από κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, υποσχόμενος σε υποψήφιους την αναδρομική εισαγωγή τους σε σχολές στις οποίες δεν εισήχθησαν» υπογραμμίζει το υπ. Παιδείας και σημειώνει τα εξής:.

Α. Ο Α. Τσίπρας προσποιείται ότι αγνοεί:

  • ότι οι υποψήφιοι αυτοί έχουν εισαχθεί σε άλλες αρχιτεκτονικές σχολές,
  • ότι στις σχολές που τους υπόσχεται αναδρομική εισαγωγή, οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και καταλαμβάνονται από υποψήφιους με υψηλότερες επιδόσεις, την επιτυχία των οποίων ακυρώνει,
  • ότι τα ίδια τα Πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, προφανώς ξέροντας καλύτερα ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις φοίτησης και αποφοίτησης.

Β. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είχαν επιδοθεί σε εμπόριο φρούδων ελπίδων, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων νέων ανθρώπων σε σχολές από τις οποίες δεν αποφοιτούν. Το μόνο που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει είναι το μικροκομματικό όφελος και ουδόλως το μέλλον και η προοπτική των νέων μας.

Αντιλαμβανόμαστε την απελπισία που αισθάνεται ο κ Τσίπρας, διαπιστώνοντας ότι η πλειονότητα της κοινωνίας, όπως και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται υπέρ της ελάχιστης βάσης και ευρύτερα υπέρ των αλλαγών στην Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Γ. Είναι όμως θλιβερό να εργαλειοποιεί νέους ανθρώπους, να υποβαθμίζει αρχιτεκτονικές σχολές ανά τη χώρα, να ακυρώνει την προσπάθεια των υποψηφίων που πέτυχαν την επίδοσή τους με κόπο και προσπάθεια, να αναστατώνει νέους και οικογένειες, να κοροϊδεύει τους πάντες στο βωμό του κομματικού συμφέροντος.

Ο λαϊκισμός τους δεν έχει όριο.

Σχόλια (109)

 
Η βλακεια έχει και όρια
27 Ιουλ 2021 12:01

με το έκτρωμα που λέγεται ΕΒΕ. Οι άλλοι σας φταίνε? Τα λάθη ΘΑ πληρωθούν!

 
Η κυβέρνηση των αρίστων,
27 Ιουλ 2021 11:52

τα έκανε θάλασσα και αντί να κάνει διορθωτικές αλλαγές ειρωνευται την προσπαθεια των παιδιών.

 
Βαθμός στην έμπνευση....
27 Ιουλ 2021 11:32

@Dario Moutso
Εντάξει καταλάβαμε, μην κουράζεστε. Με 15 είσαι "καλλιτέχνης" και έχεις "έμπνευση".... αλλά με 14,9 όχι.... Γιατί έτσι το έβαλε η σχολή... Που τη σχολή, την υποχρέωσε η υπουργός, να βάλει όριο....

 
Προτιμάτε άδεια πανεπιστήμια
27 Ιουλ 2021 09:42

το πιο άδικο υπουργείο παιδείας που έχει υπάρξει.

 
Τα έχετε κάνει...
27 Ιουλ 2021 08:22

Κάντε ένα βήμα πίσω να δείξετε κατανόηση.

 
ΠΘ έχουμε;
27 Ιουλ 2021 00:15

Ο "Παραθεριστής" που βρίσκεται βρε παιδιά; Πότε τελειώνει με τις Κυκλάδες μπας κ μάθει τι γίνεται στην Δημόσια (τρόπος του λέγειν) Παιδεία μας. Τα γκρέμισε όλα η άλλη. Α, θα συνεχίσει με Δωδεκάνησα μαθαίνω ο ΠΘ μας. Μέχρι να τα γυρίσει κ αυτά δεν έχουμε ελπίδες, πάει το καλοκαίρι. Ήταν που δεν θα έκαναν διακοπές. Τρομάρα τους.

 
Dario Moutso
26 Ιουλ 2021 23:38

@@ Dario Moutso 26 Ιουλ 2021 20:33

Εμένα δεν με πειράζει τίποτα. Την σχολή πειράζει, και δεν μου πέφτει λόγος στο τι φοιτητές μπορεί να θέλει να εκπαιδεύσει μια σχολή. , Αλλά μια και κάνατε συγκεκριμένη ερώτηση θα σας απαντήσω. Δεν μιλάμε για σχέδιο αλλά για σχέδια. Γραμμικό και Ελεύθερο. Μπορείς να μάθει κάλλιστα γραμμικό σχεδόν οποιοσδήποτε. Ο αρχιτέκτονας όμως πρέπει να είναι και σε μεγάλο βαθμό <<καλλιτέχνης>> και γι αυτό εξετάζουν και το ελεύθερο, και.... καλλιτέχνης γεννιέσαι δεν γίνεσαι.... να το πω ποιο απλά Η έμπνευση δεν διδάσκεται... (μήπως σκόπιμα δεν αναφέρεσθε στο ελεύθερο και γράφετε γενικά σχέδιο;)

Από την άλλη ήταν εύκολο να χαρακτηρίσετε το σχόλιο μου σαν άστοχο, αλλά δεν είδα να λέτε τίποτα για την πρόταση που έγραψα για να αντικατασταθεί η εβε που ενώ ακούγεται καλή (και σε μεγάλο βαθμό είναι) έχει αρκετά προβλήματα (και δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις των γραμμάτων των μαθητών που δημοσιεύθηκαν).

 
Ο Τσιπρας σας φταιει τωρα;
26 Ιουλ 2021 23:01

Δωστε ευκαιριες σε παιδια να μορφωθουν και ελπιδα στις οικογενειες τους αντι να ασχολειστε με τον Τσιπρα. Δειξτε ενσυναισθηση και κατανοηση.

 
Τι θλιβερος ο εγωισμος σας!
26 Ιουλ 2021 21:13

Αντι να παραδεχθειτε τα λαθη, να βαλετε εστω μερικα παιδια ακομα στο πανεπιστημιο, να κανετε εστω μια μικρη διορθωση, να δειξετε τελος παντων οτι ακουτε, επιμενετε εγωιστικα. Τι θλιβερο!

 
@ Dario Moutso
26 Ιουλ 2021 20:33

Θεωρώ το σχόλιό σας άκυρο. Γιατί πειράζει να εισαχθεί στην Αρχιτεκτονική μαθητής - μαθήτρια με 13,8 στο Ελεύθερο Σχέδιο; Δε θα μάθει δηλαδή τίποτα στη σχολή; Νομίζω ότι όλα αυτά είναι "πονηριές" της Υπουργού, που θέλει να μεταφορτώσει το "κόστος" του περιορισμού των εισακτέων στις Πανεπιστημιακές Σχολές. Με μία τέτοια" έξυπνη" ενέργεια αποφεύγει η ίδια τα πολιτικό κόστος της μείωσης των εισακτέων και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Βέβαια, επειδή δεν είμαστε χαζοί, για την ίδια υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από όσο νομίζει. Θα το καταλάβει, όταν έρθουν οι εκλογές, καθώς ήδη πολλοί (και έξω από τον χώρο της εκπαίδευσης) καταλαβαίνουν τι έκανε και σε τι στόχευε (να γεμίσει τα ιδιωτικά κολέγια). Όλα όμως στην κάλπη πληρώνονται.

 
Αυτο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος
26 Ιουλ 2021 18:45

που δεν θελει την ΕΒΕ ειναι οτι ειναι εθισμενοι στο δηθεν. Οπως χαριστικα προχωραει ενα μεγαλο μερος των μαθητων απο γυμνασιο σε λυκειο γιατι οχι κ στο πανεπιστημιο? Γιατι οχι 530 σχολες κ ακομα περισσοτερες? Η απαντηση ειναι πως η χωρα προσφατα χρεοκοπησε κ συνεχιζει να δανειζεται. Το δεντρο της ευρουλιας ειναι αστικος μυθος. Εκτος απο το να σπουδαζεις (ειδικα οταν δηθεν σπουδαζεις) υπαρχει κ η επαγγελματικη εκπαιδευση.

 
Κοντα 60000 υπογραφες.
26 Ιουλ 2021 18:22

Τι υποτιμητικο αληθεια! Αντιλαμβανεται κανεις κατι στη κυβερνηση?

 
Αντι να ασχολειστε με το Τσιπρα,
26 Ιουλ 2021 18:14

Διορθωστε τα λαθη σας, βαλτε περισσοτερους νεους να μορφωθουν.
Απαραδεκτα τιμωρητικη συμπεριφορα και απεραντα κατακριτεα.

 
Τι να σας πω..
26 Ιουλ 2021 18:06

Μονο που ακουω οτι απορριπτετε χιλιαδες παιδια..και επιμενετε..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Τα παιδια ειναι το μελλον και τα τιμωρειτε για δικα σας λαθη.

 
Αγαπητο υπουργειο
26 Ιουλ 2021 18:00

Εχετε μενος εναντιον των παιδιων εκτος αν ειναι τα δικα σας. Ο,τι χειροτερο και αυταρχικο εχει υπαρξει τις τελευταιες δεκαετιες.

 
Συνέβαλλα στο να εκλεγείτε.
26 Ιουλ 2021 16:48

Το υπουργείο έχει θράσος. Θα συμβάλλω στο να γκρεμιστείτε όπως γκρεμίσατε όνειρα παιδιών.

 
Προς γονείς και λοιπούς παρατρεχάμενους
26 Ιουλ 2021 16:40

Κόψτε την κλάψα. Γαλουχήστε τα παιδιά σας να προσπαθούν για το καλύτερο. Πάντα κάποιος θα είναι στο όριο, παντα κάποιος θα περάσει και κάποιος θα κοπεί. Έτσι ειναι η ζωή. Γελοιοποιείστε με το να κλαίγεστε στον ΠΘ, στην Υπουργό, στην ΠτΔ και ποιος ξέρει που αλλού. Θέλετε κράτος-νταντα να ικανοποιεί της ανάγκες και τα χατήρια σας αντί να μάθετε στα παιδιά σας τη σκληρή δουλειά και ότι αν δεν πετύχεις σηκώνεσαι και ξαναπροσπαθείς. Αυτά μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και δίνουν έδαφος σε κάθε πολιτικάντη να σας υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια. ΞΥΠΝΑΤΕ!

 
Μ
26 Ιουλ 2021 16:28

Ε ρε κλάψα!!! Ωραίοι πολίτες αλήθεια. Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Θα τα καταφέρουν μια χαρά με τις δυνάμεις τους. Ζητήστε επανεξέταση ειδικών μαθημάτων λόγω συνθηκών όχι να περάσετε εκεί που θέλετε. Δουλοπρέπεια φανερώνει αυτό, για αυτό και πρόστρεξε ο ανύπαρκτος κος Τσίπρας να χτυπήσει την πλάτη των υποψηφίων. Δεν έχουν κανένα όραμα για την παιδεία . Τόσα χρόνια με τον λαικισμό τους οδήγησαν το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο στον πάτο. Η κα Κεραμέως κάνει έργο για αυτό «τα ακούει»! Υπομονή. Θα μάθετε να λειτουργείτε σε κανονικό κράτος. Μακάρι να ήταν και άλλοι υπουργοί σαν την Κεραμέως. Ένα αίτημα λογικό είναι η επανεξέταση επαναλαμβάνω ακόμη και τον Σεπτέμβριο των ειδικών μαθημάτων. Όλα τα άλλα είναι σαχλα!

 
Ντρεπομαι για τη υποστηριξη μου
26 Ιουλ 2021 15:12

Σε μια κυβερνηση που δε σεβεται τα παιδια της, αφηνει χιλιαδες εκτος, ενω μπορει να βαλει καποια παιδακια μεσα να μορφωθουν. Ποσο κριμα!

 
Οπως απαξιωνετε τα παιδια
26 Ιουλ 2021 14:54

Θα σας απαξιωσουν σε πολλαπλο βαθμο οι πολιτες

 
Dario Moutso
26 Ιουλ 2021 14:12

@@Νίκος 26 Ιουλ 2021 10:48

Είπατε, πολύ σωστά, με βάση τα περσινά δεδομένα. Με βάση αυτά θα πρέπει να εισαχθούν στις αρχιτεκτονικές σχολές μαθητές με 10 στα σχέδια , θα πρέπει να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ μαθητές που δεν μπόρεσαν στα αγωνίσματα να πιάσουν έναν Μ.Ο. κοντά στο έξι , θα πρέπει να εισαχθούν στα τμήματα διερμηνέων μαθητές που στις ξένες γλώσσες έγραψαν 10 (Οι μαθητές στους οποίους αναφέρομαι έχουν από πολύ καλές έως και άριστες επιδόσεις στα 4 μαθήματα).

Αλλά δεν ζούμε στο πέρσι. Ζούμε στο φέτος, και παρόλο που οι συνθήκες είναι διαφορετικές είναι οι ίδιες για όλους... Κάποτε στα πανεπιστήμια γράφονταν χωρίς εξετάσεις. Γιατί δεν ζητάμε να εισάγονται οι μαθητές χωρίς εξετάσεις όπως γίνονταν <<τότε>> ; Δεν μπορούμε να ζούμε ούτε στο χτες ούτε με το χτες. Πρέπει να ζούμε στο σήμερα.

Δύο λόγια για την ΕΒΕ. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει! Θα έπρεπε η κάθε σχολή-τμήμα να βγάλει τις δικές του προδιαγραφές για τους φοιτητές που θέλει να εκπαιδεύσει. Κάποια παραδείγματα.. Αρχιτεκτονική ΕΜΠ: Ελάχιστα μόρια από τα 4 μαθήματα 17000, ελάχιστος βαθμός γραμμικού σχεδίου 16, ελάχιστος βαθμός ελεύθερου σχεδίου 17 Μαθηματικό Πατρών: Ελάχιστα μόρια 13500 και μαθηματικά τουλάχιστον 15. ΤΕΦΑΑ: ελάχιστα μόρια 13000 και ελάχιστη βαθμολογία σε κάθε αγώνισμα 9. και μέσος όρος αγωνισμάτων τουλάχιστον 11 (Τα νούμερα που χρησιμοποιώ είναι τυχαία, όπως και οι σχολές-τμήματα) Επίσης ο αριθμός των φοιτητών θα πρέπει να καθορίζεται από το πανεπιστήμιο με μία προσαύξηση από το υπουργείο της τάξης του 10 με 15% γι κάποιες ειδικές κατηγορίες φοιτητών και όχι να ζητάν ένα φοιτητή τα πανεπιστήμια και να τους δίνουν και άλλους 2-3 <<δώρο>>

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί στα πανεπιστήμια να έχουν τους φοιτητές που θέλουν και επίσης, όσο σκληρό και αν ακουστεί, σε βάθος χρόνου θα δούμε ποια από αυτά θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και ποια θα πρέπει να κλείσουν, γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, πολλά από αυτά θα πρέπει να κλείσουν (και για να λέμε και αλήθειες έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και χρόνια)

 
Δε ντρεπονται λίγο,
26 Ιουλ 2021 13:02

να μη μειώνουν τον συντελεστη της εβε, να αφήνουν παιδάκια εξω, να μη βοηθουν τα παιδιά να φτιάξουν το μέλλον τους ενω αυτοί εφταιγαν που τα σχολεία ήταν κλειστα, να λένε ψεματα να δικαιολήσουν τα αδικαιολογητα.

 
Γονέας
26 Ιουλ 2021 12:11

60.000 υπογραφές για να παραιτηθεί αυτό το εκτρωμα. Διαβάζω που απορούν άλλοι γονείς αν ακούει ο ΠΘ. Ποιος ΠΘ; Που; έχει μείνει κ καθόλου στην Αθηνα.
; Κάθε ΠΣΚΔ (Παρασκευή Σάββατο Κυριακή Δευτέρα) πηγαίνει κ σε άλλο νησι. Προκλητικά όμως. Δεν Ν έχει μείνει ούτε ένα ΠΣΚΔ. Παραθεριατής όνομα κ πράγμα.

 
Ο πρωθυπουργός που είναι?
26 Ιουλ 2021 12:05

Ας δώσει απαντήσεις γιατί συμπεριφερεται με σκληροτητα στα παιδιά της πανηδημιας που δυο χρόνια βασανίζονται? Γιατί τα διώχνει στο εξωτερικό και στα κολλεγια? Γιατί είπαν ψέμματα για λευκές κολλες? Γιατί δε παρεμβαίνει να διορθώσειτην ΕΒΕ? Μετανιώνουμε που τους ψηφίσαμε! Πραγματικά!

 
μη μιλάει η υπουργός
26 Ιουλ 2021 11:05

Στο πρόσωπό της έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις πιο έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Νομοθετεί αδιαφορώντας για τις έκτακτες κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και ψυχοσυναισθηματικές συνθήκες, δεν διακρίνονται από καμία ευαισθησία και ενσυναίσθηση.

 
@Νίκος
26 Ιουλ 2021 10:48

Δυστυχώς, με αυτά που γράφετε διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, γεγονός που αποτελεί ακραίο λαϊκισμό (αυτόν που δήθεν μάχεστε). Κανένας δε διαμαρτύρεται για τους χαμηλούς βαθμούς. Η διαμαρτυρία αφορά ξεκάθαρα περιπτώσεις μαθητών - μαθητριών που με βάση τα περσινά δεδομένα θα έμπαιναν σε μία σχολή με πολύ ικανοποιητικούς βαθμούς. Βγάλτε τα κομματικά γυαλιά, γιατί κουράσατε γράφοντας συνεχώς τα ίδια.
* ένας συνονόματός σας που δεν αντέχει την αναλγησία του υπουργείου και των χειροκροτητών του.

 
Σοβαρή κυβέρνηση θελουμε
26 Ιουλ 2021 10:30

να διορθώνει, αντι να βρίσκει δικαιολογίες και προσπαθεί να τα μπαλώσει.

 
Μπράβο στο Τσίπρα
26 Ιουλ 2021 09:37

διότι είστε ψεύτες! Μιλήσατε για λευκές κόλλες. Μαθητές με βαθμολογία 7, 8+ δεν μπορούν να κάνουν καν μηχανογραφικό! Άλλοι πάλι με μέσο όρο πάνω από 10 δεν μπορούν να περιλάβουν στο μηχανογραφικό τους καμία από τις σχολές ενδιαφέροντός τους.

 
Φταίτε στο υπουργείο
26 Ιουλ 2021 09:30

Ακυρώσατε την προσπάθεια χιλιάδων παιδιών. Μια υπουργός με εμμονές και ένας πρωθυπουργος εξαφανισμένος. Χιλιάδες παιδιά εκτος και χιλιάδες θεσεις αδειες στα πανεπιστήμια. Και όλα αυτά με πανδημία, και 3 μηνες σχολείο. Δίκιο έχει ο Τσίπρας, εύγε!

 
μια ντροπή δική σας
26 Ιουλ 2021 09:11

δεκα φορές ντροπή δική μας που σας υποστηρίξαμε για να καταστρέψετε τη νέα γενιά. Είστε λάθος. Ελπίζω σε αποκατάσταση της αδικίας.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.