Ν. Κεραμέως: Προγραμματίζουμε τη ίδρυση Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών μέσα στα ΑΕΙ

Ο προγραμματισμός της υπουργού Παιδείας για τα Πανεπιστήμια

07/09/2021

Ενημερώθηκε: 08/09/2021, 09:31

Άκουσε το άρθρο

Τη θεσμοθέτηση Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών, μέσα στα Πανεπιστήμια από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, προανήγγειλε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του   προγραμματισμού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos:

Οι Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών θα είναι επιπέδου 6 (Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων) και η διάρκεια σπουδών θα είναι τριετής ή τετραετής.

Στις Σχολές αυτές οι υποψήφιοι θα εισάγονται μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που εισάγονται σήμερα οι υποψήφιοι στα Πανεπιστήμια.

Για παράδειγμα:

  • θα υπάρχει άλλη , χαμηλότερη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • Θα δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής σε αυτές τις σχολές και οι απόφοιτοι των ΙΕΚ.

Με τη τα τμήματα αυτά η Κυβέρνηση  επιδιώκει :

Α. Αφ’ ενός μεν να εντάξει σ΄ αυτή την κατηγορία τμήματα, που λόγω της “μη ζήτησης”  από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, δεν θα έχουν φοιτητές, εξαιτίας της θεσμοθέτης κατώτατης βάσης εισαγωγής από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, και,

Β. Να απορροφηθεί ένα μέρος των αποφοίτων Λυκείων που λόγω της θεσμοθέτησης της βάσης δεν θα εισαχθούν στα ΑΕΙ.

Τεχνολογική Κατεύθυνση

Τα τριετή ή τετραετή τμήματα θα έχουν   τεχνολογική κατεύθυνση και η εγγραφή-εισαγωγή  των αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα γίνεται με συγκεκριμένα μοριοδοτούμενα κριτήρια.

Η δημιουργία των τμημάτων θα προκύψει  από δύο πηγές:

Α. Ενδεχομένως από τη  μετατροπή   λειτουργούντων τμημάτων, και

Β. Τη δημιουργία νέων τμημάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις  το υπουργείο Παιδείας:

1. Θα δώσει  κίνητρα προς τα Πανεπιστήμια.

2. Θα ζητήσει τη συναίνεση των διοικήσεων των Πανεπιστημίων.

Ο προγραμματισμός για τα ΑΕΙ

Για το προσεχές διάστημα , ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, προγραμματίζεται:

  • Νέος Νόμος-Πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία των πανεπιστημίων και την ουσιαστική ενίσχυση της αυτονομίας τους.
  • Νέο θεσμικό πλαίσιο Δ.Ο.Ά.Τ.Ά.Π. για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού και του ίδιου του οργανισμού.
  • Περαιτέρω αναδιάρθρωση ακαδημαϊκού χάρτη: Στηβάση

α) αποτελεσμάτων της ΕΒΕ,

β) προτάσεων των ίδιων των ΑΕΙ,

γ) εισήγησης της ΕΘΑΑΕ που λαμβάνει υπόψιν της και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

  • Θεσμοθέτηση Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών.
  • Νέο θεσμικό πλαίσιο για το πειθαρχικό δίκαιο των μελών ΔΕΠ των ΆΕΙ.
  • Υλοποίηση του έργου του Ταμείου Άνάκαμψης «Έρευνα, Καινοτομία και Εκσυγχρονισμός των Πανεπιστημίων» μέσω του οποίου θα υποστηριχθούν:

α) Κέντρα Ερευνητικής Αριστείας

β) Επισκέπτες Ερευνητές

γ) Βιομηχανικά Διδακτορικά

δ) Σύγχρονος εξοπλισμός για τα ΑΕΙ

ε) Προγράμματα αρχικής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στ) Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΑΕΙ

Ανάδειξη και στήριξη (μέσω ΕΣΠΑ) 40 Κέντρων Άριστείας στην Άνώτατη Εκπαίδευση.

Σχόλια (52)

Ρακοσυλλέκτης
|

Όλο μέλι και από τηγανιτα τίποτα και εσείς και οι προηγούμενοι για αυτό τρελαίνεστε με την ΣΧΟΛΗ

Dario Moutso
|

@ΑΣΠΑΙΤΕ 10 Σεπ 2021 13:32

Η ΑΣΠΑΙΤΕ έριξε ζαριά και έφερε άσο-δύο. Το οποίο σημαίνει ότι όσο αργεί να κάνει αυτό που πρέπει τόσο και οι όροι θα χειροτερεύουν.

Ζητειται ηθος! Δε ντρεπονται;
|

Παλι προσπαθουν να κοροϊδεψουν τους νεους; Γιατι αυτη η καταστροφικη ταση;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
|

Γιατί το Υπουργείο θεωρεί ότι οι μαθητές (με ΕΒΕ χαμηλότερη από την "κανονική" ΕΒΕ) που θα εισάγονται στα Τμήματα των Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών δεν θα εγκλωβίζονται στις σπουδές τους μέχρι να πάρουν το πτυχίο τους, που θα παραμένει πανεπιστημιακό (Επιπέδου 6);

Μήπως θα δώσει οδηγία στα μέλη ΔΕΠ που θα διδάσκουν σε αυτά τα Τμήματα να βάζουν πιο εύκολα θέματα;
Μήπως μαζί με την χαμηλότερη από την "κανονική" ΕΒΕ, θα ορίσει και χαμηλότερο προβιβάσιμο βαθμό πχ. το 4 ή το 3 αντί για το 5?

Διαφορετικά δεν καταλαβαίνω πως θα αποφευχθεί εκ νέου ο εγκλωβισμός των νέων στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

ΑΣΠΑΙΤΕ
|

Τα ΤΕΙ δεν έχουν καταργηθεί, υπάρχει ακόμα η ΑΣΠΑΙΤΕ.
Θα υπάρχουν ταυτόχρονα σχολές ΠΕ, ΤΕ και ΕΕ?
Αντί να λυθεί ένα πρόβλημα, εισάγουν ένα άλλο.

Στέφανος Χρηστ.
|

Πρώτος - πρώτος που πρέπει να αιτηθεί να γίνει το ίδρυμα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) στο οποίο είναι Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, είναι ο Πρύτανης αυτού. Αυτό, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δηλαδή, δημιουργήθηκε από δύο όμοια Ιδρύματα, τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τα οποία χορηγούσαν μέχρι τη συγχώνευσή τους βεβαιώσεις, όπου ονομάζονταν UNIVERSITIES OF APPLIED SCIENCES, Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών δηλαδή. Κατόπν πρέπει να ακολουθήσει το ΕΛΜΕΠΑ και έπεται συνέχεια ...

Nίκος Τραυλός
|

Με τη δημιουργία των Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών, έχοντας υπόψη και το Ν. 4763/20, εναρμονιζόμαστε πλήρως με τα όσα ισχύουν στην υπολοιπη Ευρώπη. Οπότε δεν μπορούμε παρά να επικροτούμε τέτοιες κινήσεις, που είναι με απόλυτη βεβαιότητα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Nίκος Τραυλός
|

Με τη δημιουργία των Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών, έχοντας υπόψη και το Ν. 4763/20, εναρμονιζόμαστε πλήρως με τα όσα ισχύουν στην υπολοιπη Ευρώπη. Οπότε δεν μπορούμε παρά να επικροτούμε τέτοιες κινήσεις, που είναι με απόλυτη βεβαιότητα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σταθερά Ευρωπαϊκά
|

Επικροτώ την εξαγγελία τηs Υπουργού Παιδείαs Νίκηs Κεραμέωs για την επαναφορά τηs Τεχνολογικήs Εκπαίδευσηs μέσα στα Πανεπιστήμια στο 6ο επίπεδο του ΕΠΠ ώστε να λειτουργήσουν οι Σχολέs Εφαρμοσμένων Επιστημών.
Είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και αλλού,δέν καταργούν την Τεχνολογική Εκπαίδευση αλλά την ενισχύουν ακόμα περισσότερο,στην Γερμανία τα περισσότερα Πανεπιστήμια είναι Εφαρμοσμένων Επιστημών και συνυπάρχουν μέσα στα Πανεπιστήμια οι Επιστήμεs και η Τεχνολογία, είτε ονομάζονται Πανεπιστήμια,είτε Τεχνολογικά Παν. είτε Πανεπιτήμια Εφαρμοζμένων Επιστημών, όπωs ήταν και ονόμαζαν τα ΤΕΙ .
Επίσηs θα πρέπει να εφαρμοστεί ο ν.4763/2020 όσο αφορά το 6ο επίπεδο (Πανεπιστήμια-TEI) του ΕΠΠ ώστε να καταργηθούν οι αναχρονιστικοί χαρακτηρισμοί ΤΕκαι ΠΕ οι οποίοι κάνουν διάκριση στα όμοια προσόντα Ευρωπαίων πολιτών τηs Τριτοβάθμιαs Εκπαίδευσηs.

Νίκος
|

@ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Δεν ισχύει ότι όλα τα ΤΕΙ δεν είχαν επαγγελματικά δικαιώματα. Πολλά τμήματα είχαν καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτά που είχαν πρόβλημα ήταν όσα σχετίζονταν με επαγγέλματα του ΤΕΕ.

Τακτική «αριστείας»
|

Αφού παρακολουθώ τον εμπαιγμό των ΤΕΙ που ανωτατοποιηθηκαν από το 2001 (είτε αρέσει σε κάποιους είτε οχι), περνώντας « μπροστά» σε λίστες κατάταξης από άλλα «πανεπιστήμια» αντιδράω στην κατάργηση τους και στην πανεπιστήμιοποίηση των 2-3 καλύτερων.
Στην συνέχεια περίτεχνα αναφέρομαι στο διαχωρισμό ΤΕΙ-ΑΕΙ ενώ δεν ισχύει εδώ και 20 χρόνια όποτε έχω την ευκαιρία καλύπτοντας εσκεμμένα το ακαδημαϊκό προφίλ που είχαν αποκτήσει το σύνολο των συγκεκριμένων ΑΕΙ πριν καταργηθούν και «πανεπιστημιοποιηθούν.
Έρχομαι λοιπόν τώρα και δημιουργώ κατά τη γνωστή συνταγή σχολές δεύτερης ταχύτητας τύπου «ΚΑΤΕΕ» (όχι ΤΕΙ για να μην ασχολούμαι με «δίκαια» επαγγελματικά δικαιώματα κτλ) για τα παιδιά που δεν θα «πιάσουν» την περίφημη ΕΒΕ! (και ας έλεγα ότι δεν μπορεί ο φορολογούμενος να πληρώνει για τμήματα ΑΕΙ που μπαίνουν με 2 και 3.. μικρής σημασίας..).
Το καλύτερο είναι ότι η παραπάνω τακτική θα αποδώσει όπως και άλλες παρόμοιες σε χώρους εκτός παιδείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα φέρει πλήθος νέων ανθρώπων σε ένα νέο εμπαιγμό σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα (ίδια με ΙΕΚ αρχικά;) που θα κρέμονται από τα χείλη κάθε Υπουργού μήπως και βελτιωθούν τα επαγγελματικά / ακαδημαϊκά δικαιώματα, κ.α.
Η ερώτηση είναι μια όμως : Ποιος φταίει άραγε;;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Κ.
|

Οι Σχολές ΕΕ θα παίρνουν τους πιο αδύνατους μαθητές αλλά θα δίνουν πανεπιστημιακό πτυχίο επιπεδου 6. Θα είναι όμως πτυχίο επιπέδου 6 με τη ρετσινιά του ΕΕ με ασαφή ή και ανύπαρκτα επαγγελματικα δικαιώματα όπως και τα πρώην ΤΕΙ. Υποκρισία, προχειρότητα και εμπαιγμός.

Βαλάντης Ζ.
|

Πάνε πάλι να κοροϊδέψουν τους νέους με τεχνάσματα για να γίνουν το νέο φθηνό εργατικό δυναμικό. Θα σπουδάζουν σε ΑΕΙ αλλά θα έχουν δικαιώματα ΙΕΚ.

Αθανάσιος
|

Δηλαδή: οι Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών θα γίνουν για να απορροφήσουν αυτούς που κόβονται (λόγω ΕΒΕ) και θα δίνουν πτυχία επιπέδου 6, όπως και τα Πανεπιστήμια. Γιατί τότε να μην μπαίνουν απευθείας στα Πανεπιστημιακά Τμήματα και να μην κόβονται από την ΕΒΕ; Νομίζω ότι εδώ ταιριάζει αυτό που λένε "σε δουλειά να βρισκόμαστε".
Ταιριάζει και το "ράβε-ξήλωνε", γιατί η Κεραμέως κατάργησε τα 2-ετή του Γαβρόγλου και την ίδρυση των νέων Τμημάτων, για να κάνει τα δικά της 3-ετή και δικά της νέα Τμήματα, τα οποία θα καταργήσει μετά βεβαιότητας ο επόμενος "Γαβρόγλου", κοκ.
Και μη πει κανείς ότι θα προσφέρουν εφαρμοσμένη τεχνολογική εκπαίδευση, γιατί θα θεωρήσω ότι μας εμπαίζει. Η εφαρμοσμένη τεχνολογική εκπαίδευση είναι πολύ ακριβό σπορ, θέλει σοβαρά εργαστήρια, προσωπικό και οργάνωση, ενώ εμείς θέλουμε να στοιβάζουμε 200-300 φοιτητές σε ένα αμφιθέατρο και να τη βγάζουμε στη φτήνια. Επίσης, ποιος θα διδάξει; Τα μέλη ΔΕΠ είναι συνηθισμένα στο επιστημονικό/ θεωρητικό μοντέλο εκπαίδευσης και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το τεχνολογικό/ εφαρμοσμένο μοντέλο.

Σε άλλο γαλαξία
|

@ΠΟΙΟΣ 17:47
Ποιός? Επί όλων των θεμάτων της εκπαίδευσης, τελικά φοβάμαι πως σύμβουλος της είναι.... το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Λευτέρης Βαγιωνής
|

Πολύ καλή, η δημιουργία Σχολών Πανεπιστημιακών Εφαρμοσμένων Επιστημών, στη θέση των πρώην ΤΕΙ. Ευτυχώς η σημερινή πολιτική ηγεσία, κατάλαβε το κενό που είχε δημιουργηθεί και πράττει το σωστό. ΜΠΡΑΒΟ με τόνο !!!

Giannis
|

Υπεροχα και φανταστικα! Στο τελος θα δουμε τεχνικες σχολες μεσα στα ΕΠΑΛ που θα ειναι πενταετους φοιτησης επιπεδου 7 με integrated Master και απευθειας αναγνωριση απο το ΤΕΕ. Ο πατος ειναι μακρια ακομη. Εχουμε δρομο....

@@Περιττεύει δεύτερο ΗΜΜΥ στην Κρήτη
|

Απλά και αυτονόητα είναι τα πράγματα για την Κρήτη.
Ένα μόνο πανεπιστήμιο, με πολυτεχνική σχολή στα Χανιά, θεωρητικές σπουδές στο Ρέθυμνο και τις υπόλοιπες σχολές στο Ηράκλειο.

@Βιοπληροφορική
|

Βρε κακούργε, μη τα λες αυτά έτσι.. Χαλάς τον κόσμο του κάθε κυρ Παντελή εκεί έξω, για το τι σημαίνει εφαρμοσμένη επιστήμη.. Αμάν πια, πιπέρι.
Σοβαρά τώρα, κάποτε, κάπως θα ξυπνήσουν και αυτοί οι άνθρωποι.

Πλέκουμε και πουλοβερ για τον χειμώνα
|

Ίσως υπό την νέα προεδρία της συνόδου των πρυτάνεων, από τον πρύτανη του ΕΜΠ, να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προτεραιοτήτων και των άμεσων αναγκών για την λειτουργία των πανεπιστημίων που "ισοπεδώθηκαν" από τις συγχωνεύσεις με τα ΤΕΙ. Αυτό το χειμερινό εξάμηνο αναμένονται: "Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί μας οι πρώτοι .... από την Δέλτα", αλλά η πεφωτισμένη ηγεσία βλέπει μακριά, σχεδιάζοντας το μέλλον της τριτοβάθμιας με βάθος ορίζοντα.

Ιωάννης Κ.
|

Τα ΤΕΙ ηταν ΑΕΙ από το 2001. Αυτό για τους άσχετους και γι αυτούς που δεν το χώνεψαν ποτέ.

ΠΟΙΟΣ
|

είναι ο "σύμβουλος" επί των θεμάτων τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης της κυρίας υπουργού? Ας μας δώσει το (ή τα) ονόματα τους... έτσι για να ξέρουμε ποιους θα βρίζουμε στο μέλλον.

Εξωγήινη
|

Νέες δομές μέσα στα ΑΕΙ και η ερώτηση απλή. Καμία αναφορά για το που θα στεγαστούν, τι εξοπλισμό θα έχουν και πως θα τον αποκτήσουν, τι διδακτικό/διοικητικό/τεχνικό προσωπικό θα τα υποστηρίξει. Μια ερώτηση όμως είναι πιο καίρια. Έχει επαφή με τον πλανήτη Γη η κυρία υπουργός;

ΔΕΠ
|

Έχει σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι το υπάρχον ακαδημαϊκό προσωπικό δεν μπορεί να στελεχώσει και να διδάξει σε τμήματα κατάρτισης διότι έχει ακαδημαϊκό προφίλ; Είναι προφανές ότι χρειάζεται η κατάρτιση αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (για παράδειγμα) που είναι μέλη ΔΕΠ δεν έχουν πιάσει σχεδόν ποτέ κατσαβίδι και δεν έχουν κάνει ποτέ ηλεκτρική εγκατάσταση. Αυτοί θα εκπαιδεύσουν τους αυριανούς ηλεκτρολόγους τεχνίτες επειδή βρέθηκαν σε ένα τμήμα που δεν πήρε φέτος πολλούς εισακτέους; Αν γίνει έτσι η τεχνική εκπαίδευση μήπως είναι καταδικασμένη εξ αρχής;

Μπράβο!, Επιτέλους Ευθυγράμμιση με την Ε.Ε!!!.
|

Ο Συγκεκριμένος Νόμος (Ν.4763/2020) είναι η Εφαρμογή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, που ΔΕΝ γίνεται απολύτως κανένας διαχωρισμός στα Προσόντα του Τ.Ε.Ι. (Α.Ε.Ι.) και του Πανεπιστημίο (Α.Ε.Ι.) , είναι όλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με το ίδιο ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΟΝ το Πτυχίο Bachelor στο ίδιο ακριβώς 6ο Επίπεδο του Ε.Π.Π.. Δεν υπάρχει περίπτωση να υφίσταται κάνένας διαχωρισμός. Η επίσημη μετάφραση του Τ.Ε.Ι. (Α.Ε.Ι.) στην Αγγλική Γλώσσα είναι Universities of Applied Sciences από έκτοτε, δηλαδή Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, που κατά το Ελληνικό Σύνταγμα τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. είτε Πανεπιστήμιο, είτε Τ.Ε.Ι. (Α.Ε.Ι.) είναι Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της ίδιας αξίας και ποιότητας, το μόνο που αλλάζει είναι μόνο το όνομα στην ουσία και τίποτα άλλο. Αυτά...

Γεώργιος Γιαννουρής
|

Αποτελεί σίγουρα εμβληματική κίνηση η δημιουργία των Πανεπιστημιακών Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών, επιπέδου 6. Είναι η μόνη λύση για την αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ που συγχωνεύθηκαν, με τα Πανεπιστημιακά. Τα λέγαμε χρόνια τώρα. Εκ των έσω ... Είναι δίκαιο, γίνεται πια και πράξη.

EE
|

Ίσως να προσθεθεί άλλη μία κατηγορία στον δημόσιο τομέα και να προσλαμβάνονται υπάλληλοι ΕΕ (Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης) με μισθολόγιο πιο κάτω από τους ΤΕ

Βιοπληροφορική
|

Μην ξεχνάμε, εφαρμοσμένη επιστήμη είναι και η Ιατρική. Τι, όχι;

Ανώνυμος
|

Δίχως σχέδιο αυτή η κυβέρνηση, υποτίθεται ότι πολεμά την πανδημία και αφήνει άδειας αίθουσες στην περιφέρεια λόγω εβε και εισάγει υπεραριθμους στο κέντρο. Μάλλον ο συνωστισμός δεν ενοχλεί όταν το σχέδιο είναι να ευνοηθεί η εκλογική μας περιφέρεια.

Ανώνυμος
|

Απαράδεκτη πολιτική στο χώρο της παιδείας, η χειρότερη μετά την αντιπολίτευση, τεχνάσματα δίχως σχέδιο και στρατηγική. Δήθεν ευρωπαϊστές, όπου όμως μας βολεύει, το χρόνιο πρόβλημα με διττά πτυχία σε επίπεδο 6 που λύθηκε με τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ, επανέρχεται με την Κεραμέως που μοναδικός της εμμονικός σκοπός είναι η ακύρωση της πολιτικής Γαβρόγλου. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έγιναν πρόχειρα οι συγχωνεύσεις, όμως έγιναν και κάθε προσπάθεια προς τα πίσω θα δημιουργήσει υπερτεράστια προβλήματα. Γενικώς διακρίνω μια μεθοδευμένη προσπάθεια να υποβαθμιστούν τα τμήματα της περιφέρειας γεγονός που βάλει και την περιφερειακή ανάπτυξη. Κονδύλια επι κονδυλίων διαθέτει η ευρωπαϊκή ένωση για την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και έρχεται αυτή η κυβέρνηση να ενισχύσει ακριβώς αυτές τις ανισότητες, well done. Αντί να γίνει κεντρικός σχεδιασμός με βάση μελέτες, για την πορεία της οικονομίας και τις ανάγκες που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν, επινοήθηκε ένα τέχνασμα (ΕΒΕ) που βασίζεται στην τύχη (δυσκολία των θεμάτων και πως θα τα εκλάβουν οι υποψήφιοι). Όλη η εκπαιδευτική και αναπτυξιακή πολιτική της χώρας βασισμένη στην τύχη. Ακόμη και η εθνική πολιτική στο έρμαιο της τύχης, να χρειαζόμαστε ευέλπιδες και να εισάγονται λιγότεροι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ