ΒΟΥΛΗ

Διαφωνίες Κ. Μητσοτάκη-Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τα "ανοικτά-κλειστά" σχολεία

Κ. Μητσοτάκης: Με την πρόταση του Α. Τσίπρα Θα έκλειναν τα μισά σχολεία με πολύ μεγάλη ταχύτητα
Δημοσίευση: 01/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα "το τμήμα –όχι το σχολείο- στο πρώτο κρούσμα να κλείνει για τρεις μέρες", στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι :

Α. Με την πρόταση του  προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα έκλειναν τα μισά σχολεία με πολύ μεγάλη ταχύτητα και θα ξαναβρισκόμασταν σε ένα καθεστώς όπου τα μισά σχολεία θα ήταν ανοικτά και τα μισά σχολεία θα λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση.

Β. Έχουμε επιλέξει να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά, με αυξημένα τεστ. Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε αυτή την πολιτική και είμαστε σίγουροι ότι και για τα παιδιά μας, αλλά και για τη συνολικότερη παρακολούθηση της επιδημίας μέσα από τα τεστ τα οποία κάνουμε, έχουμε τη σωστή αντιμετώπιση.

Γ.  Εσείς δεν έχετε καταθέσει πρόταση καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με εξαίρεση τις συνηθισμένες κοινοτοπίες περί δημιουργίας παραπάνω τμημάτων. Λες και αυτή η χώρα μπορεί ξαφνικά να πάει από τα είκοσι χιλιάδες στα είκοσι πέντε χιλιάδες τμήματα, λες και μπορεί να προσλάβει πενήντα χιλιάδες καθηγητές.

Δ. Αυτή η Κυβέρνηση προσέλαβε μόνιμους καθηγητές για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και προχώρησε στις προσθήκες αναπληρωτών καθηγητών  για να καλύψει τα κενά!

Ε. Αποφασίστε, κύριε Τσίπρα, επιτέλους, αν είστε με την κοινή λογική και με τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και αφήστε τον επιμερισμό των ευθυνών στον ελληνικό λαό, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Ζ. Εάν υπάρχει κρούσμα προβλέπεται στο συγκεκριμένο πρωτόκολλο αυξημένος αριθμός τεστ στα παιδιά τα οποία βρίσκονται στο τμήμα, ακριβώς για να κρατήσουμε τα παιδιά στο τμήμα.

Η. Αναρωτιέμαι ποιος έχει υποστηρίξει επιστημονικά τη δικιά σας πρόταση να κλείνουν τα τμήματα για τρεις μέρες. Θα έκλειναν τα μισά σχολεία με πολύ μεγάλη ταχύτητα και θα ξαναβρισκόμασταν σε ένα καθεστώς όπου τα μισά σχολεία θα ήταν ανοικτά και τα μισά σχολεία θα λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση.

 Η παρέμβαση του Α. Τσίπρα

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής:

  • Η πρόταση, λοιπόν, την οποία καταθέσαμε και τη γνωρίζετε πάρα πολύ καλά είναι πρώτα από όλα να αραιώσουν τα τμήματα, πρώτον.
  •  
  •  Να αραιώσουν τα τμήματα! Τα σχολεία έκλειναν, όπως άνοιγαν και την προηγούμενη χρονιά και τη φετινή χρονιά και μάλιστα στη φετινή, στην πιο δύσκολη χρονιά, αποφασίζετε τη συγχώνευση σχολικών τμημάτων, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Έχετε εγκληματική ευθύνη για αυτό!
  •  
  • Και έχετε εγκληματική ευθύνη, γιατί η Υπουργός Παιδείας και εσείς προσωπικά το μόνο που έχετε κάνει δύο χρόνια τώρα είναι να έχετε την έγνοια σας πώς θα ευνοήσετε ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της παιδείας και όχι πώς θα αναβαθμίσετε τα δημόσια σχολεία, το δημόσιο σύστημα της παιδείας και το πώς θα διαμορφώσετε συνθήκες ασφάλειας για τον γονιό που πηγαίνει το παιδί του κάθε μέρα στο σχολείο και η καρδιά του είναι στην Κούλουρη.
  •  Δύτερον, θα δώσετε μια απάντηση -εσείς με προκαλέσατε- για την υπόθεση της απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής για τα προσωπικά δεδομένα, σε σχέση με την ιστορία της CISCO, με τη Σύμβαση της κ. Κεραμέως; Θα δώσετε μια απάντηση; Είναι άλλο ένα δείγμα της ανευθυνότητας και της ανεπάρκειάς σας στη διαχείριση της πανδημίας.
  • Και τρίτον, για τα σχολεία, και κλείνω. Κατέθεσα από το Βήμα την πρότασή μας. Δεν ξέρω αν την ακούσατε. Κλείνει κάθε τμήμα -όχι σχολείο, το σχολείο μπορεί να μην κλείνει και ποτέ- όταν θα μολυνθούν το 50% +1 των μαθητών στην τάξη. Δηλαδή, στην πραγματικότητα έχετε νομοθετήσει το να μην κλείνει ποτέ. Κι έρχεστε και μου κουνάτε και το δάχτυλο και μου ζητάτε να τριτολογήσω. Με κολλήσατε στον τοίχο τώρα με αυτό. Έρχεστε, λοιπόν, εδώ και σας λέμε ότι αυτό που κάνετε είναι παράλογο. Στην πραγματικότητα έχετε αποφασίσει τα σχολεία μας να είναι χώροι όπου επωάζεται ο ιός και μεταφέρεται στην κοινότητα. Το αυτονόητο, λοιπόν, θα ήτανε το τμήμα –όχι το σχολείο- στο πρώτο κρούσμα να κλείνει για τρεις μέρες. Αυτό σας είπα. Να κλείνει για τρεις μέρες, όχι να κλείνει για πάντα. Και να πηγαίνουν οι μαθητές την τέταρτη μέρα στο σχολείο έχοντας κάνει όχι rapid τεστ, αλλά με αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα τους το δίνει δωρεάν το δημόσιο σύστημα της υγείας, έχοντας την ευθύνη. Αυτή είναι η πρόταση την οποία σας καταθέτουμε.

Σχόλια (14)

 
Δάσκαλος
04 Δεκ 2021 12:50

Κλειστά ανοιχτά το ίδιο χάλι είναι. Η αμόρφωσια πάει σύννεφο.

 
Σουμάχερ
03 Δεκ 2021 15:45

@Ελένη να με συγχωρείς εάν είμαι λίγο δύσπιστος. Εσύ προσωπικά μπορεί πχ να κάνεις άριστα τη "δουλειά" σου. Με ποιό τρόπο ΄όμως, μπορείς να μας διαβεβαιώσεις(όπως γράφεις), ότι το ίδιο άριστα γίνεται και στα υπόλοιπα 10.000 σχολεία της χώρας? Κι εγώ λέω ότι είμαι (ή έστω νομίζω ότι είμαι) άριστος οδηγός. Πόσο αξιόπιστος θα είμαι άραγε, εάν πω ότι όλοι οι οδηγοί είμαστε άριστοι. Εάν τουλάχιστον δεν είχαμε 100δες παραβάσεις του ΚΟΚ και 10δες τροχαία κάθε μέρα, τότε θα μπορούσε ίσως, να υπήρχε κι ένα ψήγμα αξιοπιστίας στο λόγο μου.

 
Φορολογούμενος όπως όλοι μας
02 Δεκ 2021 22:34

@φορολογούμενος
Μη φορολογούμενος, δεν υπάρχει. Άρα το ψευδώνυμό σας, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει. Εάν εσείς προσωπικά είχατε το παιδί σας, σε ένα τμήμα με 14 μαθητές και το συγχώνευαν με ένα άλλο τμήμα με άλλους 14 μαθητές, μήπως τότε θα σας βοηθούσε να καταλάβετε "Όταν λέμε συγχώνευση τι εννοούμε;"?

 
Ελένη
02 Δεκ 2021 16:38

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά πάση θυσία! Ως υπεύθυνη Covid σας διαβεβαιώ ότι διαχειριζόμαστε άριστα τις περιπτώσεις κρουσμάτων, γίνεται ιχνηλάτηση και περιορίζουμε αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού στα σχολεία. Δεν θα μπορούσε να γίνεται καλύτερη διαχείριση. Σταματήστε πια τις γενικεύσεις και να κινδυνολογείτε!!

 
Ελπίζω να ήταν λάθος
02 Δεκ 2021 16:21

2 βαθμοί θερμοκρασία και 87% υγρασία - 8.00 π.μ. - 2/12/2021

ένδειξη στο φαρμακείο στην παράλληλη οδό με το σχολείο

"ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" για μάθημα με ανοιχτά παράθυρα!!!

 
@Ε-Λ-Ε-Ο-Σ
02 Δεκ 2021 15:38

Όχι, πράγματι μόνο στη Ελλάδα έχουμε ψηφίσει σε 100 χρόνια, 3 φορές Παπανδρέου, 2 φορές Καραμανλή, 2 φορές Μητσοτάκη και 2 φορές Μπακογγιάνη(για Δήμαρχο). Η αντιπολίτευση φταίει σίγουρα λοιπόν.....

 
Είναι πρωτοφανές
02 Δεκ 2021 15:31

@Είναι προφανές
Δηλαδή τον Μητσοτάκη τον ψηφίζουν οι μορφωμένοι.... και τον Τσίπρα οι αμόρφωτοι? Καλά που μας "άνοιξες" τα μάτια.... έχασα το φως μου....

 
φορολογούμενος
02 Δεκ 2021 15:18

Αυτό με τη συγχώνευση πρέπει να μας το εξηγήσουν πια. Όταν λέμε συγχώνευση τι εννοούμε; Υπαρχουν ελάχιστοι μαθητές σε ένα τμήμα και συγχωνεύεται με το άλλο. Πού είναι το κακό ή το παράλογο; Υπάρχουν τμήματα με 7 και 9 μαθητές και παραμένουν. Ποιος πληρώνει;

 
γονιός κι εκπαιδευτικός
02 Δεκ 2021 15:16

Φυσικά και θέλουμε σχολεία ανοιχτά. Οι μαθητές λυκείου και γυμνασίου έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δωρεάν τα εμβόλια που παρακαλούσαν όταν ήταν στην αρχή κι μάλιστα φώναζαν για προτεραιότητα. Αρκετά με την εξ αποστάσεως που δημιούργησε ένα σωρό άλλα θέματα στα εγκλωβισμένα παιδιά μας μπροστά στην οθόνη για ώρες. Γιατί δεν το καταλαβαίνουν;

 
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ
02 Δεκ 2021 14:34

Μα δεν υπάρχει ενημέρωση στην Ελλάδα. Όλα τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Και οι ψηφοφόροι του υπερθεματίζουν και αυτοεπιβεβαιώνονται. Υπομονή, στις εκλογές θα τα πούμε.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
02 Δεκ 2021 12:41

Ενώ με τη δική σας πολιτική ο ιός κάνει πάρτυ στα σχολεία χωρίς αυτό να γίνεται φανερό στη δημιουργική στατιστική σας. Χωρίς αραίωση τμημάτων, χωρίς νοσοκομεία και με επισφαλή την υγεία των εμβολιασμένων πέραν του εξαμήνου (όπως λέτε) διαπράττετε ΕΓΚΛΗΜΑ για το οποίο αποφεύγετε να λογοδοτήσετε.

 
Ι.Κ.
02 Δεκ 2021 09:59

Ας πει κάποιος στον Πρωθυπουργό ότι τα ανοιχτά σχολεία έχουν μισούς μαθητές μέσα. Διότι οι υπόλοιποι λείπουν είτε ως στενές επαφές με κάποιο από τα μέλη της οικογενειάς τους είτε ως νοσούντες οι ίδιοι. Δεν ακούει τους αριθμούς νοσούντων ηλικίας 17 χρονών και κάτω; Αυτοί τι είναι; Μαθητές!!!

 
Είναι προφανές
02 Δεκ 2021 09:30

ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να ξανακλείσουν τα σχολεία και να έχουμε τα επόμενα χρόνια μια γενιά λειτουργικά αναλφάβητων νέων.

Ελπίζει, μήπως, ότι ε΄τσι θα αυξηθεί η δεξαμενή των μελλοντικών ψηφοφόρων του κόμματός του;

Μπάαα, μάλλον όχι, κάθε σοβαρό κόμμα θέλει ψηφοφόρους μορφωμένους και έξυπνους.

 
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ
02 Δεκ 2021 09:09

μα δεν υπαρχει αντιπολιτευση στην Ελλάδα ..συμβαίνει σε καμμία χώρα του κόσμου ΑΥΤΟ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.