ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Πως θα ανοίξουν σχολεία και Πανεπιστήμια από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με self test ανά δύο ημέρες - Δεν αλλάζει τίποτα για τα Πανεπιστήμια
Δημοσίευση: 04/01/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα νέα μέτρα  , όπως ανακοινώθηκαν πριν λίγο απο την υπουτγό Παιδείας Ν. Κεραμέως , παρουσία του υπουργού Υγείας, έχουν  ως εξής:

Μαθητές

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο.
  • Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα.
  • Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς (σ.σ. και οι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το τεστ  στο https://edupass.gov.gr)καθώς και από τους νοσήσαντες. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Εκπαιδευτικοί

  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:

δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.

  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.
  • Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Θα υπάρξουν αναλυτικές ερωτήσεις/απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα.

50%+1

Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Πανεπιστήμια

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.

Ακολουθούν ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης από την υπουργό Παιδείας:

Να ευχηθώ, πρώτα απ’ όλα, καλή χρονιά, με υγεία και πρόοδο σε όλες και όλους. Το 2022 να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο – ακόμη περισσότεροι τα δώρα της επιστήμης, να ξεπεράσουμε την πανδημία και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Όπως ήδη ακούσατε από τον Υπουργό Υγείας, τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Έχουμε όλοι, πολλές φορές, τονίσει τη μεγάλη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων:

Πρώτα από όλα για το αυτονόητο, για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο, τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία,

έπειτα, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας, για τα οποία είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ταυτόχρονα, όμως, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε καιρό πανδημίας διασφαλίζει και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών μας, καθώς στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τη διενέργεια συστηματικών τεστ κάθε εβδομάδα για την προσέλευση στο σχολείο, με την απαρέγκλιτη χρήση της μάσκας, με τους εκτεταμένους καθημερινούς ελέγχους σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, μεταξύ και των άλλων μέτρων που ήδη ισχύουν.

Πρωταρχικό μας ενδιαφέρον είναι τα σχολεία να εφαρμόζουν κανόνες που συνθέτουν ένα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ακριβώς γι’ αυτό, αποδεχτήκαμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής το Σεπτέμβριο και θεσπίσαμε ένα πρωτόκολλο με αυξημένους ελέγχους, που, όπως αποδείχτηκε, λειτούργησε πολύ καλά. Τα παιδιά μας ήταν περισσότερο ασφαλή στο σχολείο, απ’ ότι εκτός αυτού. Αποτέλεσμα ήταν ότι στο 80% των περιπτώσεων που εντοπίστηκε ένα κρούσμα σε τμήμα, δεν υπήρξε δεύτερο κρούσμα.

Έτσι και τώρα, αποδεχτήκαμε και πάλι τις εισηγήσεις της Επιτροπής για επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, ώστε να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της μετάλλαξης Όμικρον. Η επικαιροποίηση συνίσταται στην εντατικοποίηση των ελέγχων, με ακόμη περισσότερα τεστ στα σχολεία μας.

Συγκεκριμένα:

Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο. Μπαίνει, λοιπόν, ένα πρόσθετο φίλτρο ασφαλείας για την αποτροπή διασποράς του ιού από όσους τυχόν νοσούν αλλά δεν έχουν συμπτώματα, δεδομένης μάλιστα της ιδιαίτερης περιόδου των γιορτών με τους αυξημένους συγχρωτισμούς. Αναμένουμε πολλά κρούσματα το επόμενο διάστημα – θυμίζω ότι από τις μέρες με τα περισσότερα κρούσματα στα σχολεία την προηγούμενη περίοδο ήταν η 13η Σεπτεμβρίου, η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, που τα παιδιά προέρχονταν από μία περίοδο διακοπών, δίχως το προστατευτικό πλαίσιο του σχολείου. Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα.

Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:

δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Θα υπάρξουν αναλυτικές ερωτήσεις/απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα.

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όλους τους επιστήμονες της Επιτροπής, για την εξαιρετική συνεργασία.

Το πρωτόκολλο απέδωσε τους προηγούμενους μήνες. Πλέον προβλέπεται η προσαρμογή του στα δεδομένα της μετάλλαξης Όμικρον, με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Τα παιδιά μας, οι εκπαιδευτικοί μας, οι γονείς, συμβάλλατε καθοριστικά, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, στην αποτελεσματική εφαρμογή του πρωτοκόλλου. Θέλουμε, για ακόμα μια φορά, να σας ευχαριστήσουμε θερμά γι’ αυτό, αλλά και για την αυξημένη φροντίδα που είμαστε βέβαιοι ότι θα επιδείξετε, προκειμένου να τηρηθούν τόσο οι ισχύουσες όσο και οι πρόσθετες προβλέψεις του. Πολλές ευχαριστίες και στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την πολύτιμη συνδρομή τους στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας και πρόληψης.

Ξεκινάμε, λοιπόν, τη Δευτέρα, με πρόσθετους ελέγχους, με ακόμη μεγαλύτερη επένδυση στα τεστ, με συνεχή παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων, με συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των Ειδικών.

Σας ευχαριστώ.

Σχόλια (67)

 
ντινα
07 Ιαν 2022 01:48

ενοειτε τα δια ζωσησ μαθηματα γιατι ομωσ τωρα με τετοια μεταδοτικοτητα .οι μικροι μασ δεν εχουν ανεπτυγμενη την αισθηση του κινδυνου-μετρα προστασιασ- πρεπει ολοι σπιτι να κολλησουμε η ετσι ανοσια αγελησ δεν ειναι λογικο αραιωστε τα τμηματα και λειτουργια στα2

 
Χρήστος
07 Ιαν 2022 01:21

Το άνοιγμα των σχολείων με την ταυτόχρονη αύξηση των κρουσμάτων ισοδυναμεί με εξόντωση του μαθητικού πληθυσμού ! Τι θα γινόταν αν άνοιγαν μία εβδομάδα αργότερα; Κανένας γονιός δεν θέλει να κινδυνεύει το παιδί του.

 
πληνάδελφος
06 Ιαν 2022 21:16

Εκβιάζουν τις καταστάσεις στα σχολεία για να πιέσουν να εμβολιασθούν τα παιδιά.Στην Κύπρο με παρεμφερείς συνθήκες πανδημίας τα σχολεία ανοίγουν με 2 rapid για όλους, μαθητές, δασκάλους, εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους.Εμείς εδώ θα παίζουμε με τα αναξιόπιστα selftest γιατί λυπούνται τα 80 λεπτά που κοστίζει το rapid.Eπίσης σε καμμία χώρα δεν υπάρχει το ανεκδιήγητο 50%+1.Αλλά πώς θα είναι 100% επιτυχημένη η πολιτική Μητσοτάκη-Κεραμέως;Tους δημόσιους υπάλληλους τους έχουν καλυμμένους με πλεξιγκλάς χωρίς να είναι ανάμεσα σε 120 άτομα κατά μ.ό. όπως εμείς.Είμαι υπέρ του ανοιχτού σχολείου, αλλά με στοιχειώδη ασφάλεια.Έχω αγχωθεί πολλές φορές πηγαίνοντας στο σχολείο,πρώτη φορά όμως φοβάμαι.

 
ΕΛΕΝΗ
06 Ιαν 2022 18:00

Από την στιγμή που τα self test δεν ανιχνεύουν την Όμικρον, πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές ;

 
Γιατί δεν φοράς κράνος?
06 Ιαν 2022 11:44

@Δήμος
Μου άρεσε το παράδειγμα με το κράνος. Και είναι εύστοχο. Όμως αγαπητέ μου, είτε με κράνος είτε χωρίς, νομίζω ότι ΔΕΝ βγαίνεις βόλτα με τη μηχανή, όταν έξω βρέχει καρέκλες! Πίνεις τσαγάκι μπροστά στο τζάκι, μέχρι να περάσει η μπόρα.
Μείζον αγαθό η εκπαίδευση.... ακόμα σημαντικότερο, η ίδια η ζωή.

 
Δημήτρης
06 Ιαν 2022 02:03

Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για τα Σχέδια Δράσης, στις 20 λήγει το 1ο τετράμηνο (πιο κοντά στην τράπεζα). Μετά απ' αυτά τα 2, ναι θα κλείσουν τα σχολεία. Φυσικά "αιτία" θα είναι τα κρούσματα. Και τότε θα γίνει και τηλεκπαίδευση, θα την επιζητούν όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ΟΛΜΕ, λαός. Και το Υπουργείο θα σπεύσει να εκπληρώσει το αίτημα. Αχ, γιατί δε διαβάζουμε ιστορία ... Καληνύχτα και καλή τύχη

 
Διεύθυνση
06 Ιαν 2022 00:07

Να μου πει παρακαλώ η κυρία υπουργός τι θα γίνει με τις τάξεις αν νοσήσουν πάνω από δύο δάσκαλοι. Γιατί καλά μας τα λέει, αλλά για πρακτικά ζητήματα δεν μας δίνει λύσεις.

 
Δήμος
05 Ιαν 2022 23:21

Πέρσι, όταν έκλεισαν τα σχολεία φωνάζαμε όλοι για τη σημασία της δια ζώσης διδασκαλίας ενώ κάποιοι συνάδελφοι επικαλούμενοι διάφορα "τεχνικά" προβλήματα δεν έκαναν μάθημα. Φέτος προστέθηκε και η άρνηση να κάνουμε μάθημα με δικό μας εξοπλισμό. Τώρα λοιπόν που γίνεται δια ζώσης το μάθημα, πάλι έχουμε αντιρρήσεις και προκρίνουμε την τηλεκπαίδευση απο το σπίτι. Σε άλλες χώρες που έκλεισαν τα σχολεία υπάρχουν υποδομές που μπορούν να στηρίξουν την τηλεκπαίδευση. Εδώ όχι, γιατί η εκπαίδευση δεν θεωρείται μείζονος σημασίας αγαθό. Απλά πράγματα.
Από την άλλη υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν καταλάβει τη σημασία του εμβολίου και βλέπουν διαχωρισμούς. Μεταδίδουν λένε και οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι. Η απάντηση σ' αυτό το επιχείρημα είναι ίδια με την απάντηση για τη σημασία του κράνους. Μπορεί κάποιος πράγματι να σκοτωθεί φορώντας κράνος. Τι πρέπει να κάνουν δηλαδή οι αναβάτες, να μη φοράνε καθόλου ;

 
Ολγα
05 Ιαν 2022 20:38

Κ .Γιωτα. Κ εγώ έχω αναπηρία και είμαι εκπαιδευτικός....κ έχω βαρύ νόσημα....περυσι υπήρχε άδεια για αυτές τις περιπτώσεις...φέτος τίποτα...απλά απαράδεκτοι...δε νομίζω να γίνει κάτι για μας δυστυχώς....απλά δε ασχολούνται με μας....

 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΟΡΑΠΤΣΙΔΗΣ
05 Ιαν 2022 19:59

Αφού όλοι κολλούν και μεταδίδουν δεν καταλαβαίνετε πως το εμβόλιο αποτελεί εργαλείο διακριτότητας μεταξύ των πολιτών; Μάλλον δεν το καταλαβαίνετε..Το συνδικαλιστικό μας όργανο τι λέει γι' αυτό;

 
Evi
05 Ιαν 2022 19:52

Μία βδομάδα ...μία βδομαδα να κλείσουμε λέμε κάποιοι εκπαιδευτικοι...η ασφάλεια η σωματική αυτό επιτάσσει . Τώρα αν θέλουνε να κρυφτούνε πίσω από τις ευθύνες τους, κυβερνώντες, γονείς κ πολιτες μπορούν να μας πουλήσουν μπόλικη τρέλα. Προέχει η σωματική υγεία κ της ψυχικής κ της πνευματικής σε αυτήν την κρίσιμη βδομαδα. Εύχομαι μόνο να μη βρεθεί κανείς εκπαιδευτικός στη θέση να ακούσει για μαθητή του ότι νοσηλεύεται σοβαρά γιατί θα ναι η χαριστική βολή για την εκπαιδευση

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
05 Ιαν 2022 18:59

Ανοσία αγέλης και τράπεζα θεμάτων.

 
Γονιός
05 Ιαν 2022 18:13

Πιστεύω ότι αυτή τη φορά πραγματικά πολύς κόσμος ήθελε παράταση του ανοίγματος των σχολείων και Πανεπιστημίων . Αλλά εαν κάποιος δεν θέλει να ακούσει δεν ακούει και βόμβες να πέφτουν .Τώρα με μια βδομάδα και δυο να κλείναν τα σχολεια θα ήταν χρήσιμο ,αυτά με κοινωνικοποίηση κλπ είναι λόγια να λέγονται για δικαιολογίες .Επίσης στην Ευρωπη άνοιξαν τα σχολεια ΟΧΙ σε όλες τις χώρες γιατί δεν λένε στη Γερμανία ότι κλείσαν ; Ελπίζω να έπραξαν σωστά γιατί από τα αποτελέσματα κρίνονται οι αποφάσεις και δυστυχώς επειδή ζητούσαν πολλές οικογένειες να μην ανοίξουν να πάνε τα πράγματα καλά .

 
Ανοίγουμε με βροχερές μέρες
05 Ιαν 2022 14:12

Ανοίγουμε με βροχερές μέρες

 
φοιτητής
05 Ιαν 2022 13:34

πολύ καλά θα πάει αυτό

 
60αρης Εκπαιδευτικός από φιλελεύθερο
05 Ιαν 2022 12:19

Υπάρχουν και χειρότερα. Σκέψου το προσωπικό των νοσοκομείων, γιατροί, νοσηλευτές κλπ. Συμφέρει, δεν θα πληρώσουν συντάξεις... Θα έλεγα εντάξει αν τα σχολεία μπορούν να μείνουν ανοικτά. Αν τα σχολεία τελικά κλείσουν τότε θα πάρουν φωτιά τα μπατζάκια τους.

φιλελεύθερος, 65αρης εκπαιδευτικός τάξης

 
Ένας τύπος που δεν έχει τι να κάνει και διαβάζει τα σχόλια
05 Ιαν 2022 12:16

Εγώ πάντως έκατσα και διάβασα όλα τα σχόλια και μπορώ να πω ότι το διασκέδασα αρκετά. Έτσι και αλλιώς και που δεν θα κλείσουν τώρα τα σχολεία, είναι αναμενόμενο ότι θα κλείσουν σε λίγες εβδομάδες. Να θυμίσω ότι ο Φεβρουάριος είναι ο Μήνας που αρρωσταίνουν όλοι.

 
Προσωπικη εμπειρία
05 Ιαν 2022 10:54

Ο σύζυγός μου κι εγώ είμαστε εκπαιδευτικοί εμβολιασμένοι.Παρουσιάσαμε συμπτώματα Covid, αλλά για τρεις ημέρες τα self και τα rapid έβγαιναν αρνητικά. Επομένως πως θα λειτουργήσουν τα self στα σχολεία και τι ασφάλεια θα προσφέρουν; Να σημειώσω ότι μέχρι να βγουν θετικά τα τεστ μολύνθηκαν άλλα δύο μέλη της οικογένειας παρά την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.Επιπλέον να προσθέσω το εξής για την καραντίνα των 5 ημερών.Ο σύζυγός μου έκανε μοριακό τεστ 6 μέρες μετά το πρώτο θετικό και βγήκε πάλι θετικός. Τα συμπεράσματα δικά σας...

 
Γιώτα
05 Ιαν 2022 10:33

Ακούστε και αυτό!
Είμαι αναπληρώτρια με 80% αναπηρία. Όταν ζήτησα να μη δουλεύω σε τάξη αλλά σε κάποια άλλη θέση ( δυστυχώς δεν προβλέπεται για τους αναπληρωτές!!!!) , μου είπαν "γιατί έκανες τα χαρτιά σου;" !!!!! Άκουσον Άκουσον! Έκανα τα χαρτιά μου γιατί η εργασία είναι δικαίωμα μου και έχω 500 πτυχία και υποτροφίες! Δηλαδή εγώ φταίω που η ασθένειά μου εξελίχθηκε σε αναπηρία;;; Μου λεν δηλαδη ή στην τάξη με 80%αναπηρία, ή άνεργη! Πριν τα Χριστούγεννα κόλλησα από τα παιδιά ίωση και επιβαρυνε κι άλλο την κατάστασή μου.. Τώρα με τον κορονοιο εγώ φταίω που θα απέχω από την τάξη μήπως;;;; έχω μιλήσει για το θέμα σε υπουργό και υφυπουργό και τίποτα.....

 
Αναλώσιμοι οι εκπαιδευτικοί!
05 Ιαν 2022 09:21

Καμία πρόνοια από «ειδικούς» και υπουργείο!

όλοι ξέρουμε ότι τα τεστ δείχνουν πολύ λίγα!

 
Πιτσιφλής
05 Ιαν 2022 09:00

@ 60αρης
Μέχρι τώρα ο Άγιος Μηνάς, οι Άγιοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι τρεις Ιεράρχες και οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ!

 
Σταύρος
05 Ιαν 2022 07:53

Τα τεστ είναι δωρεάν. Τα εμβόλια δωρεάν. Έλεγχοι γίνονται για να μην έρχονται σχολείο και κυκλοφορούν οι νοσούντες. Γιατί διασπείρουν τον ιό . Έχουμε πανδημία και αρνούμαστε να κάνουμε τηλεκπαίδευση από το σπίτι. Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι;

 
Dario Moutso
05 Ιαν 2022 03:54

@Ι.Κ. 04 Ιαν 2022 21:42

Είσαστε σίγουρος ότι θα έρχονταν κάποια Όμικρον που θα σήμαινε και το τέλος της πανδημίας; (Όχι)

Είστε σίγουρος ότι η συγκεκριμένη Όμικρον θα είναι το τέλος (Όχι )

Είστε σίγουρος ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα εμφανιστεί κάποια πχ ΜΝ ίσως πιο θανατηφόρα; (Όχι, ήδη παίζει μια καινούργια)

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια Χ Όμικρον η οποία θα σημάνει και το τέλος της πανδημίας. Ξέρετε πότε θα εμφανιστεί; (Όχι)

Σε ποιόν και γιατί θα πρέπει να απολογηθούμε ή να δώσουμε εξηγήσεις επειδή κάνουμε αυτά που μας προτείνει η επιστημονική κοινότητα; Ο συγκεκριμένος ιός μεταλλάσσεται ταχύτατα και δεν υπάρχει ραβδί να το κουνήσουμε και μαγικές λέξεις να πούμε έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή. Τι να κάνουμε.... η επιστήμη δεν είναι μαγεία.....

 
Κωνσταντίνος
05 Ιαν 2022 02:31

Επτωχεύσαμεν..ως χώρα, ως πολιτικοί, ως άνθρωποι, ως διανοούμενοι, ως επιστήμονες.....

 
Ανίκανη κυβέρνηση
05 Ιαν 2022 00:21

Με τόσες χιλιάδες κρούσματα γενικά, εάν πρόκειται να κάνουν όλα τα παιδιά rapid test 2 φορές την εβδομάδα κάθε φορά που θα υπάρχει κρούσμα, τότε δεν πρόκειται να κάνουμε μάθημα. Οι 2 από τις 5 ημέρες θα είναι χαμένες, γιατί οι γονείς θα τρέχουν στις δημόσιες δομές, αφήνοντας τις δουλειές τους. Εσείς αυτό το λέτε "φυσιολογική" επανέναρξη των σχολείων;;; Εγώ το λέω ανικανότητα κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα!

 
εκ
05 Ιαν 2022 00:11

@Ι.Κ.
Στην Ιταλία: Εξ αποστάσεως διδασκαλία στα ανεμβολίαστα παιδιά - Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό οι εργαζόμενοι!
Πηγαίνετε να ζήσετε αλλού αμα δεν σας γουστάρει το ελλαδιστάν

 
Ελένη
05 Ιαν 2022 00:06

Κάποιος να της πει ότι αποφασίζει για τις ζωές ανθρώπων που αξίζουν ΕΞΙΣΟΥ με τη δική της!!

 
60αρης Εκπαιδευτικός
04 Ιαν 2022 23:53

Η επιτροπή των 30 συνεδρίασε με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ και αποφάσισε να ανοιξουν τα σχολεία και κάθε εκπαιδευτικός να ερχεται σε επαφή μετουλάχιστον 100 παιδιά και 40-50 συναδέλφους.
Βοήθειά μας παιδιά. Ποιος σκεφτεται εμάς?

 
Γονιός
04 Ιαν 2022 23:18

Αισχος.Θα αρρωστήσουμε όλοι.Αυτος είναι ο στόχος τους

 
Κυριακη
04 Ιαν 2022 23:04

Μην αγχώνεστε την Κυριακή το βράδυ θα βγει νέα ανακοίνωση για μια εβδομάδα παραταση

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.