ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πανελλαδικές: Τα 5 Υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν για υποψήφιους και εκπαιδευτικούς στις εξετάσεις

Υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους
Δημοσίευση: 12/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το πρωτόκολλο αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς επίσης και κατά την εξέταση των μουσικών μαθημάτων «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία», «Μουσική αντίληψη και γνώση» και των πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, ανακοινώθηκε σήμερα  από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

1. O Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

2. Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

3. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

4. Για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»:

α) επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,

β) τηρείται απόσταση 3 μέτρων μεταξύ του εξεταζομένου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν,

γ) καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

5. Για τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ ισχύει:

α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,

β) η τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


"Ανακάλυψε όλες τις συσκευές για την Ψηφιακή Μέριμνα  στο you.gr". Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε"


 

Σχόλια (5)

 
Maria
15 Μάιος 2022 14:32

Σωστά να μην κολλήσουν τώρα στις εξετάσεις ούτε κορονοιο, ούτε κάτι άλλο. Όμως η ζωή των μαθητών και κυρίως των μαθητών λυκείου είναι γεμάτη επαφές με κόσμο χωρίς μάσκα εδώ και μήνες. Δεν περίμεναν την ώρα των εξετάσεων να κολλήσουν. Στην τελική όποιος θέλει φοράει.

 
Νάσος
14 Μάιος 2022 18:58

Μήπως για να μην κολλήσουν τώρα την περίοδο των εξετάσεων και τρέχουν αργότερα, λέω μήπως. Γιατί ο τουρίστας κάθεται και στο ξενοδοχείο και πληρώνει και κάτι

 
Στέλιος
13 Μάιος 2022 19:51

Οι τουρίστες μέσα στο αεροπλάνο χωρίς μάσκα από 16 Μαΐου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί με μάσκα μέσα στις αίθουσες από 1 Ιουνίου. Δυο μέτρα και δυο σταθμά, άλλα για τους πελατες και αλλά για τους ιθαγενείς παριες.

 
Νίκος
12 Μάιος 2022 22:47

Άρα μέχρι15 μαθητές ανά τάξη όπως πέρυσι .

 
KOSTAS70
12 Μάιος 2022 16:01

Ποια η λογική της απόστασης του 1,5 μέτρου, όταν ΟΟΟΟΟΛΗ τη χρονιά κάθονταν δύο μαθητές σε ένα θρανίο, 25-30 μαθητές σε αίθουσες 50 τ.μ.;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.