ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αριθμός θέσεων φοιτητών ΤΕΙ για πρακτική άσκηση στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Δημοσίευση: 13/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθορίστηκε, με απόφαση, ο αριθμός   των θέσεων των φοιτητών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και τέως Τ.Ε.Ι. (νυν Πανεπιστημίων) που απαιτείται η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, που μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση διάρκειας ενός εξαμήνου, σε υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για το έτος 2022, ως ακολούθως:

Οι ειδικότητες των σπουδαστών Τ.Ε.Ι. και τέως Τ.Ε.Ι. (νυν Πανεπιστημίων) θα είναι συναφείς με τα αντικείμενα εργασίας των παραπάνω υπηρεσιών.

Υπέρβαση του κατά υπηρεσία καθορισμένου ως ανωτέρω αριθμού των σπουδαστών Τ.Ε.Ι. και τέως Τ.Ε.Ι. (νυν Πανεπιστημίων) δεν επιτρέπεται.

Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπό στοιχεία Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Α 1023516 ΕΞ 2022/18.3.2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών, προκειμένου να αποφευχθεί δημοσιονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του έτους 2023 πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε η πρακτική άσκηση να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Σε περίπτωση πού μέρος της ανωτέρω πρακτικής άσκησης λάβει χώρα και στο επόμενο έτος, η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί εντός των ανωτάτων ορίων του τακτικού προϋπολογισμού της Α.Α.Δ.Ε., με βάση το ισχύον Μ.Π.Δ.Σ.

Οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. που θα βρουν υποψήφιους σπουδαστές για τις θέσεις πρακτικής άσκησης, πρέπει πριν την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων να υποβάλουν αίτημα εξασφάλισης της σχετικής πίστωσης στο Τμήμα Α’ της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Γ.Δ.Ο.Υ. της Α.Α.Δ.Ε. και να προβούν στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης, με την ολοκλήρωση της μεταφοράς πίστωσης.

Οι υπηρεσίες πρέπει να προωθούν άμεσα και σε μηνιαία βάση τα δικαιολογητικά πληρωμής των δικαιούχων  σπουδαστών προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες εκκαθάρισης δαπανών και να μεριμνούν για την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπό στοιχεία Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Α 1132931 ΕΞ 2020/13.11.2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.