ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παν. Κρήτης: «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα.

Δημοσίευση: 27/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών.

Β. Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα.

Τα παραπάνω τονίζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ανακοινωθέν, ενώ παράλληλα  εκφράζει  τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους.

"Η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντάς τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους", υπογραμμίζει  η Πρυτανεία και σημειώνει: "Οι φοιτητές /τριες μας αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής κοινότητας και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής ακεραιότητας τους (όπως και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου)".

Σχόλια (12)

 
Δυστυχώς αποτύχατε!
29 Μάιος 2022 09:10

Αν δεν απατώμαι στο πανεπιστημιο Κρήτης χτίσανε τον δυστυχή πρύτανη. Δυστυχώς ότι και να λέμε η πανεπιστημιακή κοινότητα απέτυχε παταγωδώς να αποβάλλει απο τις τάξεις της τα αναρχικά στοιχεία βλ. τους κουκουλοφόρους μολότοφόρους , ροπαλοφόρους. Κύριοι όλοι ξέρουμε τι γίνεται στα πανεπιστήμια μην ωραιοποιείται την κατάσταση κ μην την αρνείστε. Το μόνο που κάνουμε ετσι είναι να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο αρνούμενοι το πρόβλημα. Δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει και επιβάλλεται η πανεπιστημιακή αστυνομία χθες. Ας τελειώσουν τα ψέματα και οι δικαιολογίες. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν κινδυνεύει από την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά από τους λίγους που δεν θέλουν να ακούγεται γνώμη αντίθετη από τη δική τους. Επιτέλους πρέπει να πάψουμε να είμαστε όμηροι των ολίγων.

 
Αναλογιζόμενος
28 Μάιος 2022 21:16

Όταν ο κ. Πρύτανης μιλάει για ιδεοληπτικές πολιτικές που συγκρούονται στο πανεπιστήμιο, η μία που εννοεί θα είναι το "νόμος και τάξη". Αλλά η άλλη ιδεοληπτική πολιτική που φαίνεται πια σαν κανονικότητα στα πανεπιστήμιά μας είναι η "αναρχία και ανομία".
Ως πότε η ακαδημαϊκή κοινότητα θα αφήνεται να εκβιάζεται για την ανοχή της;

 
ΔΕΠ
28 Μάιος 2022 18:59

Τότε κκ. της Πρυτανείας να πληρώνετε τις ζημιές προσωπικά από την τσέπη σας. Φτάνει η κοροϊδία!
Ή ανοίξτε ένα ιδωτικό ΑΕΙ να κάνετε ότι θέλετε εκεί. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

 
Ιωάννης
28 Μάιος 2022 15:00

@ΠΟΛΙΤΕΣ27 Μάιος 2022 19:52
Απαράδεκτο και προβοκατόρικο σχόλιο. Κουκουλοφόροι και πετροπόλεμοι; Που ζείτε κύριε; Ντροπή να λέτε πως τα ελληνικά Πανεπιστήμια θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Θλιβερή δυσφήμηση που εξυπηρετεί τη λογική της υπουργού. Ντροπή!

 
Τα ξεχάσαμε ;
28 Μάιος 2022 14:46

Γιατί γίνονται τόσα Χρόνια έκτροπα και απλά τα καταδικάζουν χωρίς να γίνεται κάτι; Δε πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανομία; Ξεχάσανε τον προπηλακισμένο πρύτανη του οικονομικού με την ταμπέλα κρεμασμένη στο λαιμό και την εικόνα να θυμιζει αιχμάλωτο ; Τον άλλον πρύτανη που τον έχτισαν στο γραφείο του μια ομάδα υποτιθέμενων φοιτητών; Δηλαδή όλα καλά; Θεωρίες περί ασύλου; Δε θέλω να πληρώνω τέτοια πανεπιστήμια ως φορολογούμενος! Τόσο απλά!

 
Μαρία
28 Μάιος 2022 14:25

Ιδεολογική πολιτική η καταστροφή , ο βανδαλισμός και η ανομία σε Πανεπιστημιακούς χώρους;
Μάλλον δεν θέλετε να αντικρίσετε την πραγματικότητα ή εκφράζετε δικές σας ιδεολογικές πολιτικές που συμφωνούν με τα έκτροπα των "φοιτητών"!

 
Περάστε σκουπίστε....
28 Μάιος 2022 14:23

Μπορεί στο δικό σας Πανεπιστήμιο να μην υπάρχουν καταλήψεις Πανεπιστημιακών χώρων, παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών , παράνομο εμπόριο, επικίνδυνοι χώροι για φοιτητές κ.τ.λ. αλλά σε ορισμένα μεγάλα Πανεπιστήμια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν λύθηκε τόσα χρόνια με τις προτάσεις που κάνετε, αντιθέτως γιγαντώθηκαν και έγιναν "κεκτημένα" από ομάδες παραβατικών.

 
Νικος
28 Μάιος 2022 13:45

«ΠΟΛΙΤΕΣ»
Αγαπητέ, ο Πρύτανης έκανε μια ουσιαστική παρέμβαση χωρίς να αναφερθεί σε έκνομα περιστατικά που τα καταδικάζουν όλοι. Αλλά η διαφύλαξη των πανεπιστημίων και ότι αυτό σημαίνει θα πρέπει να γίνεται από τους φορείς του. Τώρα αν η αστυνομία δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε πολίτη για τις ιδέες του. Νομίζω ότι ζεις σε άλλη χώρα ένα όνομα θα σου αναφέρω Γρηγορόπουλου.

 
Πολίτης
28 Μάιος 2022 10:51

@ΠΟΛΙΤΕΣ
1. Το δημοψήφισμα θα γίνει έτσι κι αλλιώς σύντομα, με τις εκλογές. Κοντός ψαλμός.
2. Όσο κατάφερε η αστυνομία να πατάξει τη βία εκτός πανεπιστημίου, άλλο τόσο θα το επιτύχει και εντός.
3. Τους κουκουλοφόρους τους ξέρει καλύτερα από τον καθένα.
4. Το "ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ" που γράφετε, πώς ακριβώς το εννοείτε και για ποιούς?

 
Προτεραιότητες για εκπαίδευση
27 Μάιος 2022 21:19

Φτάνουν οι υπερβολές, τα ΑΕΙ δεν είναι ούτε εστίες ανομίας ούτε εμπόλεμη ζώνη. Συγκεκριμένα, τα κέντρα των μεγάλων πόλεων έχουν πρόβλημα καθαριότητας και φωτισμού, ακόμα και σε κεντρικά πάρκα, πλατείες και δρόμους - εκεί θα συνδράμει η πανεπιστημιακή αστυνομία;!

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει πιο σημαντικά προβλήματα να λύσει (ανανέωση προσωπικού, χρηματοδότηση, υποδομές, φυγή φοιτητών κ.α.)

Σε τελική ανάλυση, ποιες είναι οι προτεραιότητες για μια σοβαρή κυβέρνηση, που επιθυμεί να αφήσει ΕΡΓΟ μέσα στην τετραετία: η βελτίωση της εκπαίδευσης και η διεθνοποίηση της έρευνας ή μήπως το κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία;

 
ΠΟΛΙΤΕΣ
27 Μάιος 2022 19:52

Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών.
Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ......!!! ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΜΩΣ;
ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΕΙ;
ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΕΙ ......ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΉΚΟΥΝ;
ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;
Ο ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ.....ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ;
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ......ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ......ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ.....!!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ , Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΕΙ.....ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ......ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .....ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ Ή ΟΧΙ.
ΚΑΙ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ......!!!
ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ......ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.....!!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ......ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ;

 
Πτυχιούχος πανεπιστημίου Κρήτης
27 Μάιος 2022 19:23

Μία έντιμη, ουσιαστική και ξεκάθαρη τοποθέτηση από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ένα κάλεσμα προς τους λογικούς και δημοκρατικούς πολίτες της χώρας. Μία ισχυρή φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στους κυβερνητικούς τραμπουκισμούς και τις τακτικές κατασυκοφάντησης των δημόσιων πανεπιστημίων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.