Πανελλαδικές: Σε ΦΕΚ η κατάργηση του δεύτερου Μηχανογραφικού

Θεσμοθετήθηκε πριν δυο χρόνια αλλά δεν εφαρμόστηκε.

01/10/2022

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα διάταξη  με την οποία καταργείται οριστικά το δεύτερο Μηχανογραφικό  για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ , το οποίο θεσμοθετήθηκε πριν δυο χρόνια αλλά δεν εφαρμόστηκε.

Ειδικότερα,   η νέα διάταξη   καταργεί  οριστικά τη  διάταξη του νόμου 4777/2021, η οποία προέβλεπε δεύτερο Μηχανογραφικό  μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Η διάταξη η οποία καταργείται   έδινε, μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων,  τη δυνατότητα στους  υποψήφιοι που δεν έχουν εισαχθεί σε καμία από τις δηλωθείσες επιλογές τους,   να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίου (μηχανογραφικό δελτίο δεύτερης φάσης), επιλέγοντας, χωρίς περιορισμό επιλογών, όσες σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις επιθυμούν από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχουν πρόσβαση με βάση την Ε.Β.Ε. ή τις Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών της οικείας σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης, αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, την Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και τη βαθμολογική τους επίδοση.

Στη διαδικασία αυτή οι υποψήφιοι  θα  διεκδικούσαν τις θέσεις των οικείων σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, οι οποίες δεν πληρώθηκαν κατά τη διαδικασία τους πρώτου Μηχανογραφικού).

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ