Νέα διοίκηση στο ΕΑΠ με πρόεδρο τον καθηγητή Γ. Καλαβρουζιώτη ανακοινώνει σήμερα η υπ. Παιδείας

Στο νέο σχήμα δεν περιλαμβάνεται ο νυν Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής προέδρου Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος

14/10/2022

Ενημερώθηκε: 26/10/2022, 12:55

Άκουσε το άρθρο

Νέα διοίκηση στο Ελληνικό  Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοινώνει σ  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos:

Πρόεδρος του ΕΑΠ, τοποθετείται  ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ Γιάννης Καλαβρουζιώτης.

Σημειώνεται ότι ο νυν νόμος απαγορεύει την τοποθέτηση στη θέση προέδρου μέλος ΔΕΠ του ΕΑΠ, γι αυτό το λόγο θα απαιτηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Η επιλογή καθηγητή μέσα από το ΕΑΠ γίνεται προκειμένου να "οδεύσει" το Πανεπιστήμιο σε αυτονομία, η οποία θα γίνε με νόμο  που θα ψηφιστεί, στη Βουλή, μέχρι τον Γενάρη.

Ο νυν Αντιπρόεδρος και εκτελών χρέη προέδρου καθηγητής  Ευστάθιος Ευσταθόπουλος δεν θα είναι στη νέα Διουκούσα.

Ήδη η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως επικοινώνησε μαζί του και τον ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίας του στο ΕΑΠ.

Το Βιογραφικό

Πατήστε  εδώ για να δείτε το Βιογραφικό του Γ. Καλαβρουζιώτη

Σχόλια (8)

Προπτυχιακά προτεραιότητα
|

Μήπως ήρθε η ώρα τα προπτυχιακά προγράμματα κατά προτεραιότητα να μετεξελιχθούν σε προπτυχιακά τμήματα και με νέες προσλήψεις ΔΕΠ?

Μ ένιος
|

Αν ο Νόμος δεν επιτρέπει την επιλογή μας, τόσο το χειρότερο για τον Νόμο: τον αλλάζουμε! Και κάνουμε πρόεδρο όποιον θέλουμε και σε όποιον αρέσει...

ManosKal
|

Ωραίες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα γίνουν, χρειάζεται όμως μια ακόμα. Ή να καθιερώσουν επίσημα με νόμο τις εξ' αποστάσεως εξετάσεις που διεξάγει ή να τις καταργήσουν. Έτσι όπως λειτουργεί το ΕΑΠ εδώ και ένα χρόνο, υπάρχει πρόβλημα. Δεν γράφω περισσότερα για να μην ρίξω νερό στο μύλο των εχθρών του ΕΑΠ που είναι και πολλοί...

Θύμιος
|

Πότε επιτέλους θα γίνουν αρχιερεσίες στο ΕΑΠ;

Πρόδρομος Κουκουλάκης
|

Η επιλογή του κ Καλαβρουζιώτη ως Προέδρου του ΕΑΠ θεωρώ ότι υπήρξε λίαν επιτυχής. Πρόκειται περί εμπείρου, δραστηρίου και αεικινήτου επιστήμονος με πολλά διοικητικά και εκπαιδευτικά προσόντα, με άριστη γνώση των θεμάτων και προβλημάτων του ΕΑΠ, και με πολλές γνώσεις.΄Εχει καθέξει πολλές θέσεις εις το Δημόσιο ως Διευθυντής Περιφέρειας Δ.Ελλάδος, Πρόέδρος του φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Συντονιστης της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος του προγράμματος DELLORS II, Μέλος του Δ.Σ. του ΕΘΙΑΓΕ και πολλών Επιτροπών και Ομάδων και επί 5 έτη Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ. Ο κ. Καλαβρουζιώτης αναμένεται να δώσει νέα πνή στο ΕΑΠ και να το καταστ΄΄ησει ισάξιο των αντιστοίχω μεγάλων Ανοιχτών Πανεπιστημίων του εξωτερικού με διεθνή ακτινοβολία.

Δεν περιγράφω άλλο
|

Ακου λεει "να οδεύσει σε αυτονομία"... τι να οδεύσει ρε παιδιά; Πόσες δεκαετίες ακόμα θέλετε να περάσουν; Κοροϊδευόμαστε; Με μια υπογραφή ένα βράδυ έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην Παιδεία τόσες φορές, ΤΕΙ έχουν γίνει ΑΕΙ, Πανεπιστήμια, και πόσα άλλα. Εδώ έχετε ένα ΑΕΙ το οποίο είναι έτοιμο και θα μπορούσε να είναι αυτόνομο εδώ και 10 χρόνια και ακόμα συντηρείτε αυτή την απίστευτη κατάσταση με Διοικούσες επιτροπές που διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό;! Είναι ντροπή.

ΔΕΠ
|

Υπάρχει ένας νόμος, λέει "όχι μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ". Θέλεις εσύ όμως ντε και καλά, να βάλεις μέλος του ΕΑΠ (ΟΚ, έναν καθ'όλα άξιο και εξέχοντα καθηγητή - αυτό δεν έχει σημασία όμως). Οπότε...αλλάζεις το νόμο για να βάλεις αυτόν που θέλεις. Τι να πει κανείς...

Ανοικτό Πανεπιστήμιο
|

Χρειάζονται νέα μόνιμα μέλη ΔΕΠ σε κάθε σχολή, ώστε μέχρι το 2025 να έχει ακαδημαϊκή αυτονομία.

Αν χρειάζεται, ας μπει κριτήριο επιλογής και των συμβασιούχων (πχ. μέλη ΔΕΠ ή ΕΔΙΠ άλλων ΑΕΙ να μην μπορούν να υπηρετούν για πάνω από 2 εξάμηνα στο ΕΑΠ) ώστε να μπορούν και οι νεότεροι διδάκτορες να αποκτήσουν εμπειρία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ