ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ανανέωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών για να γίνουν νέοι διορισμοί προανήγγειλε η υπ. Παιδείας

Ο διάλογος της Ν. Κεραμέως με εκπαιδευτικούς στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών
Δημοσίευση: 02/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκπαιδευτικό   προσαρμοσμένο ανά  είδος αναπηρίας  και ανανέωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών για να μπορεί να γίνουν νέοι διορισμοί , προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε τετ α τετ συζήτηση που είχε σήμερα το πρωί με εκπαιδευτικούς στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών.

Η συζήτηση εκπαιδευτικών με την υπουργό Παιδείας

Ν. Κεραμέως: Πως είστε , πως είναι τα πράγματα;

Εκπαιδευτικοί: Προσπαθούμε.

Ν. Κεραμέως:  Η στελέχωση καλή έτσι;

Εκπαιδευτικοί: Πολύ καλή

Ν. Κεραμέως: Προσπαθούμε να βελτιώνουμε διαρκώς τα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού.Γι αυτό κι έγιναν οι διορισμοί, όπως ξέρετε

Εκπαιδευτικοί: Χρειάζεται κι άλλο στην Ειδική Αγωγή

Ν. Κεραμέως:  Από εκεί ξεκινήσαμε, 6.000 διορισμοί

Εκπαιδευτικοί:  Χρειάζεται κι άλλο

Ν. Κεραμέως:   Είναι πρώτη προτεραιότητά μας

Εκπαιδευτικοί: Χρειάζεται υποστήριξη περισσότερο.Χρειάζονται όλες οι ειδικότητες ...

Ν. Κεραμέως: Προετοιμάζουμε υλικό προσαρμοσμένο στα είδη της αναπηρίας, είναι ένα έργο μέσω του ταμείου ανάκαμψης το οποίο υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ για   τη δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού.

Εκπαιδευτικοί: Δεν μπορεί όλες οι παθήσεις να είναι στο ειδικό σχολείο.

Ν. Κεραμέως: Το νέο εκπαιδευτικό υλικό θα  είναι προσαρμοσμένο ανά  είδος αναπηρίας . Αυτός είναι ο στόχος.

Κατά τα  λοιπά η χρονιά κυλά ήρεμα;

Εκπαιδευτικοί:Κανονικά.

Ν. Κεραμέως: Είστε πλήρως στελεχωμένοι σωστά;

Εκπαιδευτικοί: Πλήρως. Υπάρχουν ειδικότητες ψυχολόγοι, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές, από όλα.

Ν. Κεραμέως: Η πρώτη προσπάθεια και η πρώτη προρεραιότητά μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί θέτουν θέμα οργανικών θέσεων

Ν. Κεραμέως: Υπάρχει ένα θέμα με τις οργανικές θέσεις . Οι οργανικές θέσεις είναι πάρα πολύ παλιές. Όταν είχαν καταγραφεί οι οργανικές δεν είχαν ενημερωθεί για 40 χρόνια. Γίνεται μια προσπάθεια να ανανεώσουμε να ενημερώσουμε τις οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να γίνονται διορισμοί

Εκπαιδευτικοί: Πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς γι αυτό για τις οργανικές;

Ν. Κεραμέως: Εσείς ακόμη όχι. Επαφίεται  στο να γίνει η δουλειά για να χαρτογραφηθεί εκ νέου το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας οι ανάγκες για να αντικατοπτρίσουν περισσότερο την πραγματικότητα.

Εκπαιδευτικοί: Πάντα υπήρχαν ανάγκες από όλες τις ειδικότητες. Εμείς που είμαστε χρόνια αναπληρωτές

Ν. Κεραμέως: Χρειάζεται ανανέωση των πινάκων των οργανικών θέσεων , Είναι κάτι που εργάζεται το υπουργείο Παιδείας

Εκπαιδευτικοί: Να δείτε τα προβλήματα τόπου μας

Ν. Κεραμέως: Βεβαίως Τα καταγράφουμε για να τα βελτιώνουμε.

Εκπαιδευτικοί:Και για τα άλλα σχολεία όχι μόνο για το δικό μας

Ν. Κεραμέως: Είμαι εδώ για να καταγράψω και να βελτιώσω

Εκπαιδευτικοί: Πιστεύω να βοηθήσετε όχι μόνο να ακούτε. Πράξεις όχι λόγια.

Ν. Κεραμέως: Στην πράξη δεν είδατε 6.000 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, ενώ δεν είχαν γίνει ποτέ

Εκπαιδευτικοί: Οχι μόνο σ΄ αυτό , Δεν μας απασχολούν   μόνο οι διορισμοί

Ν. Κεραμέως: Ετοιμάζουμε εκπαιδευτικό υλικό

Εκπαιδευτικοί: Είναι και αυτό ένα κομμάτι αλλά δεν είναι μόνο οι διορισμοί

Ν. Κεραμέως: Είναι ένα σημαντικό κομμάτι όμως.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε σήμερα   σχολεία στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών.

Η  Ν. Κεραμέως αναφερόμενη στην επίσκεψή της στα Γρεβενά δήλωσε τα εξής: "Κάναμε ασκήσεις πρόσθεσης με τα παιδιά του Δημοτικού, με τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, μιλήσαμε για τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες και τη νέα θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» που ετοιμάζουν στο πλαίσιο του θεατρικού τους ομίλου. Με τους εκπαιδευτικούς, μιλήσαμε για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και πώς μέσα από τη διαδικασία αυτή συνειδητοποίησαν πόσα περισσότερα μπορούν να κάνουν στον τομέα της εξωστρέφειας και πλέον ακολουθούν ευρωπαϊκά προγράμματα. Ευχαριστώ πολύ μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα πλούσια ερεθίσματα που μας έδωσαν".

Σχόλια (25)

 
Διορισμοί στην εκπαίδευση μόνο με ΑΣΕΠ
05 Δεκ 2022 18:58

Έχουμε θεσπίσει αυστηρότερο σύστημα διαλογής των αποφοίτων Λυκείου, οι οποίοι αξιολογούνται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ κάθε χρόνο, από το σύστημα επιλογής των καθηγητών που κρίνονται άξιοι να διδάσκουν ως μόνιμοι στα σχολεία για όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή τους!

Ήδη από το 2009 (υπουργός Παιδείας ήταν τότε η Διαμαντοπούλου) είχε δοθεί η υπόσχεση ότι οι διορισμοί στην εκπαίδευση θα γίνονται ΜΟΝΟ με διαγωνισμό ΑΣΕΠ, με επιμέρους ποσόστωση για τις ομάδες με κοινωνικά κριτήρια κτλ., κατ' αναλογία με το σύστημα κατανομής θέσεων που εφαρμόζεται και στις Πανελλαδικές Εισιτήριες Εξετάσεις για τα ΑΕΙ.

Έκτοτε, έχουν περάσει 15 χρόνια και, ενώ οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, δεν έχει τεθεί στο Κοινοβούλιο το ζήτημα της αξιοκρατικής στελέχωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να λυθεί οριστικά αυτή η εκκρεμότητα.

Αυτός ο παραλογισμός συντηρείται εξαιτίας της τάσης για πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης που έχουν δημιουργηθεί: υπέρογκη αύξηση στον αριθμό των αναπληρωτών, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι βρίσκονται πάλι άνεργοι και αύξηση των οργανικών κενών στα σχολεία.

https://www.esos.gr/arthra/80297/z-makri-erhetai-g-fasi-proslipsis-anapl...

Προς Μαρ.Γεώργιος
04 Δεκ 2022 11:15

Η κάθε κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει σωστές αποφάσεις για ΟΛΗ την κοινωνία. Δεν ξεκινάμε κάθε χρόνο από το μηδέν.

Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ο διαχωρισμός των πολιτών σε ευνοημένους και μη· ναι, αποτελούν μεγάλο «κακό», τόσο για τα δημόσια σχολεία όσο και για το μέλλον των νέων μαθητών και φοιτητών.

https://www.esos.gr/arthra/80275/o-prothypoyrgos-syzita-me-neodioristoys...

«12 χρόνια ήμουν αναπληρώτρια, τώρα είμαι μια από τις 25.000 προσλήψεις που έγιναν. Νιώθω πολύ χαρούμενη γι’ αυτό, υπάρχει μια σταθερότητα και δική μου και της οικογένειας ολόκληρης γιατί έχω και εγώ δύο μικρά παιδιά...»

Υπάρχουν όμως χιλια΄δες πολίτες που έχουν οικογένεια ή θέλουν να ξεκινήσουν να χτίζουν τη σταδιοδρομία τους. Αδιανόητο ευρωπαϊκό κράτος να αξιολογεί τους δασκάλους και τους καθηγητές που διορίζονται ως μόνιμοι -και θα υπηρετούν στα Σχολεία για τις επόμενες δύο δεκαετίες, άρα θα έχουν την ευθύνη για εκατοντάδες μαθητές- με βάση την ημερομηνία γεννήσεως!

(Κάποιοι δε μπορούσαν δυστυχώς δεν έκαναν διορισμούς. Τώρα όμως γίνονται. Κακό είναι αυτό; Αυτοί που δεν πρόλαβαν ας προλάβαιναν.)

 
Κενά στα δημόσια σχολεία
04 Δεκ 2022 23:22

Θα φανούν τα κενά μετά το 2025, όταν αυξηθούν οι συνταξιοδοτήσεις όσων διορίστηκαν την περίοδο 1990-2000.

Δυστυχώς, ο εκπαιδευτικός κλάδος δεν ανανεώνεται με φυσιολογικό ρυθμό, κανονικά θα έπρεπε ένα ποσοστό 15-20% να είναι δόκιμοι νέοι εκπαιδευτικοί τριετούς θητείας (με δικαίωμα υποψηφιότητας σε όσους έχουν ορισμένα απλά τυπικά προσόντα, πχ. 2 χρόνια προϋπηρεσία έστω και εως ωρομίσθιοι) και κατόπιν αξιολόγησης να μονιμοποιούνται.

Αλλιώς, σε λίγα χρόνια θα στερέψουν από ανθρώπους τα σχολεία μας - από μαθητές και δασκάλους.

 
Πιτσιφλής
04 Δεκ 2022 18:35

- Τι είναι το κρατούμενο κυρία;
- Ο κρατούμενος είναι αυτός που κρατείται προσωρινά από τις αστυνομικές αρχές μέχρι να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να κριθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
- Και τι έκανε το 1 και πρέπει να το πάει ο αστυνόμος στο δικαστήριο;

 
Ώστε
04 Δεκ 2022 11:34

είναι πλήρως στελεχωμένοι? Πού, στα Γρεβενά??! Γιατί στις άλλες πόλεις με μεγάλο αριθμό παιδιών δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που λένε... ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, σχολικοί νοσηλευτές...ούτε για δείγμα! Δεν ντρέπονται πια να δημοσιεύουν τέτοια ψέματα? Ντράπηκε και η ντροπή. Ποιον κοροϊδεύουν?

 
Μαρ.Γεώργιος
04 Δεκ 2022 11:15

Δυστυχώς βλέπω πως πολλούς από εσάς σας πειράζουν και οι διορισμοί. Οι αναλύσεις που κάνετε είναι αστείες. Κάποιοι δε μπορούσαν κάποιοι δυστυχώς δεν έκαναν διορισμούς. Τώρα όμως γίνονται. Κακό είναι αυτό; Αυτοί που δεν πρόλαβαν ας προλάβαιναν. Τα σχολεία δεν είναι ιδιοκτησία σας.

 
Legend
04 Δεκ 2022 09:28

Οι διορισμοί θεμιτοί, αλλά με σχέδιο, όχι για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα από την παρούσα κυβέρνηση για να στηριχθεί το καθεστώς Μητσοτάκη! Αρκετά! Παιδεία, Υγεία, όλα εμπορεύσιμα για τους κρατιστές νεοφιλελεύθερους της χώρας μας. Διαλύουν την κοινωνική συνοχή, ώστε να έχει λόγο ύπαρξης το αυταρχικό τους πρόσωπο.

 
@φτάνει πια
04 Δεκ 2022 08:51

Το ότι πιστεύεις ότι υπαρχουν παντού εχθροί το σεβόμαστε αλλά είμαστε αντίθετοι. Δοξασίες και ικασίες δεν είναι δεκτές και αληθινές. Πίστευε ό,τι θέλεις το βλέπεις μονομερώς. Ευτυχώς είμαι σε αυτούς τους 25.000 που διορίστηκαν μετά από χρόνια υποσχέσεων και συμπόνοιας. Παίρνω 1000 ευρώ τη στιγμή που ο αδερφός μου απόφοιτος ΕΜΠ παίρνει 800 με 12 ώρες δουλειά όμως. Θεωρίες έχω πολλές αλλά η πράξη διαφέρει από αυτή που λες.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
04 Δεκ 2022 01:16

Στον νομό, ηπειρωτικής Ελλάδας που υπηρετώ, υπάρχουν τόσοι υπεράριθμοι που ντρέπεσαι να το αναφέρεις.
Όσο αφορά τις οργανικότητες σχολικών μονάδων, αν ελεγχθούν θα προκύψουν ακόμα περισσότεροι υπεράριθμοι γι αυτό δεν το σκαλίζει κανείς.
Τέλος με την ειδική αγωγή αυτό που γίνεται δεν έχει προηγούμενο.
Ξεκινάνε μαθητές από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σε τμήματα ένταξης και από ότι φαίνεται φθάνουν μέχρι και το Λύκειο σε αντίστοιχα τμήματα.
Τελικά μπορούν αυτά τα παιδιά να ενταχθούν κάποια στιγμή ή όχι;

 
Λουκρητία
03 Δεκ 2022 23:37

Για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Κεραμέως- μέσω των ΔΔΕ- το ανθρώπινο δυναμικό έχει κάτι να μας πει;;;
Ένας εκπαιδευτικός να γυρνάει σε 6 σχολεία με δικά του εξοδα..
φιλόλογος σε πρωτεύουσα νομού να διδάσκει θρησκευτικά ως τρίτη αναθεση;;;;

 
Φτάνει πια
03 Δεκ 2022 14:06

Έλεος πια με τους αυθόρμητους τυχαίους αλλά στοχευμένους όλως τυχαίως διάλογους.
Αλήθεια1) Αυτή η κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο (που τυχαίνει να είναι και προεκλογικός και να άνοιξε η οικονομία και ο τουρισμός και έτσι υπήρξε χρήμα από φορολόγηση).

Αλήθεια 2) Αυτή η κυβέρνηση ψήφισε τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων το 2011-14, το πάγωμα των διορισμών, το πάγωμα των μισθών επί μια δεκαετία των εκπαιδευτικών (ενώ ξεπάγωσε ή δεν περιέκοψε το ίδιο υπ οικονομικών, άμυνας και δικαιοσύνης) και στα χρόνια διακυβέρνησής της δεν αύξησε το μισθό κανενός εκπαιδευτικού παρά το 2023 κατά 10 ευρώ το μήνα με την εισφορά αλληλεγγύης. (τη φθηνή έκδοση όχι την άλλη τα 30 ευρώ).

Αλήθεια 3) Έκανε διορισμούς. Ναι από τον κόπο και τη φορολόγηση του Ελληνικού λαού όχι επειδή έδωσαν ρεφενέ τα μέλη της κυβέρνησης και διόρισαν καθηγητές. Το «κάναμε διορισμούς» καλύτερα να το λένε «με τη βοήθεια το ελληνικού λαού έγιναν διορισμοί» Και έγιναν γιατί 10 χρόνια συνταξιοδοτήσεων χωρίς διορισμούς με το μνημόνιο που υπέγραψαν οι ίδιοι δημιούργησε χάος στα σχολεία.

Αλήθεια 4) «Δεν μπορεί όλες οι παθήσεις να είναι στο ειδικό σχολείο» αλλά και δεν μπορεί ο καθηγητής στο γενικό σχολείο να έχει άλλη ύλη για κάθε πάθηση και κάθε μαθητής να έχει δίπλα του παράλληλη στήριξη καθηγητή και να προσπαθεί να τα πει με 4 διαφορετικούς τρόπους σε 35 λεπτά (χωρίς εξέταση και παραδείγματα στην τάξη). Μήπως να γίνουν περισσότερα ειδικά σχολεία;

Αλήθεια 5) τα σχολεία έχουν καλυφτεί; Με τόσους διορισμούς που έγιναν τότε γιατί υπήρξε πίεση να δοθούν με το ζόρι υπερωρίες σε χιλιάδες καθηγητές; ‘Αρα τα κενά δεν καλύφθηκαν μετά από 12 χρόνια απαγόρευσης διορισμών που υπέγραψαν οι ίδιοι σαν παλαιότερη κυβέρνηση. Και πόσες υπερωρίες να πάρει ένας εκπαιδευτικός 60-67 χρονών και σε τμήμα σαν το ΕΠΑΛ Αργοστολίου; Θα πάθει ανακοπή άσε που η τιμή της υπερωρίας του καθηγητή είναι παγωμένη από τη δεκαετία το 1990.

Αλήθεια 6) Εξωστρέφεια των σχολείων. Πάμε να κάνουμε τα σχολεία λέσχες ψυχαγωγίας και απασχόλησης παιδιών. Εκδρομές, δραστηριότητες, επισκέψεις εκτός σχολείου , όμιλοι με δραστηριότητες (χωρίς να συμμετέχουν όλα τα παιδιά) και αφιέρωση στη διαπαιδαγώγηση χαρακτήρα και στη μάθηση από ελάχιστου έως μηδενικού χρόνου.! Και το παιδί για να πετύχει κάπου σε Πανεπιστήμιο πρέπει να λυσσάξει στο φροντιστήριο από την Α Λυκείου ή νωρίτερα ενώ το σχολείο το πηγαίνει σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ….μα …φροντιστήριο και σχολείο δεν έχουν τον ίδιο παιδαγωγικό στόχο ;

Αλήθεια 7) Πότε θα συγκλίνει ο μισθός του Έλληνα Εκπαιδευτικού με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο; (βρίσκεται πολύ κάτω)

 
Θυμιος
03 Δεκ 2022 12:26

Η καλύτερη ever! Εσάς θελουμε!

 
Δισκοβόλος
03 Δεκ 2022 11:13

@Πρώην δεκαπενταετούς κάθειρξης αναπληρωτής 02 Δεκ 2022 23:19

Παρακαλώ, μη διαστρεβλώνετε την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα! Δεν μπορεί να μη γνωρίζετε ότι κατά την περίοδο των μνημονίων ήταν απαγορευμένοι απολύτως οι διορισμοί από τους δανειστές και γιαυτό δεν διορίστηκε κανένας ως μόνιμος εκπαιδευτικός ούτε από την κυβέρνηση Σαμαρά (δεξιά), ούτε από την κυβέρνηση Τσίπρα (αριστερά). Θυμίζω ότι η κυβέρνηση της αριστεράς επιχείρησε να "παραβιάσει" την απαγόρευση με τη μεθόδευση αλλαγής του φορέα μισθοδοσίας των κληρικών, αλλά σύσσωμη το δεξιό και εκκλησιαστικό κατεστημένο αντέδρασε κι έτσι η προσπάθεια πήγε στο κενό!
Ατυχώς για την αριστερά, μόλις κατάφερε να απαλλάξει τη χώρα από τα επαχθή μνημόνια (ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι η δεξιά μας τα φόρτωσε στην πλάτη!), έχασε την εξουσία και ήρθε πάλι η δεξιά, η οποία πάντως χωρίς τα εμπόδια πλέον των μνημονιακών απαγορεύσεων έχει κάνει ελάχιστους διορισμούς που μοιάζουν σχεδόν μηδενικοί, αν σκεφτούμε ότι τα κενά πλέον ξεπερνούν τις 40.000, ενώ στα χρόνια των μνημονίου ήταν λιγότερα από 10.000!!!
Καταλαβαίνω βέβαια την εύλογη ικανοποίηση όσων έχουν διοριστεί, αλλά η ορθολογική αξιολόγηση των πραγμάτων απαιτεί ευρύτερη οπτική με κύριο κριτήριο τη συνολική εικόνα της ελληνικής εκπαίδευσης, όπου δυστυχώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και τα κενά έχουν υπερδιογκωθεί. Έτσι πρέπει να το βλέπετε. Δυστυχώς εν έτει 2022 η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι πολύ χειρότερη απ' ό,τι το 2012 ή το 2015!

 
Πιτσιφλής
03 Δεκ 2022 10:03

Ένας χριστιανός εικονολήπτης δεν βρέθηκε στην αίθουσα που έγιναν οι προσθέσεις;
Δεν την προσέχετε την Υπουργό μας, δεν την προσέχετε!...

 
Πολίτης Ν
03 Δεκ 2022 09:32

Να υποθέσω πως η υπουργός συνάντησε εντελώς τυχαία τους "εκπαιδευτικούς" στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών και έπιασε την κουβέντα.
Κάτι σαν τον πρωθυπουργό που συνάντησε εντελώς τυχαία τον Έλληνα ταξιτζή στην Νέα Υόρκη

Πάει, τελείωσαν οι εμπνεύσεις στους επικοινωνιολόγους!

 
Πιτσιφλής
03 Δεκ 2022 08:31

Το βίντεο με τις "ασκήσεις πρόσθεσης " πότε θα το δούμε;

 
@Ενώ ο 1566/85 είναι σύγχρονος και κατάλληλος
03 Δεκ 2022 08:23

σε σχέση με τα αψυχολόγητα περί ενδυνάμωσης νομοθετήματα εκτός τόπου και χρόνου της κεραμέως είναι πιο κατάλληλος !
γιατί δεν έχει κάνει εξορθολογισμό της νομοθεσίας ; ό,τι ψήφισε είναι ΑΧΡΗΣΤΟ, τι δεν καταλαβαίνεις;;;;;;

 
@Θεμης
03 Δεκ 2022 08:23

Θέμη τι λες; 4 παιδιά με παράλληλη να μοιράζονται δυο καθηγήτριες (είναι δυο γιατί είναι διαφορετικές ειδικότητες, όχι γιατί είμαστε large) και μιλάς για υπερβολές;

Μια υπερβολή σ αυτό ήταν παλιά που πρώτα υπήρχαν πιστώσεις ειδικής και έρχονταν αναπληρωτές πριν από τον αγιασμό και κατ τ άλλα υπήρχε κενό στον ίδιο κλάδο της γενικής. Αυτό έχω να το δω χρόνια να γίνεται. Η ειδική τώρα γίνεται με μπαλώματα και το σταγονόμετρο.

Επίσης οι διορισμοί πάνε πακέτο με τις άδειες κύησης και ανατροφής που οι αναπληρωτές δεν δικαιούνται. Μεγάλο ποσοστο αυτών των διορθσμων λοιπόν είναι εικονικό, το κενό παραμένει. Δεν κρίνω αυτόν που παίρνει την άδεια που δικαιούται, που στην Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως πενιχρή σε σχέση με πολιτισμένες χώρες. Κρίνω την τσαπατσουλιά και τα πυροτεχνήματα. Και το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί στο σχολείο μιυ όσο περιμέναμε αναπληρωτή, είχαμε ΤΕ με φιλόλογο και μαθηματικό κάθε χρόνο. Μετά τους διορισμούς, καταστραφήκαμε. Η θέση φαίνεται καλυμμένη και δεν έρχεται κανεις -και δεν φταίνε οι συβαδελφοι γι αυτό, διευκρινίζω.

 
Προς ER
03 Δεκ 2022 08:06

Πολιτικάντης του 80; Ενώ ο 1566/85 είναι σύγχρονος και κατάλληλος για τα σημερινά προβλήματα .

 
Εκπαιδευτικός
03 Δεκ 2022 07:19

Ήταν που κρυβόταν που είπε ο σύλλογος των εκπαιδευτικών σε άλλη ανακοίνωση. Μια χαρά συνομιλούσε με όλους και ευγενέστατη . Μας άρεσε.

 
Θεμης
03 Δεκ 2022 06:46

Ειδικά φέτος η ειδική έχει γεμίσει από ειδικότητες και εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι περισσότεροι από τους μαθητές. Είναι μια υπερβολή κι αυτό. Υπάρχουν γειτονικά σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών και πρέπει να ενωθούν.

 
Polar_Fish
03 Δεκ 2022 03:02

Oταν το ελληνικο κρατος ειναι πτωχό και δεν μπορει να δει κάτι περισσότερο.

 
Πρώην δεκαπενταετούς κάθειρξης αναπληρωτής
02 Δεκ 2022 23:19

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί είτε σας αρέσει είτε όχι, η πραγματικότητα είναι οι χιλιάδες διορισμοί που έγιναν με υπουργό την Κεραμέως. Και δυστυχώς κάποιοι ξεχνούν γρήγορα τις μεγαλοστομίες προηγούμενων υπουργών και κυβερνήσεων που έταζαν " φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

 
Aleister
02 Δεκ 2022 22:53

Η "Ανανέωση των οργανικών θέσεων" μυρίζει 2011.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.