ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Την Πέμπτη η Προκήρυξη- "Να βάλετε πλάτη για να προλάβουμε" είπε ο Α. Κόπτσης στους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Ανάκληση των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ζήτησε ο Α. Κόπτσης από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης , οι οποίοι υπέγραψαν σχετικές πράξεις
Δημοσίευση: 06/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οδηγία να εκδώσουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τις  Προκηρύξεις επιλογής όλων των Διευθυντών Σχολείων της χώρας, ενιαία,   την Πέμπτη  8 Δεκεμβρίου, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης, στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Ο Αλ. Κόπτσης ανακοίνωσε επίσης, πως:

  1. Στις 9 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών,ενώ, 
  2. Η πλατφόρμα    θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων,  μέχρι και  τις 28-12-2022.

Μάλιστα όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, αύριο Τετάρτη,το υπουργείο Παιδείας θα στείλει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πρότυπο  Υπηρεσιακών Μεταβολών, για την έκδοση σχετικών βεβαιώσεων προς τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων.

Στις "ενστάσεις" Διευθυντών Εκπαίδευσης ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, επειδή  μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ο Αλ. Κόπτσης απάντησε πως οι 20 ημέρες είναι αρκετές και προέτρεψε  να βάλουν πλάτη, αυτοί και οι υπάλληλοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης έγινε ανάλυση σχετικά με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου οι υποψήφιοι Διευθυντές θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ενώ ειπώθηκε ότι θα λειτουργήσει  δεύτερη πλατφόρμα για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 

Ανάκληση μονιμοποιήσεων

Ο Αλ. Κόπτσης κάλεσε του Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπέγραψαν μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να τις ανακαλέσουν άμεσα.

Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων θα γίνουν αφού πρώτα γίνει η ατομική αξιολόγησή τους και σημείωσε ότι η ατομική αξιολόγηση θα ξεκινήσεις από τους 25.000 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν τελευταία.

Σχόλια (27)

 
ΓΜ
11 Δεκ 2022 14:11

Το Υπουργείο χρειάστηκε πάνω από 6 μήνες για επιλογή 104 Διευθυντών Διευθύνσεων κσο από τον Απρίλιο δεν έχει καταφέρει να επιλέξει και τοποθετήσει τους συμβούλους εκπαίδευσης αλλά απαιτεί από τις Διευθύνσεις εν μέσω γιορτών να ολοκληρώσουν όλη τη διαδικασία σε 2 μήνες. Ωραία λογικό ακούγεται!!!! Τολμώ να πω η πιο απαράδεκτη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έχουμε δει ποτέ!!! Και το χειρότερο διατείνονται και διαλαλούν ότι όλα τα κάνουν τέλεια....υποκριτές....αλαζόνες...αντιπαιδαγωγοί και πολλά άλλα...

 
Πιτσιφλής
07 Δεκ 2022 11:13

Αυτό το βλέμμα...

 
@Αξιολόγηση πρώτα των παλαιότερων εκπαιδευτικών
07 Δεκ 2022 09:14

Η (θεωρητική) έναρξη της αξιολόγησης από τους νεοδιόριστους, έχει να κάνει με τη μονιμοποίησή τους(ελέω καλυτερότερου). Το λέει στις 3 τελευταίες γραμμές του δημοσιεύματος.

 
Μέχρι την πλάτη, κάτι γίνεται. Πιο κάτω μην πάμε....
07 Δεκ 2022 08:57

"Να βάλετε πλάτη"? Λες κι έμεινε κανένα μέρος του σώματος, που ΔΕΝ έχουν "βάλει" ως τώρα στελέχη και εκπαιδευτικοί, για να λειτουργεί η εκπαίδευση.... Στο ΥΠΑΙΘ, τί "έβαλαν" άραγε?

 
@Αξιολόγηση πρώτα των παλαιότερων εκπαιδευτικών06
07 Δεκ 2022 05:43

Καλό θα είναι τα απωθημένα του ο καθένας να μην τα βγάζει ανώνυμα. Φτάνουν πια οι διαχωρισμοί....

 
ΠΕ04.1
07 Δεκ 2022 02:27

Αυτή η έρμη η πλάτη μας που να πρωτομπεί. Να αναλάβουν Διευθυντές αρχές Μάρτη? Τα σχολεία να γίνουν μπάχαλο? Για τις δικές αστοχίες? Δηλαδή τι θα γίνονταν αν η προκήρυξη των συμβούλων έβγαινε 2 μήνες νωρίτερα? Η τροπολογία των Δ/ντων αρχές Μάι και η προκήρυξη αρχές Ιούνη και μέσα Σεπτέμβρη είχαμε καινούριους Δ/μύες Χωρίς να γίνουν σαλάτα τα σχολεία?

 
Π.Α.
07 Δεκ 2022 01:24

Όλα είναι ένα προεκλογικό σχέδιο, για να είναι κομματικοί όμηροι οι υποψήφιοι Δ.ντες, για αυτό ξεκινάει τώρα η διαδικασία.
Θα ανακοινωθούν οι πίνακες αλλά
Δεν θα γίνουν συνεντεύξεις πριν τις εκλογές.
Συνεπώς ψηφιστε μας να βγούμε να σας βοηθήσουμε ....
Κ φυσικά από Αύγουστο οι νέοι Δ.ντες
Απλά πράγματα , λίγο μυαλό θέλει

 
Αρης
07 Δεκ 2022 00:43

Μεγάλη κουβέντα είπες αγαπητέ Θανάση! Αλλά που να βρεθεί η "ευθιξία"!! σε ποιους απαυθύνεσαι!

 
ελευθέρας βοσκής
07 Δεκ 2022 00:31

Ξέρετε τι θα πει τόσο καιρό αδράνεια και τώρα τέτοιες ...πιλάλες! Αυτά είναι ακατανόητα πράγματα και μου κάνει εντύπωση η απουσία της ΟΛΜΕ. Μήπως μετά το κάζο που έπαθε με την αποχή των συναδέλφων στις εκλογές αιρετών έχει περιέλθει σε καθεστώς αδράνειας; Για την ΟΛΜΕ μιλάω.

 
Δισκοβόλος
06 Δεκ 2022 23:55

Όλη η μεθόδευση του υπουργείου, ύστερα από την παροιμιώδη ολιγωρία του επί 2,5 χρόνια, στο θέμα της επιλογής νέων διευθυντών είναι απολύτως απαράδεκτη και άκρως αντιπαιδαγωγική, αφού τελικά επιλέγει να προχωρήσει τη διαδικασία στην πλέον ακατάλληλη χρονική στιγμή με την πρόθεση να τοποθετήσει τα καινούργια στελέχη εντός του τρέχοντος διδακτικού έτους, χωρίς φυσικά να λογαριάζει το ντόμινο αναπόφευκτων μεταβολών της εργασιακής κατάστασης χιλιάδων εκπαιδευτικών, ούτε βεβαίως την παιδαγωγική ζημιά σε βάρος των μαθητών.
Θα προσθέσω απλώς - πέρα από την απέραντη απογοήτευσή μου για όλο αυτό το κατάντημα - και δυο ακόμη μικρές σκέψεις: α) Είναι εξίσου απογητευτικό το γεγονός ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί, προφανώς αδημονούντες να καμαρώσουν την αφεντιά τους στους διευθυντικούς ...θρόνους, επιχαίρουν βλέποντας την ξαφνική βιασύνη του υπουργείου, β) Ελπίζω ωστόσο ότι με κάποιο θεόσταλτο τρόπο το πράγμα δε θα έχει την απευκταία εξέλιξη, είτε επειδή η όλη διαδικασία θα χρονοτριβήσει από εσωτερικά προβλήματα, ώστε να τελεσφορήσει στο τέλος της χρονιάς, όπως είναι και το σωστό, είτε επειδή μπορεί ακόμη και να ματαιωθεί μέχρι νεωτέρας λόγω πρόωρων εκλογών!

 
Κάποιος
06 Δεκ 2022 23:45

Προς @ΣΤΡΑΤΟΣ:
7/1 είναι Σάββατο. Οπότε ανακοίνωση δεκτών/μη δεκτών στις 09/01/2023.
Για τη μοριοδότηση θα φροντίσει η πλατφόρμα. Τα Συμβούλια θα πρέπει απλώς να ελέγξουν αν ό,τι μοριοδοτήθηκε συνοδεύεται από το σωστό δικαιολογητικό. Η ΥΑ προβλέπει χρονοδιαγράμματα εκτός από το στάδιο που επισημαίνεις κι εσύ. Κάποιο συμβούλιο με 100 υποψηφίους θα τελειώσει τη μοριοδότηση σε 4-5 ημέρες και άλλο συμβούλιο με 200 υποψηφίους μπορεί να θέλει και 10 μέρες.

 
@Notis
06 Δεκ 2022 23:10

Όπως τα λες. Έτσι ακριβώς

 
@Νικος
06 Δεκ 2022 23:09

Τόσα ξέρεις,τόσα λες. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΈΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟ. Πάμε στοίχημα??? Εδώ θα μαστε...

 
ΚΩΣΤΑΣ Π.
06 Δεκ 2022 23:01

Αφού οι επιλεγέντες υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, (που βάσει δηλώσεων αλλά και κοινής λογικής), θα αναλάβουν υπηρεσία μέσα στον Αύγουστο του 2023..., τότε γιατί η ΄τόση βιασύνη να κατατεθούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις τους σε τόσο συμπιεσμένο χρόνο, μέσα στις γιορτές;;;
Χρόνος υπάρχει άφθονος... Μέσα στη σχολική χρονιά είναι, εν τοις πράγμασι, ΑΔΥΝΑΤΟ να αντικατασταθούν οι Δ/ντές!
Είναι επιεικώς ακατανόητη τόσο η βιασύνη όσο και ο τρόπος έκφρασης της ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ του Γενικού Γραμματέα προς τους Δ/ντές Εκπαίδευσης. Αν μη τι άλλο δείχνει και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ένα ολοκληρωτικό, αυταρχικό στυλ διοίκησης, που δεν σέβεται και καταπατά δικαιώματα εργαζομένων... Δεν είναι είλωτες οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Εκπαίδευσης ούτε του Υπουργείου γενικότερα να ξημεροβραδιάζονται στα Γραφεία μέσα στις γιορτές, (σίγουρα πέραν του εργασιακού τους ωραρίου) χωρίς να πάρουν τις άδειες που έχουν προγραμματίσει και που δικαιούνται!
Επιπλέον και οι υποψήφιοι για επιλογή διευθυντές σχολικών μονάδων θα ματαιώσουν τον όποιον γιορτινό οικογενειακό προγραμματισμό τους, για να ανεβάσουν σκαναρισμε΄να στην πλατφόρμα, πλείστα όσα έγγραφα απαιτούνται ως δικαιολογητικά (μια πρωτόγνωρη και πιθανώς επίπονη εργασία), προκειμένου να ικανοποιηθεί η ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ πρεμούρα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ!

 
@
06 Δεκ 2022 22:57

Φοβερό! "Οι νέοι διευθυντές αναλαμβάνουν υπηρεσία"! ΟΥΑΟΥ! Τρομερό επίτευγμα. Πραγματικά πάντως, το να θέλει κανείς να γίνει διευθυντής με αυτή την κυβέρνηση και αυτή την εποχή κάτι δείχνει. Αλλά όλοι δε γνωρίζουμε κάποιους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ που όταν άλλοι παίρνουν 600αρια και συγχαρητήρια για κάποιο λόγο που κανείς δεν γνωρίζει, απαιτούν να παίρνουν αύξηση οι συνάδελφοί τους μόνο κατόπιν θετικής αξιολόγησης;

 
Αριανός
06 Δεκ 2022 22:29

@Notis
Ελάτε τώρα.... τί απρόοπτο έχει συμβεί εδώ και 3,5 χρόνια.... για να συμβεί τώρα?
Φεβρουάριος νομίζω είναι λίγο αργά, για να αναλάβουν υπηρεσία.... θα έχουν τελειώσει και οι αλκυονίδες μέρες και μπορεί να χιονίσει ακόμα και τη μέρα....

 
Ιαπετός
06 Δεκ 2022 21:58

Πρέπει να ειναι ηλιθιος καποιος που ειναι εκπαιδευτικός και πιστευει οτι μπορει οι νεοι διευθυντες να αναλαβουν υπηρεσία μεσουσης της χρονιας

 
Αξιολόγηση πρώτα των παλαιότερων εκπαιδευτικών
06 Δεκ 2022 21:35

Πρώτα να αξιολογηθούν όσοι διδάσκουν για πάνω από 10 χρόνια στα σχολεία, είτε ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές, για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε κεντρική βάση δεδομένων του Υπουργείου. Μόνο οι διευθυντές και ίσως η περιφερειακή διεύθυνση γνωρίζουν τι μάθημα γίνεται μέσα στις αίθουσες.

Αν κάποιος είναι 20+ χρόνια μόνιμος καθηγητής πρέπει πρώτος να θέτει το παράδειγμα και να αναβαθμίζει το μάθημά του.

 
Έτσι
06 Δεκ 2022 21:25

έκοψαν και τις προγραμματισμένες άδειες κάποιων ταλαίπωρων υπαλλήλων που δεν είχαν πάρει άδεια όλη τη χρονιά και είχαν προγραμματίσει τον Αύγουστο για να παρουσιαστούν οι νεοδιόριστοι 17-24 και όχι 28-31. Λές και θα έχανε η Βενετία βελόνι.
Κακοί στον προγραμματισμό, απαράδεκτοι στα χρονοδιαγράμματα και τη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους

 
Δ.Κ.
06 Δεκ 2022 21:20

Αν όλα γίνουν όπως πρέπει...από Μάρτη οι νέοι διευθυντές στις θέσεις τους.

 
Νίκος
06 Δεκ 2022 21:04

Φεβρουάριο (Notis) δεν θα έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία των συνεντεύξεων.

 
Στράτος
06 Δεκ 2022 21:04

Επιχειρώ έναν υπολογισμό του αρχικού χρονοδιαγράμματος της διαδικασίας επιλογής στελεχών βάσει και των διατάξεων της σχετικής Υ.Α.:
.
8-28 Δεκεμβρίου: Αιτήσεις υποψηφίων
.
7 Ιανουαρίου: Ανακοίνωση προσωρινών πινάκων δεκτών και μη δεκτών - και 3μερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων
.
13 Ιανουαρίου: Ανακοίνωση τελικών πινάκων δεκτών και μη δεκτών
.
Από 14 Ιανουαρίου: Εξέταση των αιτήσεων των δεκτών υποψηφίων και μοριοδότηση από τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής.
.
(Από εδώ και κάτω το Υπουργείο οφείλει να θέσει προθεσμίες στα Τοπικά Συμβούλια ώστε το έργο τους να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρόνο)

 
@νέα ιστορία εργασιακού bullying με "νομιμοφανή" κάλυψη
06 Δεκ 2022 20:43

ακριβώς ΄έτσι !
η προκήρυξη εκλογών πού είναι περίπου;
απορώ που κάποιοι λένε ότι σε δυο μήνες θα εχει το υπαιθ διευθυντές ! είναι σοβαροί;;;

 
τι μας λέτε κε Κόπτση;
06 Δεκ 2022 20:25

δεν καταλαβαίνετε ότι αντί για πλάτη οι Προϊστάμενοι θα μαστιγώσουν την πλάτη κακοπληρωμένων υπαλλήλων ώστε μέσα στις γιορτές με την ανάγκη συναισθημάτων αγάπης στο συνάνθρωπο και τις οικογενειακές στιγμές για να ζήσουν λίγες στιγμές μαζεμένες οι οικογένειες, θα τους κόψουν τις άδειες και θα τους εξαντλήσουν, ώστε στο οικογενειακό περιβάλλον θα είναι νευρικοί και ΄ψόφιοι στην κούραση;
Νέος εργασιακός μεσαίωνας

 
ψυχραιμία
06 Δεκ 2022 20:15

ηρεμήστε...έχει λάθος ώρα στο κινητό του...ή πάλι έκανε clubing και είπε να ρίξει και ένα μήνυμα
αυτή η εμμονή πάλι του ΥΠΑΙΘ να μας πείσει΄ ότι δουλεύει ημέρα-νύχτα για το καλό της Παιδείας και του κλάδου.Άλλο τούτο.
Σε ποιο σημείο του υπαλληλικού κώδικα αναφέρεται ότι αν δίνονται εξωπραγματικά ανέφικτα χρονοδιαγράμματα πρέπει να δέχονται με sms τις εντολές οι προϊστάμενοι, οι οποίοι νιώθουν υποχρεωμένοι να λιώσουν τους υπαλλήλους από κάτω τους για να ικανοποιήσουν παράλογες απαιτήσεις και να είναι αρεστοί και άριστα αξιολογηθέντες;
Εδώ γράφεται νέα ιστορία εργασιακού bullying με "νομιμοφανή" κάλυψη.

 
Notis
06 Δεκ 2022 20:14

Αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο (προκήρυξη εκλογων) μέσα στο Φεβρουάριο οι νέοι δ/ντες αναλαμβάνουν υπηρεσία.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
06 Δεκ 2022 19:16

Αν είχατε λίγη ευθιξία θα είχατε ήδη ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ! ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΘΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.