ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων

Υποβολή αιτήσεων από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00
Δημοσίευση: 07/12/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων των   υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), εξέδωσε σήμερα το υπουργείο π Παιδείας.

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να προβούν  στην   έκδοση  τη  Προκήρυξης επιλογής Διευθυντών Σχολείων  έως και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, υποβάλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας για την επιλογή τους ως Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr, από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου   έως και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16:00.

Η πιστοποίηση των υποψηφίων για την είσοδο στην πλατφόρμα της αίτησης γίνεται με τη χρήση των κωδικών TAXISnet (πρόσβασης φυσικών προσώπων σε φορολογικές και λοιπές υπηρεσίες).

Με την αίτηση υποψηφιότητας δηλώνεται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τα σχολεία της οποίας ο υποψήφιος εκδηλώνει ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής.

Η αίτηση υποψηφιότητας περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

(i) Στοιχεία ατομικής και υπηρεσιακής κατάστασης του υποψηφίου

(ii) Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιλογής

(iii) Προϋποθέσεις συμμετοχής κατά τις διατάξεις των παρ. 1, 6 και 12 του άρθρου 31 του ν.4823/2021

(iv) Θέσεις υπηρέτησης υποψηφίου

(v) Στοιχεία επιστημονικής – παιδαγωγικής συγκρότησης και συμμετοχής σε υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια

(vi) Στοιχεία διδακτικής, συμβουλευτικής – καθοδηγητικής και διοικητικής– υποστηρικτικής εμπειρίας

(vii) Δήλωση περί ακρίβειας των δηλωθέντων στοιχείων

Με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας οι ενδιαφερόμενοι αναρτούν υποχρεωτικά, μεταξύ άλλων, βιογραφικό σημείωμα και πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών.

 Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, είναι αρμόδιες για την άμεση και κατά προτεραιότητα έκδοση του πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών που θα τους ζητηθεί και υποχρεούνται στη χορήγησή του εγκαίρως και πάντως πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των εν λόγω αιτήσεων – δηλώσεων υποψηφιότητας.

Σχόλια (30)

 
ΚΩΣΤΑΣ
08 Δεκ 2022 12:46

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Β2 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΗ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΣΧΕΔΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΛΕΟΣ

 
Τοποθετήσεις 30/6/2023
07 Δεκ 2022 23:54

@Ι.
Διευθυντές τοποθετήθηκαν στις 19/11/2007. (μόνο η ΝΔ τα κάνει αυτά, δυστυχώς!) Αλλά τότε υπήρχε δικαιολογία ότι προκηρύχθηκαν εκλογές και η διαδικασία διεκόπη, αν θυμάμαι καλά, διαφορετικά ακόμη και τότε οι νέοι διευθυντές θα τοποθετούνταν στην ώρα τους, δηλαδή πριν την 1η Σεπτεμβρίου ή κάπου εκεί, στο πρω΄το δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, τέλος πάντων.
Με μια ωραία Υ.Α. εκεί κατά το τέλος των κρίσεων (που κατά πάσα πιθανότητα θα διακόψουν ξανά οι εκλογές, εκτός αν ο Μητσοτάκης συμβουλεύεται αποκλειστικά το ΥΠΑΙΘ για να κάνει εκλογές και δεν λογαριάζει κανένα άλλο υπουργείο ή τομέα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής ζωής) μπορεί να ορίζεται ότι οι τοποθετήσεις θα γίνουν στο τέλος του διδακτικού έτους. Τι πιο ωραίο και σοβαρό!
Όσο για την αναστάτωση των σχολείων, όποιος έχει στοιχειώδη εκπαιδευτική και διοικητική εμπειρία καταλαβαίνει πολύ καλά ότι δεν είναι ούτε ασήμαντη ούτε αμελητέα!

 
@Hal9000
07 Δεκ 2022 23:01

Μπορεί να δηλώσει μια μόνο περιφέρεια. Όχι απαραίτητα εκεί που είναι η οργανική του

 
ERT
07 Δεκ 2022 21:59

@ANΤΩΝΗΣ. Τί εννοείς κυκλοφορούν παντού οι κωδικοί taxis΄; Εκτός από τον λογιστή σου ας πούμε, ποιος άλλος;

 
Προς αδημονούντες
07 Δεκ 2022 21:46

Άλλο γρήγορα, άλλο βιαστικά, άλλο παστρικά.....
Άλλο να κάνεις βιαστικά τα ψώνια σου στο μάρκετ και να μπερδέψεις πχ το ζαμπόν με τη γαλοπούλα (από το καλάθι του νοικοκυριού).... κι άλλο να κάνεις βιαστικά κρίσεις στελεχών.
Για 2.300 υποψήφιους Σ.Ε. με 950 ενστάσεις, έχουμε ήδη "φάει" 8 μήνες (άρα όχι βιαστικά).... αλλά όπως φαίνεται, για τα αποτελέσματα της εξέτασης των ενστάσεων, υπάρχουν πολλές νέες "ενστάσεις". Δεν ξέρω λοιπόν τι θα γίνει, με 20-30 χιλιάδες υποψήφιους ΔΣΜ.
Γιατί εάν στο τέλος όλα γίνουν βιαστικά ή/και παστρικά, τότε ΔΕΝ θα πρέπει κάποιοι "βιαστικοί" να παραπονιούνται, όταν θα δουν τα αποτελέσματα.

 
Πιτσιφλής
07 Δεκ 2022 20:24

Να υπολογίζονται τα γλωσσικά λάθη των σχολιαστών στις στήλες του esos στην αξιολόγησή τους.
Quiz
Ποιος επώνυμος θα κοπεί αμέσως;

 
Ι.
07 Δεκ 2022 19:24

Και κρίσεις θα γίνουν και τοποθετήσεις. Δεν είναι νομικά δυνατόν να γίνουν επιλογές διευθυντών σχολείων, μετά εκλογές και έπειτα τοποθετήσεις διευθυντων. Επομένως η διαδικασία επιλογής διευθυντών θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του έτους και βέβαια, για να γίνει αυτό, πρέπει να τρέξουν όλοι, αν το υπουργείο θέλει να προλάβει τις εκλογές. Μην γράφουμε ό,τι να ΄ ναι. Δεν υπάρχουν επιλογές τώρα και τοποθετήσεις το καλοκαίρι.
Για την αναστάτωση στα σχολεία, λέω ότι τέτοια σε μικρότερη κλίμακα θα υπάρξει από την τοποθέτηση των Συμβούλων και υπάρχει και για άλλους λόγους. Το υπουργείο γνωρίζει την "αναστάτωση" αλλά η υπουργός ήδη από το καλοκαίρι είπε ότι έχει ξαναγίνει αλλαγή διευθυντών στη μέση της χρονιάς και φάνηκε αποφασισμένη να το ξανακάνει. Άλλωστε η άλλη επιλογή είναι να μην γίνουν καθόλου επιλογές διευθυντών, να συνεχίσουν οι παρατάσεις που ε΄χουν τραβήξει πάρα πολύ και το θέμα να εξεταστεί μετά από διπλές εκλογές!!! Αυτή όμως η επιλογή εκθέτει ανεπανόρθωτα όποιον θα την επέλεγε.

 
Κ.Α.
07 Δεκ 2022 19:13

@Δάσκαλος, 07 Δεκ 2022 16:11
"εναλφάβητη";
Πρόκειται για το αντίθετο του "αναλφάβητη"; Σε ποια τάξη του Δημοτικού διδάσκεις Δάσκαλε αυτό τον τύπο; Εναλφάβητος, εναλφάβητη, εναλφάβητο;
Ή μήπως εγγράμματος;

 
Γιώργος
07 Δεκ 2022 17:02

Δεν σκέπτεται κανένας τους υπάλληλους των Διευθύνσεων της Α και Β Αθήνας και Θεσσαλονίκης ! Πρέπει να ετοιμάσουν 100 πιστοποιητικά αμέσως !
Αύριο θα τους στείλει το σχέδιο των πιστοποιητικών ! Καλά είμαστε για γέλια !
Να βάλουν είπε πλάτη και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων να προλάβουμε !

 
ANΤΩΝΗΣ
07 Δεκ 2022 16:56

Έχω μία απορία και θέλω μία απάντηση και μία εξήγηση
Στην πλατφόρμα γιατί πρέπει να μπω με τους κωδικούς TAXIS και όχι με τον αριθμό μητρώου εκπαιδευτικού ;
Κυκλοφορούν παντού οι κωδικοί TAXIS πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο !

 
Δάσκαλος
07 Δεκ 2022 16:11

@@Δασκαλος (αυτός που μου απαντάει και τέλος πάντων).
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη έτοιμα τα "χαρτιά" τους (προφανώς και αναφέρομαι στα ψηφιακά αρχεία) μία που ο νόμος είναι σαφής και ψηφισμένος εδώ και 2,5 χρόνια.
Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να τα ανεβάσουν στην πλατφόρμα.
Αν τους φαίνεται δύσκολο, ίσως θα πρέπει να το σκεφτούν αν αξίζει τον κόπο να μπουν στην όλη διαδικασία, γενικότερα.
Νομίζω ότι μία στελεχιακή ανανέωση -ψηφιακά εναλφάβητη- δεν θα είναι εις βάρος της εκπαίδευσης.

 
@Κρέων
07 Δεκ 2022 15:28

Αγαπητέ Κρέοντα, μάλλον δεν πρέπει να έχεις σχέση με τη διοίκηση (με την εκπαίδευση δεν ξέρω...)
Υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθούν Διευθυντές πλέον εντός της σχολικής χρονιάς; Σκέφτεσαι αυτά που γράφεις; Δηλαδή θα τοποθετηθεί ο νέος διευθυντής στο καινούριο σχολείο, θα φύγει ο παλιός διευθυντής πίσω στην οργανική του, θα φύγει από εκεί ο τοποθετηθείς εκπαιδευτικός... κι έτσι σε 14.000 σχολικές μονάδες, θα γίνουν π.χ. 50.000 "καραμπόλες" - τοποθετήσεις, αναστατώνοντας ΟΛΗ τη σχολική λειτουργία και αλλάζοντας οι μαθητές εκπαιδευτικούς, εν μέσω του έτους;

 
Τρίγωνα-Κάλαντα!
07 Δεκ 2022 15:24

Επιτέλους! Να έχουμε και ένα ενδιαφέρον χριστουγεννιάτικα!

 
Hal9000
07 Δεκ 2022 14:06

Δεν εχω καταλαβει παντως αν μπορει καποιος να δηλωσει υποψηφιος σε αλλη περιφερεια απο αυτην που υπηρετει.

 
Σταμάτης
07 Δεκ 2022 13:40

Η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει. Και ας μας τοποθετήσουν το καλοκαίρι. Δε μας απασχολεί το πότε θα πάμε στη νέα μας θέση. Αλλά η διαδικασία πρέπει να αρχίσει από τώρα για να μαστε το καλοκαίρι εδω στα σχολεία. Δεν το καταλαβαίνετε?????

 
@Στέφανος
07 Δεκ 2022 13:39

Πολλά πράγματα δεν είναι παιδαγωγικά σωστά....θέλετε να απαριθμήσω?????? Οπότε τώρα σας ένοιαξε???? ΝΑ ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ...ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΑΝ.

 
Στεφανος
07 Δεκ 2022 13:20

Η προθεσμια πρεπει βεβαια τυπικα ναναι στις 12 το βραδυ. Η τελευταια μερα ειναι μιση. Η λεπτομερεια μετραει. Το φεκ ειναι ξεκαθαρο δεν χρειαζεται συμβουλιο επικρατειας

 
@Δάσκαλος
07 Δεκ 2022 13:20

Αγαπητέ ''@Δάσκαλος '' , βεβαίως και να γίνουν κρίσεις. Αλλά υπάρχει καποιος ουσιώδης λόγος να χαλάστούν οι γιορτινές μέρες τόσων ανθρώπων, και υποψηφίων και υπαλλήλων, αφού η τοποθέτηση των νέων δ/ντών θα γίνει το καλοκαίρι?
Μόνο τιμωρητικό δείχνει όλο αυτό. Οι υποψήφιοι θα είναι κολλημένοι σε ενα Η/Υ, να μαζεύουν χαρτιά, αντί να ασχολούνται με την οικογένειά τους τις γιορτινές αυτ΄ς μέρες, και οι υπάλληλοι, απόντες από το σπίτι τους.
Κάπου έλεος δηλ με όλο αυτο !!!!
Ο κος Κοπτσης όμως θα είναι με την οικογένειά του. Το Πετάει και φεύγει διακοπές. ¨ολοι οι άλλοι χαμένοι απο όλο αυτο
Και ξέρετε @Δάσκαλε, οι στιγμές που χάνονται, δεν ξαναγυρίζουν πισω

 
Κρεων
07 Δεκ 2022 13:13

Αν δε γίνουν εκλογές πριν από τον Απρίλιο, τότε τον Μάρτιο θα τοποθετηθούν οι νέοι διευθυντές!!!!!!! Επιτέλους!!!!!

 
Στεφανος
07 Δεκ 2022 13:12

Λαθος δικο μου. Ειναι 20 οι ημερες. Παντως το ουσιαστικο ειναι ορι δεν μπορει να αλλαξουν οι δντες στη μεση της χρονιας διοτι θα αναστατωθουν τα σχολεια αφου θα δημιουργηθουν νεα κενα μαθηματων στα σχολεια. Τα παιδια θα πρεπει να εχουν νεους καθηγητες η δασκαλους γιατι καποιοι θα τοποθετηθουν δντες. Αυτο δεν γινεται ουτε ειναι παιδαγωγικα σωστο.

 
Λόλα
07 Δεκ 2022 13:12

Αντε,επιτέλους!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καμια άλλη αναβολή. Επίσπευση διαδικασιών. Αλλαγή μες στη χρονιά, αν όλα πάνε καλά

 
Φανή Αττική
07 Δεκ 2022 13:11

Καμία άλλη παράταση. Ως εδώ. Άμεσα.

 
Ασπασία Αθήνα
07 Δεκ 2022 13:11

Τελειαααααααααα
επιτέλους!!!!!!
Ολε!!!!!

 
Σπυρίδων Αγ. Παρασκευή
07 Δεκ 2022 13:11

Η στιγμή που πολλοί περιμέναμε!!!!!!!!!!!!!

 
Κ.Α.
07 Δεκ 2022 12:54

@ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 07 Δεκ 2022 12:34
Μέτρα καλά τις μέρες, μία -μία, και θα σου βγούνε 20. Μετράς και την 9 και την 28. Αν τώρα κρίνεις ότι η 28 είναι μισή, γιατί λήγει η προθεσμία στις 4 το απόγευμα, τότε σου προτείνω προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της εγκυκλίου!!!

 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
07 Δεκ 2022 12:34

ΤΟ 20ΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 29 ΤΟΥ ΜΗΝΑ. 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ 19.ΣΥΝΕΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.

 
αρχίσαμε ...
07 Δεκ 2022 11:45

έλεγαν από Τετάρτη, πήγε Πέμπτη και τω΄ρα Παρασκευή ! ρε έχουν τρελό γελιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 
steven
07 Δεκ 2022 11:39

Δεν σέβονται τίποτα πια..Ούτε την γιορτή των Χριστουγέννων...αίσχος και ντροπή ..Τι θα γινόταν εάν ξεκινούσαν οι αιτήσεις 10 Γενάρη ! 1 !

 
Δάσκαλος
07 Δεκ 2022 11:32

Η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει!!!
Οι αλλαγές δ/ντών/ντριών ας γίνουν το καλοκαίρι.
Καμία δικαιολογία για άλλες παρατάσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.