Πρότυπα Σχολεία: Μέχρι 15 Μαΐου τα αποτελέσματα- 2 στους 11 υποψηφίους θα πάρουν το "εισιτήριο" επιτυχίας

Πως θα μάθουν οι υποψήφιοι μαθητές εάν εισάγονται σε Πρότυπο Σχολείο

29/04/2023

Ενημερώθηκε: 02/05/2023, 20:52

Άκουσε το άρθρο

Χωρίς προβλήματα , σύμφωνα με το υπουργείο Παιδελίας, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών για τα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία, οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα  σε 66 Εξεταστικά Κέντρα, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι υποψήφιοι για τα Πρότυπα Σχολεία ήταν  9.392 και  και οι θέσεις 1.696, εισάγονται δηλαδή 2 στους 11 υποψηφίους.

Για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία οι αιτήσεις  ήταν κατά πολύ λιγότερες από τις θέσεις. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι  ήταν 205 και οι θέσεις 342. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι τα Εκκλησιαστικά συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία.

Η αποστολή θεμάτων

Οι "πύλες" των Εξεταστικών Κέντρων έκλεισαν στις 9 το πρωί και οι μαθητές παρέλαβαν τα θέματα  με 5 λεπτά καθυστέρηση από το προγραμματισμένο χρόνο, δηλαδή στις 9:20. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εξαίρεση αποτέλεσαν τρία Εξεταστικά Κέντρα στα οποία λόγω προβλήματος με το δίκτυο τα θέματα τα έλαβαν με μικρή καθυστέρηση.

Διευκρινίσεις

Στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έφθασαν τρεις απορίες από  τα Εξεταστικά Κέντρα, αλλά δεν χρειάστηκε να δοθούν απαντήσεις . Έτσι δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για κανένα θέμα.

Τα αποτελέσματα  

Τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας και πριν τις 15 Μαΐου.

Σε σχέση με πέρσι -που εκδόθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα-για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα απαιτηθούν μερικές ημέρες παραπάνω , λόγω των διπλών δηλώσεων και το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν στις εξετάσεις και τα νεοθεσμοθετημένα  Πρότυπα Εκκλησιιαστικά Σχολεία.

Πως θα γίνει η βαθμολόγηση

Η βαθμολόγηση των γραπτών , δεν θα γίνει από  εκπαιδευτικούς βαθμολογητές θα γίνει σε "σκάνερ" με συγκεκριμένο λογισμικό, ενώ Επιτροπή θα κάνει σχετικό έλεγχο για το ενδεχόμενο λαθών.

Πώς μπορούν να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες για τα αποτελέσματα:

Οι μαθητές  θα ειδοποιηθούν με SMS στο κινητό που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisa... με χρήση των κωδικών taxisnet.

Από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/.

Μετά την κύρωσή τους από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια των οικείων σχολικών μονάδων τα αποτελέσματα (επιτυχόντων και επιλαχόντων) θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Πρότυπων Σχολείων.

Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που θα αποδοθεί σε   κλήρωση .

Επίδειξη απαντητικών φύλλων- Δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών 

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες  επιθυμούν να λάβουν γνώση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (σ.σ. πέρσι υπέβαλαν αίτηση από από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα γίνει η επίδειξη των απαντητικών φύλλων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (13)

Ειρήνη
|

Και στην Ευαγγελική τα θέματα δόθηκαν στις 11.15 και τα παιδιά ήταν μέσα από τις 9… αυτά δυστυχως μόνο στην Ελλάδα γίνονται, πολύ κρίμα

μαριγω
|

εξαιρετικο κειμενο βοηθαει πολλη

Γονιός
|

Στο Βαρβάκειο Λύκειο τα θέματα δόθηκαν στις 10:00 και η λήξη ήταν στις 12:30 απλά πράγματα για όσους έχουν την εμπειρία!!!

Rachel
|

Κανείς ποτέ δεν είπε ότι τα θέματα θα δοθούν στις 9. Στις 9 ήταν η προσέλευση. Όποιος έχει κάνει σωστή προετοιμασία και έχει και τις δυνατότητες θα περάσει (ακόμα και αν δεν είναι το παιδί μου/ μας μέσα σε αυτά). Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Μαρία
|

Τα θέματα δόθηκαν στο 26 ΓΕΛ στις 11 και δέκα.

MV
|

Στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης τα θέματα δόθηκαν 11.15, όταν σε άλλα σχολεία η καθυστέρηση ήταν πολύ μικρότερη.
Ώρα λήξης του χρόνου των εξετάσεων ορίστηκε στις 13.45, όταν τα παιδιά βρίσκονταν από τις 9 στα σχολεία.

poly
|

Οι εξετάσεις έγραφε η ανακοίνωση ότι θα ξεκινούσαν στις 10. Οι υποψήφιοι προσέρχονταν μία ώρα πριν. Στα μεγάλα εξεταστικά κέντρα είναι λογικό να υπήρξε μία καθυστέρηση, λόγω της φωτοτύπισης.

Παναγιώτης
|

Γράφετε "Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών για τα Πρότυπα". Το ρεπορτάζ που κάνετε στηρίζεται μόνο στο δελτίο τύπου του Υπουργείου; Γιατί στο εξεταστικό 26ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ, τα παιδιά μπήκαν στις 9.00, τα θέματα δόθηκαν στις 11.10 (2 ώρες αναμονή) και τα παιδιά μετά την εξέταση βγήκαν στις 1.30, σύνολο 4 ½ ώρες. Και μην ξεχνάμε πρόκειται για δωδεκάχρονα παιδιά!!!

Κώστας Κρομμύδας
|

Τα θέματα στο 2o ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ δόθηκαν στις 10:40. Άρα λοιπόν 1 ώρα και 40 λεπτά καθυστέρηση.

Αννα
|

Οι εξετάσεις θα ξεκινούσαν στις 10:00 αλλά οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι στο εξεταστικό κέντρο το αργότερο στις 9.
Στο 2ο Γυμνασιο Παλαιου Φαληρου τα παιδιά ξεκίνησαν να γράφουν στις 10:20...

Τιμολέων Μπουρδάς
|

Ρε παιδια,, επαληθευστε πρωτα τι σας λενε και μετά γράψτε το.
"Οι πορτες έκλεισαν στις 9:00 και με μικρή καθυστέρηση οι μαθητές πηραν τα θέματα στις 09:20. Μα δεν δόθηκε ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10:00.
Μάλλον ο " ποιητής " Θα θελε να γράψει 10:20, η πραγματικη αλήθεια παντως είναι ότι στη καλυτερη δοθηκαν 10:35

Α.Κ.
|

Είναι ψέμα ότι δόθηκαν με μικρή καθυστέρηση τα θέματα. Στα Ανάβρυτα δόθηκαν τα θέματα στις 10.15 και στο 26ο Πειραματικό ΓΕΛ στις 11.10!!!!!! Σε παιδιά 12 χρονών που ήταν εκεί στημένα από τις 9.00. Περίμεναν δηλαδή πάνω από δύο ώρες μέχρι να ξεκινησουν να γράφουν!!! Είναι προφανές ότι αυτά τα παιδιά δεν ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τα υπόλοιπα....

Maria
|

Τα θέματα πάντως στο 2ο Γυμνάσιο λύκειο Θεσσαλονίκης για τα πρότυπα δόθηκαν 11:15 από τις 9:00 που θα έπρεπε να δοθούν. Καθυστέρηση 2 ώρες και 10 λεπτά λοιπόν και όχι 5 λεπτά που ειπώθηκε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ