Ημερίδα «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση»

07/12/2023

Ενημερώθηκε: 07/12/2023, 16:41

Άκουσε το άρθρο

Ημερίδα με θέμα «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση», διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Η ημερίδα η οποία συνδιοργανώνει με το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών) θα πραγματοποιηθεί  τo Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 9:00- 14:30 στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Διευθυντή ΔΕ Ανατολικής Αττικής Ανδρέα Μαρίνου

Αφουγκραζόμενη τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας καθώς και τον ταχύ ρυθμό ψηφιοποίησης της χώρας μας,  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής συνδιοργανώνει με το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών), Ημερίδα με τίτλο «AI in Education  -  Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» τo Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 9:00- 14:30 στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η γνωριμία με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και την αξιοποίησή της στην Εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων  θα γίνει ενημέρωση για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπερεθνικών Οργανισμών (UNESCO, OECD κ.λπ.) για την Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς επίσης για την υλοποίηση εφαρμογών στο πλαίσιο ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού έργου που στοχεύει:

i. στη βελτίωση, διευκόλυνση και εξατομίκευση της μάθησης, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που απευθύνονται σε μαθητές (student-facing AI),

ii. στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και στην υποστήριξή τους στη διδασκαλία και την αξιολόγηση των μαθητών, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που απευθύνονται σε καθηγητές (teacher-facing AI).

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όλης  της Αττικής καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ