Οι νέες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου

Ως προς την αποτύπωση των στοιχείων γονέων και συζύγων

22/02/2024

Ενημερώθηκε: 22/02/2024, 10:53

Άκουσε το άρθρο

Αλλάζουν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου, ως προς την αποτύπωση των στοιχείων γονέων και συζύγων στο Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών», με απόφαση της  υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα:

Α Τα ονοματεπωνυμικά πεδία ιδιότητας γονέα ήτοι τα πεδία «Όνομα πατρός», «Επώνυμο πατρός», «Όνομα μητρός», «Επώνυμο μητρός» επί των ληξιαρχικών πράξεων γάμου και συμφώνου συμβίωσης και «Πατρώνυμο», «Μητρώνυμο» επί της ληξιαρχικής πράξης θανάτου είναι δυναμικά και προσαρμόζονται αναλόγως ώστε να αποτυπώνεται η αστική κατάσταση του φυσικού προσώπου. 

Β. Απαλείφεται το πεδίο «Επώνυμο πατρός (μόνο μητέρα)» στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης στο Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών».

Γ.Δίνεται η δυνατότητα στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, όπως αυτά παράγονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών», να περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενός μόνο γονέα ανεξαρτήτως φύλου, εφόσον αυτό προκύπτει από κάποια άλλη αρμόδια αρχή.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση  με τις νέες ληξιαρχικές πράξεις  

Σχόλια (1)

Γιώργος
|

Αναμείνατε ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ από Σεπτέμβριο για τα στοιχεία των μαθητών με αντικατάσταση των πεδίων "Πατέρας", "Μητέρα". Η "προοδευτικότητα" σε όλο της το μεγαλείο!
Υ.Γ. Αν υπήρχε ανάλογος ζήλος και σε άλλα θέματα, όπως η απόδοση δικαιοσύνης (π.χ. για το έγκλημα των Τεμπών), θα είμασταν καλύτεροι....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ