Τροπολογία "Κεραμέως" καταργεί την Ελάχιστη Βάση Βαθμολογίας 50 στο ΑΣΕΠ

Επιπλέον προβλέπεται ρητά ότι δεν δημοσιοποιούνται τα ίδια τα θέματα και οι ερωτήσεις, οι οποίες τέθηκαν σε διενεργηθέντα διαγωνισμό, καθώς και οι απαντήσεις τους

01/04/2024

Άκουσε το άρθρο


Με τροπολογία, την οποία κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή:

Α. Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) παραδειγμάτων επί των ερωτήσεων της δοκιμασίας δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία εφαρμόζεται σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π., ώστε οι υποψήφιοι να πληροφορούνται το αντικείμενο αυτών και το περιεχόμενό τους.

Β. Επιπλέον προβλέπεται ρητά ότι δεν δημοσιοποιούνται τα ίδια τα θέματα και οι ερωτήσεις, οι οποίες τέθηκαν σε διενεργηθέντα διαγωνισμό, καθώς και οι απαντήσεις τους.

Γ. Επίσης, καταργείται η ελάχιστη βάση βαθμολογίας 50 σε κλίμακα 1-100 στον συνολικό βαθμό της γραπτής εξέτασης και θεσπίζεται η δυνατότητα πρόβλεψης με την προκήρυξη συγκεκριμένης βαθμολογίας ως βάσης στον συνολικό βαθμό της γραπτής εξέτασης ή και των επιμέρους στοιχείων της.

Ακολουθεί η τροπολογία


 

Σχόλια (1)

Επιτηρητές ΑΣΕΠ
|

Μετά την τραγική εμπειρία συμμετέχοντας ως εξεταζόμενος στη εξέταση της 31/3/2023 …

Το υπουργείο Εσωτερικών, είτε μέσω του ΑΣΕΠ, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς (Ιθαγένεια, ΕΚΔΔΑ) διενεργεί πολλαπλές εξετάσεις, στις οποίες καλούνται διοικητικοί υπάλληλοι (κυρίως από το εσωτερικών) να συμμετέχουν ως μέλη επιτροπών, επιτηρητές και ως υπεύθυνοι αίθουσας.
Αυτοί λοιπόν πρέπει να κατευθύνουν την διαδικασία των εξετάσεων.
Άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμμία επαφή με την αίθουσα, καμία γνώση με την διαδικασία των εξετάσεων, που δεν κατανοούν την θέση του εξεταζόμενου, δεν ξέρουν να συμπεριφερθούν, το μόνο που κάνουν είναι διαβάζουν τις οδηγίες και μάλιστα ασταμάτητα γιατί τις βλέπουν για πρώτη φορά και δεν τις καταλαβαίνουν.
Σίγουρα είναι άριστοι στο αντικείμενο τους, αλλά με την αίθουσα δεν έχουν επαφή διότι αγνοούν στοιχειώδεις κανόνες.
Αν τους επιλέγουν για να εισπράξουν κάποια αμοιβή ας τους δώσουν ένα bonus και ας αφήσουν τις εξετάσεις, κάθε μορφής εξετάσεις στους Εκπαιδευτικούς, σε αυτούς που είναι το κύριο έργο τους και όχι το πάρεργο τους.

Υποψήφιος asep

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ