(Φωτό) Καθηγητές και δάσκαλοι διαδήλωσαν έξω από το υπ. Παιδείας για την εκπαιδευτικό που τέθηκε σε δυνητική αργία

Με την κατηγορία ότι παρεμπόδισε την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

10/03/2025

Ενημερώθηκε: 10/03/2025, 16:23

Άκουσε το άρθρο

Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας  πραγματοποίησαν δάσκαλοι και καθηγητές,  με πρωτοβουλία  της ΟΛΜΕ, ζητώντας να αρθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη με την οποία εκπαιδευτικός τέθηκε σε δυνητική αργία με την κατηγορία ότι παρεμπόδισε την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Την κινητοποίηση της ΟΛΜΕ στηρίζει και η ΔΟΕ.

Οι δύο Ομοσπονδίες για την διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη διαδήλωση, κήρυξαν   2ωρη στάση εργασίας.

Γιατί τέθηκε δυνητική αργία η εκπαιδευτικός 

Σε δυνητική αργία τέθηκε εκπαιδευτικός , με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, δεδομένου ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα για τα οποία παραπέμφθηκε ,από τον ΔΔΕ Πειραιά Διονύση Αναστασόπουλο, στο οικείο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο,  μπορούν να επισύρουν την ποινή της οριστικής παύσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παιδείας, η πειθαρχικώς διωκόμενη 

  • προκάλεσε αναστάτωση στους συναδέλφους της αλλά και στους μαθητές,με φωνασκίες, θόρυβο και συνθήματα,προκειμένου να παρεμποδίσει τη διαδικασία αξιολόγησης  και την ομαλή λειτουργία της σχολικής  μονάδας, 
  • ενώ ταυτόχροναπαρεμπόδισε και τη διαδικασία της αξιολόγησης έτερου εκπαιδευτικού με τηνπρόκληση ταραχής και ψυχικής  πίεσης , προτάσσοντας τη συνδικαλιστικής της ιδιότητα, διαταράσσοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ακώλυτη λειτουργία   της δημόσιας υπηρεσίας.

Τα ανωτέρω , αναφέρει η απόφαση, είναι τέτοιας φύσης και βαρύτητας ώστε να διασαλεύεται με την τέλεσή τους η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς και το κύρος αυτής, δεν συνάδουν   με το σχολικό περιβάλλον , αλλά και με την ιδιότητα της ως  εκπαιδευτικού, διαταράσσουν τη σχολική ειρήνη και τάξη, το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των καθηγητών  και των μαθητών , ενέχουν μεγίστη απαξία και αποδεικνύουν απάδουσα προς το δίκαιο συμπεριφορά της πειθαρχικώς διωκόμενης.

Κατά συνέπεια, καταλήγει η απόφαση του υπουργού Παιδείας, συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 104 παρ 1 περ. β' του νόμου 3528/2007 για τη θ΄ση της εν λόγω υπαλλήλου σε δυνητική αργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (31)

Master chef (πάτα και λίγο φρένο Ayrton)
|

@@Εσείς που είστε υπερ 11 Μαρ 2025 23:39
Και στην οδήγηση είναι σημαντικός ο ρόλος του οδηγού.... αλλά αυτό προϋποθέτει ότι το αυτοκίνητο έχει μηχανή, 4 ρόδες, τιμόνι και φρένα.
Χωρίς αυτά, ακόμα και ο Ayrton θα στούκαρε.... και θα πάτωνε στην αξιολόγηση.
ΥΓ. Όχι.... δεν θα φορτωθούν τα λάθη του εργοστασίου στον οδηγό.

@@εσείς που είστε υπέρ
|

Συνεχίζετε να μην παραθέτετε κανένα επιχείρημα για το πώς θα βελτιωθεί η εκπαίδευση με αυτή την αξιολόγηση, παρά μόνο προσπαθείτε να αντικρουσετε τα λεγόμενα μου. Αφού λοιπόν έχει τη σημαντικοτερη θέση ο εκπαιδευτικός, γιατί δεν του αναθετουν να αξιολογήσει τα πάντα σε σχέση με τη δουλειά του; Τα εγχειρίδια που χρησιμοποιεί, την άδεια τάξη που πολλές φορές έχει, το αν ο διευθυντής του βοηθάει όντως στη λειτουργία του σχολείου, το αν βοηθιεται από την αξιολόγηση του και σε ποια σημεία. Αυτή δεν είναι μια αξιολόγηση που θα πάει μπροστά την εκπαιδευτική διαδικασία; Γιατί τη φοβάστε λοιπόν; Και όχι, όταν πας να αξιολογήσεις μόνο τον εκπαιδευτικό χωρίς όλα τα προηγούμενα, δεν τον θεωρείς σημαντικό, του φορτώνεις τις όποιες αποτυχίες του όλου συστήματος στο οποίο ομως ο ίδιος δεν έχει λόγο. Δεύτερον, αυτοί του 2020 κτλ δεν ορκίστηκαν σε καμία αξιολόγηση, δεν υπήρχε καν και όταν πέρασε η διετία τους έπρεπε να μονιμοποιηθουν αυτοδικαια όπως λέει το σύνταγμα. Άρα κάποιοι παρανομούν. Ψιλά γράμματα ε; Επίσης, μιλάμε για νόμο που πολλές φορές οι νόμοι που ψηφίζονται μπορεί να βγουν αντισυνταγματικοι και να ακυρωθούν, όπως κόπηκε πχ άδικα η άδεια ανατροφής στους διορισθεντες του '20 που είχε κόψει η Κεραμεως παράνομα και δεν τιμωρήθηκε ποτέ παρόλο που ακυρώθηκε η απόφαση της. Τρίτον, πιστεύετε ότι στην Αγγλία ξεκίνησε έτσι το σύστημα; Με τον βουρδουλα; Όχι, κι εκεί θα υπήρχαν άτομα σαν εσάς να κάνουν προπαγάνδα υπέρ ενώ οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί επισημαιναν τους κινδύνους και το μονόπλευρο του θέματος. Για τη Φινλανδία τα παράπονα σας στην ΤΝ, αυτή την βγάζει σαν τα καλύτερα συστήματα αξιολόγησης που έχουν όμως στόχο την ουσιαστική βελτίωση και όχι την τιμωρία και κατ' επέκταση με μια αλλαγή στο σύνταγμα και την απόλυση. Τώρα περιμένω τα επιχειρήματα σας που δείχνουν πώς με τη συγκεκριμένη αξιολόγηση θα έχουμε βελτίωση ολοκλήρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που υποτίθεται ότι είναι και το ζητούμενο. Είναι;

ψυχραιμία .... από φιλελεύθερο
|

Η αξιολόγηση μπορεί και πρέπει να γίνει χωρίς ποινές. Οι ποινές είναι ομολογία αποτυχίας. Το Υπουργείο πρέπει να αποφύγει τις παγίδες. Η τρέχουσα αξιολόγηση σε γενικές γραμμές είναι μια σύγχρονη διαδικασία. Οι κλείδες παρατήρησης πρέπει να εξειδικευτούν ανά γνωστικό αντικείμενο. Η αξιολόγηση πρέπει να αξιολογηθεί. Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία.
φιλελεύθερος

Και χάρη της κανουν
|

Έχει παραγινει το κάνουμε τους αντιδρώντες συνδικαλιστές οδηγούν τον κλάδο σε μιζέρια.Ειναι συμπεριφορά εκπαιδευτικού αυτή να φωνάζει να παρεμποδίζει κλπ.εχω δει πολλά τέτοια.Νομιζω απόλυση έχει πολλούς που μπορούν καλύτερα να τα καταφέρουν και περιμένουν.

@Εσείς που είστε υπερ
|

Με συγχωρείτε, αλλά όσα γράφετε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα:
1. Οι έρευνες δείχνουν ότι από όλες τις εκπαιδευτικές παραμέτρους σπουδαιότερη είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού και εσείς τον θεωρείτε "τελευταίο τροχό της αμάξης"!
2. Ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι διορίζονται ως δόκιμοι και γνωρίζουν ότι πριν της μονιμοποίησης θα αξιολογηθούν. Με την ανάληψη μάλιστα των καθηκόντων ορκίζονται σχετικώς για εφαρμογή νόμων.
3. Η ταύτιση του ελληνικού συστήματος με εκείνο της Αγγλίας μόνο άγνοια δηλώνει. Εκεί οι αξιολογητές προκύπτουν απρόσμενα στο σχολείο σαν το ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις, ενώ εδώ γίνονται συνενοήσεις και κοινός προγραμματισμός Αξιολογητή και αξιολογούμενου για το τι θα διδάξει και με ποιους στόχους. Κλέινουν τα αναποτελεσματικά σχολεία και στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στα σπίτια τους. Ξέρεις έστω και ένα εκπαιδευτικό που απολήθηκε λόγω αξιολόγησης; Οσο για την επίκληση της Φινλανδίας, μάλλον δεν έχεις πλήρη εικόνα. Είναι η γνωστή καραμέλα.
Αυτές μερικές από τις αρκετές ανακρίβιες που γράφετε.

Master chef (αξιολόγηση οδηγού σακαράκας)
|

Από τα σχόλια συμπεραίνω ότι υπάρχει σύγχυση ή/και άγνοια, σχετικά ΚΑΙ με την αξιολόγηση "Κεραμέως" αλλά ΚΑΙ με το χώρο της δημόσιας παιδείας.
Μπλέκεται ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα.... όταν ο ιδιωτικός αφορά επιχειρήσεις με στόχο το οικονομικό κέρδος.
Μπλέκονται οι πίτσες και τα σουβλάκια (τα μπιφτέκια στην απ' έξω?).... με την υγεία και την παιδεία.
Μπλέκεται ο τρόπος και τα μέσα δράσης του συνδικαλισμού.... λες και υπάρχει πουθενά στον κόσμο διαμαρτυρία με ανθοδέσμες και σοκολατάκια.
Μπλέκονται όροι πρόσληψης και νόμοι που αλλάζουν (αμφότερα) σαν τα πουκάμισα, που πολλές φορές γράφονται στο πόδι, που κάποιες φορές ίσως γράφονται στις Βρυξέλλες, που άλλες φορές ίσως γράφονται σε συνεργασία με ντόπιες Βρυξέλλες.... με μια κακή αξιολόγηση-παρωδία που οδηγεί στη (μεθοδευμένη?) κατάρρευση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ αγαθού της δημόσιας παιδείας.
Μπλέξαμε ακόμα-ακόμα.... και το γιατί και ποιοι χρεωκόπησαν τη χώρα το 2009....
ΥΓ. Αξιολογείστε με όσο θέλετε ως μάγειρα. Χωρίς κουζίνα, τηγάνι κι αβγά.... τι ομελέτα πιστεύετε να φτιάξω? Εγώ θα φταίω γι' αυτό που (δεν) θα φάτε στο τέλος?

ΔΜ
|

@Μάρκος Γονέας, Προφανώς από αυτά που γράφετε προκύπτει ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού , τη λειτουργία και τις ανάγκες μιας σχολικής μονάδας. Όσο δε γιαεταφορα αρμοδιοτήτων σε αυτούς τους Δήμους που έχουμε, πέραν της Συνταγματικής αναθεώρησης που απαιτείται, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Βέβαια είναι απολύτως δικαιολογημένη η άγνοια για τις ανάγκες , τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες ενός επαγγέλματος που δεν έχετε ασκήσει. Είναι επίσης απολύτως αδικαιολόγητη η κατάθεση προτάσεων "βελτιώσεων " για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Ρωτήστε αν θέλετε και θα μάθετε αλλά κυρίως θα καταλάβετε τα περισσότερα....Φιλικά.

@Μαρκος γονεας
|

Κύριε Μάρκο εδώ τα σχολεία δεν έχουν γραμματέα και σεις μας λέτε για manager.. κανεις σοβαρός manager του ιδιωτικού τομέα δεν αμοίβεται με βασικό μισθό, δεν εργάζεται χωρίς επιτελείο (γραμματείς) και δεν βιδωει πόμολα στον χώρο εργασίας του.

Μάρκος Γονέας
|

Η αξιολόγηση μπορεί να γίνεται πραγματικά μόνο από ειδικές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα και διευθυντές-managers που δεν προέρχονται από την εκπαίδευση. Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα. Επίσης για να είμαστε ρεαλιστές, οι μόνοι διευθυντές στα σχολεία πρέπει να είναι αυτοί που έχουν περάσει από την εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης ή μόνο όσοι έχουν προϋπηρεσία διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα ή τον ευρύτερο δημόσιο οι οποίοι μπορούν να φέρουν νέες ιδέες και μεθόδους που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της εκπαίδευσης. Η διαφορετική προέλευση μπορεί να φέρει νέες προσεγγίσεις και να βοηθήσει στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων. Οι μόνο εκπαιδευτικοί που είναι ικανοί για διευθυντές είναι όσοι εχουν πτυχία οικονομικών και διοίκησης και αυτοί και μόνο θα έπρεπε να μπορούν να πάρουν θέσεις ευθύνης στη διοίκηση ενός σχολείου. Εάν κάποιος καθηγητής δεν περάσει την αξιολόγηση, είναι σημαντικό να έχει την ευκαιρία να περνάει σε νέο κύκλο εκπαίδευσης αφήνοντας τα διδακτικά του καθήκοντα και φυσικά με αντίστοιχη αναπροσαρμογή του μισθού του ώστε να έχει έρισμα προς την επιτυχία. Και επιτέλους ας στηρίξουμε την ιδέα να γίνουν όλοι οι δάσκαλοι/καθηγητές μισθωτοί στους δήμους και να επιλέγονται από τον δήμο μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και να βοηθήσει στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στις συγκεκριμένες ανάγκεις κάθε περιοχής. Ο δήμος, ως εκπρόσωπος της κοινότητας, μπορεί να έχει καλύτερη γνώση των αναγκών και των προτεραιοτήτων των μαθητών και των γονέων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε περιοχής. Το καλοκαίρι που δε προσφέρουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, ας τους δίνεται η ευκαιρία να απασχολούνται με κάτι άλλο.

@GEN_X
|

Μην ψάχνεις λογική. Για μένα, κάνουν σαν να είναι δική τους "επιχείρηση" το σχολείο οπότε θέλουν το ένα, δε θέλουν το άλλο κλπ. Παράνοια. Όπως είπες, εργάζομαι στη δουλειά Χ, ο εργοδότης με αξιολογεί. Είναι κοινή λογική (θα έπρεπε) αλλά ακούς 100 δικαιολογίες πάντα. Στο μεταξύ όλοι αυτοί κοιτάνε τις αξιολογήσεις πριν παραγγείλουν πίτσες και σουβλάκια, πριν πάνε στο εστιατόριο να φάνε, πριν πάνε σε γιατρό, πριν προσλάβουν οποιονδήποτε για μια δουλειά. Αλλά οι ίδιοι δε θέλουν να αξιολογούνται.

Βαλίτσης
|

Τι διαβάζω μωρέ;
"Αγαπητέ συνάδελφε, οι όροι δεν έχουν αλλάξει. Δεν υποχρεώθηκε να αξιολογηθεί εκπαιδευτικός που ήταν διορισμένος με τους παλαιούς όρους. "
Πλάκα μας κάνεις.....ΒΟΑ όλη η Ελλάδα με πειθαρχικά σε ΜΟΝΙΜΟΥΣ υπαλλήλους που διορίστηκαν τουλάχιστον 15 χρόνια πριν σε διάφορες περιοχές όπως πχ ΔΙΔΕ Κιλκίς, ΔΙΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης κτλ και διαβάζω τέτοια πράγματα. Κάποιοι είτε είναι βαθιά νυχτωμένοι είτε δεν έχουν σχέση με την σημερινή κατάντια στα σχολεία. Η αξιολόγηση τρέχει για παλιούς συναδέλφους (Ρωτήστε να μάθετε για Θεσσαλονίκη) σε κάποιες ΔΙΔΕ και όσοι αντιδρούν ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ......Αν αυτά δεν είναι ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ τότε τι είναι; (με νόμο η κάθε κυβέρνηση αλλάζει τους όρους)

γιαννης
|

ένα μεγαλο μπράβο στον ΔΙΔΕ Πειραιά που τολμησε .
Οποιος δεν τηρει τους νομους σπιτι του .

GEN_X
|

Ένας ιδιωτικός υπάλληλος αξιολογείται καθημερινά από την ημέρα πρόσληψής του. Δε καταλαβαίνω σε τι νομίζουν ότι διαφέρει ο δημόσιος; Το ότι κάποιος στο Δημόσιο έχει προσληφθεί πρόσφατα δε σημαίνει ότι δε θα αξιολογείται. Ειδικά στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που έχει να κάνει με επαφή με ανήλικους, καλώς θα πρέπει να είναι και πιο συχνή η αξιολόγηση σε αυτή την κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων . Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να αποχωρεί από το Δημόσιο, όπως και ένας ιδιωτικός υπάλληλος μπορεί να παραιτείται. Σε καμία περίπτωση συνδικαλιστές και λοιποί δε θα πρέπει να πιστεύουν ότι μπορείς και έχεις δικαίωμα να πηγαίνεις ενάντια στους όρους με τους οποίους προσελήφθηκες.. Αυτά είναι τραγελαφικά αστεία, σε άλλες χώρες ανεπίτρεπτα.

Εσείς που είστε υπερ
|

της αξιολόγησης, δηλώσατε και περάσετε; Μπορείτε να μας πείτε πού και πόσο βελτιωθηκατε εσείς και πού βλέπετε ότι βελτιώθηκε η εκπαίδευση; Όταν δεν αξιολογείται η ίδια η εκπαιδευτική διαδικασία, τα σχολεία, τα βιβλία, οι διευθυντές κτλ από αυτούς που τα ζουν καθημερινά πώς είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι μπαίνοντας σε μερικά ιδανικα μαθήματα, με ιδανικούς μαθητές, σε ιδανικές αίθουσες μόνο και μόνο για να βαθμολογήσει τον τελευταίο τροχό της αμαξης θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο; Πέρα από την ανηθικη απειλή που ασκείται στους νεοδιόριστους προκειμένου να μονιμοποιηθουν. Υπάρχουν στο εξωτερικό διάφορα συστήματα αξιολόγησης. Της Φινλανδίας πχ που θεωρείται από τα καλύτερα και δεν συνδέεται με βαθμολογίες και εκφοβισμους. Υπάρχει και της Αγγλίας, που έχει κι αυτό τιμωρητικο χαρακτήρα και ξεζουμιζει τους εκπαιδευτικούς χωρίς να οδηγεί σε κάποια βελτίωση, αντιθέτως. Εμείς αντιγράφουμε το δεύτερο. Και σας ρωτάω εσάς που το στηρίζετε, γιατί στηρίζετε μια τέτοιου είδους αξιολόγηση που ασκεί μονάχα πίεση τους εκπαιδευτικούς, τους αντιμετωπίζει ως τους μόνους υπεύθυνους για τα χάλια της εκπαίδευσης και τους στερεί πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασία για τους μαθητές τους; Τι πιστεύετε ότι έχει να προσφέρει; Με συγκεκριμένα επιχειρήματα, όχι έκθεση ιδεών.

Μήτσος
|

Αφού άκουγαν τους συνδικαλιστές? Ας τους σώσουν τώρα.

Αβα
|

Οι συνδικαλιστές νομίζουν ότι η εκπαίδευση συνδιοικείται από αυτούς και τα όργανα του κράτους. Δηλαδή ο λαός ψηφίζει Μητσοτάκη και συγκυβερνά ο Κουτσούμπας.

@ριστεία, όχι αστεία
|

"Ο ελέφαντας στο δωμάτιο ήταν το χρέος και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα χάθηκε με την ένταξη στην ΟΝΕ. Μπήκαμε με χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Οταν μπήκαμε με αυτόν τον τρόπο, χειροτέρεψε το πρόβλημα των εξωτερικών ανισορροπιών, μέχρι που φτάσαμε το 2010 και το μπαλόνι έσκασε". Τάδε έφη Αλογοσκούφης στο συνέδριο της Καθημερινής για τα 50 χρόνια της Μεταπολιτευσης. Για δασκάλους δε μίλησε.

@Βαλίτσης
|

Αγαπητέ συνάδελφε, οι όροι δεν έχουν αλλάξει. Δεν υποχρεώθηκε να αξιολογηθεί εκπαιδευτικός που ήταν διορισμένος με τους παλαιούς όρους. Αντιθέτως καλούνται να αξιολογηθούν συνάδελφοι που προσελήφθησαν τα τελευταία χρόνια και γνωρίζουν καλά τους όρους πρόσληψης και μονιμοποίησης. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στη συνάδελφο να παρεμποδίσει τη διαδικασία; Έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνήσει, να ασκήσει κριτική, να αντιδράσει με τα νόμιμα μέσα που παρέχει ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Υπονομεύουμε από μόνοι μας τους θέσμους (όταν δεν κυβερνά ο εκλεκτός μας) και μετά φωνάζουμε φασισμός. Και ναι, συμφωνώ με τη μονιμότητα, αλλά πες μου αγαπητέ συνάδελφε πόσοι ακατάλληλοι καθηγητές βρίσκονται στα σχολεία και δεν τους κουνά κανείς προς χάρην αυτής της μονιμότητας και με το φόβο να μη θεωρηθεί "πολιτική δίωξη". Και δεν μιλώ για μέτριους, κακούς ή αδιάφορους καθηγητές. Μιλώ για ακατάλληλους. Δυστυχώς παντού εκλείπει το μέτρο και αυτό είναι μια αιτία που διαιωνίζονται οι παθογένειες του δημόσιου τομέα.

Φιλόλογος πρώην
|

@Αντίσταση στους νομούς;
Αλήθεια; Πρέπει λοιπόν όλοι να συμφωνούν με το νόμο; Εξοργιστική αντίληψη ολοκληρωτικής λογικής. Ο Ιωάννης Μεταξάς το έλεγε με παραπλήσιο τρόπο: Όλοι οι Έλληνες είναι ελεύθεροι ...να συμφωνούν μαζί μας!
Μάλλον τα έχετε μπερδέψει από το ζήλο σας να υπερασπίζεστε με κάθε τρόπο την καθεστηκυία τάξη. Αν και είναι πλεονασμός, θα επαναλάβω το αυτονόητο κι ελπίζω να καταλάβετε το λάθος σας: Όλοι οι πολίτες μιας χώρας έχουν δικαίωμα να διαφωνούν με το νόμο και φυσικά να αγωνίζονται να τον ακυρώσουν! Όσο όμως βρίσκεται εν ισχύι ένας νόμος, δεν έχουν δικαίωμα να τον παραβιάζουν. Δεν καταλαβαίνετε την τεράστια διαφορά μεταξύ των εννοιών "διαφωνώ" και "παραβιάζω";

@Βαλίτσης
|

Δεν είναι θέμα "δικών" μας/ σας παιδιών αλλά θέμα Νόμων. Δεν μπορεί οι Νόμοι να είναι αλά καρτ. Εξάλλου, για την μη απόλυσή της οι Νομικοί της ΟΛΜΕ σε Νόμους θα σταθούν. Άλλο όμως η προσωπική θέση του καθενός και άλλο το να αντιτίθεσαι στην αξιολόγηση συναδέλφου σου. Αν εσύ δεν θέλεις δικαίωμά σου και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. (Απεργιακό δικαίωμα εναντίον Υπηρεσιακού καθήκοντος). Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να αξιολογηθεί για να μονιμοποιηθεί και να έχει και άλλες δυνατότητες που του προσφέρει η μονιμότητα. Δεν μπορείς φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας πανικό να του το απαγορεύσεις. Αυτό ΔΕΝ είναι Δημοκρατία.

@@David | 10 Μαρ 2025 18:08
|

Μήπως μπερδεύουμε τις έννοιες? Θεωρείς ''συνδικαλισμό'' τις ενέργειες της ενλόγω εκπαιδευτικού?

Αντίσταση στους νομούς;
|

Το ορκίστηκαν όλοι οι εκπαιδευτικού; Αν κάποιος δεν συμφωνεί με τους νόμους πρέπει να έχει συνέπειες!

Βαλίτσης
|

Νομίζω ότι ορισμένοι έχουν χάσει την μπάλα με τον κυβερνητισμό τους. Ακούστε τώρα να μάθετε γιατί υπάρχει και θεσμοθετήθηκε η μονιμότητα στην Ελλάδα. Γράφει κάποιος/α ότι "Όποιος δε θέλει να δουλεύει όπως πρέπει και με τους όρους που έχει η εργασία αυτή, μπορεί να αφήνει τη θέση του." Ακριβώς για κάτι τέτοιες νοοτροπίες υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένη η μονιμότητα. Διότι οι ΟΡΟΙ αλλάζουν με κάθε κυβέρνηση και την πολιτική της. Θυμηθείτε τι ΟΡΟΥΣ είχε η εργασία των εκπαιδευτικών επί ΠΑΣΟΚ, μετά επι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μετά επί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία χρόνια με ΝΔ. Επειδή ακριβώς, άλλαζαν πάντα οι ΟΡΟΙ υπέρ ή κατά συγκεκριμένων ομάδων (πολιτικών θέσεων, ειδικοτήτων στην εκπαίδευση ας πούμε) στα όρια πάντα της συνταγματικότητας (πχ ιδιωτικά πανεπιστήμια), για αυτό έχει σοφά θεσμοθετηθεί η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, αλλιώς κάθε κυβέρνηση θα έδιωχνε υπαλλήλους της (ή όσους διαφωνούσαν με την πολιτική της) και θα έφερνε τα "δικά της παιδιά". Θέλετε η ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα να έρθει και στο δημόσιο;
Ευτυχώς που υπάρχει η μονιμότητα στο δημόσιο και μπορούμε να αναπνέουμε, με όσο οξυγόνο μας έχει απομείνει, ελεύθερα ακόμα και με κυβερνήσεις τύπου "Μητσοτάκη".

Γονιός
|

Όσοι εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα αξιολογούμαστε. Όσοι εργάζονται στο Δημόσιο και δεν θέλουν να αξιολογηθούν ας πάρουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν. Αν κάποιος δημιουργεί πρόβλημα στο σχολείο με φωνές και πίεση σε όσους θέλουν να αξιολογηθούν ας πάει στο ταμείο ανεργίας. Όπως πολύ σωστά έγραψε και κάποιος άλλος "όποιος δεν θέλει να δουλεύει με τους όρους που έχει η εργασία του, μπορεί να αφήνει τη θέση του". Στην Ελλάδα το παράλογο το έχουμε κάνει λογικό και το αντιδημοκρατικό δημοκρατικό.

Food for thought
|

Το να μην επιθυμεί κάποιος να αξιολογηθεί είναι αναφαίρετο δικαίωμα του το οποίο θα υπερασπιζόταν κάποιος νουνεχής παντί τρόπω. Το να παρεμποδίζει τη συνάδελφο της που ενσυνείδητα επιθυμεί να αξιολογηθεί και τελικά να ακυρώνει την αξιολόγησή της, σε ποιας κατηγορίας αυταρχική συμπεριφορά θα μπορούσαμε να εντάξουμε τη στάση της (μέσα σε εισαγωγικά) διωκόμενης αγωνίστριας;;;;;; Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε.

@David
|

Καταλαβαίνετε ελπίζω κύριε ότι ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν δικαίωμα απόλυσης ατόμου για συνδικαλισμό.

@david
|

"και μετα αναρωτιεστε γιατι χρεωκοπησε η χωρα το 2009.....Εαν η συγκεκριμενη εργαζοταν σε ιδιωτικο εκπαιδευτηριο,πολυ απλα θα ελαμβανε την καρτα ανεργιας του ΟΑΕΔ..Στο αιλλυνεικω ομως δειμμοσυο λαμβανει και το 50 % των αποδοχων...¨, Τέσσερις γραμμές έγγραψες αγαπητέ και είναι όλο λάθος από άποψη γραμματικής και περιεχομένου.

Τι σημαίνει
|

δυνητική αργία;

@ Λεξικό
|

Δε μας νοιάζει το Όνομα. Όποιος δε θελει να δουλεύει όπως πρέπει και με τους όρους που έχει η εργασία αυτή, μπορεί να αφήνει τη θέση του. Ουδείς αναντικατάστατος.
Τα αυτονόητα σε αυτή χώρα έχουν γίνει παράλογα...

Λεξικό
|

Νομίζω με τη λογική του υπουργού όλοι αυτοί πρέπει να διωχτούν πειθαρχικά διότι όπως και η συνάδελφός τους:
α) Προκαλούν αναστάτωση με φωνασκίες, θόρυβο και συνθήματα.
β) Αντιτίθενται στην αξιολόγηση και πρόκαλούν ταραχή και ψυχική πίεση.
Ότι πρέπει για το άρθρο 104 παρ 1 περ. β' του νόμου 3528/2007

Επίσης η συνάδελφός έχει ονοματεπώνυμο, είναι η Χρύσα Χοτζόγλου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ