Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αυστηρή προειδοποίηση για τα «φουσκωμένα» κενά-ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δημοσίευση: 19/09/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με έγγραφο που απέστειλε ο Διευθυντής του υπουργού Παιδείας Τάσος Χριστάκης προς τους Διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κάνει λόγο για σημαντικές αποκλίσεις   στα στοιχεία των κενών που αποστέλλουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέσω των Περιφερειών και τις καταγραφές του συστήματος myschool. Μάλιστα ο κ. Χριστάκης ζητά από τους Διευθυντές των σχολείων να κάνουν  επικαιροποίησή των στοιχείων στο myschool καθημερινά, από κάθε 15 ημέρες που ήταν πέρσι.
Το esos επικοινώνησε με τον  Διευθυντή του υπουργού Παιδείας:
Esos: κ. Χριστάκη  για τι αποκλίσεις μιλάμε;
Τ. ΧΡΙΣΤΆΚΗΣ: Παρατηρούνται σε κάποιες περιοχές «φουσκωμένα» κενά.
Esos: Και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;
Τ. ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ:Το  μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,κυρίως σε δασκάλους, και πολύ μικρό πρόβλημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Esos: κε Χριστάκη στο έγγραφο θέτετε για την καταχώρηση όλων των κενών ως  καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00. θα υπάρξουν συνέπειες για τα σχολεία που δεν ανταποκριθούν.
Τ.ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ: Στα σχολεία αυτά δε θα στείλουμε αναπληρωτές την άλλη εβδομάδα.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Ο κ. Χριστάκης με το έγγραφο, επισημαίνει και παράλληλα κάνει τις ακόλουθες συντάσεις προς τους Διευθυντές των σχολείων:
1.Ο/η Διευθυντής/ντρια κάθε σχολικής μονάδας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 του Ν. 3848/2010 έχει την ευθύνη της καταγραφής και εισαγωγής των στοιχείων που αφορούν τη μονάδα ευθύνης τους στο σύστημα καταγραφής myschool, καθώς και την επικαιροποίησή τους καθημερινά.
2. Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βάσει του άρθρου 7 παρ. 3 του Ν. 3848/2010 είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο, την ακρίβεια και την επικαιροποίηση των ανωτέρω στοιχείων.
Μέχρι την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 το σύστημα θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση.
Η μη καταχώριση και επικαιροποίηση των στοιχείων θα ελεγχθεί από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές.
 

Σχόλια (12)

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
19 Σεπ 2014 21:02

Πολύ σωστά, αλλά ΠΟΤΕ θα μπορέσει να γίνει αυτό σε καθημερινή μάλιστα βάση? Πρακτικά αδύνατο....

 
δντης
19 Σεπ 2014 23:57

να μας φέρετε γραμματείς που μας έχετε τρελάνει στην χαρτούρα

 
διευθυντης
20 Σεπ 2014 00:08

Τι ανοησια...Αφου τον ελεγχο του προσωπικου τον εχουν στη Διευθυνση Εκπαιδευσης και εχει φυγει απο τους διευθυντες των σχολειων. Θα τρελαθουμε τωρα;;;;;

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
20 Σεπ 2014 00:47

ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΩΡΩΝ;ΣΩΣΤΑ,Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ MYSCHOOL ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
20 Σεπ 2014 00:53

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΟΡΘΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 
Στράτος
20 Σεπ 2014 09:55

Για τα «φουσκωμένα» κενά κύρια ευθύνη έχουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και όχι οι Διευθυντές σχολείων. Με τη ρύθμιση που έγινε πέρυσι η τοποθέτηση εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες γίνεται μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων αδυνατούν να αναζητήσουν και να εντάξουν στο σχολείο τους εκπαιδευτικούς, εάν δεν τοποθετηθούν αυτοί μέσω myschool από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παρατηρείται καθυστέρηση στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες μέσω myschool. Ενώ υπηρεσιακά προχωρούν οι τοποθετήσεις, βελτιώσεις θέσης, διαθέσεις, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών, η καταχώριση των υπηρεσιακών αυτών μεταβολών στο myschool αργοπορεί πολλές μέρες και έτσι οι Διευθυντές των σχολείων δεν «βλέπουν» στο myschool τους εκπαιδευτικούς που βλέπουν με τα μάτια τους στο σύλλογο του σχολείου τους, σταλμένους από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Κεντρικά οι τοποθετήσεις αναπληρωτών ή οι αποσπάσεις από το Υπουργείο καταχωρούνται άμεσα (μέσα σε μία ημέρα) στο myschool αλλά οι υπεύθυνοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι βοηθοί τους –μη γελιόμαστε, αρκετοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν μαύρα μεσάνυχτα από το χειρισμό του myschool - αργοπορούν την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες.Κύρια λοιπόν ευθύνη πρέπει να αναζητηθεί από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που και σε αυτή την αρμοδιότητά τους εμφανίζονται ανεπαρκείς.Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε με πόσο βαθμολογήθηκαν στην αξιολόγηση οι Διευθυντές Εκπαίδευσης που παρουσιάζουν προβληματικές καταχωρήσεις στο myschool. Μήπως και αυτοί είναι «εξαιρετικοί»;

 
Κώστας
20 Σεπ 2014 10:06

Υπάρχουν διευθυντές που προσθέτουν "πλασματικούς" μαθητές, συνήθως αλλοδαπούς που έχουν φύγει χρόνια από τη χώρα, για να φτιάχνουν περισσότερα τμήματα, άρα και περισσότερες ώρες. Έτσι και τα στοιχεία στο myschool είναι πλαστά!

 
Poyet
20 Σεπ 2014 11:03

Να ανακαλέσετε όλες τις αποσπάσεις σε διάφορες υπηρεσίες (Μητροπόλεις, αρχεία του κράτους και ότι άλλο απίθανο υπάρχει) και να γυρίσουν όλοι στο σχολείο τους. Γι'αυτό προσλήφθηκαν και πληρώνονται. Τι δουλειά έχει ο εκπαιδευτικός σε Μητρόπολη; Αέρα τον παπά κάνει; Ειδικά φέτος παραέγινε το πράμα.

 
melina
20 Σεπ 2014 11:41

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣτο Αγίνιο οι υλικοτεχνικές υποδομέςείναι ανύπαρκτες χωρίς την ανέγερση εστιών, τη στιγμή που οι γονείς αιμορραγούν οικονομικά για να πληρώσουν το ενοίκιο (όσοι μπορούν) . Υπάρχει μόνο σίτισηΤο τμήμα ανήκει νόνο τυπικά στο παν πατρών κι όχι ουσιαστικά

 
Κατερίνα
20 Σεπ 2014 12:05

Και μια ¨"αυστηρή προειδοποίηση" στον κ. Υπουργό : Ως πότε θα πλανάται το θέμα των οργανικών θέσεων πληροφορικής στην πρωτοβάθμια; Ποια η τύχη των ενστάσεων (μας λένε πως είναι στο γραφείο του) επί των μετατάξεων λόγω παράνομων ρουσφετιών του ατυχούς-επιεικώς-προκατόχου του Αρβανιτόπουλου; Ας μας πει ο κ. Λοβέρδος κάτι που να δείχνει τις καλές του προθέσεις, την απόδοση δικαιοσύνης και για να ξέρουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί τί σχεδιάζεται τελικά!

 
Ένας Διευθυντής
20 Σεπ 2014 12:24

Άς φτιαχθεί ένα λειτουργικό (κατ΄αρχήν) , απλό και ελυχρηστο μηχανογραφικό "on line" σύστημα που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα των σχολείων και μετά ας προχωρήσουμε στις απαιτήσεις και τις απειλές.Πέρα απο το γεγονός ότι στα σχολεία δεν υπάρχουν γραμματείς , δεν μπορείς να ζητάς αριθμό τμημάτων & μαθητών στις 8/9 ( και ελλείψεις βιβλίων στις 2/9) & κατανομές ωρών στις 23/9 , όταν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις β΄φάσεις και σ΄αυτό το έρημο "Myschool" έχουν εγγραφεί όλοι εκπ/κοί που υπηρετούσαν απο το 2001 και μετά , ενώ οι φετεινές μεταθέσεις , αποσπάσεις , διαθέσεις κλπ εκρεμούν (ενώ με βάση την εγκύκλιο στις 2/9 έπρεπε να έχουν περασθεί ήδη)

 
@kΩΣΤΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΔΕΥΤΙΚΟΣ
20 Σεπ 2014 16:04

Αφου εχετε μαυρα μεσανυχτα, μην ασχολειστε με το θεμα...ΚΑΝΕΙΣ διευθυντης δεν μπορει πλεον να προσθεσει πλασματικους μαθητες (ΑΜΚΑ) και οσοι υπεραριθμοι εκπαιδευτικοι υπαρχουν, αυτοι πλεον καλυπτονται (ή οχι) απο τις διευθυνσεις εκπαιδευσης και οχι απο τους (ταλαιπωρους) διευθυντες των σχολειων. Καντε τη δουλεια σας και αφηστε το ζορι για τα υποζυγια (οπως παντα) της εκπαιδευσης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.