ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αναγκαία η αξιολόγηση των μαθητών ΕΠΑΛ στα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Το μέτρο της απαλλαγής … είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, αλλά δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου.
Δημοσίευση: 30/09/2014
Λοβέρδος βουλή
Alt Text: 
Λοβέρδος βουλή
Title Text: 
Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το μέτρο της απαλλαγής από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και της παρακολούθησης μόνο των μαθημάτων ειδικότητας από τους εγγραφόμενος στη Β τάξη των ΕΠΑΛ , κατόχους απολυτηρίου ΓΕΛ ή ισότιμων σχολείων, είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, αλλά ο μεγάλος αριθμός των φοιτούντων μαθητών και η αδυναμία του σχολικού προγράμματος να διαχωρίσει τους υπόχρεους σε πλήρη ή μερική παρακολούθηση δημιούργησαν προβλήματα στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου.

Την άποψη αυτή διατύπωσε, γραπτώς, στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή και πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.

Ο υπουργός Παιδείας υπενθυμίζει πως ο βαθμός απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑΛ, προκύπτει από το μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και ειδικότητας, καθώς και της προφορικής βαθμολογίας της Φυσικής Αγωγής του μαθητή, και υπογραμμίζει: Επομένως η αξιολόγηση των μαθητών στα μαθήματα Γενικής Παιδείας είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου ο μαθητής του ΕΠΑΛ να πάρει πτυχίο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.