Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπουργείο εξετάζει να μπει η Γυμναστική στα Νηπιαγωγεία

Όλα τα συζητάμε, όλα τα βλέπουμε και τα κάνουμε σε συνεργασία με το σώμα των καθηγητών της φυσικής αγωγής.
Δημοσίευση: 30/09/2014
Δερμεντζόπουλος
Alt Text: 
Δερμεντζόπουλος
Title Text: 
Δερμεντζόπουλος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απασχολεί το πώς θα μπει η Γυμνστική στο νηπιαγωγείο, ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ιωάννη Γκιόκα σχετικά με την αύξηση των ωρών της φυσικής αγωγής στα σχολεία σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ηλικίας.

«Εσείς θεωρείτε πάρα πολύ εύκολο το να βάλεις τη φυσική αγωγή σε ένα παιδί κάτω των 6 ετών χωρίς σχεδιασμό και χωρίς τίποτα;», διερωτήθηκε ο υφ. Παιδείας απευθυνόμενος στον Βουλευτή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Είπα «πιλοτικά».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Όλα τα συζητάμε, όλα τα βλέπουμε και τα κάνουμε σε συνεργασία με το σώμα των καθηγητών της φυσικής αγωγής. Δεν κάνουμε τίποτα βεβιασμένα και τίποτα με «μπαλώματα» και απρογραμμάτιστα, όπως επικαλείστε.

Ο υφ. Παιδείας σημείωσε πως για θέματα φυσικής αγωγής:

Α. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Μάλιστα, μόλις σήμερα είδα το σύνολο των Σχολικών Συμβούλων της Φυσικής Αγωγής και βρεθήκαμε σύμφωνοι σε πάρα πολλά σημεία.

Β. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θεωρούν ότι αυτό που γίνεται φέτος, αυτή τη χρονιά, στον τομέα της Φυσικής Αγωγής δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της παιδείας.

Γ. Για το ρόλο της φυσικής αγωγής στη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών, στην αναγκαιότητα της ύπαρξης πολλών ωρών φυσικής αγωγής, μας βρίσκετε απόλυτα σύμφωνους. Σε αυτό που δεν μας βρίσκετε σύμφωνους είναι στο χαρακτηρισμό στην ερώτησή σας ότι το υπουργείο Παιδείας εμπαίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ως προς το θέμα της φυσικής αγωγής.

Δ.Θα σας πω όμως ότι από τότε που η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανέλαβε, θεωρεί και θεώρησε πολύ σημαντικό τον ρόλο της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση. Εξ αυτού, λοιπόν, του λόγου, σε πρώτο επίπεδο, αυτό φάνηκε από την αύξηση της μίας ώρας ακόμα που δώσαμε στη Γ΄ Λυκείου.

Ε. Πέρα από αυτό, μέσα από τις παράλληλες δράσεις του κοινωνικού σχολείου, που το ίδιο το Υπουργείο συντονίζει και προκαλεί, θα σας πω ότι βασικός πυλώνας του κοινωνικού σχολείου είναι η φυσική αγωγή. Μέσα, λοιπόν, από το κοινωνικό σχολείο αναπτύσσονται άξονες και δράσεις σχετικές με την άθληση, τη διατροφή και τον ολυμπισμό.

Ζ. Συνεχίζεται σε νέα πια μορφή το πρόγραμμα «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, με αναβάθμιση των μαθητών σε πανελλήνια, ευρωπαϊκά και παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα.

Η.Ακόμη, το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται άμεσα με φορείς και οργανισμούς, όπως είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε προγράμματα μιας ευρύτερης αθλητικής παιδείας.

Θ. Ακόμη, το Υπουργείο Παιδείας παρέχει άδειες εισόδου στα σχολεία σε ομοσπονδίες και εξειδικευμένους καθηγητές σωματικής αγωγής, με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση όλων των αθλημάτων. Φέτος, εφαρμόζουμε το καινοτόμο πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που επεκτείνεται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ι. Ακόμη, για να σηματοδοτήσουμε αυτή την αναγκαιότητα, αυτή την προσοχή που εμείς οι ίδιοι δίνουμε, μεθαύριο τη Δευτέρα, την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου, τη θεσμοθετήσαμε ως πανελλήνια ημέρα του σχολικού αθλητισμού.

Κ. Πέρα από αυτά, έχουμε μια διεθνή παρουσία, όπου συνδιοργανώνουμε το Υπουργείου Παιδείας κάτω από την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού, κάθε χρόνο, παγκόσμιους σχολικούς αγώνες αθλητικής παιδείας, τους πρώτους παγκόσμιους σχολικούς αγώνες. Συμμετέχουμε ακόμη, σε συνεργασία με όλες τις χώρες σε άλλους διεθνείς αγώνες.

Λ. Για το πρόβλημα παχυσαρκίας, στο οποίο αναφερθήκατε –και είναι ένα πραγματικά πολύ σημαντικό ζήτημα στη χώρα μας, που ξεκινά από την παιδική ηλικία- υπάρχει το πρόγραμμα «ΕΥΖΗΝ», το οποίο λειτουργούμε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και έχει απτά αποτελέσματα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 170.000 ΜΑΘΗΤΕΣ

Μ. Ολες αυτές οι δράσεις είναι με τη συμμετοχή των μαθητών. Σε αυτές τις δράσεις κάθε χρόνο συμμετέχουν πάνω από εκατόν εβδομήντα χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, όπως επίσης συμμετέχουν τρεις χιλιάδες αθλητές ΑμεΑ σε αθλητικές δραστηριότητες που έχουν ενταχθεί κι αυτές στο τακτικό πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού.

Ν. Τι θέλω να πω με αυτά; Θέλω να πω ότι δεν γίνονται όλα αυτά –τα πιο πολλά- μέσα στις ώρες της φυσικής αγωγής. Οι ώρες της φυσικής αγωγής πραγματικά περιορίζονται σε αυτές που αναφέρατε στην ερώτησή σας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 35ΩΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;

Ξ. Θα σας κάνω όμως μία άλλη ερώτηση. Τι πρέπει να αφαιρέσουμε εμείς από το τριανταπεντάωρο των μαθητών, για να αυξήσουμε τις ώρες της γυμναστικής που κι εμείς το επιζητούμε; Κάντε μας μία ολοκληρωμένη πρόταση. Κάντε μας μία πρόταση στην οποία να μην χαρακτηρίζονται «μπαλώματα» αυτά τα οποία εμείς κάνουμε.

Ο. Ελάτε να βρούμε μαζί τις ώρες που θα αφαιρέσουμε, από τι θα τις αφαιρέσουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις ώρες γυμναστικής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι όταν από τη μία συμφωνείτε –και καλώς συμφωνείτε- στις διαπιστώσεις μας για τον ρόλο της φυσικής αγωγής στην ανάπτυξη και υγεία του νέου ανθρώπου και συνολικά του πληθυσμού –δεν αφορά μόνο τους νέους ανθρώπους, αλλά συνολικά τον πληθυσμό- και από την άλλη, μειώνετε τις ώρες διδασκαλίας στο σχολείο, που κατά τη γνώμη μας είναι το πιο σημαντικό, καθώς από εκεί ξεκινά κι εκεί θεμελιώνεται η σχέση του νέου ανθρώπου με την άσκηση και τη φυσική αγωγή, αν αυτό δεν λέγεται εμπαιγμός, πείτε μας εσείς πώς λέγεται.

Πάντως, αυτό είναι στην ουσία του. Εδώ όμως υπάρχει ένα μεθοδολογικό πρόβλημα, όσον αφορά την προσέγγιση του Υπουργείου και δεν αναφέρομαι στενά στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά αναφέρομαι διαχρονικά στον τρόπο και τη μεθοδολογία, με την οποίαν αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το θέμα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού. Καλές είναι οι παράλληλες δράσεις. Καλά είναι τα kids’ athletics. Εμείς δεν λέμε όχι, ούτε έχουμε διαφορετική γνώμη.

Όμως, κύριε Υπουργέ, το πιο βασικό, αυτό το οποίο χρειάζεται να γίνει για να αποκτήσει ενεργό στάση ο νέος άνθρωπος, το παιδί από την πιο μικρή ηλικία, να κάνει τρόπο ζωής με συστηματικό τρόπο τη σχέση του με τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, είναι η λειτουργία του σχολείου, δεν είναι οι ανταγωνιστικές δραστηριότητες και τα σχολικά πρωταθλήματα. Βεβαίως, και αυτά χρειάζεται να γίνουν. Δεν λέμε όχι.

Το πιο βασικό, όμως, είναι μέσα στο σχολείο τι πρόγραμμα, τι σύστημα, τι μεθοδολογία υπάρχει. Αυτό είναι που δεν γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας. Και κατά τη γνώμη μας, δεν είναι θέμα ούτε αδυναμίας, ούτε ανικανότητας, ούτε έλλειψης σχεδιασμού.

Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή, που αφενός έχει να κάνει με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σχολείο όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι δηλαδή το σχολείο χάνει και αυτόν το ρόλο που είχε στη διαμόρφωση προσωπικότητας, στο να δίνει ουσιαστικές γνώσεις και εξαντλεί το ρόλο του σε ορισμένες αποσπασματικές γνώσεις, δεξιότητες επί της ουσίας -φυσικά σε ένα τέτοιο σχολείο η φυσική αγωγή περιττεύει ή περιθωριοποιείται- και από την άλλη μεριά έχει να κάνει με μια διαδικασία εμπορευματοποίησης μιας σειράς αναγκών, μεταξύ των οποίων είναι και η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός.

Έχουμε φτάσει, λοιπόν, σήμερα στο σημείο μια οικογένεια να θεωρεί πολυτέλεια το να πληρώνει, με βάση τη συνολικότερη οικονομική κατάσταση, για να στείλει το παιδί της σε ένα άθλημα, για να του δώσει αυτό που δεν μπορεί να του δώσει το σχολείο. Αυτή είναι λοιπόν η σημερινή κατάσταση. Επομένως, δεν είναι θέμα αδυναμίας ή δεν είναι θέμα –αν θέλετε- των παράλληλων δράσεων που καλώς -λέμε εμείς- και πρέπει να γίνουν.

Είναι θέμα της συστηματοποίησης και της μεθοδολογίας που υπάρχει και πρέπει να ξεκινάει μέσα από το σχολείο. ΠΡΟΤΑΣΗ Μπορούν να βρεθούν ώρες. Υπάρχουν μαθήματα, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, που επί της ουσίας αυτό που μαθαίνουν είναι η υποταγή του μαθητή στον αυριανό εργοδότη και όχι απλά είναι άχρηστα στο σημερινό σχολείο, αλλά, αν θέλετε, είναι και επικίνδυνα, κατά τη δική μας άποψη.

Μπορούν λοιπόν να βρεθούν ώρες για να προστεθούν στο μάθημα της φυσικής αγωγής. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο τραγικά από αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και δεν είναι θέμα μόνο υγείας, αλλά είναι και τα ζητήματα της προσωπικότητας, είναι τα ζητήματα των αξιών που έπρεπε και θα πρέπει να προάγει ο αθλητισμός. Είναι επίσης και τα ζητήματα της βίας.

Χθες είχαμε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό με το θάνατο ενός φιλάθλου. Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της βίας, αν ήταν διαφορετική η σχέση και η στάση ενός νέου ανθρώπου απέναντι στον αθλητισμό. Αντί αυτός να είναι ενεργός συμμέτοχος είναι σήμερα απλός θεατής, έρμαιο του φανατισμού και των διαφόρων μεγαλοσυμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού. Όλα αυτά είναι οι αρνητικές συνέπειες της έλλειψης φυσικής αγωγής που πρέπει να ξεκινάει -επαναλαμβάνω- από την εκπαίδευση και από τις πιο μικρές βαθμίδες της εκπαίδευσης. Άρα, κατά τη γνώμη μας, είναι συνειδητή επιλογή…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θα σας ρωτήσω κάτι, απαντώντας στην ερώτησή σας με ερώτηση: Πού τις είδατε τις ώρες, κύριε συνάδελφε, που μπορούμε να προσθέσουμε; Ποιες ώρες θεωρείτε εσείς περιττές σε ένα ήδη φορτωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθητών; Σας καλώ να δώσετε ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα σπουδών όλων των τάξεων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Βεβαίως.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κι αν νομίζετε εσείς ότι δεν επαρκεί η προσπάθεια που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα για να αναπτύξουμε τη φυσική αγωγή, με τις παράλληλες δράσεις, με όλα αυτά που κάνουμε, με την αύξηση των ωρών που εμείς δώσαμε τελευταία, δεν μπορώ να καταλάβω πώς αντιλαμβάνεστε εσείς ότι μπορεί ένα παιδί να ασχοληθεί με όλα αυτά που του ζητάμε και με επαρκή τρόπο.

Για αυτό αναπτύσσουμε τις παράλληλες δράσεις. Όσον αφορά την «εμπορευματοποίηση» της φυσικής αγωγής, δεν ξέρω αυτό τι σημαίνει και δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεστε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Πείτε μας πόσα θα πληρώσουν τα παιδιά στα σωματεία!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ειλικρινά πολλές φορές από την πτέρυγά σας έχω ακούσει να μιλάτε για εμπορευματοποίηση της παιδείας. Όμως, για τη φυσική αγωγή είναι η πρώτη φορά και καταγράφεται. ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Από πού κατεβήκατε; Από το διάστημα;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Είπατε και πριν πως θεωρείτε ότι εμείς λειτουργούμε ερήμην των γυμναστών, των καθηγητών φυσικής αγωγής. Κάνετε λάθος. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Μάλιστα, μόλις σήμερα είδα το σύνολο των σχολικών συμβούλων της φυσικής αγωγής και βρεθήκαμε σύμφωνοι σε πάρα πολλά σημεία. Δεν ξέρω ποιοι σας πληροφορούν.

Όμως, πραγματικά θεωρούν ότι αυτό που γίνεται φέτος, αυτή τη χρονιά, στον τομέα της φυσικής αγωγής δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της παιδείας. Μιλήσατε για την προσχολική εκπαίδευση.

Έχετε την εντύπωση εσείς ότι δεν απασχόλησε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το πώς θα μπει στο νηπιαγωγείο; Αλλά εσείς θεωρείτε πάρα πολύ εύκολο το να βάλεις τη φυσική αγωγή σε ένα παιδί κάτω των 6 ετών χωρίς σχεδιασμό και χωρίς τίποτα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Είπα «πιλοτικά».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Όλα τα συζητάμε, όλα τα βλέπουμε και τα κάνουμε σε συνεργασία με το σώμα των καθηγητών της φυσικής αγωγής. Δεν κάνουμε τίποτα βεβιασμένα και τίποτα με «μπαλώματα» και απρογραμμάτιστα, όπως επικαλείστε. Όμως, κύριε συνάδελφε, θα επιμείνω και εγώ για άλλη μια φορά στο να μας καταθέσετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για το συνολικό πρόγραμμα, προκειμένου να το συζητήσουμε. Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι όταν θα προσπαθήσετε να κάνετε το συνολικό πρόγραμμα, θα βρεθείτε σε πολύ πιο δύσκολη θέση από αυτή που είμαστε εμείς σήμερα που το υλοποιούμε.

Σχόλια (12)

 
BOSS
01 Οκτ 2014 12:30

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ "ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΓΝΑ ".
ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!!!!

 
Teacher
01 Οκτ 2014 15:56

Boss, παρέλειψες κάτι.... Το "Πρόγραμμα εκμάθησης Πληροφορικής για νεογνά"...(γιατί τους ...ξέχασες τους Πληροφορικούς [ΠΕ 19]);..

 
μιμίκα
01 Οκτ 2014 15:59

Μόνο εκείνους τους κακόμοιρους του τομέα Υγείας και Πρόνοιας που όχι μόνο συμπλήρωναν ωράριο αλλά έπαιρναν και υποχρεωτικές υπερωρίες βρήκαν ότι περίσσευαν και τους σούταραν...Α! ρε Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!!!!!!!!!Ο μπάρμπας στην Κορώνη ζει και βασιλεύει..........

 
jim
01 Οκτ 2014 16:04

Προτείνω στο BOSS να καταργηθεί τελείως η γυμναστική από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τα θρανία να αντικατασταθούν από καναπέδες, ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται ούτε καν να σηκώνονται όρθιοι, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 
Σωστός ο συνάδελφος
01 Οκτ 2014 16:41

Αν κι εγώ πιστεύω πως πρέπει να μπουν και πληροφορικάριοι στα νηπιαγωγεία. Είναι ντροπή να είναι μόνο από την Α' Δημοτικού μέχρι την Γ' Λυκείου, πρέπει να τους βάλουμε και στα νηπιαγωγεία. Γιατί αυτός ο εργασιακός ρατσισμός ;;;

 
Ευη
01 Οκτ 2014 17:54

Να βαλουν και θετρικη αγωγη στα νηπιαγωγεια και στα μαιευτηρια.... Ετσι θα ερθει η αναπτυξη στην Ελλαδα!!!

 
ξυδι.....
01 Οκτ 2014 19:34

πωπωπωπωπω.... ξανα χολη για τους πληροφορικους. σε θεμα ασχετο με την πληροφορικη . ποσο σας ποναει...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
01 Οκτ 2014 19:58

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ, ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Κ.Λ.Π
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ.
ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γ

 
jim
01 Οκτ 2014 20:00

Η Φυσική Αγωγή στο νηπιαγωγείο είναι το παιχνίδι και η κίνηση (μυική συναρμογή, προσανατολισμός, ρυθμός, αλλαγές κατεύθυνσης σε κίνηση). Υπάρχουν χιλιάδες παιχνίδια και ασκήσεις για αυτή την ηλικία, που βοηθούν σε όλα τα παραπάνω, συν ότι συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να λύσει είναι η συνεχώς αυξανόμενη στην Ελλάδα παιδική παχυσαρκία. Γι' αυτό θεωρώ τα ειρωνικά σας σχόλια άστοχα, κυρίως αν είστε γονείς. Αν όμως δεν είστε σας δικαιολογώ. Όταν αποκτήσετε παιδιά θα αλλάξετε γνώμη.

 
Nέα εγκύκλιος
01 Οκτ 2014 20:23

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ στις νηπιαγωγούς να πιάνουν χαρτόνι ψαλίδι και κόλλα στα χέρια τους, καθώς δεν έχουν τελειώσει σχολή καλών τεχνών. Θα γίνουν διορισμοί Εικαστικών μετά τα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία, ένα καυτό θέμα που ταλανίζει για δεκαετίες το Εκπαιδευτικό Σύστημα σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στις ελληνικές οικογένειες.

 
AmBoss
01 Οκτ 2014 22:55

Boss,
δεν ξέρω γιατί σχολιάζεις κάτι με δόλο . Όλα δηλαδή πρέπει να έχουν σχέση με συμφέροντα και βολέματα. Δηλαδή είναι καλύτερο για τους μαθητές να υιοθετήσουν ανθυγιεινές και βίαιες συμπεριφορές από το να ασκούνται συστηματικά στο σχολείο, μέσο της επαναφοράς των ωρών Φυσικής Αγωγής σε εκείνο τον αριθμό που θα δώσουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και φυσικά δεν μιλάω για το νηπιαγωγείο.

 
νικη
03 Οκτ 2014 08:45

Υπαρχουν προγραμματα διδαχης παιδιων προσχολικης ηλικιας...με συναρμογη με παιχνιδια εξοικιωσης με την ασκηση και προσανατολισμου στον χωρο.Δυστηχως ομως βρισκομαστε ερμαια εκεινων που θελουν να δινουν στα δημοτικα την ευελικτη ζωνη για ασχετους λογους και διχως παιδαγωγικη αξια σε δικους τους δασκαλους για να μην πανε σε διπλανα σχολεια.Υπαρχουν ατομα που τους βολευει η νηπιαγωγος να παραμενει μονη της στο νηπιαγωγειο για να βολευεται με τις ωρες της.Δυστηχως η ελλειψη αθλητικης παιδειας ξεκινα απο τους ιδιους τους δασκαλους και νηπιαγωγους.Τωρα η χολη που βγαινει απο τους διαθεσιμους απολυμενους δεν υπαρχει λογος να απαντηθει.Ας ψαξουν ολοι τι γινόταν τα προηγουμενα ετη..οταν εκεινοι επαιρναν μεταθεση με ενα ετος υπηρεσιας στον τοπο συμφεροντων τους ..και οι μισοι αισθητικοι και κομμωτες ειχαν διπλες εργασιες.Θα βολευε πολυ καποιους να μην υπηρχε φ.αγωγη..αλλα ευτυχως ειμαστε η χωρα που γεννησε τον αθλητισμο ζουμε στο 2014 και τα συνδικατα νιωθουν ανικανα να πολεμησουν το πιο αγαπητο μαθημα του σχολειου!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.