13 οι ενότητες του «Κοινωνικού Σχολείου» με Προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ

Ομάδες στόχου του «Κοινωνικού Σχολείου» είναι: • Οι μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του συνόλου της χώρας • Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης • Οι γονείς μαθητών με ιδιαίτερη στόχευση στους συλλόγους γονέων

11/10/2014

Άκουσε το άρθρο

Δεκατρείς ενότητες περιλαμβάνει το «Κοινωνικό Σχολείﻨ, τα οποίο σύμφωνα με την πρόσκληση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας έχει προβλεφτεί κονδύλι, μέσω ΕΣΠΑ, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα εστιάζει σε δεκατρείς (13) διακριτούς θεματικούς άξονες παρέμβασης για τους οποίους δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε επίπεδο μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων με στόχο να οδηγήσει σε περιορισμό των προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία και την ποιότητα ζωής των μαθητών.

Οι δεκατρείς αυτοί άξονες είναι:

1. Διατροφή

2. Άθληση

3.Ενημέρωση και πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες

4. Διαδίκτυο

5. Χουλιγκανισμός στα σχολεία

6. Ατυχήματα στα σχολεία

7. Αισθητική στα σχολεία

8. Ολυμπισμός & Κοινωνία

9. Σεξουαλική Αγωγή

10. Ρατσισμός & Ανθρώπινα δικαιώματα

11. Ναρκωτικά

12. Αλκοόλ

13. Κάπνισμα

Ομάδες στόχου του «Κοινωνικού Σχολείου» είναι:

• Οι μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του συνόλου της χώρας

• Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

• Οι γονείς μαθητών με ιδιαίτερη στόχευση στους συλλόγους γονέων

Σκοπός του υπουργείου Παιδείας, είναι η μέγιστη δυνατή διάχυση της παρεμβατικής αξίας των μηνυμάτων της επιμέρους θεματολογίας που εμπεριέχει.

Τα μηνύματα αυτά μαζί με άλλες μορφές Παρέμβασης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, βοηθούν για μια βραχυπρόθεσμη, αλλά κυρίως για μια μακροπρόθεσμη αλλαγή της στάσης και συμπεριφοράς του ατόμου σε μια σειρά από σημαντικά θέματα υγείας που είναι εφικτό να προβλεφθούν και αντιμετωπισθούν μέσα από την πρόληψη των αιτίων δημιουργίας τους, ή τον περιορισμό των παραγόντων που συντελούν στην ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της συχνότητας εμφάνισης τους και των συνεπειών που αυτά έχουν.

Επιδίωξη τουυπ. Παιδείας, είναι:

• Η ενημέρωση, παρακίνηση των ομάδων στόχου για την υιοθέτηση ενός υγιέστερου τρόπου διαβίωσης αλλά και πρόληψης και προαγωγής της ατομικής τους και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας

. • Η αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών σε βασικά θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας τους (βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας και της κοινωνικής ευεξίας).

• Η ενδυνάμωση της ικανότητας των εκπαιδευτικών και των γονέων να προασπίσουν και προάγουν την υγεία των παιδιών.

• Η υποβοήθηση της μείωσης στο σύνολο της χώρας, της συχνότητας εμφάνισης ασθενειών και προβλημάτων υγείας, αλλά και της επίπτωσης που αυτά έχουν τόσο σε ατομικό επίπεδο_.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ