Έγινε η δημόσια συζήτηση Εθνικού Διαλόγου μετά τη λήξη της διαδήλωσης

Ο κ. Λιάκος χαρακτήρισε "χόκεϊ επί πάγου" τις διαμαρτυρίες για τη συζήτηση τονίζοντας: "Ούτε ξέρουν τα προβλήματα, ούτε ξέρουν την ημερήσια διάταξη και απλώς κάνουν επαναστατικές πιρουέτες".

01/02/2016

Ενημερώθηκε: 02/02/2016, 19:42

Άκουσε το άρθρο

Μετά την αποχώρηση των εκπαιδευτικών και φοιτητών , στις 2 το μεσημέρι,  που διαδήλωσαν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου  για την Παιδεία παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Λιάκου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή.

Στην εκδήλωση, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας,  που έγινε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πήραν μέρος:

-ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης,

-ο Πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας,

-ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ευτύχιος Σαρτζετάκης,
- ο Περιφερειακός  Διευθυντής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ανανιάδης,

- ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, και,

- στελέχη των Διευθύνσεων  Εκπαίδευσης.

Θέμα της συζήτησης ήταν η συνεργασία ανάμεσα στην  εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ο κ. Λιάκος και σημείωσε: "Να δούμε πως θα αναπτύξουμε τις σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και το σχολείο, γιατί θέλουμε το σχολείο να μην είναι απλώς ένα κρατικό εμφύτευμα στις κοινωνίες, αλλά ένας δυναμικός κόμβος των τοπικών κοινωνιών. Αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνει μέσα από τη συνεργασία".

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου απηύθυναν έκκληση  σε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης να πάρουν μέρος στον διάλογο για την Παιδεία που έχει ξεκινήσει, ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο κ. Παντής αναφέρθηκε και στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εκπαίδευση μετά και την αποχώρηση 40.000 εκπαιδευτικών την τελευταία πενταετία.

"Η εκπαίδευση ουσιαστικά βρίσκεται υπό κατάρρευση και όλες οι βαθμίδες της έχουν δεχτεί τρομερό πλήγμα, είτε οικονομικό, είτε απορρύθμισης λόγω των νόμων που έχουν ψηφιστεί" υπογράμμισε σημειώνοντας ότι "Η εκπαίδευση βρίσκεται σε ένα ακραίο σημείο και επομένως αυτό που κάνουμε δεν είναι ένας απλός διάλογος, όπως θα γινόταν σε περίοδο μιας κανονικότητας, ούτε είναι μια μεταρρύθμιση η οποία θα γινόταν σε περίοδο κανονικότητας. Ουσιαστικά είναι μια συζήτηση που ζητάμε από όλους όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση να συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους για να επανεκκινήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, μετά την κρίση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συναίνεση και κάποιες νέες παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της εκπαίδευσης μετά την κρίση".

Ο κ. Παντής σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες μιας ολιγομελούς ομάδας ατόμων ανέφερε ότι "Οσοι διαφωνούν στο να γίνει η συζήτηση για το πως θα βγούμε από την κρίση και πως θα επανεκκινήσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα, ουσιαστικά θέλουν να μείνει η καταστροφή. Εμείς δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό, κάτι πρέπει να κάνουμε. Είναι μια αναγκαία κοινωνική και εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης του εκπαιδευτικού συστήματος".

Ο  κ. Λιάκος με τη σειρά του χαρακτήρισε "χόκεϊ επί πάγου" τις διαμαρτυρίες για τη συζήτηση τονίζοντας: "Ούτε ξέρουν τα προβλήματα, ούτε ξέρουν την ημερήσια διάταξη και απλώς κάνουν επαναστατικές πιρουέτες".

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Οι περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν  έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε ι προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι δημόσια συζήτηση του Εθνικού Διαλόγου με τη συμμετοχή Διευθυντών Σχολείων, Σχολικών Συμβούλων κι εκπαιδευτικών, την οποία διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Αντώνης Λιάκος.

Οι διαμαρτυρόμενοι   παρέμειναν  μέχρι και 2 το μεσημέρι, στην είσοδο του Δημαρχείου    φωνάζοντας συνθήματα, όπως ''Όχι στον διάλογο απάτη - Δεν παζαρεύουμε το μέλλον μας''.
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Γιαννης
|

Μονο διαλογος δεν εγινε...

Ουτε στην αιθουσα δεν πατησαν!
Μαζευτηκαν 9 ανθρωποι μονοι τους και βγαλανε και ανακοινωνση! Ο προεδρος του ΙΕΠ, ο περιφερειακος δ/ντης Κ.Μακεδονιας, ο βουλευτης-συνταξιουχος εκπαιδευτικος Τριανταφυλλος Μιταφιδης και ορισμενοι άλλοι...

Η αντιδραση του κοσμου ηταν αμεση, η συμμετοχη στην προσκληση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονικης αρκετη, ωστε να ακυρωσει την εκδηλωση!

Η Εκδηλωση δεν εγινε και ας λενε οτι θελουν αυτοι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ