Ο υπ. Παιδείας στο esos για τους Διευθυντές Σχολείων

06/04/2017

Ενημερώθηκε: 06/04/2017, 21:33

Άκουσε το άρθρο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μας έχει ακόμη κοινοποιήσει την απόφαση. Όταν μας κοινοποιήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση το έχουμε δηλώσει σε πολλά επίπεδα, εμείς είμαστε πανέτοιμοι για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ρυθμίσεις που θα κατοχυρώνουν τα πάντα. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην ερώτηση του esos αν η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας έχει στείλει την γνωμοδότηση σχετικά με τους Διευθυντές Σχολείων μετά η ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

esos : Είναι δύσκολη η κατάσταση πάντως.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μα για τα δύσκολα δεν είπαμε ότι είμαστε εδώ; Δεν είπαμε για τα εύκολα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS: Ούτε σήμερα Πέμπτη επιδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας. Αυτό σμαίνει ότι θα αναμένουμε πλέον από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σχόλια (21)

Πέτρος Ζ.
|

@Στράτος
Αν περιμένεις να δεις την ουσία του θέματος με την απαξιωτική απάντηση που έστειλε η ΔΟΕ και με την ΟΛΜΕ που δεν βιάζεται καθόλου να απαντήσει, μάλλον καλά θα κάνεις να δεις μόνο του ΣΤΕ που έχει και ουσία.

Σε αποφάσεις δικαστηρίων, οι συνδικαλιστικές γνώμες, ανακοινώσεις με non paper, ασάφειες και χρησμούς κύκλων, λίγα έχουν να προσφέρουν.

Τόσο καιρό προσπαθούσες να κάνεις πλύση εγκεφάλου για το τι θα γίνει και πως θα βρεθούν λύσεις που θα συμφέρουν τα κακώς κείμενα του υπουργείου και είναι ανώφελες άλλες σκέψεις, τώρα προσπαθείς να δικαιολογηθείς με το τι θα πει ο δικάζων….

Μάλλον το σκεφτήκατε πως ότι και να κάνετε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγετε και το γυρνάτε σε κωλοτούμπα….

δημοκράτης εκπαιδευτικός
|

@Στράτος
Τί σχέση έχει η αντισυνταγματικότητα του νόμου με τις απόψεις των συνδικαλιστικών φορέων ΔΟΕ & ΟΛΜΕ ;
Παραείσαι κυβερνητικός και μάλλον δεν πρέπει να έχεις επαφή με την πραγματικότητα , όπως όλοι οι ιδεοληψίες.Για γραφειοκράτης περνιέσαι, σερφάροντας όλη μέρα στο διαδίκτυο και τρολάρεις κάθε αντίθετη με εσένα άποψη και έχεις φυσικά διαψευσθεί απο την πραγματικότητα διαχρονικά!!!

Αμερόληπτος
|

@Στράτος
Δυστυχώς αμετανόητος!

Vasilis
|

@ ΒΟΡΕΙΟΣ

Δυστυχως συναδελφε βλεπω να εχεις δικιο, ψηνονται εκλογες εξ' ου παντος τυπου καθυστερηση σε διοικητικα θεματα και οχι μονο.

Στράτος
|

Τώρα κάποιοι με θεωρούν "δικηγόρο των αντισυνταγματικώς νομοθετούντων"! Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει τις απόψεις του.
Επαναλαμβάνω ότι αρνούμαι να μπω σε προσωπικές "κόντρες". Για την ουσία του θέματος δεν έχω να προσθέσω κάτι μέχρι να δούμε τις τοποθετήσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την απόφαση του ΣτΕ και τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου. Οι νομικίστικες αναλύσεις κάποιων σχολιαστών δεν έχουν βαρύτητα εφόσον οι τελικές αποφάσεις προφανώς δεν θα ληφθούν από εκείνους! Καθένας επίσης έχει το δικαίωμα να διεκδικεί δικαστικά ό,τι κρίνει ότι μπορεί να λάβει. Και στην περίπτωση αυτή πάντως τον τελευταίο λόγο δεν έχει ο διεκδικών αλλά ο δικάζων (ο δικαστής).

Αμερόληπτος
|

@Στράτος Να κάνεις λάθος εκτίμηση είναι ανθρώπινο,να προσπαθείς επί δύο χρόνια να μας πείσεις για τη συνταγματικότητα του νόμου Κουράκη Μπαλτά είναι ολίγον τι ανοησία, να επιμένεις όμως και μετά την αντισυνταγματικότητά του από το ΣτΕ ότι ..."το υπουργείο γνωρίζει τι θα κάνει .... περιμένει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ..." και άλλα τέτοια πώς άραγε θα το χαρακτήριζε κάποιος;

@Στράτος
|

@Στράτος
Δεν είναι μόνο όσοι προσέφυγαν στο ΣΤΕ.Είναι και αυτοί που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τις οργανικές θέσεις ,τις τοποθετήσεις και άλλες πράξεις των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ ή και των Διευθυντών εκπαίδευσης που προεδρεύουν για να κινηθούν νομικά εναντίον τους .Και μην ξεχνάς τα πειθαρχικά που έγιναν με εντολή των Διευθυντών εκπαίδευσης σε διευθυντές σχολείων για εκπαιδευτικούς.Οι δικηγόροι τους περιμένουν την απόφαση για να καταφύγουν δικαστικά για να βγάλουν άκυρη την εντολή των Διευθυντών εκπαίδευσης που δόθηκε για ΕΔΕ σε Διευθυντές σχολείων.Και αυτοί έχουν το ισχυρότερο κίνητρο από όλους.Ας αποφασίσει ότι θέλει ο Υπουργός.Τα δικαστήρια θα κρίνουν για το τυπικό της υπόθεσης δηλ αν οι Διευθυντές εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων είναι συνταγματικά ή όχι τοποθετημένοι για να κριθούν και άκυρες οι εντολές ή αποφάσεις τους.

ΒΟΡΕΙΟΣ
|

ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ
ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ Ή ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2015.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Πάνος
|

"Μα για τα δύσκολα δεν είπαμε ότι είμαστε εδώ ; Δεν είπαμε για τα εύκολα" είπε ο κ. Υπουργός. Μόνο που τα εύκολα τα έκαναν δύσκολα οι προκάτοχοι του. Κι άντε τώρα να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι εννοεί ο χρησμός "είμαστε πανέτοιμοι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ρυθμίσεις που θα κατοχυρώνουν τα πάντα". Ο κ. Υπουργός θα έπρεπε ως θεσμικός παράγοντας να πει " θα σεβαστούμε την απόφαση του Δικαστηρίου και τη σχετική νομολογία", όλα τ άλλα που είπε ερμηνεύονται ως κουκούλωμα.. Τελικά, το πρόβλημα είναι καθαρά ιδεολογικό, που όταν κάποιος δεν ακούει καμπάνες σαν του ΣτΕ, γίνεται ιδεοληπτικό. Εύχομαι εγώ να κάνω λάθος..

@ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
|

@ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ, μπορεί να είναι και έτσι, όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχει μορφωμένος άνθρωπος, μάλιστα δε προσοντούχος που εισέπραξε το παραβάν - μπερντέ, ο οποίος να δίνει βάση στα διάφορα που ακούγονται. Έπειτα οι δικηγόροι γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους, η περίπτωση με το ΣΤΕ είναι πλέον απλή, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες επεξεργασίες μόνο η επίσημη απόφαση. Όποιος καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα οποιαδήποτε απόφαση που πάρθηκε από στελέχη αντισυνταγματικά τοποθετημένα τα 2 χρόνια καταπίπτει (και οχι μόνο) αμέσως. Αν ζητηθεί με τα ασφαλιστικά μέτρα αντικατάσταση αντισυνταγματικά τοποθετημένου στελέχους, το δικαστήριο θα αποφασίσει στη βάση της απόφασης του ΣΤΕ. Οι αγωγές αφορούν αποζημιώσεις όπως προαναφέρθηκε (οικονομική και ηθική -προσωπικότητα- βλάβη), πιστέψτε με θα ζητηθούν αρκετές και τσουχτερές, τα δικαστήρια είναι αρμόδια να κρίνουν και να αποφασίσουν για την κάθε περίπτωση. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Εξάλλου αυτό αρμόζει και έτσι λειτουργεί μια ευνομούμενη πολιτεία, σε ότι δε αφορά την ελληνική δεν πιστεύω ότι πρόλαβαν να την καταργήσουν…ας είναι καλά η δικαστική εξουσία.
Καλό Πάσχα σε όλους.

Πετρος
|

Προς @ΚΜ.Είναι πολυ απλα τα πράγματα αγαπητέ συνάδελφε και πρέπει να τα καταλαβαίνεις.Οταν εισαι διευθυντής και με εναν αντισυνταγματικο νομο καταργεισαι,τοτε καταλαβαίνεις οτι το διακύβευμα δεν είναι αν θα γινοσουν με καποιον αλλο νομο,οπως παραπλανητικά προσπαθεις να στρεψεις τη συζητηση.Αλλα οτι μια παρανομία σου στερεί δικαιώματα. Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρου.Οσο για το @Στράτο ειναι πολύ πεσμενος τελευταία,τραβαει ζόρια. Αν είναι δικηγόρος η συμβουλατορας του Υπουργείου,φιλικα θα του ελεγα οτι δεν κάνει καλα τη δουλειά του.Εχει πει τοσα ολο αυτο τον καιρό που τα διεψευσε η πραγματικότητα, που ο λογος του ελαχιστη αξία έχει.

ΗΡΑ*
|

Πάλι οι ... οιωνοσκόποι στο προσκήνιο ερμηνεύοντας - αλήθεια, τι; - τις δηλώσεις που ΔΕΝ έκανε ο κ Υπουργός για την ουσία της υπόθεσης. Κι αρχινίσανε τα : είπε - ξείπε, δεν είπε ο κ. Υπουργός, συνάγεται, μάλλον, ίσως, και τα λοιπά και τα λοιπά.... Δηλ. κουβέντα να γίνεται κι ας μην υπάρχει ούτε λόγος ούτε αφορμή για να γίνεται !!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
|

Έχω μια υποψία, οτι ο "Στράτος" είναι κάποιος δικηγόρος των αντισυνταγματικώς νομοθετούντων στην κυβέρνηση και προσπαθεί αφενός μεν να σπείρει ηττοπάθεια σ΄ αυτούς που αδικήθηκαν από την από τη μυστική ψηφοφορία και αφετέρου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ποιά είναι άραγε η αμοιβή του; Αν δεν αμοίβεται με χρήματα μήπως διατηρείται σε κάποιο κομματικό πόστο; Πάντως τελευταία τον βλέπω λιγάκι "πεσμένο".

ΚΜ
|

Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι που δεν έγιναν διευθυντές με τον αντισυνταγματικό νόμο, θα διεκδικήσουν αποζημίωση. Ο νόμος είναι αντισυναταγματικός. Εντάξει το καταλάβαμε. Οι τωρινοί διευθυντές δεν έπρεπε να είναι. Από που προκύπτει ότι αυτός που δεν έγινε διεθυντής με τον νόμο αυτό, θα είχε γίνει διευθυντής αλλιώς μα άλλο νόμο; Μπορεί να υπήρχε διαφορετική τυπική μοριοδότηση, μπορεί να υπηρχε συνέντευξη, μπορεί, μπορεί, ... Ή μήπως θα ζητήσουν αποζημίωση για την απόρριψη της ψηφοφορίας;

PE19
|

Καλά τι στο καλό έχει και δεν παραδίδεται η απόφαση αν είναι αντισυνταγματικές οι κρίσεις από το 15 και μετά δεν πρέπει κάποιοι που ζημιώθηκαν να δικαιωθούν? Αφού το υπουργείο ξέρει ότι οι κρίσεις είναι άκυρες γιατί εδώ και 1.5 χρόνο συνεχίζει και προκηρύσσει κρίσεις με αντισυνταγματικό νόμο ? γιατί αφού εδώ και 1 μήνα ξέρει την απόφαση πετάει την μπάλα στην εξέδρα και κάνει πως δεν γνωρίζει ? Έχουμε εμπιστοσύνη σε ένα τέτοιο υπουργείο?

@Στράτος
|

@Στράτο, συμφωνώ μαζί σου, το Υπουργείο θα κάνει τη δουλειά του, επίσης εμείς θα κάνουμε τη δικιά μας αρκεί να πάρουμε επιτέλους στα χέρια μας (οι δικηγόροι μας) την απόφαση του ΣΤΕ, στη συνέχεια όπως επισημάναμε οι αγωγές αφορούν σε δύο κατευθύνσεις, οικονομική αποζημίωση αφενός, ηθική βλάβη (προσωπικότητα, υπόληψη, τιμή κτλ.) αφετέρου. Οι δικαστές βεβαίως έχουν το λόγο και όποια απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή. Αναφέρομαι προφανώς στα 2 έτη για τα οποία υφίσταται η παρανομία. Από εκεί και πέρα, ας κάνουν ότι θέλουν, εύχομαι… να δώσουν παράταση (δεν γίνεται φυσικά) στους υπάρχοντες δντές, απλά η αποζημίωση θα είναι μεγαλύτερη. Τώρα αν προχωρήσουν σε κρίσεις (όπως και να το κάνουν) για να τακτοποιήσουν τους ημετέρους (που δεν τους βγήκε με τα παραβάν - μπερντέ, αν και ο στόχος εκεί επιτελέστηκε ), έχω να πω ότι αυτές δεν είναι συνθήκες να ασκεί κανείς διοίκηση σε σχολείο. Το μοντέλο διοίκησης (αν υπάρχει μοντέλο) αφορά δεκαετίες περασμένες (συναλλακτική και εξουσιοδοτική διοίκηση), το οποίο μοντέλο ούτε καν όσοι εκλέχτηκαν γνωρίζουν τι πρεσβεύει.

kon
|

Σε όσους-ες δε βγήκαν και αγωνιούν τους εύχομαι καλό Πάσχα ....

Γιάννα
|

Σιγά... Θα σκίσουν κανένα καλσόν...

Στράτος
|

Από την απάντηση του Υπουργού στο esos συνάγεται ότι το Υπουργείο έχει λάβει τις αποφάσεις του για το τι θα πράξει μετά την κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ. Προφανώς αναμένει τις απόψεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ίσως και των τομεαρχών παιδείας των κομμάτων, αλλά φαίνεται πως το θέμα έχει ήδη αναλυθεί και από νομικής πλευράς ώστε το Υπουργείο να γνωρίζει πως θα βαδίσει στο εξής. Άλλωστε τόσο οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ όσο και οι τομεάρχες παιδείας μάλλον κινούνται προς την κατεύθυνση να αφήσουν στο Υπουργείο την ευθύνη για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Ελένη
|

Δεν μας λέτε ποιες είναι οι αναγκαίες ρυθμίσεις , να ξέρουμε και εμείς τι μας γίνεται ή τι πρόκειται να μας συμβεί; Μένουν οι νυν, έρχονται οι Δ/ντές του 2015 (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι ίδιοι με τους νυν); Θα βρέξει το Πάσχα ή θα έχουμε καλό καιρό; Αμάν πια.

MAK
|

Αφού είστε για τα δύσκολα κε.Υπουργέ στις 14 Δεκεμβρίου δηλώσατε στο εσος ότι σε δυο μήνες θα είχατε λύσει το θέμα των επιλογών των σχολικών συμβούλων.Πάμε για τον 5ο μήνα από τη δήλωση σας και δεν το έχετε λύσει ακόμη παραβιάζοντας ο ίδιος την προθεσμία που θέσατε.Για ποιά δύσκολα είσαστε τότε;Πάνε για τρίτο χρόνο παράτασης επί κυβερνήσεως σας.Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.Δεν τοποθετείστε και για το θέμα των Διευθυντών Εκπαίδευσης το οποίο πάει"πακέτο"με αυτό των Διευθυντών σχολείων.Είναι αλληλένδετα.Συνταγματικά άκυροι εκλογείς ψήφισαν για Διευθυντές εκπαίδευσης και με την άκυρη ψήφο τους πολλούς τους εξέλεξαν που αν δεν υπήρχε η άκυρη ψήφος δεν θα εκλέγονταν.Αλλά και όσοι δεν εκλέχτηκαν πάλι πήραν άκυρες ψήφους.Θα το αντιμετωπίσετε αυτό άμεσα ειδικά αν προχωρήσετε σε επιλογές Διευθυντών σχολείων με τους ίδιους σαν προέδρους συμβουλίων επιλογής.Σκεφτείτε τις συνέπειες μόνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ