ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΕΘ: Διαμαρτυρία για την επανεκτύπωση από το υπ.Παιδείας των ακυρωμένων από το ΣτΕ σχολικών βιβλίων των Θρησκευτικών

Δημοσίευση: 22/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΠΕΘ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τα τεχνάσματα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επιχειρεί, για μια ακόμη χρονιά, να επιβάλει αυταρχικά στα Ελληνόπουλα, ως διδακτέα ύλη, τα ακυρωμένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ως αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιεκκλησιαστικά, Νέα Πολυθρησκειακά Προγράμματα και βιβλία-«φακέλους» του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Στην προσπάθειά του αυτή, έστειλε πρόσφατα Εγκύκλιο για να επανεκτυπωθούν και για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 τα βιβλία ή «φάκελοι» του μαθήματος των Θρησκευτικών και να μοιραστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στους μαθητές των σχολείων.

Ο ισχυρισμός που χρησιμοποιεί το Υπουργείο, για να ξεφύγει από τον σκόπελο του ΣτΕ, ότι άλλαξε τα Προγράμματα και τα βιβλία είναιολοφάνερα ψευδής και παραπλανητικός, διότι αυτά παραμένουν ακριβώς τα ίδια, με αυτά που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ. Το Υπουργείο άλλαξε μόνον τον αριθμό του Φύλου Εφημερίδας της Κυβέρνησης, τη χρονολογία και την υπογραφή και, με αυτά τα τεχνουργήματα, προσπαθεί να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και κυρίως τους γονείς των μαθητών.

Ένα απλό παράδειγμα για να κατανοηθεί η απάτη του Υπουργείου Παιδείας είναι το ακόλουθο: Είναι ξεκάθαρο ότι, εάν ένα φάρμακο  κριθεί, από την αρμόδια υπηρεσία, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και απαγορευτεί η κυκλοφορία και η χρήση του, τότε δεν μπορεί το κράτος να αναγράφει νέο αριθμό κυκλοφορίας στο ίδιο απαγορευμένο φάρμακο και να διατάσσει την διακίνησή του, με το πρόσχημα ότι δήθεν το άλλαξε και το εξυγίανε, εξαπατώντας έτσι τους ασθενείς με κίνδυνο τη δηλητηρίασή τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι δυνατό, τα ακυρωμένα από το ΣτΕ Πολυθρησκειακά Προγράμματα και βιβλία, που κρίθηκαν, ως επικίνδυνα και ακατάλληλα για την πνευματική υγεία των παιδιών και, ειδικότερα, ως βλαβερά για την ανάπτυξη της συνείδησής τους, να έρχεται το Υπουργείο Παιδείας, ενεργώντας αυθαίρετα και αντισυνταγματικά, να δίνει εντολή να επανεκδίδονται και να ξαναμοιράζονται στα παιδιά μας.

Με τέτοιες μεθοδεύσεις, το Υπουργείο  διατήρησε τα παράνομα βιβλία στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και στοχεύει να τα διατηρήσει και για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ως Θεολόγοι Καθηγητές και υπεύθυνοι παιδαγωγοί, αισθανόμαστε ότι εκβιαζόμαστε να διδάσκουμε στα παιδιά του ελληνικού λαού στο μάθημα των Θρησκευτικών ύλη αντισυνταγματική, μη ορθόδοξη, μη εκκλησιαστική και με μη παιδαγωγικές μεθόδους, τα οποία αποσκοπούν στην πνευματική δηλητηρίασή τους.

Προς τούτο, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας στον Ελληνικό λαό γι΄ αυτό που επιχειρεί σε βάρος της χριστιανικής συνείδησης και της δικής μας, ως Θεολόγων – Παιδαγωγών και των μαθητών μας.

 Οι αυταρχικές και παράνομες αυτές ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, ότι συμπεριφέρεται με αντιδημοκρατική νοοτροπία,  με απείθεια έναντι των αποφάσεων του ΣτΕ και με παραβίαση των αρχών του Συντάγματος, των νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας και των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ειδικότερα των Ελλήνων γονέων και μαθητών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί τόσο με το Συναγματικό μας Χάρτη, που στηρίζει τη Δημοκρατία στον τόπο μας,  όσο και με τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις, κυρίως, όμως, να σεβασθεί τα παιδιά του ελληνικού λαού και τους καθηγητές Θεολόγους και να ανακαλέσει την παράνομη Εγκύκλιο.

Για θεραπεία των αντισυνταγματικών του ενεργειών, το Υπουργείο όφειλε και οφείλει, μετά τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ, ως διοικητική αρχή που είναι,

α) να σταματήσει πάραυτα να παρανομεί και να δηλητηριάζει τα Ελληνόπουλα με τις επικίνδυνες κατηχήσεις του στην πολυθρησκεία και κατ΄ επέκταση στην ατομική θρησκεία και την αθεϊα,

 β) να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ, το Σύνταγμα και τους νόμους και

γ) να επιστρέψει άμεσα στην προηγούμενη νόμιμη κατάσταση, όπως ορίζεται από το ΣτΕ, εκτυπώνοντας και διανέμοντας στους μαθητές τα αμέσως προηγούμενα βιβλία του 2006, μέχρι να συγγραφούν άλλα, που να είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και με ύλη, όπως ορίζεται με τις δύο αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ, που δημοσιεύτηκαν την Άνοιξη του 2018.

Το Δ.Σ. της ΠΕΘ

Σχόλια (4)

 
Θεολόγος
24 Φεβ 2019 22:32

Εκκωφαντική σιωπή από τον Ιερώνυμο και την Ιεραρχία.Αποδομούνται και δεν αντιδρούν,όπως και με τις Πρέσπες.Σε λίγο θα έχουν εκκλησίες με ελάχιστο ποίμνιο σε μεγάλη ηλικία και δεν θα νοιάζεται κανείς.Είναι λυπηρό να παραδίνονται χωρίς μάχη.Τα τελευταία χρόνια βιώνω την απουσία τους από κάθε σοβαρό εκκλησιαστικό ή εθνικό θέμα .Μέχρι και τον μακαριστό Χριστόδουλο η εκκλησία είχε λόγο και συγκέντρωνε στους ναούς τους νέους.Τώρα άλαλη βιώνει την περιθωριοποίηση παραδομένη αμαχητί και αφήνει την ΠΕΘ και τον Πρόεδρο της να αγωνίζονται για κάτι που αυτοί πρώτοι έπρεπε να αγωνίζονται γιατί τους θίγει άμεσα.Εκτός και αν τους βολεύει ο κρατικός μισθός και ας μην έχουν ποίμνιο.

 
Ι.Τ.
22 Φεβ 2019 19:19

Ασχέτως της άρνησης του ΥΠΠΕΘ να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ, τα νέα ΠΣ Θρησκευτικών έχουν απορριφθεί στην πράξη. Η συντριπτική πλειονότητα θεολόγων και δασκάλων διδάσκουμε με βάση τα παλιά Αναλυτικά Προγρ. και βιβλία, με σημειώσεις στον πίνακα, με φωτοτυπίες και σίγουρα όχι με βάση τους Φακέλους. Η επιμονή βέβαια του ΙΕΠ και του ΥΠΠΕΘ μας δυσκολεύει στην καθημερινή πράξη επειδή οι μαθητές δεν έχουν στα χέρια τους τα παλιά βιβλία Θρησκευτικών. Γι' αυτό η επιστροφή στα παλιά βιβλία συνεχίζει να είναι ζητούμενο. Μέχρι αυτή να έρθει, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με μεράκι, όρεξη και εφευρετικότητα μεταδίδοντας τις αρχές της ορθόδοξης θεολογίας και όχι τα πανθρησκειακά λασπόνερα...
Εμείς είμαστε μέσα στις τάξεις!!! Εκείνοι ας συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις καρέκλες τους κι εμείς ξέρουμε τη δουλειά μας...

 
ΘΕΟΛΟΓΟΣ
22 Φεβ 2019 13:52

Ας προσπαθήσει τουλάχιστον η ΠΕΘ να αποσπάσει τη δέσμευση της επόμενης κυβερνητικής πλειοψηφίας(ΝΔ,ΚΙΝΑΛ)...ως φαίνεται...ξεκάθαρα τί σκοπεύουν να κάνουν μ'αυτά τα εξαμβλώματα που θεωρούν κάποιοι ως θρησκευτικά!Να ξέρουμε και εμείς να φερθούμε ανάλογα...Βέβαια δεν βλέπω και πολύ φως γιατί το ξήλωμα είχε ξεκινήσει από την κ.α Διαμαντοπούλου το δεξί χέρι της οποίας διορίσθηκε διευθυντής του ιδρύματος Καραμανλή....

 
ΓΕ. ΖΑΦ.
22 Φεβ 2019 12:33

Άλλη μια εμπρηστική ανακοίνωση της ΠΕΘ με τις υπερβολικές και αστήρικτες θέσεις της περί πολυθρησκείας των νέων ΠΣ Θρησκευτικών. Όμως τα ΦΕΚ Φίλη δεν είναι ίδια με τα ΦΕΚ Γαβρόγλου. Π.χ. έχουν αφαιρεθεί άλλες θρησκείες από τη Γ΄& Δ΄Δημοτικού και μόνο λίγες αναφορές στον ιουδαϊσμό και μουσουλμανισμό υπάρχουν πλέον στις τάξεις αυτές. Αν δημιουργεί δεδικασμένο και μάλιστα αμετάκλητο όπως ισχυρίζεται η ΠΕΘ γιατί έσπευσε και πρόσβαλε τα ΦΕΚ Γαβρόγλου μαζί με την Ένωση Αθέων και εκδικάστηκε η αίτησή τους στις 21.9.2018; Ας μην βιάζονται λοιπόν και ας αναμείνουν τη νέα απόφαση του ΣτΕ η οποία αυτή θα έχει βαρύνουσα ισχύ λόγω του ότι είναι στην μείζονα ολομέλειά του κι όχι σε μια υποεπιτροπή όπως ήταν η προηγούμενη απόφαση η οποία έχει εγκληθεί για καταφανή μονομέρεια όχι μόνον από νομικούς εκτός ΣτΕ αλλά και εντός ΣτΕ.
ΥΓ.: Όταν δοκιμάζεται ένα νέο φάρμακο και τα αποτελέσματά του δεν είναι αυτά που επιθυμεί ο παρασκευαστής του, τότε αλλάζοντας τη δοσολογία των υλικών που το αποτελούν μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για τους ασθενείς...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.