Υπ. Παιδείας: Το τελικό πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο αποτελείται από 225 άρθρα και 367 σελίδες

08/04/2019

Ενημερώθηκε: 09/04/2019, 09:38

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκε, επισήμως, το τελικό πολυνομοσχέδιo

με  τις διατάξεις που αφορούν στο νέο σύστημα εισαγωγής και τη νέα Γ’ Λυκείου, καθώς και τις συνέργειες Πανεπιστημίων ΤΕΙ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το πολυνομοσχέδιο αποτελείται από 225 άρθρα και 367 σελίδες

Σχόλια (33)

Οργή για την αδικία και τον εμπαιγμό των ΕΔΙΠ και ΕΕΠ
|

Κύριε υπουργέ, μας κοροϊδέψατε ασύστολα 3 χρόνια και μας είχατε στο περίμενε λέγοντάς μας στις συναντήσεις μας"μην ανησυχείτε, είμαι σύμφωνος με την εξέλιξη των ΕΔΙΠ και ΕΕΠ, αύριο θα γίνει, μην ανησυχείτε, είμαι υπέρ σας". Που είναι τώρα στο πολυνομοσχέδιο η εξέλιξη των ΕΔΙΠ και ΕΕΠ; Έχουμε εξαγριωθεί μαζί σας και θα δείτε σύντομα την οργή μας-οργή λαού-οργή θεού...

stavros
|

11/4/19 Ανακοίνωση Αποφοίτων τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, 2019
ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΊΑ ΤΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΔΠΦΠ ΣΕ ΤΜΉΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ·THURSDAY, APRIL 11, 2019

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέβησαν σημαντικές εξελίξεις ως προς το πάγιο και διαχρονικό αίτημα των φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) για μετονομασία του σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου του 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των φοιτητών του τμήματος ΔΠΦΠ (παρουσία εκπροσώπου των αποφοίτων του τμήματος) και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου. Τα πορίσματα αυτής της συνάντησης εκφράζονται επαρκώς από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείο Παιδείας που δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα και που αναφέρει:
«Στη συνάντηση, που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού, ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε τους φοιτητές για την απόφαση του Υπουργείου για την ίδρυση Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και την ένταξη σε αυτό του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Η ίδρυση του Τμήματος θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση. Ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη.»
Έπειτα από αυτή τη συνάντηση στις 8 Απριλίου του 2019 βγήκε στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου "Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις". Σύμφωνα με αυτό υπάρχει πρόβλεψη για μετονομασία του τμήματος ΔΠΦΠ σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στους αποφοίτους του τμήματος όσον αφορά την μετεξέλιξη και την επαγγελματική αποκατάστασή τους σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος. Για την ακρίβεια δίνεται η δυνατότητα μόνο στους εν ενεργεία φοιτητές που φοιτούν έως το έβδομο έτος να αναγνωρίζονται ως Μηχανικοί Περιβάλλοντος. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αγώνες των φοιτητών του τμήματος για την μετονομασία του δεν έχουν ξεκινήσει πρόσφατα αλλά πριν δέκα ολόκληρα χρόνια. Με την μη συμπερίληψη λοιπόν των αποφοίτων του τμήματος στις διαδικασίες ισοτιμίας των πτυχίων τους με αυτά του Μηχανικού Περιβάλλοντος, συνεχίζεται ένα διαχρονικό λάθος.
Κατά αυτό οι απόφοιτοι δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ακόμα και όταν το έτος 2009 το πρόγραμμα σπουδών τους εναρμονίστηκε πλήρως με τα προγράμματα των άλλων τμημάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Ζητάμε:
1. Την άμεση συνάντηση του Συλλόγου μας με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, για την διευθέτηση και αποκατάσταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του ΔΠΦΠ, ως Μηχανικών Περιβάλλοντος.
2. Την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών από τα αρμόδια όργανα για ένταξη των αποφοίτων του τμήματος ΔΠΦΠ στο ΤΕΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Η εξέλιξη των ΕΔΙΠ και ΕΕΠ τώρα
|

Κύριε υπουργέ πρέπει να κάνετε άμεσα κινήσεις και να καταθέσετε την τροπολογία για την εξέλιξη των ΕΔΙΠ και ΕΕΠ γιατί θα σας προλάβει άλλος...Έχετε την ρετσινιά ότι έχετε εμπαίξει και κοροϊδέψει τους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ τρία χρόνια τώρα. Ερωτάστε: Θέλετε να μείνετε έτσι στην ιστορία ή θα το διορθώσετε έστω και την τελευταία στιγμή;

Solwn
|

@@ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Οι καθηγητές όμως ήταν αυτοί που πριν 2 χρόνια του έκαναν το ίδιο μάθημα στο ΤΕΙ... λέτε να μην του αναγνωρίσουν τα μαθήματα που οι ίδιοι του έκαναν?

@ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ
|

1) Ναι (αν και μάλλον εννοείς τμήμα και όχι σχολή). Πολλοί πτυχιούχοι το έχουν πράξει κατά το πρόσφατο παρελθόν (από ΤΕ σε ΠΕ και από ΠΕ σε ΤΕ). Πού είναι το περίεργο;

2) Εκτός από τα "νέα" μαθήματα, θα πρέπει να δώσει και αυτά που πιστεύετε ότι "δεν άλλαξαν". Δηλαδή έτσι εφαρμόζοταν μέχρι σήμερα στην περίπτωση ΤΕ προς ΠΕ μέσω κατατακτηρίων μιας και αλλάζει η στοχοθεσία εκπαίδευσης (τα μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου δεν αναγνώριζαν μαθήματα ΤΕΙ). Αν αυτό δεν γίνετα, τότε αποτελεί μεγάλη αδικία για τους προηγούμενους και ευνοεί τους φετινούς.

Το πτυχίο δεν "αναβαθμίζεται", αλλάζει εκπαιδευτικό χαρακτήρα ΑΕΙ (π.χ. πρακτικά, περισσότερη θεωρία και μεγαλύτερη εμβάθυνση).

Ντροπή
|

Φροντίσατε για τα κολέγια, αλλά όχι για την ισοτίμηση των πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ! Αυτή είναι η δημόσια δωρεάν παιδεία και η ισότητα που πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ! Οι μάσκες έπεσαν και οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι πολύ κοντά κύριοι της κυβέρνησης!

Ιωάννης Κ.
|

@ Συγχωνεύσεις τει και πανεπιστημίων
Αυτά που λέτε είναι πολύ σωστά και βασίζονται στην κοινή λογική. Πέστε μου όμως που θα βρείτε τη λογική σε αυτό το χρεωκοπημένο από κάθε άποψη κράτος. Το χειρότερο από όλα είναι πως όσοι αναλαμβάνουν το υπουργείο (Α)παιδείας αποδεικνύονται χειρότεροι από τους προκατόχους τους. Δεν μπορούσαν να κάτσουν όλοι μαζί και να πάρουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για βάθος τουλάχιστον 10ετίας; Αύριο θα έχουμε άλλη κυβέρνηση και θα αρχίσουν πάλι οι πειραματισμοί και οι ασυναρτησίες. Κουραστήκαμε κύριοι! Φτάνει πια!

Πολυ-ανοητο-σχεδιο
|

το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ με ΑΕΙ, είναι καρμπόν από ίδρυμα σε ίδρυμα (μόνον τα ονόματα τμημάτων και πόλεων αλλάζουν). Απόδειξη της προχειρότητας, και της ακατάσχετης ρουσφετολογίες προς τις τοπικές κοινωνίες, και τους δήθεν αναβαθμισμένους (με νομοσχέδιο εν μια νυκτί) ρόλους των εκπαιδευτικών και φοιτητών ΤΕΙ. Όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη (και διεθνώς κείμενα) από εκπαίδευση, κατανοούν ότι διαλύονται τα πανεπιστήμια (=συγκέντρωση κρίσιμης μάζας επιστημόνων, ερευνητών, φοιτητών σε ένα μέρος, το πανεπιστήμιο), κατακερματίζοντας τα ρουσφετολογικά στις κατά τόπους κοινωνίες της κάθε περιφέρειας. Ο ορισμός της αποδιοργάνωσης, χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας των σχολών και τμημάτων, παράδειγμα κατακερματισμού και διάσπασης. Το μακρύτερο πολυ-ανοητο-σχέδιο των 225 άρθρων της ιστορίας, που διαλύει τα πανεπιστήμια για ψηφοθηρικούς λόγους!

Μας κοροϊδεύετε;
|

Κάθε μέρα και άλλο πολυνομοσχέδιο;
Στο αρχικό τελικό νομοσχέδιο είχε τη Λογοθεραπεία να μεταφέρεται στο Αίγιο. Πλέον την έχει στη Πάτρα.
Βλέπετε τα "λάθη" διορθώνονται, όταν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα!
Αλίμονο στα τμήματα που καταργούνται και τους φοιτητές/αποφοίτους τους!

'Εκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό
|

Οι συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ έχουν φέρει τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνάδελφοι που δεν εργάζονται χωρίς συμβάσεις και που δεν έχουν πληρωθεί ούτε για το διδακτικό έργο που παρείχαν το χειμερινό εξάμηνο. Κάναμε Χριστούγεννα απλήρωτοι και όπως φαίνεται θα κάνουμε και Πάσχα απλήρωτοι και ίσως καλοκαίρι χωρίς ταμείο ανεργίας. Ζητούμε να δωθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά μας και να εξοφλήσετε τουλάχιστον το χειμερινό εξάμηνο.

Τσιριμωκος
|

Το ΦΕΚ 74/Α/19.05.2017 – Νόμος 4472/2017 (Μνημόνιο 4) είχε 164 άρθρα σε 112 σελίδες. Με το νομοσχέδιο των 225 άρθρων και 367 σελίδων ο υπουργός και η κυβέρνησή του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ της μνημειώδους πολιτικής τους. Καιροσκόποι της αριστεράς, στα χνάρια του Τσιριμώκου.

THOMAS
|

@ Φ.Ε. <<πριν οι ενδιαφερόμενοι αναγκαστούν να πληρώνουν δικηγόρους για να βρούν το δίκιο τους. >>

Αυτός είναι ο λόγος που Ιδρύει νεα Νομική ο Γαβρογλου, για να έχουν δουλειά οι Δικηγόροι.

Φ.Ε.
|

Σε πρώτη ανάγνωση, αν διαβάζω καλά, φαίνεται οτι οι φοιτητές των ΣΤΕΦ , νυν σχολών Μηχανικών, των υπο συγχώνευση ΤΕΙ, εξαιρούνται της δυνατότητας αντιστοίχησης του πτυχίου τους σύμφωνα με τις παρ. 2 και 5 των άρθρων περί ένταξης των φοιτητών στα νέα τμήματα.
Αν λοιπόν επαναλαμβάνω δεν κάνω λάθος, θα ήθελα μια απάντηση για το λόγο αυτής της εξαίρεσης, η οποία σημειωτέον δεν έγινε για τους παλιούς φοιτητές ΣΤΕΦ που εντάχθηκαν στο ΠΑΔΑ και κατά συνέπεια συνιστά τρομερή αδικία και καταφανέστατα άνιση μεταχείριση μεταξύ ίσων.
Τί θα μπορούσε να οδηγήσει το νομοθέτη σε μια τέτοια επιλογή, ειδικά για την συγχώνευση του ΔΙΠΑΕ το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου περί ένταξης των φοιτητών προστέθηκε στο παρά 1΄, το χαμηλό επίπεδο των φοιτητών ή το χαμηλό επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών.
Επειδή φυσικά δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο και επειδή τέτοιου είδους αντισυνταγματικές πρακτικές προσβάλλονται στα αρμόδια δικαστήρια ας αποκατασταθεί η αδικία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και πριν οι ενδιαφερόμενοι αναγκαστούν να πληρώνουν δικηγόρους για να βρούν το δίκιο τους.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ
|

Εγω συν-σχολιαστές δεν θα μακρηγορήσω αρκετά.
Θα επιθυμούσα κάποιος που γνωρίζει να μου απαντήσει τα εξής:

1) Έστω ότι κάποιου απόφοιτου η σχολή μετά τις συγχωνεύσεις δεν άλλαξε έτη φοιτήσεως που είχε αποφοιτήσει και αυτός και παρέμεινε ως είχε. Αν ξαναδώσει κατατακτήριες για την ίδια σχολή (ξέρω ακούγεται κουτό) ώστε να αλλάξει το ''ΤΕ'' σε ''ΠΕ'' και όλα όσα συνεπάγονται με το νέο πανεπιστημιακό πτυχίο, γίνεται κάτι τέτοιο;
Δηλαδή ο Πρόεδρος της εκάστοτε σχολής και οι υπόλοιποι καθηγητές να του αναγνωρίσουν έναν αριθμό μαθημάτων που εννοείται δεν άλλαξαν και να ''δώσει'' κάποια άλλα για να αναβαθμίσει το πτυχίο του;

Συγχωνεύσεις τει και πανεπιστημίων
|

Επρεπε στην Αττικη, στην Κεντρικη Μακεδονια, στην Κρητη, στην Θεσσαλια και στην ανατολικη Μακεδονια και Θρακη οι εξης συγχωνευσεις:
Το Εθνικο και καποδιστριακο πανεπιστημιο Αθηνων με το εθνικο μετσοβιο πολυτεχνειο δημιουργωντας το νεο Καποδιστριακο πανεπιστημιο Αθηνων.
Το Πανεπιστημιο δυτικης Αττικης (πρωην τει Αθηνας και Πρωην αει Πειραιας) με την ασπαιτε, την ανωτατη σχολη καλων τεχνων, το χαροκοπειο πανεπιστημιο και το γεωπονικο πανεπιστημιο δημιουργωντας το νεο πανεπιστημιο Αττικης. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

Οσον αφορα την κεντρικη Μακεδονια, το πανεπιστημιο Μακεδονιας, με το διεθνες πανεπιστημιο της Ελλαδος, το τει Θεσσαλονικης και το τει κεντρικης Μακεδονιας μεταξυ τους δημιουργωντας το νεο διεθνες πανεπιστημιο Ελλαδος. Ετσι θα υπηρχαν δυο πανεπιστημια μονο. Το διεθνες και το απθ.

Οσον αφορα την Κρητη, το πανεπιστημιο Κρητης, το πολυτεχνειο Κρητης και το τει Κρητης μεταξυ τους δημιουργωντας το νεο πανεπιστημιο Κρητης. Νομιζω πως ενα πανεπιστημιο αρκει να υπαρχει στην Κρητη.

Οσον αφορα την Θεσσαλια, το πανεπιστημιο Θεσσαλιας, το τει κεντρικης Ελλαδας και το τει Θεσσαλιας μεταξυ τους δημιουργωντας το νεο πανεπιστημιο Θεσσαλιας.

Οσον αφορα την ανατολικη Μακεδονια και Θρακη, το δημοκριτειο πανεπιστημιο Θρακης με το τει ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης δημιουργωντας το νεο Δημοκριτειο πανεπιστημιο Θρακης.

Στις υπολοιπες πολεις της Ελλαδος με τα τει και τα πανεπιστημια ας γινουν οι συγχωνευσεις οπως οριζει το νομοσχεδιο. Με αυτο που προτεινω εγω σιγουρα θα υπαρξουν διαφωνιες αλλα πιστευω πως ετσι θα ηταν καλυτερα.

@Στελεχος ΠαΠελ - Μελος ΔΕΠ ΤΕΙ ΔΕ
|

Μακάρι να είχε ξυπνήσει το θηρίο για την αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης και της παροχής καλύτερης παιδείας στα παιδιά μας.
Σχόλια αυτού του τύπου δεν κάνουν καλό στον στόχο που σας ανέφερα.
Τι θα κάνετε δηλαδή για να καταλάβουμε..

ΕΔΙΠ
|

Θαυμάσια συμπεριφορά σε έναν άκρως παραμελημένο κλάδο. Σκεφτείτε να μην ήταν και η κυρία Πρωθυπουργού ΕΔΙΠ!!!! Την ίδια στιγμή που οι πάντες αποκτούν δικαίωμα στην εξέλιξη ο κλάδος αυτός μένει στάσιμος ενώ μισθολογικά παραμένει ο τελευταίος σε απολαβές. Την ίδια ώρα το έργο που προσφέρει αναγνωρίζεται από όλους. Κρίμα υπουργέ. Κοίτα μόνο τι γίνεται στο Πα.Δ.Α. για να καταλάβεις τι αδικίες κάνεις.

Πολίτης
|

Θέλουμε εκλογές εδώ και τώρα .Αυτό το κουρελόχαρτο κάντο κορνίζα.αν ήθελες αναβάθμιση Κάνε τα ΤΕΙ από μόνο τους όλα πανεπιστήμια χωρίς συγχωνεύσεις και πράσινα άλογα.Καταργεις σχολες και βγάζεις νόμους στο πόδι έλεος.

Κυριάκος Μητσ.
|

Καλημέρα.
Κρίμα που ο υπουργός κ. Γαβρόγλου, η υφυπουργός κα. Τζούφη και ο Πρωθυπουργός νομίζουν ότι ο κλάδος των Ε.ΔΙ.Π τρώει "κουτόχορτο". Ας ελπίσουμε ότι αυτή η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η τελευταία φορά "Αριστερά" για την χώρα.
Ο κλάδος μας έχει δύναμη και θα το δείξει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όπου θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην παρούσα κυβέρνηση αλλά και στην επόμενη που θα προκύψει.
Δεν ζητάμε ρουσφέτια αλλά ίσες ευκαιρίες.
Όπως έλεγε και ο Πρωθυπουργός:
ΗΤΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Σ. Γ.
|

Αυτό το σχέδιο είναι ένα κουρελόχαρτο το οποίο δεν πρόκειται να λειτουργήσει παρά θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα.
Τα πάντα έγιναν στο γόνατο χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς καμία μελέτη με μοναδικό στόχο την ψηφοθηρία και την ικανοποίηση τοπικών μικροπολιτικών και όχι μόνο συμφερόντων.
Δυστυχώς χάθηκε άλλη μία ευκαιρία για να γίνει ένα συμμάζεμα της ανώτατης εκπαίδευσης.

φοιτητής
|

Ένα έχω να πω, μεγάλη αδικία για τους εδιπ που βγάζουν δουλειά και το ξέρουμε όλοι στα πανεπιστήμια.

Εξέλιξη ΕΔΙΠ
|

Νομίζει το επιτελείο Γαβρόγλου ότι θα εγκλωβίσει εκλογικά του ΕΔΙΠ για μια ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2016 και αναιρέθηκε για να ψηφιστεί ξανά (για τυπικούς λόγους). Το παραμύθι με τον κακο λυκο είναι για παιδια

ΕΕΠ PhD
|

Ντροπή σας να δίνετε όπου βρεθείτε υποσχέσεις για τα μέλη ΕΕΠ & ΕΔΙΠ, και την ώρα που πρέπει να καταθέσετε την τροπολογία να μας αγνοείτε επιδεικτικά. Τα ψέματά σας έχουν όμως πλέον κοντά ποδάρια... Θα το θυμόμαστε όλοι μας αυτόν τον εμπαιγμό.

Ποιος θα πίστευε οτι αυτη η κολωνια θα κρατησει τοσα χρόνια
|

Βρισκομαστε στο 1965 ... ο εξαιρετος καθηγητης φυσικής Ρ/Η του Πανεπιστημιου Αθηνών Αναστασιάδης ιδρύει την Ραδιοτεχνικη σχολή Αθηνών μετεπειτα Ανωτέρα σχολη Ηλεκτρονικων και φωναξε καθηγητές που θα μπορουσαν να διδαξουν αυτο το πρωτοπορειακο για την εποχη εκεινη αντικειμενο ενας εξ αυτών ηταν και ο καθηγητης Ο.Βουδουρης μετεπειτα καθηγητής στο ΕΜΠ ... ο Βουδουρης προτεινε για την διδασκαλια της φυσικής ενα φυσικο ο οποις και προσεληφθη ....... ο καθηγητής Αναστασιάδης ειχε τα ματια και τα αυτιά του στους μαθητές και στους καθηγητές .... μετα παροδο 2 περιπου μηνών διαπιστωσε ...του μετεφερθη για την ακριβεια οτι ο εν λογω φυσικος κανει 15 λεπτα μαθημα και την υπολοιπη ωρα προπαγάνδα υπερ των εργατών οπως λεγότανε ......

Φωναξε τον Βουδούρη και οι φωνες του ακουστηκαν σε ολη την Σολωνος και εφυγαν οι φίλοι πακετο και ξαναβρεθηκαν στον ΕΜΠ ο ενας ως τακτικος καθηγητής και ο αλλος ως βοηθος ....

Ο καθηγητής Αναστασιάδης ελεγε και ξαναλεγε την Ιστορία για μεγαλο χρονικο διαστημα σε οποιον συναντουσε δεν μπορουσε να το πιστεψει αυτό που συνεβη και τελειωνε παντα με την φραση .... κριμα κριμα κριμα.... αυτοί είναι εμπαθείς δεν αγαπουν την προοδο την εκπαιδευση και τους σπουδαστές... αλοιμονο στην χώρα .

Απομν. Μ.Αναστασίαδη

Πιστεύω οτι καταλαβαίνετε ολοι σας αγαπητοι φιλοι σε ποιους αναφερόταν

καλημερα σε ολους σας

Στελεχος ΠαΠελ
|

Αυτό που κάνατε με την Πάτρα δεν θα περάσει. Όλα στην Τρίπολη σε 3 χρόνια αφού ξυπνήσατε το θηρίο που λέγεται Αρκάδας. Θα είμαστε έτοιμοι σύντομα

Αίσχος και ντροπή
|

Ψήφισαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι Δρ. ΕΔΙΠ και οι ΕΕΠ θα μπορούσαν να κριθούν για θέσεις λεκτόρων και τον... κατάργησαν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ επειδή... δεν υπήρχε λέει η βαθμίδα του λέκτορα διαρρέοντας ότι θα τον επαναφέρουν για τη βαθμίδα του Επίκουρου. Τώρα που επανιδρύθηκε η βαθμίδα του λέκτορα, και όχι μόνο του λέκτορα αλλά και η... υπο-βαθμίδα του λέκτορα εφαρμογών στην οποία εντάσσονται διδάσκοντες ΧΩΡΙΣ διδακτορικά, οι Δρ. ΕΔΙΠ και οι ΕΕΠ και πάλι θα κάνουν τα πάντα (αυτοδύναμο διδακτικό έργο, επίβλεψη διπλωματικών, ανάληψη ερευνητικών έργων ως ΕΥ κτλ.) αλλά χωρίς το δικαίωμα εξέλιξης και ενώ θα υπάρχουν μέλη ΔΕΠ χωρίς διδακτορικό!
Τουλάχιστον ας μας πει το Υπουργείο ότι 4 χρόνια μας κορόιδευε και πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα για να φύγουμε και εμείς στο εξωτερικό (αν και αυτός είναι ο λόγος που διαρρέεται ότι "κάτι θα γίνει" γιατί αλλιώς κανείς δεν θα έμενε ως ΕΔΙΠ).
Ντροπή σας...

Οι ΕΔΙΠ&ΕΕΠ θα τιμωρήσουν την κοροϊδία του υπ. παιδείας
|

κ. Γαβρόγλου μόνο σκληρή τιμωρία σας αξίζει για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ που όπου στεκόσασταν και βρισκόσασταν όταν σας έθεταν την ερώτηση για την εξέλιξη των ΕΔΙΠ και ΕΕΠ λέγατε να μην υπάρχει καμία ανησυχία και ότι θα δώσετε την εξέλιξη άμεσα αφού και εσείς έτσι ξεκινήσατε ως καθηγητής στο ΕΚΠΑ. Τα έχουμε ακούσει αρκετοί ΕΔΙΠ με τα αυτιά μας τα λόγια σας. Σύντομα θα δείτε στις κάλπες την τιμωρία σας από πολλούς για το ασύστολο ψέμα σας

Συγχαρητήρια στα μέλη ΔΕΠ του ΠΠ
|

που χάρις στην αδιαλλαξία τους ανέδειξαν το Παν/μιο Πελοποννήσου και στη Πάτρα!

Δρ ΕΔΙΠ με αυξημένα προσόντα σε αναμονή
|

Κρίμα που σας πιστέψαμε ότι θα αποκαταστούσατε για τους Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ την αδικία συγκριτικά με τους λέκτορες εφαρμογών των ΤΕΙ. Ο κλάδος και όχι μόνο θα σας τιμωρήσει εκλογικά πολύ σκληρά.

Μπράβο!
|

Κάνατε το "Σχέδιο Αθηνά" να μοιάζει πραγματικό σχέδιο σε σχέση με αυτό το έκτρωμα!

Καληνύχτα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ