ΒΟΥΛΗ

Τι είπε ο πρόεδρος των Αστυνομικών στη Βουλή για το Ακαδημαικό Άσυλο

Δημοσίευση: 06/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Είναι πλέον κοινός τόπος κ. Βουλευτές, και έχει εδραιωθεί στην πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, ότι το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο, αντί να προστατεύει ιδέες, κινήματα, εκφράσεις και φιλοσοφικές αντιλήψεις, οποιασδήποτε απόχρωσης, περιέθαλπε πια τους ευεργετηθέντες παραεμπορίου, ταραχοποιούς και ασύδοτους ακραίους, που κατέστρεφαν τις περιουσίες των πανεπιστημίων μας, δηλαδή, την περιουσία και την κληρονομιά του ελληνικού λαού.

Αυτό τόνισε ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος και υπογράμμισε τα εξής:

 •  Η  τροποποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου είναι επιβεβλημένη.
 •  Εξάλλου, η κατάργηση του ασύλου αυτού, είναι αναμενόμενη και προαναγγελθείσα.
 • Εμείς, οι Έλληνες αστυνομικοί, τασσόμαστε με το λαϊκό αίσθημα και τις κρατούσες αντιλήψεις και υποστηρίζουμε, ότι, είναι για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και των φοιτητών μας.
 •  Προσοχή όμως. Η εκκένωση των πανεπιστημίων από το κάθε είδος, άσχετα με αυτά τα στοιχεία, δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένστολους φοιτητές.
 •  Δεν θα εγκατασταθούμε εμείς στα πανεπιστήμια, στη θέση των ταραχοποιών, που απρόθυμα, ίσως και με βία, θα αποχωρήσουν.
 • Οι ιδέες, οι επιστήμες, οι τέχνες και τα γράμματα, η εν γένει ανώτατη παιδεία, στην οποία εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί, τόσο πρόθυμα και μαζικά θέλουμε να μετέχουμε, προστατεύονται από μόνες τους, με την ποιότητά τους, με την αληθινή αξία και υπεροχή τους, όχι με αστυνομικές παραβάσεις και καταδρομικές ενέργειες.
 • Δεν θα πληρώσουμε και πάλι την ανεπάρκεια, την αναξιοκρατία και την ανικανότητα του κράτους των θεσμών του, αυξάνοντας την αστυνομική ύλη και αναγκάζοντας τους αστυνομικούς σε ένα νέο, σκληρό και ιδιαίτερα άχαρο καθήκον.
 • Το επικίνδυνο λειτούργημά μας, δεν μπορεί να επιβαρυνθεί περαιτέρω.
 • Ειδικά, στους τόσο ευαίσθητους πανεπιστημιακούς χώρους.
 •  Το εγχείρημα είναι μεγάλο. Εάν η πολιτεία, δεν καταφέρει να συνδυάσει την λεγόμενη κατάργηση του ασύλου, με την ουσιαστική αναβάθμιση των πανεπιστημίων και την ποιοτική αισθητική και επιστημονική μεταμόρφωσή τους, διαφυλάσσοντας όμως ταυτόχρονα και την προστασία των ιδεών και των πάντως ειδών δημοκρατικών εκφράσεων του, το βάρος θα είναι μεγαλύτερο έως και δυσβάσταχτο για την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή, θα κριθεί και πάλι να παίξει τον απαρχαιωμένο μένα ρόλο του μπαμπούλα, του βίαιου καταστολέα.
 •  Συνεπώς, κυρίες και κύριοι βουλευτές, παράλληλα με την κατάργηση του προαναφερόμενου ασύλου, εξετάστε και τον επαναπροσδιορισμό και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και όσων την υπηρετούμε με αυταπάρνηση.

Σχόλια (3)

 
Κ.Π.
07 Αυγ 2019 10:36

Ατυχέστατη η πρόσκληση του εν λόγω κυρίου και των αστυνομικών εν γένει να τοποθετηθούν επί του ζητήματος του ασύλου, το οποίο τους αφορά όσο και η αλλαγή π.χ. του νομικού πλαισίου περί των βαρέων εγκλημάτων επί των οποίων επιλαμβάνονται. Υποδείξεις από αστυνομικούς για "την ουσιαστική αναβάθμιση των πανεπιστημίων και την ποιοτική αισθητική και επιστημονική μεταμόρφωσή τους, διαφυλάσσοντας όμως ταυτόχρονα και την προστασία των ιδεών και των πάντως ειδών δημοκρατικών εκφράσεων";;; Κύριοι της Αστυνομίας, σας παρακαλώ να αρκεστείτε σε αυτό που η Πολιτεία σας έχει αναθέσει ως καθήκον (δηλ. στην επιτήρηση της εφαρμογής των Νόμων) και να μην εισέρχεστε σε ζητήματα που ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ!!!

 
Αρθούρος
07 Αυγ 2019 08:11

Δηλαδή,εσύ δεν εξεγείρεσαι όταν δύο τρόλεϊ χρυσοπληρωμένα με το αίμα του ελληνικού λαού,έξω από το Πολυτεχνείο γίνανε λαμπάδα,αφού κατέβασαν με τη βία τους επιβάτες τους οι προδότες της χώρας. Αν ήσουν εσύ επιβάτης,και θίγονταν τα δικαιώματά σου θα κατέβαινες;Εγώ όχι.Όχι κύριε,η Αστυνομία έξω από τα Πανεπιστήμια και τώρα μπορεί και αύριο με το νόμο θα κάνει ό,τι θέλει. Τα χατίρια τελείωσαν.Αν θέλεις,να πληρώσεις εσύ τα κατορθώματα των παιδιών, όπως τα λέτε.

 
κίτσος
06 Αυγ 2019 17:59

Και για να το εμπεδώσουμε όλοι, η αστυνομία δεν θα παρέμβει στα πανεπιστήμια ακόμη και αν καταργηθεί το άσυλο γιατί "Οι ιδέες, οι επιστήμες, οι τέχνες και τα γράμματα, η εν γένει ανώτατη παιδεία, ... προστατεύονται από μόνες τους". Ένας κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι η βία, τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, σε συνδυασμό με την ευθεία άρνηση των αστυνομικών δυνάμεων να τα αντιμετωπίσουν, δεν είναι παρά μια φενάκη για την κατάργηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών. Αλλά και ένας πιο μετριοπαθής θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί να καταργηθεί το άσυλο αφού δεν θα λυθεί κανένα από τα προβλήματα που υποτίθεται ότι επιφέρει στην ακαδημαϊκή λειτουργία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.