ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως προς Α. Τσίπρα: Ιδρύθηκαν παράνομα τα 37 πανεπιστημιακά τμήματα

Α. Τσίπρας με Κ. Γαβρόγλου στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας: Εκδικητική η απόφαση της Ν. Κεραμέως για τα 37 τμήματα
Δημοσίευση: 14/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Τα 37  πανεπιστημιακά τμήματα ,των οποίων η έναρξη ανεστάλη για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, ιδρύθηκαν παράνομα,χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η γνώμη της ΑΔΙΠ,χωρίς ουσιαστικές μελέτες και χωρίς σχεδιασμό. Ας θυμηθούμε επιπλέον τις Βουλευτικές  σας τροπολογίες των τελευταίων  λεπτών ίδρυσης κάποιων εξ αυτών".

Την απάντηση αυτή έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κερεαμέως, στον πρώην πρωθυπουργό, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε σημερινή συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας χαρακτήρισε άστοχη και εκδικητική την απόφαση της νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου  να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Μάλιστα η Νίκη Κεραμέως παραθέτει και τις ακόλουθες τροπολογίες Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση νέων τμημάτων που κατατέθηκαν τα τελευταία λεπτά πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Α. Τσίπρας με Κ. Γαβρόγλου στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας: Εκδικητική η απόφαση της Ν. Κεραμέως για τα 37 τμήματα

Ο πρώην πρωθυπουργός,πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχοντας μαζί του  τον Σύμβουλό του για θέματα παιδείας, πρώην υπουργό   Κώστα Γαβρόγλου, επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου κατά τη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές προέτρεψε την  σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας,  να αποσύρει την άστοχη και εκδικητική , όπως είπε, απόφασή της για την αναστολή της λειτουργίας έξι τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

 “Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα και μια κοινωνία με προοπτική αν δεν επενδύσουμε στη γνώση, στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, αν δεν επενδύσουμε στη νέα γενιά του τόπου μας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε τα εξής:

Βάλαμε ένα λιθαράκι, ιδιαίτερα με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Φύγαμε από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών.

Το γεγονός ότι σήμερα έχουν ιδρυθεί μια σειρά από νέες σχολές σε όλη την Ελλάδα και νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική ποιοτική εκπαιδευτική αξία, μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, στο βαθμό όμως που η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει τον προσανατολισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (14)

 
Δ.Α.
17 Νοε 2019 13:21

Η κωλοτούμπα πάει σύννεφο από το τρίδυμο Κε-Δι-Ζα. Ψήφισαν τα 6 τμήματα και τώρα τα αναστέλλουν. Ο κόσμος σπάει πλάκα μαζί σας μόλις σε 4 μήνες.

 
Αντίφαση
17 Νοε 2019 09:42

Μόνο που τα 6 νέα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τα υπερψήφισε και η Ν.Δ. !!! ψηφίζοντας υπέρ στα άρθρα του 4610/2019 που αφορούν το ως άνω πανεπιστήμιο.

Τι άλλαξε μέσα σε 6 μήνες και αναστέλουν τα 6 νέα Τμήματα που οι ίδιοι ψήφισαν;

 
ΔΕΠ
16 Νοε 2019 20:24

Επρεπε να υπαρχει βιντεο να δειτε με ποιες διαδικασιες ιδρυεται ενα νεο τμημα. Με ποια διαδικασια πεφτει το ονομα στο τραπεζι και πως προεκυψε. Αν δεν τα δεις αυτα τα πραγματα δε θα τα πιστευεις και οταν στα λενε.

 
Μανώλης
16 Νοε 2019 16:45

Τα λύκεια στην Ελλάδα είναι περίπου 900 και τα πανεπιστημιακά τμήματα περίπου 450, ένα τμήμα ανά δύο λύκεια. Δεν είναι κάπως πολλά;

 
Γιάννης
16 Νοε 2019 08:14

@ολε
Ακριβώς!

Κυρία Κεραμέως, θέλετε για να μην είστε και εσείς παράνομοι (είστε ήδη 34 χρόνια) να ορίσετε επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους ΤΕΙ και να αντιστοιχίσετε τα πτυχία τους με τα νέα πτυχία των νέων συγχωνευμένων ιδρυμάτων;
Τι,όχι;

 
Καμπούρης Γιαννάκης
15 Νοε 2019 22:53

@Πλατάρος Γιάννης
Επειδή η δική μου μνήμη δεν με βοηθά, εσείς που τα ξέρετε και τα λέτε και τόσο ωραία, θυμίστε μου λίγο αυτόν τον νόμο περι (μη) ευθύνης υπουργών που λέτε, ποιός συνταγματολόγος του ΣΥΡΙΖΑ τον συνέταξε?....

 
Σταθης
15 Νοε 2019 22:47

Για τα μη παράνομα τι κάνετε κα κεραμεως;;;;;; για την ασπαιτε εννοώ τι θα κάνετε;;;;; την έχετε αφήσει στην μοίρα της ντροπηηηηηηηηηηηηηη

 
ολε
15 Νοε 2019 12:59

@Γιάννης

Μάτια μου, δεν είναι ψέμα. Χαχα.

 
Γιάννης
15 Νοε 2019 08:07

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.....

 
500 Τμήματα ΑΕΙ
15 Νοε 2019 01:45

Δεν ξεχνάμε πότε ιδρύθηκαν και το θέμα είναι εκπαιδευτικό, όχι νομικό ή πολιτικό: θα δώσει λύση το υπουργείο ή θα χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια σε ανούσιες κόντρες για το καθημερινό ρεπορτάζ;

 
Σοβαρότης μηδέν
14 Νοε 2019 21:31

Στο εν λόγω Πανεπιστήμιο υπάρχουν αρκετά τμήματα με λιγότερα από 5 μέλη ΔΕΠ. Είναι σοβαρές πανεπιστημιακές σπουδές αυτές;
Η σχολή Οικονομικών Επιστημών έχει περίπου τον ίδιο αριθμό τμημάτων παραδοσιακά πανεπιστήμια όπως η ΑΣΟΕΕ και το ΠαΠει.

 
Πλατάρος Γιάννης
14 Νοε 2019 21:25

@κων-νος Υπάρχουν παρανομίες και πρόσωπα, όπου δεν υπάρχει ποινή. Παρανομίες λέγονται. Είναι. Ο υπουργός, δεν ακολουθεί την νομική διαδικασία και παράγει πράξεις παράνομες, που ισχύουν. Αν δεν προσγυγει κάποιος σε διοικητικό δικαστήριο, θα ισχύουν για πάντα, καίτοι παράνομες! Σκέψου ακόμα την βουλευτική ασυλία, όπως και τον νόμο περο (μη) ευθύνης υπουργού.

 
θέμης
14 Νοε 2019 21:09

Ενώ τα τμήματα που φύτεψε δεξιά-αριστερά ο Αρβανιτόπουλος με το ανεκδιήγητο σχέδιο Αθηνά ήταν νόμιμα;;;; Δεν ξέρει τι λέει και δεν έχει και ιδέα για το τι έκανε το κόμμα της πριν μερικά χρόνια.

 
Κων-νος
14 Νοε 2019 21:00

Πολύ εύκολα χρησιμοποιείτε τον όρο παρανομία! Αν γίνει δεκτή αυτή η θέση σας , να αποδώσετε ποινικές ευθύνες σε όσους το έπραξαν.Εμπρός λοιπόν!! Διαφορετικά συνθηματολογείτε όπως όλοι οι παλιότεροι......

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.