Placeholder

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Επιστολή Ιδιωτικών Σχολείων προς τους γονείς

Δημοσίευση: 02/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για το διάστημα που τα Σχολεία θα είναι κλειστά:

  • Κάθε ιδιωτικό σχολείο, ανάλογα με το είδος και εύρος των υπηρεσιών του, με εντιμότητα και σεβασμό στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι γονείς των μαθητών του, θα επιχειρήσει μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, να αναπληρώσει τις υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί.
  • Η διαδικασία που θα επιλέξει κάθε ιδιωτικό σχολείο, αφού τερματιστεί η υγειονομική κρίση, θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ενδεχόμενη επέκταση της διάρκειας του διδακτικού έτους.

Τα παραπάνω αναφέρει   ο  Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων σε επιστολή προς  τους γονείς και σημειώνει τα εξής

  • Ήδη από το κλείσιμο των σχολείων, τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν πανθομολογουμένως αποτελεσματική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές τους, στηρίζοντάς τους γνωστικά αλλά και ψυχολογικά.
  • Παράλληλα, τα ιδιωτικά σχολεία με δελτίο τύπου του Συνδέσμου τους, ήδη από τις 23/3 αναγνώρισαν πως, παρά την εξαντλητική προσπάθειά τους να συνεχίσουν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και λοιπές ανάγκες των μαθητών τους, υπάρχουν υπηρεσίες που με τα σχολεία κλειστά δεν είναι πλέον εφικτή η προσφορά τους.
  • Προσδιόρισαν μάλιστα επακριβώς πως αυτές οι μη προσφερόμενες πλέον υπηρεσίες, είτε θα αναπληρωθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία, είτε θα αποτιμηθούν και θα πιστωθούν οι οικονομικές μερίδες των γονέων, ανάλογα με το αν θα παραταθεί από το Υπουργείο Παιδείας η διάρκεια του διδακτικού έτους ή όχι. Να σημειωθεί πως η δημόσια αυτή τοποθέτηση των ιδιωτικών σχολείων από 23/3, είναι από τις πρώτες αν όχι η πρώτη οποιουδήποτε κλάδου της οικονομίας και αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία τους και τον σεβασμό τους στην εμπιστοσύνη που τους παρέχουν οι γονείς των μαθητών τους.

Σχόλια (3)

 
Σάκης
04 Απρ 2020 06:32

όποιος πληρώνει δίδακτρα πανάκριβα για τον απλό εργαζόμενο θα ζητήσει περικοπή 100 ευρώ ; Αυτό θα έχει αντίκτυπο στον οδηγό λεωφορείου, προσωπικό καθαριότητας...ας δείξουμε σύνεση και μεγαλοψυχία. Υπάρχουν και ειδικές καταστάσεις.

 
Ελένη
02 Απρ 2020 23:46

Συμφωνώ οι γονείς να πληρώσουν τα δίδακτρα, με την προϋπόθεση πως οι εκπ/κοι των ιδιωτικών δεν θα απολυθούν ούτε θα μειωθεί ο μισθός σου, καθώς εργάζονται και αυτοί πολύ περισσότερο από το να έμπαιναν σε τάξη με τις πλατφόρμες (όπως κάνουν και αρκετοί από εμάς στα δημόσια σχολεία). Ωστόσο, δεν μπορεί να χρεώσουν στους γονείς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ που δεν έγινε, ΕΚΔΡΟΜΕΣ που ακυρώθηκαν, χρήματα για ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ επισκέψεις που δεν έγιναν. Αυτά τα χρήματα είναι πολλά (σε κάποια σχολεία φτάνουν τα 1500€).

 
Καλά
02 Απρ 2020 21:29

Πως θα τις αναπληρώσει δηλαδή; Οταν το υπουργείο μειώσει την ύλη για τις εξετάσεις και μείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι τον Ιούνιο, ποιά αναπλήρωση να γίνει και τι νόημα θα έχει; Αυτή τη στιγμή τα σχολεία σας πληρώθηκαν για υπηρεσίες που δεν παρέχουν και συνεχίζουν να ζητάνε τα δίδακτρα χωρίς να διδάσκουν. Είναι ντροπή. Και δεν είναι σύννομο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ