ΜΑΘΗΤΕΣ

Παρήγγειλαν 4.802.044 μάσκες-3 για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό-Οι προδιαγραφές

Για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά των μασκών θα είναι πολύχρωμες και με σχέδια, φιγούρες , ήρωες κλπ.
Δημοσίευση: 27/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την προμήθεια 4.802.044, μασκών για τα σχολεία , προς   1,20 ευρώ πλέον ΦΠΑ (6%) τη μία, συνολικού προυπολογισμού 6.108.199,97 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., εξέδωσε σήμερα η ΚΕΔΚΕ.

Οι μάσκες στο σύνολό τους αναμένεται να είναι τρεις(3) τουλάχιστον ανά μαθητή/εκπαιδευτικό.

Με βάση το συνολικό αριθμό των μαθητών όπως αναφέρεται στην απόφαση Κατανομής του ΥΠΕΣ, 1.367.281 μαθητές, την αναλογία περίπου 38% μαθητές < 10 ετών και 62% > 10 ετών, καθώς και την ανάγκη για υπολογισμό μασκών και για τους εκπαιδευτικούς, έχει υπολογιστεί η αναλογία 35% του συνολικά απαιτούμενου αριθμού μασκών για παιδιά < 10 ετών και το υπόλοιπο 65% για παιδιά > 10 ετών και εκπαιδευτικούς. Για τους εκπαιδευτικούς οι διαστάσεις θα είναι αυτές που καλύπτουν τα παιδιά > 10 ετών.

Ειδικότερα, Προδιαγραφές των υπό προμήθεια μασκών καθορίζονται οι κάτωθι:

1. Καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα (100%) πυκνής ύφανσης >180 TC

2. Τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων.

3. Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας (λ.χ. πιο σκούρα η εξωτερική πλευρά και ανοιχτόχρωμη ή λευκή η εσωτερική πλευρά, άλλως, εάν και οι δύο πλευρές έχουν ίδιο χρώμα να υπάρχει διακριτή σήμανση- στάμπα ή άλλη ένδειξη). Είναι σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες , ήρωες κλπ.

4. Διαστάσεις:

i. για ηλικίες <10 ετών 10Χ18 +/-1 εκ. ii. για ηλικίες >10 ετών 12Χ22 +/-1 εκ.
(όπως οι διαστάσεις καθορίστηκαν με την το Πρακτικό- θέμα 2α- της 109ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού COVID-19)

5. Κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους ώστε να δύναται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας.

6. Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη

7. Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για την συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να είναι σταθερά.

8. Κάθε μάσκα θα πρέπει να είναι συσκευασμένη σε ξεχωριστή ασφαλή συσκευασία.

Οι προσφορές από τους υποψήφιους αναδόχους θα πρέπει να γίνουν μέχρι την 01-09-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ.

Η παράδοση των μασκών από τον ανάδοχο ή αναδόχους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός επτά (7) ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ετικέτες: 
Μάσκες

Σχόλια (5)

 
ΜΑΡΙΟΣ
28 Αυγ 2020 20:11

Πίστευω και εγώ , πως το θέμα της αποστασης ( 2 μαθητες ανα θρανίο )
είναι επικίνδυνο και αιτία μεταδοσης της νόσου. Αλλωστε οι ειδικοί εχουν πεί οτι η μάσκα , δεν προσφέρει 100 % προστασία !!!!

 
Ανήσυχος
28 Αυγ 2020 19:52

Μπορεί κάποιος να μου πει αν θα επιτρέπονται στα σχολεία οι διάφανες προσωπίδες (που καλύπτουν όλο το πρόσωπο βέβαια); Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς θα ήταν μια λύση, ώστε να κάνουν ευκολότερα το μάθημα.

 
Καλά σαράντα !
28 Αυγ 2020 18:44

Αν πιστεύει κάποιος οτι μ' αυτούς τους ρυθμούς θα ανοίξουν τα σχολεία πριν τι; 14 του μήνα (ο χρόνος παίζεται) είναι γελασμένος. Μέχρι την Τρίτη η κατάθεση προσφορών, καμιά βδομάδα η διαδικασία επιλογής με ενστάσεις (αισιόδοξο σενάριο) και μια βδομάδα παράδοση, πάμε για παρέλαση της 28ης. Εν τω μεταξύ με τα ποντίκια να κάνουν πάρτι στα σχολεία (τα σκουπίδια βουνό), γιατί δεν υπεγράφησαν ακόμη οι συμβάσεις των καθαριστριών, μιλάμε για απίστευτη καθυστέρηση και έλλειψη της αίσθησης του χαμένου χρόνου. Για τις μάσκες μας ενημέρωναν εδώ και δυο μήνες και όμως, αδράνησαν εγκληματικά χωρίς να αισθάνονται καμία ντροπή. Για τα υπόλοιπα, που είναι και δυσκολότερα θέματα, ας το αφήσουμε καλύτερα.

 
Χαρά
28 Αυγ 2020 10:38

Εντάξει με τις μάσκες αλλά τώρα που δεν υπάρχει δημοσιονομικός περιορισμός να δημιουργήσει πρωινή απογευματινή ζώνη και για τα παιδιά των εργαζομένων γυναικών πρωινά κδαπ είναι η μόνη ασφαλής λύση τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα

 
Μαργαρίτα
28 Αυγ 2020 09:57

Καλώς παραγγέλθηκαν οι μάσκες, αλλά θα το τονίζουμε σε όλους τους τόνους: Οι μάσκες χωρίς την τήρηση αποστάσεων μεταξύ μαθητών στοιβαγμένων ανά 2 στα θρανία και συγχρωτισμός 22-26 μαθητών στην αίθουσα είναι μέτρο χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Είναι κοροϊδία προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Αλήθεια, γιατί κανείς δεν αναφέρεται στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών και στους κινδύνους που διατρέχουν από την ανυπαρξία σχεδιασμού της κυβέρνησης; Δεν έχουν δικαιώματα, όπως άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, που οχυρώνονται πίσω από πλεξιγκλάς στα γραφεία τους και δέχονται το κοινό ανά έναν; Η πολιτεία δεν έχει υποχρέωση να λάβει μέτρα για την προστασία τους;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ