Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τα νέα του Παν. Πατρών

Δημοσίευση: 23/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ, ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε και αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συνάντησε στις 20 Οκτωβρίου, στο Υπ. Παιδείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας μετά του Αντιπρυτάνεως Καθηγητή  Δ. Μαντζαβίνου. Σκοπός  της συνάντησης, η εφ΄ όλης της ύλης ενημέρωση της Υπουργού για τα μείζονα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ειδικότερα αφού ενημέρωσαν την Υπουργό για την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, επεσήμαναν την αδυναμία  άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στα Τμήματα του πρώην ΤΕΙ αν δεν ληφθεί άμεσα μέριμνα. Επίσης την ενημέρωσαν  για την αναγκαιότητα επαρκούς χρηματοδότησης και για χρονίζοντα θέματα της Φοιτητικής Εστίας, προβλήματα  των οποίων η επίλυση είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών. Από την πλευρά της η Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα εν λόγω αιτήματα.

Τον Πρύτανη επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών  και στηρίζει τον αγώνα για την επίλυση των  δίκαιων αιτημάτων του. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πύργου έθεσε εκ νέου θέμα διατήρησης και στελέχωσης του Τμήματος Μουσειολογίας που λειτουργεί στον Πύργο καθώς και την επαναλειτουργία του Τμήματος  Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας και ζήτησε την αρωγή του Πρυτάνεως.

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τη σύνδεσή του με την πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Πρυτανεία στις 22.10.20, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας κ.κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με τον Πρύτανη  Καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Παράλληλα  εξέφρασαν  την αμέριστη στήριξή του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α στα αιτήματα της Πρυτανικής Αρχής για επαρκή χρηματοδότηση και  πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα, όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη επί τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς». Αφού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στα οποία δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, ζήτησαν  στη συνέχεια τη στήριξη της Πρυτανείας στους στόχους του Συλλόγου, όπως η ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και η καθιέρωση της ιστορικής Πάτρας ως Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου για να αποκτήσει την οφειλόμενη αναγνωρισιμότητα και προβολή σε Διεθνές επίπεδο. Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας είπε ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προβολής της πόλης των Πατρών σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συναντήθηκε  με το Σύλλογο  Μελών ΔΕΠ και το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αναπτύχθηκε διάλογος με ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και για  δράσεις που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος λόγω της πανδημίας  από τη νόσο covid 19, ενώ ζητήθηκε η συνεργασία των Συλλόγων σε όλα τα επίπεδα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την Ανοιχτή Επιστολή της Συγκλήτου προς την Πολιτεία: https://www.upatras.gr/el/node/9552

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Εφημερίδα Καθημερινή: Συνένωση ΑΕΙ χρειάζονται άλλες μέθοδοι  

Εφημερίδα Καθημερινή: Το βαρύ τίμημα μιας πρόχειρης μεταρρύθμισης

ESOS. GR: Τα “συντρίμμια” της συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας "μαζεύει" η Σύγκλητος Παν. Πατρών: Ανυπέρβλητα τα προβλήματα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ολοκληρώθηκε στις 22.10.2020 η παράταση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι πρωτοετείς φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση στο eggrafes.upatras.gr ανέρχονται στους 6.311, ενώ οι ολοκληρωμένες εγγραφές νεοεισερχομένων φοιτητών ανέρχονται στις 6.181 (μέχρι τις 22.10.2020 και ώρα 15.00).

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία αποστολής με email των στοιχείων των προσωπικών λογαριασμών χρήστη (username). Mέχρι τις 22.10.2020 είχε ολοκληρωθεί η παράδοση κωδικών σε 4.567 φοιτητές, από τους 5392 φοιτητές που έλαβαν email.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία του χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2020- 21 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.upnet.gr/remote-teaching-stats/ παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των προγραμματισμένων εξ αποστάσεως διαλέξεων, καθώς και με τον αριθμό των χρηστών που συνδέθηκαν στις εξ αποστάσεως διαλέξεις κατά το χρονικό διάστημα 5 - 20/10/2020.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ