ΣΥΡΙΖΑ: Σε «μαγκάλια» και αναμμένα κάρβουνα κάθεται το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

"Ας απαντήσει επιτέλους η ΝΔ· ισχύει ή όχι πως δεν ξοδεύτηκε ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού των μαθητών; Ήταν άραγε και αυτή η δαπάνη «πεταμένα λεφτά» όπως στην περίπτωση των ΜΕΘ;"

20/11/2020

Άκουσε το άρθρο

“Δεν είμαστε θέση να γνωρίζουμε σε ποια «μαγκάλια» και αναμμένα κάρβουνα κάθεται το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ για να εκδίδει ανακοινώσεις που αφενός επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, αφετέρου παραδέχονται το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον ψηφιακό ανασχηματισμό των σχολείων - μάλιστα σε περιόδους δημοσιονομικής στενότητας.

Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοινωθέν, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τους  πέντε μαθητές σε χωριό του Ν. Ηλείας που σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα κάνουν τηλεκπαίδευση σε καφενείο.

Έτσι, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

1. Μετά τη χθεσινή απαράδεκτη εικόνα των μαθητών στο καφενείο, καθώς και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στέλνουν εσπευσμένα 15 υπολογιστές. Ταυτόχρονα ομολογούν πως επί 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για το ψηφιακό εξοπλισμό στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης.

Δίχως ίχνος ντροπής αναφέρουν πως ο διευθυντής Εκπαίδευσης ζήτησε μόλις χθες(!) την καταγραφή των αναγκών. Τι έκαναν τόσο καιρό; Απολύτως τίποτα! Ούτε στην Πεύκη Ηλείας, ούτε πουθενά αλλού. Παρόμοια, τίποτα δεν έπραξαν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, παρά μόνο ευχολόγια και ευχαριστίες στο πολυδιαφημισμένο Webex της Cisco. Τώρα τρέχουν πανικόβλητοι για να διαχειριστούν την οργή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

2. Η  υπουργός Παιδείας συνεχίζει απτόητη να κοροϊδεύει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. Μιλά για «μεμονωμένα προβλήματα και αρρυθμίες», όπως επίσης και για εξοπλισμό των μαθητών με «90.000 ηλεκτρονικές συσκευές». Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, η πραγματικότητα συγκρούεται με την αλήθεια της κας Κεραμέως, αφού μόνο 20.000 συσκευές έχουν διανεμηθεί -και αυτές από δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Οι υπόλοιπες 70.000 έχουν απλώς ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα φτάσουν στους μαθητές το Φεβρουάριο του 2021.

Ας απαντήσει επιτέλους η ΝΔ· ισχύει ή όχι πως δεν ξοδεύτηκε ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού των μαθητών; Ήταν άραγε και αυτή η δαπάνη «πεταμένα λεφτά» όπως στην περίπτωση των ΜΕΘ;

3. Το γραφείο τύπου της ΝΔ, με τη χθεσινή του ανακοίνωση, αναγνωρίζει πως το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προμήθευσε τα σχολεία με ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 68.6 εκατ. ευρώ. Τους ευχαριστούμε για τον ακριβή υπολογισμό και τη διαφήμιση. Τους καλούμε να κάνουν τη σύγκριση με το δικό τους πρόγραμμα των 12 εκατ. ευρώ. Έπειτα ας ενημερώσουν και την υπουργό Παιδείας ώστε να σταματήσει να εκτίθεται και να ψευδολογεί πως δήθεν βρήκε μόνο 4.500 υπολογιστές στα σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί  τη ΝΔ “αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, που τελικά μόνο την κυβέρνησή της δυσφημούν, να συμβουλεύσει την υπουργό Παιδείας να δώσει λύσεις, τουλάχιστον για όσο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να τη στηρίζει και την κρατά στη θέση της. Λύσεις ανάλογες με αυτές που δόθηκαν στην Πεύκη Ηλείας, αλλά σε όλη τη χώρα. Και όχι να στέλνει εξοπλισμό στους μαθητές μόνον όταν ξεσκεπάζεται και λαμβάνει δημοσιότητα το φιάσκο ή όταν αναγκάζεται να παρέμβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Σχόλια (9)

Να μη λέμε ότι μας έρχεται...
|

@Βασίλης

"αναβαθμισμένο δίκτυο σε χρόνο ρεκόρ." Μήπως εννοείτε τους 7-8 μήνες?

Δεν ξέρω αν λύγισε η Ελβετία. Αυτό που ξέρουμε όλοι (ασχέτως αν το παραδεχόμαστε) είναι ότι το Υπουργείο έκανε ελάχιστα από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα. Μόνο ενέργειες της τελευταίας στιγμής...

Επιμόρφωση έκανε; ΟΧΙ
Μοίρασε επαρκή εξοπλισμό σε μαθητές/καθηγητές; ΟΧΙ
Μείωσε τον αριθμό των παιδιών στην τάξη; ΟΧΙ (τον αύξησε ενώ έχουμε πανδημία)

Αυτά να μην τα ξεχνάμε και να μην μας καταβάλλει η κομματικοποίηση. Αναρωτιέμαι πόσοι από τους σχολιαστές (εκπαιδευτικοί και μη) θα ήταν στα κάγκελα αν όλες τις παραπάνω αστοχίες τις είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ..

Εκπαιδευτικος
|

Όλοι να βάλουμε πλάτη,αλλά οι κλινικαρχες να διπλασιάσουν τα κέρδη.Καλα,δε βλέπετε;Ελπίζω μέχρι να φύγουν να μην αφήσουν ρημαδιο πίσω τους.

Βασίλης
|

Εστιάσουν στα προβλήματα και δε βλέπουν τα επιτεύγματα. Η λειτουργία της εξ αποστάσεως οφείλεται στους συναδέλφους και στο αναβαθμισμένο δίκτυο σε χρόνο ρεκόρ. Ενα ΠΣΔ είχαμε που σέρνονταν και απαρχιωμένο ψηφιακό εξοπλισμό. Δήμοι, πολιτεία και φορείς συνεχίζουν την προσπάθεια για να έχουν όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές συσκευές. Τι να πρωτοκάνει το υπουργείο! Εδώ η Ελβετία και λύγισε. Πάλι καλά. Δε θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν διαφορετικά αν.. αν λέω.

Καλύτερα να γνωρίζουμε πριν μιλήσουμε
|

@99, 100, 101 να το αφήσω;

Είναι προφανές ότι δεν έχετε καμία ουσιαστική σχέση με την Παιδεία και τα Πανεπιστήμια (αναπαράγετε αυτά που διαβάζετε και σας αρέσουν)..

Το όνειρο σας η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Είδαμε τα καλά του ιδιωτικού τομέα στην υγεία με την άρνηση τους να βοηθήσουν στην πανδημία.

Ξεχνάμε ότι δε μας συμφέρει...
|

Το Μάτι που εκμεταλλεύθηκε επικοινωνιακά η παρούσα Κυβέρνηση για να εκλεγεί; Το ξεχάσατε αυτό;

Έγιναν ή όχι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι είναι πεταμένα λεφτά η επένδυση στις ΜΕΘ;

Ευθύνεται ή όχι η κυβέρνηση για το χάος σε Υγεία και Παιδεία καθώς δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης τους;

Διαβάστε τις δηλώσεις των πολιτικών (είτε τους συμπαθείτε είτε όχι) και μετά να κατηγορείτε. Η κριτική είναι με επιχειρήματα και για συγκεκριμένα ζητήματα. Να σας τη συνοψίσω με μία πρόταση:

"Επί 8 μήνες δεν έκαναν το παραμικρό σε Υγεία και Παιδεία γιατί δεν περίμεναν τόσο μεγάλο δεύτερο κύμα..."
(αυτό το ομολογούν καθημερινά στα κανάλια με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη. Δεν το ακούτε;)

Γιωργος
|

ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙΣ! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ!

99, 100, 101 να το αφήσω;
|

Τώρα βγαίνουν να διαμαρτυρηθούν και ζητάνε ενίσχυση των δομών του ΠΣΔ και μη εκχώρηση σε ιδιώτες και άλλα φληναφήματα. Συγγνώμη αλλά έχω μια ερώτηση σ αυτούς που διοικούσαν το ΥΠΑΙΘ. Το ΥΠΑΙΘ ή τα Ανώτατα Ιδρύματα κατασκευάζουν δικούς τους δρομολογητές, διακομιστές ή αναπτύσσουν λογισμικό, πλατφόρμες επικονωίας κ.ά;
Ας μιλήσουμε όμως για την ταμπακιέρα. Επί υπουργίας Γαβρόγλου υπονομεύθηκε το ΠΣΔ μέσω διακοπής της χρηματοδότησης προς τα Ανώτατα Ιδρύματα που υποστήριζαν επι 20ετια τις κατά τόπους σχολικές μονάδες, συρρικνώθηκε σε δυναμικό η αντίστοιχη υπηρεσία στο ΙΤΥΕ και αποχώρησαν πολύπειρα στελέχη υποστήριξης τους ΠΣΔ στα κέντρα Δικτύων των ΑΕΙ, διαλύθηκαν τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ στις ΔΔΕ που πρόσφεραν καθημερινό έργο υποστήριξης των σχολικών μονάδων (on-site) και λοιδωρήθηκαν εμμέσως οι εκπαιδευτικοί που τα στελέχωναν με το αμίμητο λεχθέν του Μπαξεβανάκη "η θέση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής είναι στην τάξη". Γιατί άραγε; Ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε "μα φυσικά για να δοθεί η πίτα στους ιδιώτες που θέλει ο υπουργός... κατι σε στυλ Καλογρίτσα για παράδειγμα" ενώ ένας καλοπροαίρετος θα μπορούσε να πει "μπράβο πρόβλεψη!! ο υπουργός διείδε οτι το μέλλον της χώρας μας δεν έχει τεχνολογικό ορίζοντα και κάνει οικονομία για να τα δώσει σε δώρα Χριστουγέννων ή επιδόματα εκλογών".

Ο κύριος υφυπουργός υπονοούσε οτι δεν χρειάζονται τέτοια στελέχη και απλά κάθονται όπως έκανε και ο Γαβρόγλου για τους Σχολικούς Συμβούλους σε ομιλία του στην Κρήτη. Βέβαια όπως ο ντεμεκ Κρητίκαρος "κοπι-παστε" καλύφθηκαν/καλύπτονται πίσω από τον περιβόητο και μοναδικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο νόμο περί μη ευθύνης υπουργών. Προκαλώ λοιπόν και τους δύο τους, αν έχουν κότσια, εκτός από την απαίτηση τους για παραίτηση της Κεραμέως να βγουν σήμερα και να υποστηρίξουν δημοσίως οτι σωστά κατάργησαν του Σχολικούς Συμβούλους και τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ επειδή δεν έκαναν και δεν χρειάζονταν σε τίποτε.
Τους προκαλώ να βγουν και να μας πουν πόσα ξόδεψε σε Υποδομές Τεχνολογίας και Επικοινωνιών επι υπουργίας τους ο λάτρης της κιμωλίας Μπαλτάς, ο μη-πτυχιούχος υπουργός Παιδείας Φίλης και ο Γαβρόγλου. Τόσο απλά. Σας ακούμε. Πόσα;

Νώντας
|

Μη μου μιλάτε για μαγκάλια και φωτιές γιατί μου θυμίζει το Μάτι.

Τσίπρας
|

Τσίπρα τα μαγκάλια είναι ίδια με αυτά που πέθαιναν τα παιδία πριν σώσεις την Ελλάδα εσύ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ