Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Το «ξέσπασμα» της Ν. Κεραμέως κατά του Α. Τσίπρα στη Βουλή: Λέγατε θα μείνουν έξω από τα ΑΕΙ 30-40.000 περισσότεροι από πέρυσι και η πραγματικότητα είναι 9.000

Δεκατέσσερις απαντήσεις στα όσα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσίευση: 20/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέσπασε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, από το βήμα της Βουλής, αμέσως μετά της κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  εναντίον της για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ότι    ως άλλη “Ηρώδης” σφαγιάζει 20.000 μαθητές.

Ειδικότερα η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στον Α. Τσίπρα είπε τα εξής:

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα εξής 2 πράγματα:

Εισαγωγή στα ΑΕΙ

1. Επέτρεψε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με 0,6, 1, 2, 3, 4 στα 20, αδιαφορώντας για το αν αυτοί οι φοιτητές θα αποφοιτήσουν ποτέ.

2. Θέσπισε εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς καν εξετάσεις -«πράσινα τμήματα»-, χωρίς οι υποψήφιοι να πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Γιατί; Για να τάξει λαγούς με πετραχήλια.

3. Είναι πολύ εύκολο για τους πολιτικούς να δίνουν φρούδες ελπίδες, αδιαφορώντας για τη μετέπειτα πορεία των νέων. Τους αφήνουν να δουλεύουν μια ζωή με απολυτήριο λυκείου.

4. 1 στους 4 σπουδαστές ΙΕΚ είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, στρέφονται στα ΙΕΚ μη βρίσκοντας δουλειά μετά το Πανεπιστήμιο.

ΑΕΙ

5. Επί των ημερών του ο ΣΥΡ ίδρυσε ή ανωτατοποίησε 153 νέα πανεπιστημιακά τμήματα, μερικά εκ των οποίων ως βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για να ικανοποιήσει βουλευτές του.

6. Πολλαπλασίασαν τμήματα χωρίς να τους νοιάζει τίποτα - τα τμήματα μηχανικών από 47 τα έκαναν 71, τις γεωπονικές από 3 τις έκαναν 10. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο ρυθμός αποφοίτησης σε κάποια από τα τμήματα είναι 3 στους 100 κατ’ έτος.

7. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει μόνο να έχουμε εισαχθέντες - μας νοιάζει να έχουμε και αποφοίτους, μας νοιάζει οι νέοι μας να έχουν επιλογές, μας νοιάζει το Πανεπιστήμιο να ανοίγει δρόμους ζωής, όχι να τους εγκλωβίζει.

8. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ τα βλέπουμε τώρα: σύμφωνα με στοιχεία της ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ που δημοσιεύθηκαν προ ημερών, το 40% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ - ποσοστό μάλιστα που αυξήθηκε από το 30% που ίσχυε προηγουμένως.

9. Για πρώτη φορά από φέτος, τα παιδιά μας που ήταν υποψήφια στις πανελλαδικές, όταν μπουν για να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους, θα έχουν δύο επιλογές: το μηχανογραφικό για εισαγωγή σε ΑΕΙ και το παράλληλο μηχανογραφικό για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ, με σύγχρονες, περιζήτητες ειδικότητες όπως web designers, web developers, τεχνικοί τουριστικών καταλυμάτων.

10.  Μια αναφορά στην επιστολή υποψηφίου για την Αρχιτεκτονική:

  • Βαθμολογήθηκε με 13.6/20 στο σχέδιο
  • ΕΒΕ: μπαίνουν συντελεστές από τα ίδια τα ΑΕΙ – κυμαίνεται μεταξύ 0,8-1,2 και 0,7-1,1 για τα ειδικά μαθήματα
  • Μία σημαντική παράμετρος: για πρώτη φορά δώσαμε λόγο στα ΑΕΙ -ένα αίτημα ετών-, να επιλέξουν το συντελεστή βαρύτητας για τη διαμόρφωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Και κάποιες Αρχιτεκτονικές επέλεξαν χαμηλό συντελεστή και άλλες υψηλό.

Κολλέγια

11. Είπατε «ντιλάρατε» υπέρ των συμφερόντων των κολλεγίων – αυτά για τους αποφοίτους των οποίων για πρώτη φορά εσείς φροντίσατε με Υπουργικές Αποφάσεις Φίλη και Γαβρόγλου να μπουν στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Και καλώς κάνατε, γιατί ήταν ενωσιακή υποχρέωση της χώρας. Όμως δεν έχετε το θάρρος να το παραδεχτείτε, και το αποσύρατε λίγο πριν τις εκλογές. Αυτή είναι η υποκρισία σας.

12. Επίσης δεν ακούμε κουβέντα για τα ΔΙΕΚ. Πώς παραβλέπετε αυτή τη σημαντική διαδρομή δημόσιας, ποιοτικής κατάρτισης;

13. Λέγατε θα μείνουν έξω από τα ΑΕΙ 30-40.000 ΠΑΡΑΠΑΝΩ από πέρυσι. Και η πραγματικότητα ποια είναι τελικά; 9.000 παραπάνω από πέρυσι, που δεν πληρούν ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις.

Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία

14. Κλείνοντας, μία εικόνα:

  •  Από τη μία η χθεσινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητάει την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και
  • από την άλλη, έρευνα που δημοσιεύθηκε προχθές, που δείχνει αφενός αποδοχή της ΕΒΕ στην κοινωνία σε ποσοστό άνω του 70% αλλά επίσης δείχνει τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ΕΒΕ σε ποσοστό άνω του 55%.

Αυτή είναι η πραγματικότητα: το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία, ακόμη και με τη δική του εκλογική βάση.
 

Απάντηση Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ν. Κεραμέως

Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ σκληρό λόγο. Αλλά ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως πολιτικός ντρέπομαι για το επίπεδο των απαντήσεων της κ. Κεραμέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μετά από αυτή την απάντηση η δημόσια παιδεία δεν είναι ασφαλής στα χέρια μιας τέτοιας υπουργού. Κανονικά θα έπρεπε να έχετε φύγει. Αλλά το πρώτο που έπρεπε να κάνετε είναι να απαντήσετε τουλάχιστον σε κάποια επιχειρήματα. Αντί αυτού σαν φοιτήτρια του 1,5 ή του 2,5 απαντήσατε σαν πολιτικάντης χωρίς καν να απαντήσετε στα ερωτήματα. Πόσοι φοιτητές ήταν με το 1,5 και το 2,5 που μπήκαν πέρυσι στο πανεπιστήμιο; Δεν μας είπατε.
Ακούσατε τα επιχειρήματα; Το ξέρετε ότι δεν είναι μόνο πόσοι κόβονται αλλά και το πόσοι κόβονται από τις σχολές της πρώτης επιλογής τους. Το ξέρετε ότι υπάρχουν τμήματα που πέρυσι έμπαινες με 11.000 και τώρα με 14.000 μόρια δεν μπορείς να κάνεις καν αίτηση; Γιατί δώσατε την ευκαιρία στα τμήματα να ανεβάσουν την βάση αλλά δεν τους δώσατε κάποιο κίνητρο να μην πάρουν λιγότερους φοιτητές. Δεν είναι μόνο τα τμήματα της επαρχίας που θα έχουν λιγότερους φοιτητές.
Αντί να απαντήσετε συνεχίσατε αυτό που κάνετε. Να απαξιώνετε το δημόσιο πανεπιστήμιο, για να το συρρικνώσετε. Αλήθεια θα μιλήσετε εσείς για ανωτατοποίηση;
Θα μιλήσετε στους καθηγητές και στους φοιτητές στα τμήματα που ανωτατοποιήθηκαν και κάνουν εξαιρετική δουλειά και ερευνητική και διδασκαλία; Ή μήπως από τον Μωραΐτη δεν πηγαίνουν εκεί και δεν σας νοιάζει καθόλου γιατί δεν πάνε τα δικά σας παιδιά εκεί; Είναι εξαιρετικά τμήματα. Θα απαντήσετε ποτέ σε αυτό;
Ξέρετε την ευρωπαϊκή κανονικότητα; Είναι ή δεν είναι η τάση να σπρώχνουν όσο πιο πολλά παιδιά, όχι στην κατάρτιση, στην γνώση, στην μόρφωση, στην παιδεία στα πανεπιστήμια; Αυτή δεν είναι η τάση; Όχι ε;
Πραγματικά ντρέπομαι για σας. Το λέω ξανά. Είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας στα 200 χρόνια του ελληνισμού. Είστε η μόνη υπουργός παιδείας που ξέρω, και υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που δεν ήταν και τέλειοι, να μην πω ονόματα, που αδιαφορείτε για τον κορμό και των μαθητών και των φοιτητών. Όσο πιο γρήγορα φύγετε από αυτή τη θέση, τόσο καλυτέρα για την Ελλάδα.

Σχόλια (73)

 
έχουμε τρελαθεί.
22 Ιουλ 2021 13:20

Ξεσπάθωσε αυτή που με το έτσι θέλω απέρριψε χιλιάδες παιδια απο τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 
Οι γονείς τι πρέπει να κανουν?
22 Ιουλ 2021 10:46

Μιλάμε σοβαρα? Ξεσπαει η υπουργος? Αν ζει το παιδι της με ενα επιδομα τι πρεπει να κάνει?

 
ΣΩΣΤΕ ΤΟ- ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ
22 Ιουλ 2021 10:18

Η κοινωνία παρακολουθεί τις συνέπειες των αλλαγών που φέρνετε στις εισαγωγές των μαθητών στα πανεπιστήμια, που κόβουν πολλούς μαθητές. Η ψυχολογία και η οικονομική δυνατότητα των μαθητών δεν είναι στα καλύτερα της και δεν μπορείτε να φέρνετε τέτοιες αλλαγές για να ευνοήσετε τα κολέγια και ειδικά με την πανδημία!

 
Έκανα λαθος.
22 Ιουλ 2021 09:59

Αυτή η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες της, στους εργαζόμενους και στα παιδιά της? Ευχαριστώ πολύ δε θα πάρω.

 
Κύριοι της κυβέρνησης,
22 Ιουλ 2021 09:49

Θα έχετε να αντιμετωπίσετε πολλούς θυμωμένους, νέους και μεγάλους, διότι τους αναγκάσατε να ζουν με επιδόματα και συγχρόνως βάλατε τρικλοποδιές στη προσπαθεια των παιδιών τους. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε. Έτσι για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, το 1/3 των υποψηφίων, περίπου δηλαδή 30.000 υποψήφιοι, «κόβονται» ή δεν «χωράνε» στα Πανεπιστήμια, όταν τα παιδιά έχουν νοσήσει, χασει αγαπημένα πρόσωπα, με τρεις μήνες δια ζώσης σχολείο. ΠΑΡΑΛΟΓΟ? ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ? ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ? -Φυσικά.

 
Κε πρωθυπουργέ
22 Ιουλ 2021 09:28

Γιατί δεν παρεμβαίνετε? Εξηγήστε, σε γονείς και σε οικογένειες, που τόσο καιρό στέκονται δίπλα στα παιδιά και στα όνειρά τους, ηθικά και οικονομικά με χίλιες δυο δυσκολίες, πού βρίσκετε το κουράγιο να μειώνετε τη προσπάθειά τους εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών? Πείστε τους για να εμβολιαστούν, όταν λέγατε ψέματα για βαθμολογίες του 2, 3, 4 και γίνατε αναξιόπιστοι.

 
Πόση ανοχή πλέον
22 Ιουλ 2021 09:02

Πόση ανοχή να δείξουν οι πολιτες όταν χωρίς προγραμματισμό αλλά με πειράματα καταστρέφουν παιδιά, υποβαθμίζουν τις προσπάθειες τους εν μέσω πανδημίας. Ξέσπασε η κα υπουργός, τι λέμε καλέ?

 
Το παράκαναν
22 Ιουλ 2021 08:24

Με προχειρότητες και με ψέματα δε μπορούν να καταστρέφουν παιδιά.

 
Ξέσπασε η υπουργός???Σοβαρα???
22 Ιουλ 2021 08:19

Στις εκλογες θα ξεσπάσουν οι γονείς. Καλομελέτα κι έρχεται.

 
@Κυριοι του ΣΥΡΙΖΑ (20 Ιουλ 22:23)
22 Ιουλ 2021 03:11

Υποκλίνομαι στο χιούμορ σας! Ειδικά στο happy end με Λοβέρδο!

 
Υπουργος "Αναισθησιας"
22 Ιουλ 2021 00:00

Ποσο απαραδεκτος μπορει να γινει καποιος οταν ζηταει και τα ρεστα! Χαντακωσε παιδακια ενω τα προβληματα τα εχει ολα λυμενα, και νευριαζει κιολας.

 
Γελοια πραγματα
21 Ιουλ 2021 23:49

Γιατι δεν ειπαν ποτε οτι θα απορριπτονται βαθμολογιες του 9? Το 9,5 ικανος, το 9,3 μη ικανος. Τι προχειροτητα! Τι ανικανοτητα! Τι κακια!

 
Που ειναι ο πρωθυπουργος? Γιατι δεν παρεμβαινει?
21 Ιουλ 2021 23:45

Ξεχασα ,προσπαθει να πεισει τα παιδια οτι δεν ειναι αναξιοπιστος, οτι δε μιλουσε για βαθμολογιες 1, 2 ,3, 4.

 
Ημαρτον, "ξεσπασε" !
21 Ιουλ 2021 23:42

Ποσο θρασος τελος παντων εχουν. Οι πολιτες εχουν ξεπερασει τα ορια, αυτοι δειχνουν αναλγησια και τιμωρητικη διαθεση στα παιδια, και ξεσπαει κιολας.

 
Αριστεία, όχι αστεία
21 Ιουλ 2021 21:05

Ο λαός τι θα γίνει, αν ξεσπάσει.

 
Γ. Ο. Π.
21 Ιουλ 2021 18:52

Η κ. Κεραμεως διαρκώς λέει ψέματα... Είτε δεν ξέρει τι της γίνεται, δεν τα γνωρίζει καλά τα πράγματα, δεν έχει ενημερωθεί κατά πως θα έπρεπε είτε εσκεμμένα. Δεν ξέρω αν λέει συνειδητά ψέματα ή απλώς δεν τα γνωρίζει καλά. Διχαζομαι.

Όπως και να έχει, αλήθεια πάντως δε λέει. Ποτέ
Έχει αλλεργία στην αλήθεια μάλλον

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
21 Ιουλ 2021 18:02

Κα Κεραμέως θέλω να σας κάνω μία απλή ερώτηση:
Οι μαθητές του 0,6, 1, 2, 3, 4, 5, 6, δεν θα εισαχθούν φέτος στα κρατικά πανεπιστήμια εξαιτίας της Ε.Β.Ε.. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης ορθώς διότι δεν θα μπορέσουν να πάρουν ποτέ πτυχίο.
Προφανώς πολλοί απ' αυτούς θα στραφούν για σπουδές στα ιδιωτικά κολέγια με καταβολή αντιτίμου. Από τα κολέγια θα καταφέρουν να πάρουν πτυχίο;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
21 Ιουλ 2021 17:57

Κα Κεραμέως θέλω να σας κάνω μία απλή ερώτηση:
Οι μαθητές του 0,6, 1, 2, 3, 4, 5, 6, δεν θα εισαχθούν φέτος στα κρατικά πανεπιστήμια εξαιτίας της Ε.Β.Ε.. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης ορθώς διότι δεν θα μπορέσουν να πάρουν ποτέ πτυχίο.
Προφανώς πολλοί απ' αυτούς θα στραφούν για σπουδές στα ιδιωτικά κολέγια με καταβολή αντιτίμου. Από τα κολέγια θα καταφέρουν να πάρουν πτυχίο;

 
Συνδικαλιστικά "τερτίπια"
21 Ιουλ 2021 16:41

Αυτά με τις βάσεις εισαγωγές, τις αξιολογήσεις είναι τριτοκοσμικά κόλπα. Αν θέλουμε να μην γελάν όταν λέμε ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, και βέβαια θα έπρεπε από καιρό να υπάρχει υποχρεωτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, θα έπρεπε να καθορίζεται η βάση εισαγωγής από τα πανεπιστήμια, όπως γίνεται σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Κωλυσιεργούμε ασχολούμενοι με την παρελκυστική τακτική αυτών που είναι για τα "πανηγύρια", που καταπάτησαν το δημοψήφισμα τους (την γνωστή κολοτούμπα ανά την Ευρώπη), που επέβαλλαν τα νέα μνημόνια και τον ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσαν προεκλογικά σε μια νύχτα), που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις από την μεσαία τάξη, που έκαναν τα σύνορα μας σουρωτήρι για λαθρομετανάστες, που αύξησαν το χρέος της χώρας μας. Οι κακοί μαθητές της ευρωπαϊκής ένωσης ξεσάλωσαν πάλι βασίζοντας την αντιπολιτευτική τακτικής τους στον Βερμπαλισμό και την καιροσκοπία.
Το επείγον πρόβλημα της εκπαίδευσης εφέτος είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης, και απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών. Κανείς μόνιμος, αναπληρωτής, ωρομίσθιος, συμβασιούχος να μην επιτρέπεται να εισέλθει σε αίθουσα δίχως έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν μπορεί να ανοίγει πλατφόρμα για εμβολιασμό 12-χρονων, αφήνοντας την μειοψηφία του 20-25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών να υποστηρίζεται από συνδικαλιστικά "τερτίπια".

 
Την επνιξε το αδικο!!!!
21 Ιουλ 2021 16:37

Ξεσπασε η Κεραμεως, γιατι? Για το επιδομα που δεν φτανει, για τα φροντιστηρια που δεν εχει να πληρωσει, για τις επισκεψεις σε ψυχολογο, για τη κυκλοθυμικη συμπεριφορα των παιδιων της λογω εφηβειας και εγκλεισμου? Μαλλον γιατι δυσκολευεται να απαντησει.

 
@Γονέας
21 Ιουλ 2021 15:23

Το ότι κάποιος του 15 δεν αποφοιτάει δε σημαίνει τίποτα. Είμαι Καθηγητής σε κεντρικό πανεπιστήμιο της Αθήνας και όσοι φοιτητές ήρθαν επί νόμου Γαβρόγλου από πολυτεχνικές σχολές του 9-12 με μεταγραφή έχουν σοβαρότατο πρόβλημα παρακολούθησης στα μαθήματα κορμού (μαθηματικά φυσική και μηχανική) λόγω των κενών από το σχολείο αλλά και λόγω της ελλειπούς νοοτροπίας ως προς το διάβασμα. Σας φτάνει αυτό;

 
Αντικειμενικά,
21 Ιουλ 2021 13:16

θεωρώ ότι η εμμονή της υπουργού εν καιρώ πανδημίας, είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη οτι κάτι κρύβεται πίσω. Το πρόγραμμά τους, ok μπορεί να περιμένει τις καλύτερες συνθήκες.

 
Καμιά υποχώρηση
21 Ιουλ 2021 12:47

Καμιά υποχώρηση Στον λαϊκισμό!!! Η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήταν απαραίτητη τόσο για τα τέσσερα πανελλήνιως εξεταζόμενα μαθήματα, όσο και για τα ειδικά μαθήματα που ορίζονται από την κάθε σχολή κ αυτό και απαιτεί από τους φοιτητές της! Τωρα όσοι μείνανε έξω από το τμήμα που είχαν ως πρώτη τους επιλογή ενω στα βασικά μαθήματα, αρίστευσαν σημαίνει ότι στο ειδικό μάθημα εισαγωγής έγραψαν κατώτερα από κάποιους άλλους!!!Αυτοι μπορούν λοιπόν είτε να ξανάδιαβάσουν και να ξανάδώσουν είτε να περάσουν σε ένα άλλο τμήμα. Δεν χάθηκε ο κόσμος τώρα για όσους παρέμειναν κατω του 10 κ του 11ας μάθουν και καμιά τέχνη κ αν ουτε κ γι αυτο επιασαν την βάση, ας γίνουν οικοδόμοι, οδοκαθαριστές, αγρότες, κτηνοτρόφοι!

 
Σοβαρευτείτε
21 Ιουλ 2021 12:44

Θέλουμε σοβαρή κυβέρνηση που καταλαβαίνει τις ιδιαιτερότητες της εποχής, τα προβλήματα των πολιτών αλλά και τις αστοχίες σας.

 
Γιαννης
21 Ιουλ 2021 12:26

Πετάξτε τα κομματικά γυαλιά. Δεν είναι η παιδεία χωρίς για φτηνή προπαγάνδα, αντιπολίτευση.

 
εχουν δικιο, ό, τι και να πούμε!
21 Ιουλ 2021 12:20

Διάβασα κάπου: "Πού είναι ο Πρωθυπουργός που επιτρέπει σε μία Κεραμέως να πραγματοποιεί μία γενοκτονία στα όνειρα και στο μέλλον 27.000 υποψηφίων, χωρίς καμία ενσυναίσθηση, απλώς με μία σιωπή συνενοχής και αποδοχής".

 
Κάποιοι ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να καταλάβουν!
21 Ιουλ 2021 11:58

Η υπουργος δε ζουσε με τα 534 για να καταλάβει. Κάποιοι ζούνε σε ένα δικό τους κόσμο, αγγελικά πλασμένο, όπου όλα είναι εύκολα. Για τους άλλους.....δεν είναι έτσι όμως ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά.

 
Δεν ντρέπεστε;
21 Ιουλ 2021 11:43

Κα Κεραμέως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!

 
Σημειώσατε ΛΑΘΟΣ
21 Ιουλ 2021 11:11

όχι κα Κεραμέως. Όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι η στιγμή ήταν ατυχής. ΛΑΘΟΣ

 
Η κυβέρνηση των αρίστων,
21 Ιουλ 2021 11:07

τελικά δεν επιβραβεύβει τους άριστους. Όσο για αυτούς που προσπάθησαν για τα 10000, δεν υπάρχουν, δεν αξίζουν.....

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.