Α. Τσίπρας: «Ηρώδης» η Ν. Κεραμέως σφαγιάζει 20.000 μαθητές

«Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες κολεγίων»

20/07/2021

Ενημερώθηκε: 20/07/2021, 19:11

Άκουσε το άρθρο

Έγκλημα εκ προμελέτης χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Α. Τσίπρας, σήμερα στη Βουλή, την  εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σήμερα περισσότερα από 20.000 παιδιά, μαθητές, βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και την Ν. Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του Πανεπιστημίου, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα    απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, η οποία βρίσκονταν  στα υπουργικά έδρανα της είπε: «ως άλλη “Ηρώδης” σφαγιάζεται 20.000 μαθητές. Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες κολεγίων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  κατηγόρησε  την ότι με την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής,  στέλνει ακόμα και αριστούχους εκτός της σχολής προτίμησής τους και διάβασε την επιστολή μαθητή την οποία έχει δημοσιεύσει το esos (Διαβάστε την εδώ) και διερωτήθηκε προς την  Ν. Κεραμέως:

«Τι έχετε να απαντήσετε στον Διονύση; Τι έχετε να απαντήσετε σε χιλιάδες παιδιά σαν το Διονύση; Μπορείτε να τα κοιτάξετε στα μάτια και να τους απαντήσετε; Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Μητσοτάκη μια απάντηση. Όχι σε εμάς, όχι στην αντιπολίτευση.  Αλλά στα χιλιάδες παιδιά που βλέπουν το όνειρό τους να συντρίβεται»

Ο Αλέξης Τσίπρας προέτρεψε “έστω και την ύστατη στιγμή να μην εφαρμόσει την ΕΒΕ και να μην κλείσει την πόρτα σε 20.000 μαθητές”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα Κολλέγια είπε τα εξής: «Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει.Είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα».

Σχόλια (19)

ΘΠ
|

Κύριε Τσίπρα από το να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με 3αρια ,4αρια κ.τ.λ. και να πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος τα συγγράματά τους ,τη σίτισή τους ,τη διαμονή τους ,χίλιες φορές να πάνε σε κολλέγια ,να πληρώνουν τα δίδακτρά τους και να εισπράττει και το κράτος κανέναν φόρο. Να πληρώσει ο λαός γι'αυτούς που προσπάθησαν ,ναι. Όχι γι'αυτούς που δεν άνοιξαν βιβλίο. Τα πάντα στη ζωή είναι κόστος και όφελος. Αλλά τι τα λέω ,έχετε εσείς καμμία σχέση μ'αυτό που λέγεται οικονομική επιστήμη; Καμμία.

Α.Ρ.
|

Και έχει ντιλάρει με τους ιδιοκτήτες κολεγίων και δεν έχει το θάρρος να πει πως όλα αυτά ήταν δική της πολιτική απόφαση και μεταφέρει την ευθύνη στα πανεπιστήμια, νομίζοντας πως έτσι θα γλιτώσει το πολιτικό κόστος. Το πανεπιστήμιο δεν είναι υπόθεση της βάσης εισαγωγής: ποιος διασφαλίζει ότι δε θα αποφοιτήσει το "5" από τη σχολή ιχθυοκαλλιέργειας και θα αποφοιτήσει το "12" από μια πολυτεχνική σχολή; Με ποιο παιδαγωγικό και επιστημονικό κριτήριο θα καταλήξουμε στο 7 ή στο 8 κοκ., αφού αυτό είναι εντελώς συμβατικό; Δεν είναι σοβαρό όλο αυτό, μην μπαίνετε σε λογικές καθαρά τεχνητών αποκλεισμών. Σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να συζητήσουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί γιατί ένας μαθητής γράφει 5 στα Μαθηματικά.

@Τι λες Αλέξη μου Σοβαρά;
|

ενώ η Νικούλα 2 χρόνια ολόκληρα έκλεισε τις πάμπολλες περιττές σχολές με τι μία , τι σανό σας δίνουν στα αριστερα και στα δεξιά περισσότερο μαντριά;

ΑΡΤΕΜΙΣ
|

Δυστυχως τα λετε για να τα λετε. Ενα μεγαλο μερος των βουλετων στελνει τα παιδια του σε ιδιωτικα σχολεια και κανενας σε ΕΠΑΛ. ΠΡΟΤΑΣΗ. ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 10 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

ο ηρώδης
|

Ο ηρώδης, ο σφαγέας ο αιματοκυλιστής! Το βαρύ πυροβολικό της αντιπολίτευσης!

ευγε
|

Μπράβο του κάποιος επρεπε να τους τα πει.

Αν είναι δυνατόν
|

Τι ακούμε Θεέ μου!

Πολίτης
|

Κύριε ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ....ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ....ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...!!!
ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΕΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 8....ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ....!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΈΣ.... ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ......

Xm
|

Ο λαϊκισμός του ξεπερνά και το ΠΑΣΟΚ του 80.

Dario Moutso
|

@GIANNIS G. 20 Ιουλ 2021 20:11

Τα στέλνει στο ποιο ακριβό της επικράτειας. Τώρα τι πληρώνει η τσέπη του το ξέρει και κανείς μας δεν θα μάθει!!!

εμ πώς!
|

όχι στη μη εφαρμογή της ΕΒΕ! Αλλιώς θα έχουμε φοιτητές στο ιστορικό με 6 και στο μαθηματικό με 5.

Σταύρος
|

Όχι στην ΕΒΕ. Αυτή η παρωδία πρέπει να τελειώσει.

εμ πώς!
|

"ηρώδης" "σφαγέας".....μιλάμε για επίπεδο όχι ψέματα. Σοβαρά επιχειρήματα.

Τι λες Αλέξη μου Σοβαρά;
|

Κ εσεις ντιλάρατε με όποιον περναγε έξω απο ΑΕΙ παρε κόσμε! Ανοίγαμε πανεπιστημια λες κ ηταν κουτια με πάστες για καθε πικραμένο του 2 του 8 κ του 9! Ευχαριστούμε αλλα δεν θα ξαναπάρουμε!

ΜΙΝΑ
|

Δυστυχως δεν ιδρωνει το αυτι της! Η συναισθηματικη της νοημοσυνη ειναι κατω του μηδενος.

Νικος
|

ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ! ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ!
ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!

ΝΟ
|

Ευτυχώς Αλεκση που δεν σε ακούνε ούτε οι δικοί σου.

GIANNIS G.
|

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΆΛΙ.. ΩΠΑ... ΓΙΑ ΠΕΣΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΔΊΔΑΚΤΡΑ ΈΧΕΙ..???

νικοσ
|

Σιγά αγωνιστή Αλέξη! Σιγά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ